Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna noiembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile  cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat  creșteri   cu 8,0 % respectiv cu 7,1 %.   


Comparativ  cu  luna  noiembrie  2016,  în  luna  noiembrie  2017  la  punctele  de  frontieră  s‐au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 29,0 % cât și la plecările în străinătate  ale vizitatorilor români  cu 19,6 %. 


Sosirile înregistrate în  structurile  de  primire  turistică în luna  noiembrie  2017 au însumat  830,9 mii, în  creștere cu 8,0% față de cele din  luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  78,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat  21,9% ,  ponderi similare cu cele din  luna noiembrie 2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,3% din total turiști străini), iar din aceștia 84,3% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate în structurile de primire turistică în luna noiembrie 2017 au însumat 1768,1 mii,  în creștere cu 7,1 % față de cele din luna noiembrie 2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în luna noiembrie 2017  80,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini  au reprezentat 19,9%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică,  cea mai mare pondere au deținut‐o cei din Europa ( 74,2% din total turiști străini), iar din aceștia  83,6%  au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii  în luna noiembrie 2017 a  fost de 2,2 zile la  turiștii români și 1,9 zile la turiștii  străini.  


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna noiembrie 2017 a fost de 27,7% pe total structuri  de cazare turistică, în creștere cu 0,4 puncte procentuale față de luna noiembrie 2016.   Indici  mai  mari  de  utilizare  a  locurilor  de  cazare    în  luna  noiembrie  2017  s‐au  înregistrat  la  hoteluri   (36,5%), hosteluri (19,5%), vile turistice (19,1%), pensiuni turistice (17,9%) și bungalouri (5,9%).  


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de  frontieră, au  fost în luna noiembrie  2017 de 890,9 mii, în  creștere cu  29,0% față de luna noiembrie 2016. Majoritatea  vizitatorilor  străini   provine  din  țări  situate în  Europa  (90,5%). 


Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 53,7%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (26,8%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (11,6%),  Germania  (7,4%),  Polonia  (5,1%)  și  Franța (4,6 %). 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  luna  noiembrie 2017 de 1413,5 mii, în creștere cu 19,6% comparativ cu luna noiembrie 2016. Mijloacele de   transport    rutier  au  fost  cele  mai  utilizate  pentru  plecările  în  străinătate,  reprezentând  67,5  %  din  numărul total de plecări. 


Sosirile  înregistrate în structurile de primire  turistică în perioada 1.01‐30.11.2017 au însumat 11272,1  mii, în creștere cu  10,4% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  sosiri,  sosirile  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni  de  cazare  au  reprezentat  în  perioada  1.01‐30.11.2017    77,0%,  în  timp  ce  turiștii  străini  au  reprezentat  23,0% , ponderi  similare cu cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au    deținut‐o cei din Europa (74,5% din total turiști străini), iar din aceștia 85,9% au fost din țările aparținândUniunii Europene. 


Înnoptările  înregistrate  în  structurile  de  primire  turistică  în  perioada  1.01‐30.11.2017  au  însumat  25325,4 mii în creștere cu 6,2% față de cele din perioada 1.01‐30.11.2016.  Din  numărul  total  de  înnoptări,  înnoptările  turiștilor  români  în  structurile  de  primire  turistică  cu  funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01‐30.11.2017  80,4%, în timp ce înnoptările turiștilor  străini  au  reprezentat  19,6%.  În  ceea  ce  privește  înnoptările  turiștilor  străini  în  structurile  de  primire  turistică,  cea  mai  mare  pondere  au  deținut‐o  cei  din  Europa  (  73,2%  din  total  turiști  străini),  iar  din  aceștia  85,0% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.  Durata medie a  șederii  în  perioada  1.01‐30.11.2017 a  fost de  2,3  zile  la   turiștii  români  și  1,9  zile la  turiștii străini. 


Indicele  de  utilizare  netă  a  locurilor  de  cazare  în  perioada  1.01‐30.11.2017  a  fost  de  31,7%  pe  total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,3 puncte procentuale față de perioada 1.01‐30.11.2016.  


Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în perioada 1.01‐30.11.2017 s‐au înregistrat la hoteluri  (40,2%), vile  turistice  (26,3%), spații de cazare pe nave  (24,6%), bungalouri(23,2%) și popasuri turistice  (22,9%).  


Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au provenit din Germania  (309,1 mii), Israel  (266,5 mii),  Italia  (226,0 mii), Franța  (158,6 mii), Ungaria  (145,9 mii). Sosirile vizitatorilor  străini în România, înregistrate la  punctele  de  frontieră, au  fost în  perioada  1.01‐ 30.11.2017  de  11772,6  mii,  în    creștere  cu    24,1% față  de  perioada  1.01‐30.11.2016. 


Majoritatea  vizitatorilor  străini  provine din țări situate în Europa (89,4%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în  România,  53,2%  provin  din  statele  Uniunii  Europene.  Dintre  statele  Uniunii  Europene  cele  mai  multe  sosiri  s‐au  înregistrat  din  Bulgaria  (24,6%),  Ungaria  (21,7%),  Italia  (10,0%),  Germania  (9,2%),  Polonia  (5,3%), Franța (5,1%) și Regatul Unit (4,9%) . 


Plecările  vizitatorilor  români  în  străinătate,  înregistrate  la  punctele  de  frontieră,  au  fost  în  perioada  1.01‐30.11.2017  de  18652,7  mii,  în  creștere  cu  24,2%  comparativ  cu  perioada  1.01‐30.11.2016.  


Mijloacele de   transport   rutier au fost cele  mai utilizate pentru plecările în străinătate,  reprezentând   69,4% din numărul total de plecări. 

Alte articole recomandate:

În vreme ce producția internă de lapte se reduce treptat, fabricile de lactate apelează la furnizori externi, informează publicatia online Ziare si Reviste. Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor de minimis pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui, a anunțat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. În anul 2013 comparativ cu anul 2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a [...]
Brandul de apă minerală Zizin, produs de compania brașoveană Apemin Zizin, a înregistrat anul trecut o creștere de 37% comparativ cu anul precedent, iar pentru anul acesta com­pania vrea să mențină trendul ascendent al brandului.   Conform datelor furni­zate anterior de companie, brandul Zizin aduce 46% din cifra de afaceri a societății Apemin Zizin, adică reprezintă 21 mil. lei (circa 4,7 mil. euro). Astfel, brandul a depășit anul trecut vânzări de 28 milioane de lei [...]
GEA Procomac a vândut prima linie aseptică în India pentru ambalarea produselor din lapte în sticle PET celui mai mare producător de lapte din India, Gujarat Co-op Milk Marketing Federation, informează Dairy Reporter. Contractul pentru o linie de umplere pentru brandul de băuturi pe bază de lapte Amulng, și include desig-nul, fabricarea și instalația pentru un bloc ECOSpin pentru produse cu aciditate scăzută care poate umple 30.000 de sticle (a câte 200 [...]
Heineken a refuzat o ofertă de cumpărare venită din partea celui de-al doilea mare producător de bere din lume, SABMiller, care încerca prin această achiziție să-și consolideze poziția în fața liderului mondial Anheuser-Busch InBev. Familia care controlează compania din Olanda a declarat luni că a refuzat oferta înaintată de SABMiller în urmă cu două săptămâni, întrucât dorește ca Heineken să rămână independentă, potrivit Bloomberg. Familia [...]
Producătorii de la Metalquimia, de tehnologie destinată sectorului de carne, au lansat mașina de injectat Movistick 30 PJ, după cum informează Meat & Poultry. Utilaj de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, injectarea efectuându-se în 440 [...]
Piața Horeca din România este într-o permanentă schimbare, iar preferințele consumatorilor tineri, pe măsură ce aceștia vor avansa în vârstă, vor influența businessurile din acest sector, se arată în studiul ”De la date crude la insighturi preparate”, realizat de compania de cercetare Ipsos România. Calitatea, principalul criteriu Potrivit acestui studiu, principalele criterii care contează atunci când consumatorii aleg [...]
Producatorii vor folosi din nou retete vechi de zeci de ani, ca sa ne vanda mezeluri facute doar din carne si fara coloranti. Cine va accepta provocarea va intra intr-un registru al produselor consacrate. Cine nu poate ramane pe piata si cu retetele actuale, dar isi asuma un risc. Dupa ce piata a fost invadata de produse de o calitate uneori indoielnica, oficialii vin cu noi reglementari. Vechile retete ale mezelurilor vor fi din nou folosite, iar cumparatorul va putea face diferenta intre [...]
Privind spre viitor, Euromonitor International a identificat 20 dintre cele mai influente megatrend-uri care vor modela lumea până în 2030, fapt care va modifica total modul de procesare a alimentelor. Potrivit celor doi autori ai studiului ”Megatrend, punând consumatorul la inima afacerii”, semnat de către Sarah Boumphrey-Director Economic și Zandi Brehmer-Client Innovation Manager,  Euromonitor International și publicat de Confectionery News la [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN