Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, Direciile judeene sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor, precum i a municipiului Bucureti, au desfșurat 1.293 de controale în unitțile de producie, colectare, procesare, depozitare i comercializare a peștelui și produselor din pescuit.         


Au fost verificate urmtoarele tipuri de unitți: puncte de debarcare a peștelui, centre de colectare a peștelui, ferme de acvacultur cu centre de colectare a peștelui integrate, unitți de procesare a peștelui și produselor din pescuit autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, depozite independente care asigur stocarea peștelui și produselor din pescuit și magazine de desfacere a peștelui.         


Controalele au vizat aspecte privind verificarea modului de respectare de ctre operatorii din sectorul alimentar, a condiiilor sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea și comercializarea peștelui și produselor din pescuit.         


În perioada menționat au fost verificate: 15 puncte de debarcare a peștelui, 99 de centre de colectare pește, 20 de ferme de acvacultur cu centre de colectare a peștelui integrate, 100 de unitți de procesare a peștelui și produselor din pescuit autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, 64 de depozite independente care asigur stocarea peștelui și produselor din pescuit, precum și 1005 magazine de desfacere a peștelui (pescrii).        


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 99 de amenzi contravenționale și 125 de avertismente în valoare total de 148.670 lei.         


De asemenea, au fost emise 5 Ordonanțe privind Suspendarea Temporar a activitții și 11 Ordonanțe pentru Interzicerea Activitții unor unitți.


În urma controalelor efectuate, a fost reinut oficial i a fost dirijat ctre unitți de neutralizare cantitatea de 231 kg de pește.


Neconformitile constatate și sancționate au fost:


 


-  deficiențele privind aplicarea programelor de igienizare a spațiilor de producție;


- deficiențele privind trasabilitatea, marcarea de identificare și etichetarea peștelui destinat comercializrii;


- nerespectarea cerințelor generale și specifice de igien referitoare la recepția, manipularea și procesarea peștelui și produselor din pescuit;  


(Serviciul Comunicare ANSVSA)

Alte articole recomandate:

Autoritatea Sanitar-Veterinar i pentru Sigurana Alimentar a prezentat recent într-o conferin de pres trei proiecte cofinanate din Fondul Social European ”Dezvoltarea Capacitii Administrative 2007-2013”.  Primul proiect se refer la creterea eficienei sistemelor de control oficiale în domeniul siguranei alimentare, în principal a siguranei produselor de origine non-animal. Scopul proiectului const în elaborarea metodologiilor de lucru [...]
Menționarea pe etichete a țrii de origine (country-of-origin labelling – COOL) pentru carnea utilizat ca materie prim în alimentele procesate este cu un pas mai aproape s devin realitate, în urma unui vot în Parlamentul European dat pe 12 februarie. În acest sens, domnul Christian Verschueren, director-general al EuroCommerce, a declarat pentru France Press c: ”etichetarea obligatorie a originii crnii folosite în astfel de [...]
Pentru ca magazinele sunt pline de produse stricate care ajung in farfuriile oamenilor, zeci de bucatari profesionisti au dat in judecata Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.   Chefii cer schimbarea legii si obligarea producatorilor sa mentioneze pe etichete procentul exact de ingrediente, fara nici o inselatorie. In 2013, ANPC a inregistrat 4100 de plangeri impotriva magazinelor care au vandut marfa neconforma, informeaz Știrile Protv. 10 reclamatii, cu tot cu [...]
Industria Alimentar trece în aceast perioad printr-o perioad de tranziție, tranziție presrat cu evenimente istorice precum scderea TVA-ului, regândirea politicilor de ajutorare a productorilor, scheme noi de finanțare a procesatorilor, etc. Majoritatea extinderilor, fie c vorbim de productori zootehnici, fie c vorbim de procesatori sau abatoare, au fost fcute fr a lua în calcul și aspectele referitoare la managemantul deșeurilor și [...]
(Comunicat) Având în vedere evoluia Bolii Limbii Albastre (Bluetongue) pe teritoriul României, ANSVSA aduce la cunoștinț faptele care constituie contravenii la normele sanitare veterinare referitoare la msurile generale i speciale de meninere a indemnitii teritoriului fa de bolile transmisibile la animale, de aprare a sntii animalelor i de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om i se sancioneaz dup cum urmeaz: - Potrivit HG nr. [...]
(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direciile judeene sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor precum i a municipiului Bucureti au desfșurat 8.998 de controale în unitile din industria agroalimentar care desfoar activiti în domenii precum: fabricarea produselor de morrit, a pâinii, a produselor de patiserie, a buturilor rcoritoare, a buturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminelor, [...]
(Comunicat) În apropierea srbtorilor de iarn când, în mod tradiional, crete consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomand cetenilor s cumpere produse alimentare numai din uniti sau spaii autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamn c, atât carnea cât i alte produse de origine animal sau non-animal au fost supuse controlului sanitar veterinar i pentru sigurana alimentelor i nu constituie un pericol pentru sntatea [...]
Merial și-a extins gama de teste și servicii care au ca țint sntatea animal și controlul crnii de porc, anunț MeatProcessing, care citeaz un comunicat al companiei. Afacerea cu producerea crnii de porc a cunoscut multe schimbri de-a lungul anilor- consolidare, schimbri în obiceiurile de consum ale consumatorilor, îmbuntțirea modului în care este comercializat carnea de porc si tendinta de constientizare publica asupra problemelor [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN