Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În 26 ianuarie 2018 s-a deschis Ivan Pescar & Scrumbia Bar, primul restaurant cu specific pescăresc deltaic.


Un proiect culinar cultural al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 și al Asociației RO-PESCADOR, restaurantul propune publicului gusturi din Delta Dunării, nofusion, rețete tradiționale gătite de lipovence, însoțite de vinuri de Dobrogea. Este o reimplantare, la București, a experienței primului restaurant Ivan Pescar deschis la Tulcea în anul 2015 și distins în 2017 cu Titlul de Excelență TripAdvisor.


Aici vă veți întâlni cu miresmele, sunetele și culorile Deltei Dunării,și vă veți putea face o idee despre varietatea patrimoniului acesteia, cu oamenii și comunitățile sale, istoria și tradițiile autentice, gastronomia și natura mirifică.


Numele restaurantului, Ivan Pescar, este numele unei specii de păsări care trăiește și în România, în Delta Dunării. I se mai spune și pescărelul albastru (AlcedoAhttis), sau King Fisher.



Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar funcționează în hub-ulcultural "ARK - Depozit de viitor", care găzduiește platforma Tradiții Creative și magazinul de produse Patzaikin, la parterul clădirii The ARK.



The ARK se află în cartierul Uranus, în vecinătatea Fabricii de Bere Bragadiru și a Pieței de Flori Coșbuc. Este o clădire de patrimoniu industrial, fosta Vamă Antrepozite, operă de sfârșit de secolul XIX aarhitectului italian Giulio Magni (1859-1930), reabilitată și consolidată la începutul secolului XXI.

Alte articole recomandate:

Prețurile alimentelor au scăzut în luna aprilie din cauza unei ieftiniri accelerate a produselor lactate. Situația din sectorul laptelui a fost generată de reducerea volumului de importuri din China și Rusia și un sezon mai lung în Noua Zeelandă, potrivit datelor furnizate de Agenția Națiunilor Unite pentru Alimente și Agricultură (FAO). Index-ul prețurilor FAO care măsoară schimbările lunare în ceea ce privește prețurile pentru un coș de cumpărături cu cereale, oleaginoase, [...]
Evaziunea este cvasigenerala pe piata spirtoaselor, a afirmat Romulus Dascalu, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Bauturi Spirtoase din Romania, intr-o emisiune difuzata de postul Realitatea TV. Acesta a subliniat in cursul interventiei sale din cadrul emisiunii "Academia de evaziune" de vineri seara, ca s-au intalnit situatii in care chiar aceia care trebuiau sa controleze piata erau capii unor retele evazioniste. Pe de alta parte, Ziarul financiar informeaza c piața băuturil [...]
Orkla Foods România anunță fuziunea prin absorbție cu SC Producție Ardealul SRL, proces care s-a încheiat la finalul anului 2014. Astfel, toate brandurile deținute de Orkla Foods România și SC Producție Ardealul SRL - Unirea, Linco, Wiesana, Holland, Fruhstuck, Ardealul, Tomi, Bunătăți de la Bunica, LaMinut - reprezintă de acum în mod oficial portofoliul Orkla Foods România. Odată cu finalizarea fuziunii, fabrica Producție [...]
Concluziile studiului privind evaluarea ex-post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la făină, pâine și specialități de panificație vor fi prezentate astăzi, de către ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, și viceprim-ministrul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Potrivit președintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% [...]
Comisia Europeană a propus ieri, înăsprirea regimului de autorizare a agriculturii organice în UE, în ideea de a putea lupta mai bine împotriva falselor produse bio care se dezvoltă pe fondul creșterii explozive a cererii, transmite AFP.           Executivul european intenționează, pe de o parte, să pună capăt numeroaselor derogări care pun în pericol calitatea etichetei bio în UE, iar, pe de altă parte, să [...]
Participarea companiei Lantec Industries la Indagra 2014 a fost pe cat de consistenta, pe atat de benefica, noutatea prezentata la unul dintre standurile organizate, fiind Extractorul de esente, recomandat pentru procesarea oricarei plante tehnice sau aromatice dar, cu un plus pentru fabricarea uleiului de nuca, dupa cum ne-a declarat domnul Valentin Oprea, Director General. Toto domnia sa a declarat pentru infoALIMENT Magazin ca firma pe care o conduce poate livra echipamente pentru [...]
Jean Baptiste Dernoncourt, director executiv Carrefour România: Văd că oamenii vin în magazine la cumpărături, dar văd și că au început să se miște alte sectoare ale economiei. În sectorul imobiliar au început renovările, iar centrul vechi al Bucureștiului trăiește iar. Consumul a dat semne reale de revenire în 2014, efectele fiind vizibile atât în ma­ga­zine, cât și în centrul vechi al Capitalei - kilo­me­trul zero al [...]
Cel mai mare producator de lactate din Europa, Lactalis, a preluat controlul companiei Tirumala Milk Products, cel de-al doilea jucator privat din acest sector din sudul Indiei. Potrivit Reuters, tranzactia  este estimata la 250-300 milioane de euro. Aceasta achizitie le da acces direct francezilor nu doar la una dintre cele mai mari piete consumatoare de lactate, ci si la una dintre pietele de retail cu cel mai mare ritm de crestere, informeaza Magazin Progresiv. Cea mai mare parte [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN