Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În 26 ianuarie 2018 s-a deschis Ivan Pescar & Scrumbia Bar, primul restaurant cu specific pescăresc deltaic.


Un proiect culinar cultural al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 și al Asociației RO-PESCADOR, restaurantul propune publicului gusturi din Delta Dunării, nofusion, rețete tradiționale gătite de lipovence, însoțite de vinuri de Dobrogea. Este o reimplantare, la București, a experienței primului restaurant Ivan Pescar deschis la Tulcea în anul 2015 și distins în 2017 cu Titlul de Excelență TripAdvisor.


Aici vă veți întâlni cu miresmele, sunetele și culorile Deltei Dunării,și vă veți putea face o idee despre varietatea patrimoniului acesteia, cu oamenii și comunitățile sale, istoria și tradițiile autentice, gastronomia și natura mirifică.


Numele restaurantului, Ivan Pescar, este numele unei specii de păsări care trăiește și în România, în Delta Dunării. I se mai spune și pescărelul albastru (AlcedoAhttis), sau King Fisher.



Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar funcționează în hub-ulcultural "ARK - Depozit de viitor", care găzduiește platforma Tradiții Creative și magazinul de produse Patzaikin, la parterul clădirii The ARK.



The ARK se află în cartierul Uranus, în vecinătatea Fabricii de Bere Bragadiru și a Pieței de Flori Coșbuc. Este o clădire de patrimoniu industrial, fosta Vamă Antrepozite, operă de sfârșit de secolul XIX aarhitectului italian Giulio Magni (1859-1930), reabilitată și consolidată la începutul secolului XXI.

Alte articole recomandate:

Exportatorii de vite din România au trimis în străinătate în primele nouă luni ale anului animale de 95 de milioane de euro, al doilea export ca mărime pe această linie din Uniunea Europeană. În acest interval, la export au plecat vite cu o greutate totală de 36.600 de tone, ceea ce înseamnă 3.000 de camioane încărcate cu câte 60 de viței a câte 200 de kilograme fiecare, potrivit calculelor ZF. Exporturile de bovine vii sunt peste potențialul [...]
  Compania Mars intenționează să extindă capacitatea la fabrica Veghel în următorii 10 ani pentru a produce versiuni în miniatură ale marcilor sale urmând trendul vest-europenilor care au început să limiteze aportul de calorii, informează Food Navigator. Odată cu investiția de 100 milioane euro, producatorul Snickers va mări producția de produse miniaturale pe care le produce de la 25-30% la aproximativ 35% până în 2025. "Acest lucru se [...]
Utilajul de porționat cu cap dublu LPG 208, este noua propunere a companiei Vemag, după cum notează GlobalMeat. Echipamentul este proiectat pentru a răspunde necesităților tehnologice pentru o foarte corectă porționare, legare/agățare sau tăiere a cârnaților, putând fi utilizat indiferent de tipul de membrane (naturale, colagen, celuloză).   Gama de calibrare este largă, acoperind intervalul de 13-40 mm, rata de completare fiind de până la 4.400 kg/oră (pentru [...]
(Agerpres) Producătorii români de legume-fructe sunt așteptați, în perioada 7-13 august, în oricare hipermarket Carrefour din țară pentru a deveni parteneri și furnizori ai lanțului de magazine, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPRES. Standurile speciale, dedicate producătorilor autohtoni, vor fi amplasate la intrarea hipermarketurilor, în intervalul orar 8,00-22,00. Totodată, cei care nu pot ajunge în magazinele Carrefour în perioada [...]
După cum se cunoaște, înalta procesare a materiei prime în industria alimentară, combinată cu tehnologiile pharma, sunt aducătoare de profituri consistente, mai ales când este vorba despre alimente destinate copiilor, bolnavilor, sportivilor sau, când vorbim despre suplimente alimentare   Astfel, Solgar, unul dintre cele mai vândute branduri din industria suplimentelor alimentare la nivel mondial, a ajuns în 200 de farmacii și magazin [...]
Producatorul de salamuri crud-uscate Salbac, parte a grupului de firme Agricola, a finalizat o investitie de 1,7 milioane euro destinata cresterii cu 25% a capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate. „Actionam in trendul impus de piata si de obiceiurile de consum si ne focusam activitatea pe producerea si vanzarea salamurilor crud-uscate Agricola, unde ocupam pozitia de lider national din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o cota  de piata de 17%. Ne dorim sa [...]
Consumatorii zilelor noastre doresc produse mai stabile și siguranță alimentară, concomitent cu o listă scurtă de ingrediente, fără chimicale. Drept răspuns la această cerere, Chr. Hansen a  dezvoltat gama de culturi SafePro®, destinată creșterii siguranței alimentare, cu ajutorul unei flore cu efecte pozitive, compusă din bacterii acido-lactice. Pentru a cunoaște în amănunt beneficiile culturilor de protecție, vă prezentăm un interviu cu [...]
OMS și FAO au susținut documentul-cadru ICN2 care propune 60 de recomandări pentru îmbunătățirea sistemelor alimentare și de nutriție la nivel global, informeaza Food Navigator. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au publicat un plan de 60 puncte, ca parte a unui "cadru de acțiune" în vederea îmbunătățirii sistemelor alimentare [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN