Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Halewood Wines & Spirits este producătorul de vinuri pentru care anul


2017 a reprezentat câștigarea a nu mai puțin de 35 de medalii la cele mai


prestigioase concursuri internaționale și primul producător din România


premiat cu Marea Medalie de Aur pentru Prahova Valley Special Reserve


Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.


 


Este al doilea cel mai mare exportator de vinuri cu jumătate din producția


anuală vândută în străinătate, dar și importator și distribuitor de vinuri


alese cu atenție, băuturi spirtoase, beri artizanale și ape tonice, de la


producători de top din lume.


 


În mai puțin de 35 de ani, Halewood International Holdings PLC a reușit să se


dezvolte dintr-o mică afacere de familie în cel mai mare producator și distribuitor


independent de băuturi din Marea Britanie cu vânzări anuale de peste 20 de milioane


de baxuri și exporturi în 75 de țări. Astăzi, Halewood International Group are 5 filiale


în afara Marii Britanii: Africa de Sud, China, Thailanda, Irlanda și România.


 


În 1987 compania a început să importe vinuri din România, iar 10 ani mai târziu a


fost înființată prima filială Halewood în țară. În prezent, după investiții constante de


mai bine de 10 milioane de Euro, Halewood Wines & Spirits deține în România 6


divizii, fiind una dintre cele mai mari companii de băuturi de pe piața locală care


deține propriile vii, produce, distribuie, exportă și importă o varietate de băuturi.


 


Între domeniile de activitate ale companiei se numără:


 


Viticultură – compania deține și gestionează peste 250 de hectare de podgorii în


zonele Dealu Mare și Murtfatlar, unele dintre cele mai reprezentative regiuni viticole


ale României.


 


Producție locală – asigură local producția de vinuri roșii, albe și rosé, vinuri


spumante, băuturi alcoolice naturale pe bază de vin și fructe. La centrul de producție


din Ploiești se conditionează și stabilizează vinurile în crama subterană, se află


laboratoarele, liniile de îmbuteliere și depozitul de produse finite. La punctul de lucru


Tohani are loc vinificarea primară, precum și procesul de maturare în baricuri al


 


Distribuție și import – compania distribuie pe plan intern, atât în retail, cât și în


horeca, vinurile din producția proprie, vinurile de import de la cele mai renumite


crame la nivel mondial, precum și o mare varietate de spirtoase, beri și ape tonice


produse de compania mamă din UK.


 


Export - Halewood Wines & Spirits este al doilea exportator de vinuri îmbuteliate din


România. Printre cele mai importante piete de export se numără: Marea Britanie,


Germania, China, țările baltice.


 


Propria divizie de retail – compania deține în România propriul lanț de magazine –


4 în București și 5 în țară- care comercializează întregul portofoliu de băuturi, precum


și accesorii complementare.


 


Turism Viticol – Pivnițele Rhein & Cie Azuga este considerată cea mai veche locație


din țară unde vinul spumant este produs fără întrerupere din 1892 folosind metoda


tradițională. Locația găzduiește atât pivnițele în care se pot realiza tururi pentru a


vedea metoda de producție a spumantului, cât și o pensiune cu facilități de cazare și


 


Portofoliul Halewood Wines & Spirits este unul impresionant atât prin diversitate cât


și prin calitate:


 


Vinuri producție proprie: Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Rhein Extra,


Colina Piatra Albă, Byzantium, Floare de Lună, Floarea Soarelui, Prahova Valley,


Lambrini, La Umbra


 


Vinuri de import: Concha y Toro, Marchesi de Frescobaldi, Vega Sicilia, Trapiche,


Torres, Louis Jadot, Tinazzi, etc.


 


Spirtoase: Whitley Neill, Liverpool, The Poques, West Cork, Rum 66, Red Square


Vodka, etc.


 


Apă tonică, beri, ready to drink: Lamb & Watt, Crabbie's Original Ginger, John


Crabbie, Sadler's Craft Beers, Caribbean Twist


 


Continuăm povestea Halewood Wines & Spirits în curând...

Alte articole recomandate:

(Mdeiafax) Britanicii au desemnat un whisky single malt, produs din orz germinat la o singura distilerie, din Japonia ca fiind cel mai bun din lume. Prestigiosul ghid britanic "Jim Murray's Whisky Bible" ("Biblia whisky-ului lui Jim Murray", n.r.) a desemnat, in premiera, un whisky produs in Japonia drept cel mai bun din lume. Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 a fost descris ca fiind "consistent, sec, dar rotund ca o minge de biliard" de ghidul britanic, ce [...]
Manevrarea cărnii în procesul tehnologic presupune echipamente specializate care facilitează producția și diminuează efortul uman. Vă prezentăm o propunere a companiei Bonner, specalizată pe astfel de utilaje indispensabile unei unități de procesare a cărnii. E-M 1000 este un elevator construit integral din oțel inoxidabil, strctura tubulară fiind prevăzută cu două coloane staționare, pentru încărcare. Sistemele de prindere pot fi configurate atâ [...]
”Una dintre preocuparile primordiale ale companiei Valdo Invest este aceea de a contribui la protectia mediului”, a declarat pentru infoALIMENT Magazin domnul Alexandru Constantin, Senior Sales Manager, care are sub conducere divizia de tehnologii pentru vinificatie si bere. Tocmai de aceea, la Indagra, Valdo Invest a propus potentialilor clienti instalatii de separare si recuperare a substantelor rezultate din procesul tehnologic, fapt care conduce la diminuarea sunstantiala a [...]
Expur, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața uleiului, aduce în fabrica de la Slobozia echipamentele preluate în urmă cu un an de la fabrica Cargill din Podari. Francezii integrează astfel două unități de producție într-un singur loc pentru a crea un punct de forță, unde vor procesa 500.000 de tone de semințe oleaginoase anual. Mișcarea Expur vine ca răspuns la asocierea Bunge-Prio prin fabricile din Buzău și Lehliu, grup cu care francezii îș [...]
Ioan Șerbănescu: În panificație, faza de prelucrare cuprinde o serie de operații tehnologice în urma cărora rezultă bucăți de aluat cu o anumită greutate și formă, corespunzând sortimentului fabricat. Operațiile tehnologice din cadrul fazei de prelucrare sunt: divizarea aluatului, prin împărțirea acestuia în bucăți cu greutate egală (prestabilită), operație urmată de modelarea aluatului (rotundă, alungită, împletită etc.) și dospirea finală, ultim [...]
  Nestlé extinde o inițiativă europeană, pentru a cumpăra agenți frigorifici naturali în locul celor sintetici, la nivel global din ianuarie 2015, informează Dairy Reporter. Investiția reprezintă 70% din cheltuielile totale ale Nestle pentru lăzile frigorifice orizontale pentru inghețată, restul de 30% sunt cheltuieli pe alte modele care includ modele veeticale și insulare. Pascal Gréverath, șef pentru protecția mediului de la [...]
O cercetare Mintel, dată publicității la începutul acestei toamne, intitulată ”2018 Global Food & Drink Trends” și bazată pe cerințele actuale ale consumatorilor din 60 de țări, relevă, pe de o parte, preferința acestora pentru produsele ”conveniencre” iar, pe de altă parte, predispoziția lor pentru revenirea la tradiții, concomitent cu accentuarea opțiunilor vegetariene, vegane și flexiteriene. Iată, așadar, [...]
Înrăutățirea condițiilor meteo și seceta excesivă din ultimii ani i-au determinat pe cercetătorii Universității din Florida să caute soluții pentru a dezvolta un nou soi de alune, rezistente la secetă. Echipa de cercetare va primi câte 500.000 dolari, timp de patru ani, de la Institutul Național de Alimentație și Agricultură USDA, pentru a găsi strategiile care pot  îmbunătăți toleranța la secetă a arahidelor. Cercetarea [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN