Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna noiembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 8,0 % respectiv cu 7,1 %.   


Comparativ  cu  luna  noiembrie  2016,  în  luna  noiembrie  2017  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 29,0 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 19,6 %. 


Sosirile înregistrate în  structurile  de  primire  turistică în luna  noiembrie  2017 au însumat  830,9 mii, în  creștere cu 8,0% față de cele din  luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  78,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat  21,9% ,  ponderi similare cu cele din  luna noiembrie 2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,3% din total turiști străini), iar din aceștia 84,3% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna noiembrie 2017 au însumat 1768,1 mii,  în creștere cu 7,1 % față de cele din luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  80,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini  au reprezentat 19,9%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 74,2% din total turiști străini), iar din aceștia  83,6%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii  în luna noiembrie 2017 a  fost de 2,2 zile la  turiștii români și 1,9 zile la turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna noiembrie 2017 a fost de 27,7% pe total structuri  de cazare turistică, în creștere cu 0,4 puncte procentuale față de luna noiembrie 2016.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  noiembrie  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (36,5%), hosteluri (19,5%), vile turistice (19,1%), pensiuni turistice (17,9%) și bungalouri (5,9%).  


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de  frontieră, au  fost în luna noiembrie  2017 de 890,9 mii, în  creștere cu  29,0% față de luna noiembrie 2016. Majoritatea  vizitatorilor  străini   provine  din  țări  situate în  Europa  (90,5%). 


Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 53,7%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (26,8%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (11,6%),  Germania  (7,4%),  Polonia  (5,1%)  și  Franța (4,6 %). 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  noiembrie 2017 de 1413,5 mii, în creștere cu 19,6% comparativ cu luna noiembrie 2016. Mijloacele de   transport    rutier  au  fost  cele  mai  utilizate  pentru  plecările  în  străinătate,  reprezentând  67,5  %  din  numărul total de plecări. 


Sosirile  înregistrate în structurile de primire  turistică în perioada 1.01‐30.11.2017 au însumat 11272,1  mii, în creștere cu  10,4% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  perioada  1.01‐30.11.2017    77,0%,  în  timp  ce  turiștii  străini  au  reprezentat  23,0% , ponderi  similare cu cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,5% din total turiști străini), iar din aceștia 85,9% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate  în  structurile  de  primire  turistică  în  perioada  1.01‐30.11.2017  au  însumat  25325,4 mii în creștere cu 6,2% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01‐30.11.2017  80,4%, în timp ce înnoptările turiștilor  străini  au  reprezentat  19,6%.  În  ceea  ce  privește  înnoptările  turiștilor  străini  în  structurile  de  primire  turistică,  cea  mai  mare  pondere  au  deținut‐o  cei  din  Europa  (  73,2%  din  total  turiști  străini),  iar  din  aceștia  85,0% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.  Durata medie a  șederii  în  perioada  1.01‐30.11.2017 a  fost de  2,3  zile  la   turiștii  români  și  1,9  zile la  turiștii străini. 


Indicele  de  utilizare  netă  a  locurilor  de  cazare  în  perioada  1.01‐30.11.2017  a  fost  de  31,7%  pe  total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,3 puncte procentuale față de perioada 1.01‐30.11.2016.  


Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în perioada 1.01‐30.11.2017 s‐au înregistrat la hoteluri  (40,2%), vile  turistice  (26,3%), spații de cazare pe nave  (24,6%), bungalouri(23,2%) și popasuri turistice  (22,9%).  


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au provenit din Germania  (309,1 mii), Israel  (266,5 mii),  Italia  (226,0 mii), Franța  (158,6 mii), Ungaria  (145,9 mii). Sosirile vizitatorilor  străini în România, înregistrate la  punctele  de  frontieră, au  fost în  perioada  1.01‐ 30.11.2017  de  11772,6  mii,  în    creștere  cu    24,1% față  de  perioada  1.01‐30.11.2016. 


Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine din țări situate în Europa (89,4%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în  România,  53,2%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (24,6%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (10,0%),  Germania  (9,2%),  Polonia  (5,3%), Franța (5,1%) și Regatul Unit (4,9%) . 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  perioada  1.01‐30.11.2017  de  18652,7  mii,  în  creștere  cu  24,2%  comparativ  cu  perioada  1.01‐30.11.2016.  


Mijloacele de   transport   rutier au fost cele  mai utilizate pentru plecările în străinătate,  reprezentând   69,4% din numărul total de plecări. 

Alte articole recomandate:

Cu o tradiție de 125 de ani în arta brutăriei franțuzești, rețeaua de brutării Paul a ajuns în 2008 și în România, franciza fiind obținută de compania Moulin D'or. În prezent, compania deține 11 unități Paul, iar anul trecut brutăriile au înregistrat o cifră de afaceri de circa 5,2 mil. euro. Dintre aceste 11 unități, o parte sunt de tip brutărie, precum Paul din Doroban­ților, Universitate, AFI Palace sau Piața Romană, iar o parte de tip chariot [...]
Directorul general al Heineken Romania, Onno Rombouts, a preluat functia de presedinte al Asociatia Berarii Romaniei incepand cu aceasta luna, inlocuindu-l din aceasta pozitie pe Andrew Highcock, fostul presedinte al Ursus Breweries, care a asigurat presedintia Asociatiei pe parcursul anului 2013. ”Sunt onorat sa fiu numit in aceasta functie si sa pot continua munca predecesorilor mei. In ciuda dificultatilor economice, sectorul berii a continuat sa aiba o contributie puternica la [...]
SCHIESSL FRIGOTEHNIC Romania va participa la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care, în zilele de 12 și 13 mai 2016, va reuni la Hotel Alpin din Poiana Brașov, elita industriilor autohtone de carne și lapte, precum și companii din străinătate și numeroși oaspeți din mediul internațional de afaceri. Detalii despre organizarea manifestării și înscrieri, [...]
Pe o piață invadată de falsuri și de tot felul…de artificii, pălinca de Bihor Trămuța este ca o oază într-un deșert, iar dacă iei înghițitură mai hotărâtă, tăria are puterea să te binedispună pentru o zi întreaga. Așa i s-a întâmplat la ”Săptămâna verde” și ministrului german al agriculturii Dr. Hans-Peter Friedrich care, după ce a ciocnit un păhărel din licoarea adusă la Munchen de Florin [...]
Potrivit unui comunicat de presă al INS, în luna noiembrie 2013, față de luna anterioară, prețurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 0,2%, iar prețurile mărfurilor nealimentare și tarifele serviciilor au crescut cu 0,1% fiecare, potrivit INS. Cea mai mare scădere s-a înregistrat la fructe și conserve de legume, informează România liberă. Totodată ca urmare a ieftinirii alimentelor, rata anuală a inflației s-a plasat la 1,83%, a anunțat miercuri Institutul Național de [...]
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN-SA va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, urmând să fie prezentă cu stand propriu în cadrul Secțiunii B2B-Expo. Reamintim că evenimentul se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI: Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în [...]
Marian Drăghia, 35 de ani, un tânăr antre­prenor din Brașov, a pus pe picioare la înce­putul acestui an firma SaftStupina SRL-D și a reușit să obțină fonduri nerambursabile de la stat cu care a pus pe pi­cioare o mică fabrică unde pro­duce suc de mere, informeaza Ziarul financiar. „Ideea de a dezvolta afacerea s-a născut dintr-o pasiune mai veche pentru acest domeniu. Acest lucru s-a întamplat cu mai mult timp în urmă, când familia mea a [...]
Potrivit site-ului Iqads, saptamana trecuta 19 echipe creative au venit la Kuxa Studio sa-si arate talentele si inspiratia culinara la Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL aromata de Coseli, sarbatorita cu Privileg Catering, savurata cu Staropramen si recomandata de Mega Image. Au fost 3 zile de bucatareala la cel mai inalt nivel al creativitatii cu ingrediente speciale surpriza, combinatii de arome nemaiintalnite si design-uri de farfurii exceptionale care te puneau in dificultate la degustare, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN