Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna noiembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 8,0 % respectiv cu 7,1 %.   


Comparativ  cu  luna  noiembrie  2016,  în  luna  noiembrie  2017  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 29,0 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 19,6 %. 


Sosirile înregistrate în  structurile  de  primire  turistică în luna  noiembrie  2017 au însumat  830,9 mii, în  creștere cu 8,0% față de cele din  luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  78,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat  21,9% ,  ponderi similare cu cele din  luna noiembrie 2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,3% din total turiști străini), iar din aceștia 84,3% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna noiembrie 2017 au însumat 1768,1 mii,  în creștere cu 7,1 % față de cele din luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  80,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini  au reprezentat 19,9%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 74,2% din total turiști străini), iar din aceștia  83,6%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii  în luna noiembrie 2017 a  fost de 2,2 zile la  turiștii români și 1,9 zile la turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna noiembrie 2017 a fost de 27,7% pe total structuri  de cazare turistică, în creștere cu 0,4 puncte procentuale față de luna noiembrie 2016.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  noiembrie  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (36,5%), hosteluri (19,5%), vile turistice (19,1%), pensiuni turistice (17,9%) și bungalouri (5,9%).  


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de  frontieră, au  fost în luna noiembrie  2017 de 890,9 mii, în  creștere cu  29,0% față de luna noiembrie 2016. Majoritatea  vizitatorilor  străini   provine  din  țări  situate în  Europa  (90,5%). 


Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 53,7%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (26,8%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (11,6%),  Germania  (7,4%),  Polonia  (5,1%)  și  Franța (4,6 %). 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  noiembrie 2017 de 1413,5 mii, în creștere cu 19,6% comparativ cu luna noiembrie 2016. Mijloacele de   transport    rutier  au  fost  cele  mai  utilizate  pentru  plecările  în  străinătate,  reprezentând  67,5  %  din  numărul total de plecări. 


Sosirile  înregistrate în structurile de primire  turistică în perioada 1.01‐30.11.2017 au însumat 11272,1  mii, în creștere cu  10,4% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  perioada  1.01‐30.11.2017    77,0%,  în  timp  ce  turiștii  străini  au  reprezentat  23,0% , ponderi  similare cu cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,5% din total turiști străini), iar din aceștia 85,9% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate  în  structurile  de  primire  turistică  în  perioada  1.01‐30.11.2017  au  însumat  25325,4 mii în creștere cu 6,2% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01‐30.11.2017  80,4%, în timp ce înnoptările turiștilor  străini  au  reprezentat  19,6%.  În  ceea  ce  privește  înnoptările  turiștilor  străini  în  structurile  de  primire  turistică,  cea  mai  mare  pondere  au  deținut‐o  cei  din  Europa  (  73,2%  din  total  turiști  străini),  iar  din  aceștia  85,0% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.  Durata medie a  șederii  în  perioada  1.01‐30.11.2017 a  fost de  2,3  zile  la   turiștii  români  și  1,9  zile la  turiștii străini. 


Indicele  de  utilizare  netă  a  locurilor  de  cazare  în  perioada  1.01‐30.11.2017  a  fost  de  31,7%  pe  total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,3 puncte procentuale față de perioada 1.01‐30.11.2016.  


Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în perioada 1.01‐30.11.2017 s‐au înregistrat la hoteluri  (40,2%), vile  turistice  (26,3%), spații de cazare pe nave  (24,6%), bungalouri(23,2%) și popasuri turistice  (22,9%).  


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au provenit din Germania  (309,1 mii), Israel  (266,5 mii),  Italia  (226,0 mii), Franța  (158,6 mii), Ungaria  (145,9 mii). Sosirile vizitatorilor  străini în România, înregistrate la  punctele  de  frontieră, au  fost în  perioada  1.01‐ 30.11.2017  de  11772,6  mii,  în    creștere  cu    24,1% față  de  perioada  1.01‐30.11.2016. 


Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine din țări situate în Europa (89,4%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în  România,  53,2%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (24,6%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (10,0%),  Germania  (9,2%),  Polonia  (5,3%), Franța (5,1%) și Regatul Unit (4,9%) . 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  perioada  1.01‐30.11.2017  de  18652,7  mii,  în  creștere  cu  24,2%  comparativ  cu  perioada  1.01‐30.11.2016.  


Mijloacele de   transport   rutier au fost cele  mai utilizate pentru plecările în străinătate,  reprezentând   69,4% din numărul total de plecări. 

Alte articole recomandate:

Investigațiile Consiliului Concurenței din acest an s-au concentrat pe comerțul alimentar, fiind investigate nu mai puțin de 25 de firme, printre care marile  lanturi de supermarket-uri, de la Metro și Selgros, și până la Carrefour, Kaufland și Cora.              Bogdan Chirițoiu , președintele Consiliului Concurenței, a afirmat tranșant: 'Piața pe care am avut cea mai mare implicare a fost comerțul alimentar. Am finalizat o investigație amplă [...]
Prințul Charles al Marii Britanii și-a propus construirea a zece stații de epurare în mai multe sate din județele Alba, Sibiu, Mureș și Brașov. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar detaliile proiectului au fost discutate cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, la reședința regală a Prințului de Wales.   Proiectele urmează să fie implementate de Ministerului Mediului și de Fundația Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințu [...]
Shuanghui International, cel mai mare producător chinez de carne de porc, vrea să obțină aproximativ cinci miliarde de dolari printr-o ofertă publică inițială (IPO) la bursa de la Hong Kong, posibila tranzacție urmând să fie cea mai mare listare la bursă din Asia din acest an, transmite Dow Jones Newswires. Oferta publică inițială va permite Shuanghui să achite datoriile realizate în urma achiziționării în 2013 a gigantului american Smithfield Foods Inc, pentru 4,7 miliar [...]
Conceptul Raw Vegan castiga tot mai mult teren in Romania, deschizandu-se tot mai multe restaurante de acest gen si atragand tot mai multi clienti, adepti ai acestui stil de alimentatie. Unul distre investitorii intr-o astfel de afacere este doamna Fadia al Atar, care conduce de aproape doi ani și jumătate un restaurant raw vegan în apropiere de Piața Dorobanților din Capitală. Aceasta a  investit în conceptul Rawdia în jur de 60.000 de euro pentru a amenaja un spațiu pe [...]
La ferma fraților Cățean se produc brânzeturi după aceeași rețetă pe care au folosit-o și strămoșii lor. Brânza de burduf din Țara Bârsei-Brașov este atestată documentar încă din 1412. ”Procesăm laptele de oaie împreună cu o parte din laptele de vacă, la fel cum faceau și înaintașii noștri. Producem astfel 9 tipuri de brânză (brânză de burduf ambalata in coaja de brad, piele de oaie sau [...]
După perioada Sărbatorilor de Paște, când la nivel global s-au consumat peste 250.000 de tone de ciocolată, marii producatorii se pregătesc pentru o creștere de cel puțin 2% a consumului în următorii ani, potrivit Financial Times.   Consumul de ciocolată a cunoscut o scădere în anul 2009, fiind urmată de un avans de 3% un an mai târziu, cifre care reflectă creșterea economică. Astfel, consumul în țările dezvoltate a ajuns la peste 5,5 milioane de tone, d [...]
Guvernul a aprobat, in ultima sedinta de guvern, o ordonanta de urgenta prin care creeaza cadrul institutional pentru stabilirea contraventiillor si sanctiunilor care vor fi aplicate organismelor de inspectie si certificare a alimentelor ecologice, in cazul in care acestea incalca prevederile regulamentelor UE in domeniu. Proiectul a fost motivat, pe de o parte, de faptul ca folosirea frauduloasa a termenilor de „ecologic”, „biologic”, „organic” sau [...]
Cea mai mare competiție dedicată promovării inovațiilor, dar și a talentelor din industria de panificație, cofetărie și HoReCa se va desfășura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureș, în cadrul expoziției GastroPan.  Cele 8 categorii de concurs grupate în 3 secțiuni, la care vor fi premiate, printre altele, Pâinea și Tortul Anului 2015, vor aduce în prim plan creativitatea [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN