Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Necesitatea de a alimenta o populație din ce în ce mai mare face obligatorie reducerea deșeurilor alimentare care pot fi interveni în lanțul de aprovizionare. O parte considerabilă a acestor pierderi este cauzată de procesele și gestionarea improprie a lanțului rece. Pentru a găsi soluții la această problemă, cercetătorii Reiner Jedermann și Walter Lang, de la Academia Regală de Științe a Marii Britanii, au realizat studiul cu titlul ” Reducing food losses by intelligent food logistics”, din care am extras câteva sfaturi care, cu siguranță, pot ajuta specialiștii din logistică.


Noțiunea de ”Termen de valabilitate” este depășită


La nivel mondial, aproximativ o treime din fructele și legumele proaspete sunt aruncate, deoarece calitatea lor a scăzut sub o limită de acceptare, lucru total inacceptabil. O mare parte a acestor pierderi este legată de manipularea incorectă în timpul proceselor lanțului de aprovizionare. Însă, conceptual, noțiunea de ”Termen de valabilitate” este depășită, ea referindu-se doar la numărul de zile în care un produs alimentar este de ”calitate acceptabilă”, în condiții de siguranță,  pentru a fi consumat, aceste cerințe depinzând de condițiile optime de temperatură și de transport.


Un concept mai bun, însă, ar fi acela de ”Primul expirat-primul aruncat”, introdus încă de la sfârșitul anilor 1980. Ideea conceptului este aceea de a aplica rotația stocurilor, astfel încât durata de păstrare rămasă a fiecărui produs să corespundă cel mai bine opțiunilor de durată de transport rămase, reducând deșeurile de produs în timpul transportului și asigurând coerența produsului în magazin.


Variațiile calității alimentelor și durata de păstrare rămasă sunt calculate automat din datele privind condițiile de mediu acumulate, cum ar fi temperatura și variațiile duratei de valabilitate, care sunt apoi utilizate de software-ul de gestionare a depozitului, pentru a se potrivi cu variația duratei de depozitare la rotația inventarului, rutare și manipulare specială. Din păcate, din cauza lipsei sistemelor automate de captare a datelor și a calculului duratei de valabilitate, acest concept mult mai eficient a găsit foarte puține aplicații practice până în prezent.


Utilizarea containerelor inteligente


O altă soluție ar fi utilizarea conteinerelor inteligente. Încă de la începutul anului 2004, la Universitatea din Bremen s-a dezvoltat o abordare paralelă de integrare a tuturor sistemelor electronice necesare și a sistemului de decizie într-un container frigorific, ”inteligent”. Primele teste au început în 2008. Un nou proiect, finanțat de Ministerul Federal al Educației și Cercetării din Germania și 22 de parteneri industriali, a fost inițiat în 2010 și finalizat în iunie 2013, cu scopul de a furniza un prototip pe scară largă și de a efectua teste pe teren, pentru diferite produse alimentare.


Sistemul general al ”containerului inteligent” constă într-o rețea de senzori fără fir instalați în interiorul său, pe suprafața paleților alimentari, pentru a monitoriza abaterile de temperatură și alți parametri; o unitate de supraveghere a transportului de marfă, instalată în interiorul containerului pentru a evalua datele măsurate și a calcula o predicție a duratei de valabilitate pentru mărfurile transportate; o unitate telemetrică pentru comunicații externe către sistemul global de comunicații mobile (GSM) sau rețele de satelit; și un server la distanță pentru accesul și integrarea în bazele de date ale companiei. Însă, astfel de conteinere sunt foarte scumpe, deocamdată.


Verificarea și gestionarea temperaturii


În absența lor, pierderile se pot diminua și pe alte căi. Primul pas în crearea unui lanț rece cu pierderi minime este acela de a evita manipularea defectuoasă sau neatentă a alimentelor. Într-un lanț tipic, monitorizat de înregistratorii de mediu, se poate observa o combinație de incidente, cum ar fi variațiile semnificative de temperatură. De exemplu, puțin înainte de răcire și înainte de încărcarea produsului în recipientul de transport, șoferii de camioane opresc unitatea de răcire peste noapte, pentru a economisi combustibil și personal, în diferite puncte din lanțul rece, având instrucțiuni diferite cu privire la setările ideale de temperatură pentru produs. Acest lucru este greșit.


Monitorizarea continuă a temperaturii de la producător, la comerciant cu amănuntul este o condiție prealabilă pentru reducerea pierderilor, dar va dezvălui și astfel de greșeli evidente. O analiză sistematică a performanței proceselor lanțului poate fi efectuată prin evaluarea acestuia conform unui indice standardizat, cum ar fi indicatorul de calitate a lanțului rece (CCQI). Acesta include factori precum instruirea personalului, vârsta echipamentului, existența și adecvarea programelor de întreținere, întreținerea igienică, măsurarea și înregistrarea manuală sau automată a temperaturii și existența planurilor de răspuns în caz de urgență.


Metode de tratare după recoltare sau fabricare


În prezent, sunt disponibile diferite metode de tratare post-recoltare sau fabricare, pentru a prelungi durata de conservare a alimentelor, în funcție de tipul de produs. Acestea includ tratamente unice, cum ar fi căldură, iradiere, substanțe chimice și gaze cu etilenă sau inițierea ori blocarea proceselor de maturare, tratamentul cu ozon și plasmă etc.


Tratamentele gazoase sunt aplicate în mod continuu, prin menținerea condițiilor atmosferice modificate sau controlate cu CO2 și O2, în recipiente sau depozite special echipate. Ambalarea fructelor în pelicule cu permeabilitate la gaz poate fi aplicată și pentru a crea atmosfera dorită, fie prin auto-respirație, fie prin introducerea atmosferei în spațiul capului de ambalaj înainte de etanșare. Aceste tratamente, în combinație cu un control adecvat al temperaturii, reprezintă baza pentru menținerea calității și reducerea incidenței degradării.


Supravegherea continuă a temperaturii și calității


Îmbunătățirea proceselor de recoltare imediată, cum ar fi pre-răcirea și ambalarea, bazată pe o cartografiere a temperaturii unice, ar putea aduce beneficii mai mari,  decât o implementare mai sofisticată a rotației stocurilor bazate pe durabilitate. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, atunci când cele mai bune practici sunt identificate și implementate, există variații inevitabile ale manipulării post-recoltare, datorită vremii, ofertei de vârf cu forță de muncă limitată, etc.


Din cauza variațiilor inevitabile ale unora dintre procesele cu lanț rece, colectarea datelor cu privire la timp și temperatură, împreună cu un calcul automatizat al variației pierderilor de valabilitate, vor continua să genereze beneficii semnificative ale procesului în timp real, reducând în același timp pierderea de depozitare. Pentru a menține procesul cât mai eficient, este necesar un audit continuu, bazat pe datele curente și cele trecute privind temperatura și calitatea.


Mai mult, variațiile de valabilitate, la depozitare, cauzate de evoluțiile biologice naturale, nu pot fi evitate. Aceste abateri inevitabile ar trebui tratate prin măsuri dinamice, și anume: supravegherea calității inteligente, rotația inteligentă a stocurilor sau reatribuirea livrărilor.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) Pe data de 13 decembrie Whiteland sarbatoreste alaturi de angajatii sai 20 de ani de activitate in Romania.In anul 2007 conducerea grupului a decis constituirea companiei Whiteland Logistics. Aceasta separare s-a dovedit a fi una valoroasa, deoarece odata cu integrarea de clienti noi in reteaua existenta s-au putut optimiza atat procesele cat si costurile de operare, s-a marit frecventa si s-au redus timpii de livrare catre diverse locatii la nivel national. De-a lungul timpului, [...]
Bion Environmental Technologies Inc. a patentat de curand o inovatie care, practic, revolutioneaza modul de depozitare a carnii, dupa cum anunta Meat&Poultry.com. Conform unui comunicat al companiei, inovatia consta in principal in modul de transare dar si in tratamentul aplicat carni imediat dupa transare. Bion Environmental Techologies Inc afirma ca, aplicand solutiile tehnologice patentate de curand, se pot realiza economii  sunbstantiale de costuri in activitatea de depozitare si [...]
Transportul a doi, trei paleți nu e întotdeauna simplu de organizat și, de multe ori, costul este foarte mare. Dar, din dorința de a respecta angajamentele față de clienți, transporturile sunt totuși îndeplinite, chiar dacă din punct de vedere financiar nu sunt eficiente. Soluția pe care Pall-Ex a adus-o pe piață este, în fapt, un fel de curierat cu mărfuri paletizate, venind să rezolve această problemă și garantând livrări [...]
(Autor: Maria Demetriad) Răcirea produselor alimentare până la temperaturi apropiate de punctul de congelare, fără formare de gheață în produs, este denumitărefrigerare. De regulă presupune transfer de căldură și masă (umiditate) de la produs la mediul de răcire. Temperatura de refrigerare a produselor alimentare este de 0…5°C. Mediul de răcire trebuie să aibă temperatura mai redusă cu 3…5°C. Clasificarea refrigerării se poate realiza după mai mul [...]
Potrivit unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției noastre,P3 Logistic Parks, investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți europene de logistică, a semnat contracte de închiriere pentru 25.445 de m2 de spații de depozitare în parcul Mszczonów de lângă Varșovia, cu Fiege Group, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice din Europa.   Furnizorul internațional de servicii logistice și-a [...]
In cadrul celei de-a 11-a editii a Summitului 3PL care s-a tinut pe 13 noiembrie in Amsterdam, FM Logistic a fost desemnata “Cel mai bun furnizor 3PL pentru retaileri” de catre companiile din acest sector de activitate. Obiectivul acestui eveniment organizat anual de catre Eyefortransport este promovarea furnizorilor logistici pentru excelenta operationala si valoarea adaugata a serviciilor oferite. FM Logistic a fost premiata la sectiunea ‘Retail Supply Chain’ pe baza [...]
Desfășurată la Newark, California, conferința internațională cu titlul Dairy Distribution and Fleet Management a adus în fața asistenței soluții de ultimă generație din domeniul comunicațiilor și al sistemelor informatice, menite a îmbunătăți activitatea de depozitare, evidență și transport, strict specializate pe produse lactate. Pentru a argumenta necesitatea adoptării noilor tehnologii, Koren Lilburn, manager al [...]
Linde Gas România, parte a Lide Group, va fi Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014. Participarea acestei prestigioase companii la evenimanetul care se va desfășura în zilele de 11 și 12 iunie, la Hotel Hilton din Sibiu, se va concretiza prin comunicarea cu titlul ”Exchipamente pentru congelare și răcire criogenică”, temă care va fi susținută în Workshop-ul din ziua de 11 iunie destinat sectorului d [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN