Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În 26 ianuarie 2018 s-a deschis Ivan Pescar & Scrumbia Bar, primul restaurant cu specific pescăresc deltaic.


Un proiect culinar cultural al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 și al Asociației RO-PESCADOR, restaurantul propune publicului gusturi din Delta Dunării, nofusion, rețete tradiționale gătite de lipovence, însoțite de vinuri de Dobrogea. Este o reimplantare, la București, a experienței primului restaurant Ivan Pescar deschis la Tulcea în anul 2015 și distins în 2017 cu Titlul de Excelență TripAdvisor.


Aici vă veți întâlni cu miresmele, sunetele și culorile Deltei Dunării,și vă veți putea face o idee despre varietatea patrimoniului acesteia, cu oamenii și comunitățile sale, istoria și tradițiile autentice, gastronomia și natura mirifică.


Numele restaurantului, Ivan Pescar, este numele unei specii de păsări care trăiește și în România, în Delta Dunării. I se mai spune și pescărelul albastru (AlcedoAhttis), sau King Fisher.



Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar funcționează în hub-ulcultural "ARK - Depozit de viitor", care găzduiește platforma Tradiții Creative și magazinul de produse Patzaikin, la parterul clădirii The ARK.



The ARK se află în cartierul Uranus, în vecinătatea Fabricii de Bere Bragadiru și a Pieței de Flori Coșbuc. Este o clădire de patrimoniu industrial, fosta Vamă Antrepozite, operă de sfârșit de secolul XIX aarhitectului italian Giulio Magni (1859-1930), reabilitată și consolidată la începutul secolului XXI.

Alte articole recomandate:

Vicepremierul Zhang Gaoli a anunțat oficial în cadrul convorbirilor purtate joi la Palatul Victoria că R.P. Chineză a reluat procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare românești, a anunțat vicepremierul Liviu Dragnea. 'Au fost depășite cauzele care au determinat suspendarea exporturilor generate, știți bine, de acea suspiciune care apăruse la noi cu boala vacii nebune. Astăzi am discutat despre grăbirea procedurilor în China pentru exportul de [...]
Piața apelor îmbuteliate, care a consemnat o scădere în volum în prima parte a anului din cauza vremii nefavorabile și a puterii de cumpărare scăzute, devine din ce în ce mai „aglomerată“ din cauza ambalajelor mari, de cinci litri sau chiar mai mari care atrag de cele mai multe ori românii datorită prețului mai scăzut per litru. „La nivel total – băuturi răcoritoare și apă îmbuteliată - remarcăm în primul trimestru o tendință de [...]
Agerpres) Culturile de orz ar putea fi compromise din cauza vremii prea calde și a lipsei de precipitații, a declarat, joi, directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu.  „Din rândul cultivatorilor de orz avem deja semnale că, dacă vremea va fi în continuare nefavorabilă agriculturii, culturile de orz riscă să fie compromise. Este nevoie de ploaie, dar și de zăpadă, pentru că germinația este destul de ridicată”, a spus Bratu. Potrivit [...]
România a primit anul trecut 2,2 mi­lioane de turiști străini, de cinci ori mai puțini decât Cehia și de aproape opt ori mai puțini decât Polonia, potrivit celui mai recent raport al Organizației Mondiale a Turismului. România este de altfel codașa clasa­mentului european la numărul de turiști primiți și la încasări, în timp ce alte state din regiune au reușit să se dezvolte prin specializare. Astfel, Ungaria și Cehia sunt campioane la turismul d [...]
(Agerpres) Volumul pietei berii a atins opt milioane de hectolitri in primul semestru al anului 2013, in scadere cu circa 3% comparativ cu cel inregistrat in perioada similara din 2012, iar reprezentantii industriei se asteapta ca analizele finale pentru 2013 sa se incheie cu volume de vanzari sub nivelul celor raportate anterior, cand piata berii a atins 18,2 milioane de hectolitri. Potrivit reprezentantilor Asociatiei Berarii Romaniei, rezervele cu privire la evolutia vanzarilor in 2013, [...]
Peste 50 de meseriasi si companii de elita din Romania se mandresc sa fie ”Furnizor al Casei Regale a Romaniei”. Producatorii de paine, dulciuri, lapte, apa, haine si parfumuri pot afisa de acum blazonul Majestatii Sale ca pe o marca inregistrata, se arata intr-un reportaj ProTV. De pe masa Regelui Mihai, la orice sarbatoare, nelipsit este doar un singur preparat: tortul de ciocolata. Alaturi de el pleaca dintr-o brutarie artizanala de pe Calea Floreasca spre Palat si paine [...]
Prigat anunta introducerea pe piata a unor noi sortimente de sucuri cu pulpa de citrice, fara conservanti, prin intermediul unei campanii semnate Graffiti BBDO:Mea Pulpa, informeaza site-ul www.iqads.ro. Campania, care include un spot TV, comunicare in-store, prin canale de social media si actiuni de PR, promoveaza trei variante de Prigat – cu portocale, grapefruit si mandarine - disponibile in sticle de 1.5 l, care acum au si o noua forma. Perioada de desfasurare a campaniei [...]
Ambalajul inteligent a avut un drum lung de străbătut, de la simplele indicații și până la pungile de pentru snack-uri care pot detecta șoferii corecți sau sticlele de bere care pot dansa pe muzică. Însă, tot mai multe companii investesc în etichete inteligente, pentru a conecta brandurile cu tehnologia. Piața globală va crește Având potențialul de a îmbunătăți logistica, de a aduna informații despre lanțul de [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN