Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, Direciile judeene sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor, precum i a municipiului Bucureti, au desfșurat 1.293 de controale în unitțile de producie, colectare, procesare, depozitare i comercializare a peștelui și produselor din pescuit.         


Au fost verificate urmtoarele tipuri de unitți: puncte de debarcare a peștelui, centre de colectare a peștelui, ferme de acvacultur cu centre de colectare a peștelui integrate, unitți de procesare a peștelui și produselor din pescuit autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, depozite independente care asigur stocarea peștelui și produselor din pescuit și magazine de desfacere a peștelui.         


Controalele au vizat aspecte privind verificarea modului de respectare de ctre operatorii din sectorul alimentar, a condiiilor sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea și comercializarea peștelui și produselor din pescuit.         


În perioada menționat au fost verificate: 15 puncte de debarcare a peștelui, 99 de centre de colectare pește, 20 de ferme de acvacultur cu centre de colectare a peștelui integrate, 100 de unitți de procesare a peștelui și produselor din pescuit autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, 64 de depozite independente care asigur stocarea peștelui și produselor din pescuit, precum și 1005 magazine de desfacere a peștelui (pescrii).        


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 99 de amenzi contravenționale și 125 de avertismente în valoare total de 148.670 lei.         


De asemenea, au fost emise 5 Ordonanțe privind Suspendarea Temporar a activitții și 11 Ordonanțe pentru Interzicerea Activitții unor unitți.


În urma controalelor efectuate, a fost reinut oficial i a fost dirijat ctre unitți de neutralizare cantitatea de 231 kg de pește.


Neconformitile constatate și sancționate au fost:


 


-  deficiențele privind aplicarea programelor de igienizare a spațiilor de producție;


- deficiențele privind trasabilitatea, marcarea de identificare și etichetarea peștelui destinat comercializrii;


- nerespectarea cerințelor generale și specifice de igien referitoare la recepția, manipularea și procesarea peștelui și produselor din pescuit;  


(Serviciul Comunicare ANSVSA)

Alte articole recomandate:

Setul Testo 206-pH2 v permite s msurați sigur și eficient valoarea pH-ului și a temperaturii în medii semisolide. Este ideal pentru laboratoare, industria alimentar sau procesele de producție industrial. Testo 206-pH2 este ideal pentru aplicaii în medii semisolide, în special pentru msurarea pH-ului în alimente vâscoase cum ar fi jeleuri, creme, brânzeturi, fructe, etc. Instrumentul se remarc datorit combinaiei dintre sonda pH [...]
ANSVSA a convocat o edin a Consiliului tiinific pentru a supune dezbaterii acestui for cazul atipic de Encefalopatie Spongiform Bovin (ESB) depistat în România.   În avizul tiinific al Consiliului s-a menionat c acest caz reprezint o form atipic de ESB-tipul L (care apare sporadic la bovine), aa cum a confirmat Laboratorul Comunitar de Referin Weybridge din Marea Britanie, i situeaz efectivul de bovine din România într-o normalitate [...]
  Autoritatea European pentru Siguranța Alimentar (EFSA) a publicat obiectivele programului de lucru pentru urmtorii trei ani, inclusiv opiniile cu privire la acrilamid și cafein, informeaz Food Navigator. Reprezentanții autoritții au spus c repere esențiale pentru anul acesta includ adoptarea a aproximativ 400 de realizri științifice, reînnoirea comitetului de membri în opt dintre panel-urie sale științifice ș [...]
ANSVSA a desfurat, în perioada 10 iunie – 4 iulie, o aciune de amploare, la nivel naional, pentru a verifica  modul în care operatorii din domeniu respect condiiile sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea, procesarea i comercializarea laptelui crud i a produselor din lapte ctre consumatorul final. La nivelul fiecrei DSVSA judeene i, respectiv, a municipiului Bucureti, au fost constituite echipe mixte (formate din specialiti î [...]
(Mediafax) Consumul de grasimi saturate din produse lactate, cum ar fi untul si smantana, este benefic pentru sanatate, potrivit unor studii noi care au aratat ca limitarea impusa consumului de produse din lapte integral in ultimele decenii de catre medici a fost gresita. Limitarea consumului de lapte integral si inlocuirea lui cu produsele degresate a influentat foarte putin cresterea numarului de cazuri de obezitate si diabet de tip II, iar o serie de [...]
Ca urmare a unor semnalri aprute în mass-media privind calitatea i sigurana crnii de pasre produs și comercializat în România, pentru corecta informare a cetenilor, Autoritatea Naional Sanitar Veterinar i pentru Sigurana Alimentelor (ANSVSA) face urmtoarele precizri:   Raportul Autoritții Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) – The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria [...]
Potrivit unui comunicat transmis la redactia infoALIMENT, in cursul lunii ianuarie 2015, Direciile judeene sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor precum i a municipiului Bucureti au desfsurat activiti de control în unitile din industria agroalimentar.   Unitile din industria agroalimentar controlate, desfoar activiti pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morrit, a pâinii i produselor de patiserie, a altor produse [...]
ACPA Romania a organizat Conferinta de Presa”Optimum Cibum” la Institutul de Bioresurse Alimentare(IBA). In cadrul conferintei, au fost  abordate  urmatoarele teme: Prezentarea Studiului despre mere realizat la solicitarea ACPA Romania de IBA, studiu care a demonstrat calitatea superioara a merelor romanesti; Prezentarea unui  studiu realizat de ACPA Romania despre Napolitane, o categorie de dulciuri extrem de bine comercializate in perioad [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN