Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În 26 ianuarie 2018 s-a deschis Ivan Pescar & Scrumbia Bar, primul restaurant cu specific pescăresc deltaic.


Un proiect culinar cultural al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 și al Asociației RO-PESCADOR, restaurantul propune publicului gusturi din Delta Dunării, nofusion, rețete tradiționale gătite de lipovence, însoțite de vinuri de Dobrogea. Este o reimplantare, la București, a experienței primului restaurant Ivan Pescar deschis la Tulcea în anul 2015 și distins în 2017 cu Titlul de Excelență TripAdvisor.


Aici vă veți întâlni cu miresmele, sunetele și culorile Deltei Dunării,și vă veți putea face o idee despre varietatea patrimoniului acesteia, cu oamenii și comunitățile sale, istoria și tradițiile autentice, gastronomia și natura mirifică.


Numele restaurantului, Ivan Pescar, este numele unei specii de păsări care trăiește și în România, în Delta Dunării. I se mai spune și pescărelul albastru (AlcedoAhttis), sau King Fisher.



Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar funcționează în hub-ulcultural "ARK - Depozit de viitor", care găzduiește platforma Tradiții Creative și magazinul de produse Patzaikin, la parterul clădirii The ARK.



The ARK se află în cartierul Uranus, în vecinătatea Fabricii de Bere Bragadiru și a Pieței de Flori Coșbuc. Este o clădire de patrimoniu industrial, fosta Vamă Antrepozite, operă de sfârșit de secolul XIX aarhitectului italian Giulio Magni (1859-1930), reabilitată și consolidată la începutul secolului XXI.

Alte articole recomandate:

Romania Bussines Consult (RBC) a devenit Partener Gold al Expo-Conferintei Internationale Meat & Milk 2017, eveniment care se va desfasura in zilele de 25 si 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul “Viziune, Capital, Export-Elemente de eficienta intr-un nou peisaj economic”. Participarea la manifestare a companiei Romanian Bussines Consult se va concretiza in sustinerea unei prezentari, in Sedinta generala din dimineata de 25 mai, precum si in expunerea [...]
  Alimentele care provin exclusiv din zonele de munte vor putea purta eticheta de ”produs montan”, potrivit Comisiei Europeane care a adoptat  recent un nou regulament prin care se stabilesc condițiile de utilizare a acestei mențiunii în comercializare. Decizia luată la Bruxelles este favorabilă producătorilor români și le-ar putea asigura o mai mare deschidere pe piața internă, dar și în afară, informeaza Agrointel. Regulile conform [...]
 Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară, în urma cărora au aplicat amenzi de peste 160.000 de lei. Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum: fabricarea produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a pâinii și produselor de patiserie, [...]
In cursul zilei de ieri, 17 decembrie, intre orele 6:00 - 10:00, politistii de la Sectia 2 Politie Rurala Ciurea, in colaborare cu un lucrator din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi si lucratori de la Directia Silvica Iasi, au actionat in targul de animale de pe raza comunei Scanteia, informează Buna Ziua Iași. Au fost verificate 43 de autoturisme si 52 de carute, dar si 52 de proprietari de animale, fiind aplicate 15 de amenzi in valoare de [...]
            ANSVSA reia apelul către cetățeni să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc obținută de la animalul crescut și sacrificat în gospodăria proprie sau de la porcii mistreți.             În perioada 1 – 13 decembrie, în urma analizelor efectuate de către centrele județene au fost depistate 14 focare de [...]
România nu este inculpată în scandalul cărnii de cal, informează presa franceză. Scandalul cărnii de cal vândute drept carne de vită în Franța în anul 2013 a ajuns la final. Ancheta s-a sfârșit, patru persoane fiind puse sub acuzare, informează Agroinfo. Potrivit unei surse judiciare, de la izbucnirea scandalului european în februarie 2013, patru persoane au fost puse sub acuzare. Primii au fost doi foști responsabili ai Spanghero, Jacques Poujol și [...]
Pe baza unei analize efectuate de Magazinul Progresiv, Valentin Șoneriu a declarat: „Piața de carne ambalată este o piață stabilă, iar pe măsură ce consumul va crește, se vor dezvolta și produsele mai scumpe, așa cum este carnea ambalată în atmosferă modificată”. Valentin Șoneriu este implicat în conducerea companiei CarmOlimp din județul Brașov, firmă deținută de părinții săi, Olimpiu și Carm [...]
Producția de vin din acest an va fi cu 11% mai mare decât cea de anul trecut – 4 milioane de hectolitri față de 3,6 milioane de hectolitri în 2015. Potrivit Patronatului Național al Viei și Vinului, vinurile vor fi de calitate, pentru că strugurii au acumulat cantități suficiente de zaharuri, dar se înregistrează diferențe semnificative de medie cantitativă de struguri la hectar atât între regiunile viticole, cât și între producătorii aflaț [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN