Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de alimente de pe piata locala, specializat in produse dietetice si terapeutice si implicat in numeroase campanii de educare a publicului roman, consumerismul exagerat, diversitatea si numarul prea mare de preparate din meniu, alimentele bogate in grasimi, zahar sau carbohidrati, consumul de bauturi alcoolice sau incalcarea regulilor de combinare a alimentelor si schimbarea brusca a dietei se regasesc printre principalele greseli de alimentatie pe care la fac romanii in preajma sarbatorilor de iarna.

Care sunt cele mai cautate produse dietetice in aceasta perioada?


Faina fara gluten (mei, hrisca, migdale, porumb, quinoa, orez, naut, mixuri), laptele, ciocolata si pudrele vegetale, dulciurile, sosurile si cremele fara zahar sau fara gluten, indulcitorii si fructele uscate sunt unele dintre cele mai cautate in acesta perioada, iar, potrivit AlimenteSpeciale.ro, acest tip de produse reprezinta peste 30% din vanzarile magazinului in preajma Sarbatorilor.
 
Cu privire la costurile pe care le aloca cei cu un regim special de alimentatie, un roman care sufera de o anumita afectiune, intoleranta, alergie sau, pur si simplu, a adoptat un stil de viata mai sanatos,  cheltuieste, in medie, in acesta perioada intre 300 si 500 lei pentru produsele speciale de alimentatie, cosul de cumparaturi crescand, in medie, cu pana la 30% fata de celelalte perioade ale anului.

“In afara de cresterea cantitativa a cosului de cumparaturi, o alta tendinta pe care am observat-o in preajma sarbatorilor este si indreptarea clientilor magazinului nostru spre diversitate, catre produsele din gamele de varf, care desi sunt usor mai scumpe, sunt mai bune din punct de vedere calitativ”, a subliniat reprezentanta AlimenteSpeciale.ro.

In ceea ce priveste responsabilitatea romanilor in functie de tipurile de diete, conform retailerului online, persoanele care sufera de intoleranta la gluten au tendinta de a-si stabili din timp meniul de sarbatori pentru a nu risca sa nu gaseasca anumite produse. De asemenea, numarul persoanelor diagnosticate cu celiachie sau a celor care urmeaza o dieta fara gluten este in crestere cu 5-10% de la un an la altul, fiind urmat indeaproape de persoanele care sufera de alte afectiuni metabolice.

„Pe langa persoanele care au anumite afectiuni si sunt, mai mult sau mai putin, constranse sa adopte o anumita dieta impusa de acesta afectiune, este imbucurator ca de la un an la altul am observat o crestere si o diversificare a cererii si pe segmentul produselor vegetale, vegane si bio, peste 20% dintre clientii AlimenteSpeciale.ro fiind exclusiv persoane interesate de o dieta mai sanatoasa, care incearca sa evite sau sa reduca consumul de carne, lactate, sare alba iodata, gluten, zahar sau faina alba”, a mai adaugat Maria Martac.

Pentru a ajuta romanii sa manance mai sanatos, in perioada premergatoare Craciunului, AlimenteSpeciale.ro a lansat campania de educatie alimentara #ManancResponsabilDeSarbatori

Intre 15 noiembrie si 15 decembrie, AlimenteSpeciale.ro, alaturi de 18 bloggeri culinari si de lifestyle sanatos din Romania si dr. Lidia Cremer, cercetator stiintific si consultant in nutritie, intolerante alimentare si dieta fara gluten,  isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de anumite afectiuni (alergii, intolerante - gluten, lactate, diabet etc.) sau care, dintr-un motiv sau altul, au  adoptat o dieta speciala (dieta vegana, paleo, macrobiotica etc.) si sa le aminteasca ca dietele lor speciale nu trebuie uitate in preajma sarbatorilor, oferindu-le sansa de a se inspira dintr-o gama larga de retete festive special create pentru aceste diete speciale.

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Consumul mondial de pește s-a dublat practic între 1960 și 2012 grație acvaculturii, arată un raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) publicat luni, transmite AFP. Potrivit FAO, consumul mondial de pește  a ajuns în 2012 la 19 kilograme pe cap de locuitor, față de 10 kilograme în 1960, în timp ce producția mondială a ajuns la 158 milioane tone în 2012, cu 10 milioane de tone mai mult decât în [...]
Heineken a inregistrat o scadere puternica, de doua cifre, a vanzarilor din Romania in trimestrul al treilea, din cauza situatiei economice dificile, care a afectat consumul si conditiilor meteo nefavorabile, potrivit unui raport al grupului olandez. "Volumul vanzarilor de bere la nivel de grup a scazut cu 2% in trimestrul al treilea, pe fondul conditiilor dificile pe piata din Europa Centrala si de Est, mai ales in Rusia si in Romania. De altfel, aceste doua piete au generat mai mult de [...]
Mondelez România, subsidiara locală a grupului ame­rican Mondelez, a terminat primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri de 327 mil. lei ( 73,8 mil. euro), în creș­tere cu 22% față de perioada similară a anului precedent, arată calculele ZF pe baza declarațiilor financiare depuse de com­panie.   În aceeași perioadă, compania a raportat un profit net de peste 30 mil. lei ( în jur de 6,5 mil. euro), de aproape 12 ori mai mult decât [...]
Estonia, Lituania și Letonia vor să importe prioritar produse agricole din Republica Moldova. Ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova,Vasile Bumacov, a declarat pentru agenția de presă IPN că a participat recent la un eveniment la Berlin, Germania, unde a discutat despre aceasta cu omologii săi din țările baltice.   „Cel mai mare interes pentru produsele noastre îl manifestă Estonia. Voi merge în februarie în [...]
Prezentă cu stand propriu în pavilionul central al complexului Romexpo, care a găzduit inclusiv partea tehnologică din cadrul secțiunii Indagra Food, firma Linde Gaz România s-a bucurat atât de numeroși vizitatori, cât, mai ales, de un foarte dens program de dialoguri și negocieri cu actuali și posibili beneficiari. Astfel, oaspeții companiei Linde Gaz au putut lua cunoștință cu ultima ofertă de gaz industrial cu [...]
Cartofii, ouăle, zahărul, citricele și conservele de legume au fost alimentele care s-au ieftinit cel mai mult în luna iunie comparativ cu luna mai, în condițiile în care prețurile alimentelor au scăzut, pe ansamblu, cu peste 0,7% în intervalul menționat, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică /INS/. Prețul cartofilor a scăzut în iunie 2014 cu 9,5% față de luna mai 2014, fiind mai mic cu 7% și decât prețul înregistrat cu un [...]
Peste 3.000 de litri de apă minerală au fost confiscați, ieri, de polițiști, în urma pechezițiilor în trei magazine din Sectorul 3, pentru că sursa indicată pe etichetă a apei respective este un izvor neînregistrat, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Poliției Capitalei. Surse din Poliție au precizat că anchetatorii au ridicat 3.015 litri de apă minerală marca Saguaro, din trei hipermarketuri Lidl din Sectorul 3. Potrivit etichetei, apa respectivă ar proveni din [...]
Una dintre principalele probleme de mediu ale societății noastre este creșterea continuă și fără precedent a cantității de deșeuri organice. Obiectivul managementullui deșeurilor din multe țări este acela de a reduce și a preveni acumularea de deșeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră și diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.   Practicile din trecut, de evacuare și depozitare a deșeurilor, nu mai sunt în concordanță cu politicile care vizează [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN