Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna noiembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 8,0 % respectiv cu 7,1 %.   


Comparativ  cu  luna  noiembrie  2016,  în  luna  noiembrie  2017  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 29,0 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 19,6 %. 


Sosirile înregistrate în  structurile  de  primire  turistică în luna  noiembrie  2017 au însumat  830,9 mii, în  creștere cu 8,0% față de cele din  luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  78,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat  21,9% ,  ponderi similare cu cele din  luna noiembrie 2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,3% din total turiști străini), iar din aceștia 84,3% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna noiembrie 2017 au însumat 1768,1 mii,  în creștere cu 7,1 % față de cele din luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  80,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini  au reprezentat 19,9%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 74,2% din total turiști străini), iar din aceștia  83,6%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii  în luna noiembrie 2017 a  fost de 2,2 zile la  turiștii români și 1,9 zile la turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna noiembrie 2017 a fost de 27,7% pe total structuri  de cazare turistică, în creștere cu 0,4 puncte procentuale față de luna noiembrie 2016.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  noiembrie  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (36,5%), hosteluri (19,5%), vile turistice (19,1%), pensiuni turistice (17,9%) și bungalouri (5,9%).  


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de  frontieră, au  fost în luna noiembrie  2017 de 890,9 mii, în  creștere cu  29,0% față de luna noiembrie 2016. Majoritatea  vizitatorilor  străini   provine  din  țări  situate în  Europa  (90,5%). 


Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 53,7%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (26,8%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (11,6%),  Germania  (7,4%),  Polonia  (5,1%)  și  Franța (4,6 %). 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  noiembrie 2017 de 1413,5 mii, în creștere cu 19,6% comparativ cu luna noiembrie 2016. Mijloacele de   transport    rutier  au  fost  cele  mai  utilizate  pentru  plecările  în  străinătate,  reprezentând  67,5  %  din  numărul total de plecări. 


Sosirile  înregistrate în structurile de primire  turistică în perioada 1.01‐30.11.2017 au însumat 11272,1  mii, în creștere cu  10,4% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  perioada  1.01‐30.11.2017    77,0%,  în  timp  ce  turiștii  străini  au  reprezentat  23,0% , ponderi  similare cu cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,5% din total turiști străini), iar din aceștia 85,9% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate  în  structurile  de  primire  turistică  în  perioada  1.01‐30.11.2017  au  însumat  25325,4 mii în creștere cu 6,2% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01‐30.11.2017  80,4%, în timp ce înnoptările turiștilor  străini  au  reprezentat  19,6%.  În  ceea  ce  privește  înnoptările  turiștilor  străini  în  structurile  de  primire  turistică,  cea  mai  mare  pondere  au  deținut‐o  cei  din  Europa  (  73,2%  din  total  turiști  străini),  iar  din  aceștia  85,0% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.  Durata medie a  șederii  în  perioada  1.01‐30.11.2017 a  fost de  2,3  zile  la   turiștii  români  și  1,9  zile la  turiștii străini. 


Indicele  de  utilizare  netă  a  locurilor  de  cazare  în  perioada  1.01‐30.11.2017  a  fost  de  31,7%  pe  total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,3 puncte procentuale față de perioada 1.01‐30.11.2016.  


Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în perioada 1.01‐30.11.2017 s‐au înregistrat la hoteluri  (40,2%), vile  turistice  (26,3%), spații de cazare pe nave  (24,6%), bungalouri(23,2%) și popasuri turistice  (22,9%).  


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au provenit din Germania  (309,1 mii), Israel  (266,5 mii),  Italia  (226,0 mii), Franța  (158,6 mii), Ungaria  (145,9 mii). Sosirile vizitatorilor  străini în România, înregistrate la  punctele  de  frontieră, au  fost în  perioada  1.01‐ 30.11.2017  de  11772,6  mii,  în    creștere  cu    24,1% față  de  perioada  1.01‐30.11.2016. 


Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine din țări situate în Europa (89,4%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în  România,  53,2%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (24,6%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (10,0%),  Germania  (9,2%),  Polonia  (5,3%), Franța (5,1%) și Regatul Unit (4,9%) . 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  perioada  1.01‐30.11.2017  de  18652,7  mii,  în  creștere  cu  24,2%  comparativ  cu  perioada  1.01‐30.11.2016.  


Mijloacele de   transport   rutier au fost cele  mai utilizate pentru plecările în străinătate,  reprezentând   69,4% din numărul total de plecări. 

Alte articole recomandate:

Ofensiva aproape nemiloasă a marilor distribuitori de alimente, iată, a atins și sectorul Eco-bio, dacă s-a ajuns ca, pe plan mondial, să se pună întrebarea dacă viitorul sectorului va însemna produse ”de firmă” sau private label? Totul rămâne ca piața să rezolve, pentru că, nu-i așa, trăim în lumea unei economii libere. Și, totuși, care va fi direcția dominantă? Un posibil răspuns îl putem afla din documentele de bază ale [...]
Ioan Popa deține cea mai puternică companie din România în domeniul cărnii de pasăre. Compania Transavia din Alba, lider național pe piața cărnii de pasăre, a realizat în 2013 performanțe economice de invidiat. Societatea a obținut cea mai mare cantitate de carne, cifră de afaceri și profit din istoria de peste 20 de ani.„Am realizat parametri tehnici excepționali, recunoscuți și pe plan internațional printre care și premiul Aviagen oferit pentru cel mai bun sector d [...]
Producția de cireșe va fi mai mare cu circa 15%, datorită intrării pe rod de noi livezi, atât în cazul celor care cultivă în sistem hobby cât și în cazul marilor exploatații intensive, este de părere Aurel Tănase, președinte Organizația Interprofesională Națională Prod Com Legume Fructe din România. "Trendul de extindere a suprafețelor cultivate cu cireș va crește, impulsul fiind dat de programul de reconvensie a livezilor, care beneficiază de ba [...]
(Comunicat) Compania „Ana și Cornel” participă la Târgul Internațional Indagra Food, eveniment dedicat producătorilor de alimente și furnizorilor de tehnologii și echipamente de procesare în industria alimentară, ce va avea loc anul acesta în cadrul Pavilionului Central Romexpo, în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie. Indagra reprezintă platforma ideală atât pentru lansarea și vânzarea de noi produse, cât și pentru stabilirea [...]
Procesatorul polonez de carne de pasăre Drobimex a anunțat că va investi aproape 31 de milioane de dolari pentru extinderea și modernizarea unităților sale de procesare din Polonia, anunțul fiind făcut de Klaus Roppel, CEO-ul companiei, informează Global Meat News. Drobimex operează în prezent două unități de procesare carne în două orașe din Polonia. Cele două unități angajează peste 680 de persoane. Roppel a declarat că investiția, [...]
Potrivit Daily Mail, guvernul britanic a anunțat recent că producătorii au fost de acord să reducă nivelurile de grăsimi saturate din produse, dar un articol din British Medical Journal ( BMJ ), atrage atenția că marea problemă nu sunt grăsimile saturate, ci zahărul. Drept urmare, cum să își aleagă omul de rând alimentele pe care le pune în coșul de cumpărături? Daily Mail a cerut sfatul experților în sănătate și a urmărit ce anume pun ei în coșul zil [...]
Fondatorii firmei se recomandă mai întâi ca specialiști în industria laptelui și abia apoi ca oameni de afaceri. O afacere construită cu mână sigură și care nu s-a prins în hățișurile crizei. Deși SC Almera International este o firmă gălățeană, punctul de lucru în care se prelucrează laptele e în Bacău. Într-o țară în care cei mai mulți dintre consumatori sunt săraci și țin bine de puținii bani pe care îi au, trebuie să știi și cum să [...]
Peroni Nastro Azzuro invita publicul sa descopere arta ospitalitatii oferite cu naturalete si sentimentul a  petrece timp alaturi de cei dragi, inspirate de bucuria si rafinamentul stilului Italian, printr-o serie de show-uri de live cooking in cele mai prestigioase 8  restaurante cu specific Italian din Bucuresti (pana in acest moment, au avut loc sesiuni in Trattoria Buongiorno), Constanta, Brasov si Timisoara. Placerea jocului cu ingredientele, decorul elegant, atentia acordata [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi