Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de alimente de pe piata locala, specializat in produse dietetice si terapeutice si implicat in numeroase campanii de educare a publicului roman, consumerismul exagerat, diversitatea si numarul prea mare de preparate din meniu, alimentele bogate in grasimi, zahar sau carbohidrati, consumul de bauturi alcoolice sau incalcarea regulilor de combinare a alimentelor si schimbarea brusca a dietei se regasesc printre principalele greseli de alimentatie pe care la fac romanii in preajma sarbatorilor de iarna.

Care sunt cele mai cautate produse dietetice in aceasta perioada?


Faina fara gluten (mei, hrisca, migdale, porumb, quinoa, orez, naut, mixuri), laptele, ciocolata si pudrele vegetale, dulciurile, sosurile si cremele fara zahar sau fara gluten, indulcitorii si fructele uscate sunt unele dintre cele mai cautate in acesta perioada, iar, potrivit AlimenteSpeciale.ro, acest tip de produse reprezinta peste 30% din vanzarile magazinului in preajma Sarbatorilor.
 
Cu privire la costurile pe care le aloca cei cu un regim special de alimentatie, un roman care sufera de o anumita afectiune, intoleranta, alergie sau, pur si simplu, a adoptat un stil de viata mai sanatos,  cheltuieste, in medie, in acesta perioada intre 300 si 500 lei pentru produsele speciale de alimentatie, cosul de cumparaturi crescand, in medie, cu pana la 30% fata de celelalte perioade ale anului.

“In afara de cresterea cantitativa a cosului de cumparaturi, o alta tendinta pe care am observat-o in preajma sarbatorilor este si indreptarea clientilor magazinului nostru spre diversitate, catre produsele din gamele de varf, care desi sunt usor mai scumpe, sunt mai bune din punct de vedere calitativ”, a subliniat reprezentanta AlimenteSpeciale.ro.

In ceea ce priveste responsabilitatea romanilor in functie de tipurile de diete, conform retailerului online, persoanele care sufera de intoleranta la gluten au tendinta de a-si stabili din timp meniul de sarbatori pentru a nu risca sa nu gaseasca anumite produse. De asemenea, numarul persoanelor diagnosticate cu celiachie sau a celor care urmeaza o dieta fara gluten este in crestere cu 5-10% de la un an la altul, fiind urmat indeaproape de persoanele care sufera de alte afectiuni metabolice.

„Pe langa persoanele care au anumite afectiuni si sunt, mai mult sau mai putin, constranse sa adopte o anumita dieta impusa de acesta afectiune, este imbucurator ca de la un an la altul am observat o crestere si o diversificare a cererii si pe segmentul produselor vegetale, vegane si bio, peste 20% dintre clientii AlimenteSpeciale.ro fiind exclusiv persoane interesate de o dieta mai sanatoasa, care incearca sa evite sau sa reduca consumul de carne, lactate, sare alba iodata, gluten, zahar sau faina alba”, a mai adaugat Maria Martac.

Pentru a ajuta romanii sa manance mai sanatos, in perioada premergatoare Craciunului, AlimenteSpeciale.ro a lansat campania de educatie alimentara #ManancResponsabilDeSarbatori

Intre 15 noiembrie si 15 decembrie, AlimenteSpeciale.ro, alaturi de 18 bloggeri culinari si de lifestyle sanatos din Romania si dr. Lidia Cremer, cercetator stiintific si consultant in nutritie, intolerante alimentare si dieta fara gluten,  isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de anumite afectiuni (alergii, intolerante - gluten, lactate, diabet etc.) sau care, dintr-un motiv sau altul, au  adoptat o dieta speciala (dieta vegana, paleo, macrobiotica etc.) si sa le aminteasca ca dietele lor speciale nu trebuie uitate in preajma sarbatorilor, oferindu-le sansa de a se inspira dintr-o gama larga de retete festive special create pentru aceste diete speciale.

Alte articole recomandate:

Vara lui 2016 a reprezentat un boom turistic pentru Romania. Potrivit datelor furnizate de INSSE, hotelierii au avut cele mai bune incasari din ultimii 6 ani. Practic, s-a dublat numarul turistilor fie ei straini sau romani. In schimb, durata vacantelor a scazut usor. In timp ce occidentalii aleg sa viziteze in special Bucurestiul si Brasovul, litoralul ramane destinatia preferata, a romanilor. In perioada mai-august in Romania si-au petrecut concediile 3,8 milioane de romani si 1 milion de [...]
    -  Domnule ministru, ce prevede noul PNDR despre finanțarea procesării? Care este elemental de noutate? Daniel Constantin: - N-aș spune ca este ceva nou. Sunt două măsuri în noul program, care au rămas similare cu ceea ce s-a întâmplat până acum: partea de investiții și partea de procesare. De aceea am și spus că vom încerca să deschidem, în prima parte a anului 2014, aceste măsuri, pe răspunderea statului membru, [...]
Intr-o analiza evectuata de Revista Piata, se afirma ca, ica din primii ani pe piata din Romania, Hochland s-a evidentiat prin inovatie, marcand numeroase premiere: prima branza topita triunghiuri care combina sortimente diferite in acelasi pachet – sortimentele Mixtett. De asemenea, Hochland a creat piata de creme de branza in Romania, prin lansarea marcii Almette (2001), a oferit primele pachete duble de branza topita triunghiuri si felii – “pachetele de familie”, iar [...]
În numai câteva luni, un kilogram de lămâi a ajuns să coste mai mult de 15 lei. În spatele exploziei de preț se află atât calamități naturale, care au condus la scăderea ofertei, dar și specula, au declarat specialiștii pentru EVZ.Dacă la începutul anului, un kilogram de lămâi avea prețul de 7-8 lei, situația de la sfârșitul verii a adus un maxim istoric de preț în România. Un kilogram de citrice ajunge [...]
Cel mai cunoscut vin chillian la nivel international, Casillero del Diablo, ofera romanilor oportunitatea de a descoperi puternicele arome de inspiratie latina printr-o excursie la Roma. Popularul brand chillian de vinuri, Casillero del Diablo, importat in Romania de Halewood Wines, invita publicul sa se inscrie in promotia „Roma te asteapta” prin introducerea codului de pe ambalaje pe site-ul campaniei: www.casillerodeldiablo.com/romania, informeaza Revista Piata. Promotia [...]
  Specialistul in ingrediente pentru industria alimentara DuPont Nutrition & Health, a dezvoltat noi membrane pentru mezeluri subtiri de pana la 6-8mm, a raportat compania, potrivit Globalmeatnews. Noua gama de membrane – Grindsted Meatline 7000 Stabilizer – a fost inițial folosita pentru mezeluri uscate și semi-uscate, insa flexibilitatea acestora demonstreaza că ar putea fi utilizate pentru produse proaspete și fierte. “Gama noastra este [...]
(Comunicat) Skol, in acest moment, esteprezent in 31 de tari, fiind in top 5 bericonsumate la nivelmondial. La inceputulanului 2017, brandul Skol a introdus in portofoliul dedicat Romaniei un nou sortiment de bere: berea nepasteurizata. Pentru fabricarea berii SKOL Nepasteurizat, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD a investit 1,2milioane de euro in modernizarea liniei de productie a fabricii. Noutatea o reprezinta instalatia de microfiltrare a berii, care inlocuieste procedeul de pasteurizare, [...]
  (Comunicat) Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, își extinde gama de lactate bio și lansează Olympus Lapte Bio de Consum, primul lapte organic de consum, produs local. Fabricat la Hălchiu, județul Brașov, Olympus Lapte Bio de Consum provine 100% de la ferme bio locale, unde animalele sunt hrănite si crescute conform standardelor înalte impuse de către organismele internaționale și naționale d [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN