Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Între 16 și 19 noiembrie, în Centrul Expozițional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalității, Expoziția Internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – ROMHOTEL (www.romhotel.ro).


Peste 80 de companii își prezintă ofertele de produse și servicii specifice pieței de HORECA, precum și noutățile apărute într-un domeniu în care calitatea este pe primul loc pentru consumator.


La cea de-a 25-a ediție a ROMHOTEL, companiile prezente oferă:



  • soluții dedicate amenajării și dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor, cum ar fi: mobilier, decorațiuni și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food;

  • echipamente profesionale nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora, printre care cele:



  • de pregătire, servire și depozitarea  a preparatelor culinare și a băuturilor,

  • de producere, direct în unitate, a apei plate și a celei carbogazoase

  • de asigurare a igienei și curățeniei,

  • de întreținere a rețelelor electrice și de încălzire a acestor incinte, etc. 


Evenimentul dă ocazia companiilor românești de a-și promova soluțiile dedicate jucătorilor de pe piața de HORECA, prin stabilirea unor relații comerciale cu producători și distribuitori naționali și internaționali.


Sisteme de îmbuteliere a apei direct în unitatea hotelieră sau de alimentație publică și sisteme de dedurizare


Printre expozanți, la Romhotel 2017,se numără și VIVREAU, prima companie care a lansat pe piața conceptul de apă potabilă filtrată și îmbuteliată pe loc, direct la locație, în sticle designer reutilizabile.


Sistemele produc atât apă plată, cât și carbogazoasă gata racită și se închiriază împreună cu un număr de sticle reutilizabile, contra unui tarif fix lunar, indiferent de volumul de apă furnizat.


Oferta de produse cu care Vivreau este prezentă la Romhotel cuprinde:cele două modele de sisteme de producție de apă plată și carbogazoasă, de debit si capacitate de răcire diferite (3l/minut&180l/ora, respectiv 2l/minut & 80l/ora), împreuna cu sticlele designer reutilizabile și gama de accesorii conexe (suport sticle pentru mașina de spălat vase, lăzi de depozitare sticle, aparat de sigilare termică).


Liderul mondial în producția de echipamente pentru dedurizarea apei, Ecowater Systems, este prezent la Romhotel 2017 cu cele mai performante dedurizatoare produse la nivel mondial în acest moment.


Echipamente pentru pregătirea, servirea și depozitarea preparatelor alimentare și băuturilor


Romhotel 2017 reunește companii producătoare, importatoare și distribuitoare de produse profesionale dedicate modului cum sunt pregătite și depozitate preparatele culinare și băuturile într-o unitate HORECA.


Printre aceste companii se numără Horeca Pro, care vine la Romhotel 2017 cu o ofertă ce cuprinde:



  • vase pentru: gătit, servire, menținerea caldă a mâncării,

  • veselă de servire, tacâmuri, pahare, cuțite profesionale,

  • râșnițe pentru condimente, coșulete pentru pâine și pentru fructe, mașini de paste etc.


La Romhotel se găsesc și diverse game de articole de uz casnic din inox, cum ar fi cele produse și comercializate de Inoxriv Romania: tacâmuri, vase de gătit (oale, cratițe, tigăi), tăvi de servire și de cuptor, articole de servire la masă (solnițe, oliviere, frapiere, vase de servit),  articole de bucătărie (ustensile, site, clești, strecurători). 


Echipamente profesionale de bucătărie și servicii de consultanță în domeniul gastronomiei, sunt oferite în cadrul Romhotel și de Hausmann World, reprezentată de expertul culinar Jakob Hausmann. Printre aceste echipamente se numără:



  • grătarele portabile fără fum

  • tocatoare profesionale

  • echipamentele pentru vidat

  • mașinile pentru gătit în sous-vide

  • termometrul pentru friptură de ultimă generație germană ce combina cele trei stadii principale de gătire a cărnii (mediu rare, medium sau medium well) într-un singur dispozitiv electronic cu led, care clipește atunci cand friptura este gata.


Textile antialergenice și cosmetice eco-friendly, pentru industria ospitalității


De la Romhotel 2017 nu lipsesc companiile care activează pe piața textilelor destinate unităților HORECA și de catering, în calitate de producători și distribuitori.


Dormisete Hotel & Spa, unul dintre principalii furnizori ce activează în industria dinamică a acestor textile prezintă în zilele expoziției colecția 2017 de:



  • lenjerii de pat pentru uz hotelier, confecționate din țesături 100% bumbac, cotton rich și policotton într-o gamă diversă: satin plain, jaquard si cu dungi, percale, renforce, hardy,

  • pilote matlasate primavară-vară, toamnă–iarnă și 4 anotimpuri,

  • perne antialergice,

  • huse protectie saltea, matlasate și impermeabile,

  • cuverturi și perne decorative,

  • draperii și perdele, 

  • prosoape și halate de baie,

  • textile pentru dotarea restaurantelor și sălilor de evenimente,

  • cosmetice naturale pentru centre spa.


Cel mai mare producător de prosoape din Bulgaria, Yana, este prezent la Romhotel 2017.


Astfel, hotelierii vor avea acces la colecții dedicate hotelurilor, care cuprind: prosoape, halate de baie și alte articole conexe, fabricate din bumbac 100%.
Producătorii bulgari se concentrează pe producția de produse rezistente, în echilibrul cu natura.


Cosmeticele eco-friendly nu lipsesc de la Romhotel 2017, acestea fiind prezentate în game și variante diverse (miniaturi de 10ml, 20ml, 30ml, în ambalaj tip sachet, doypack, sticluță sau tub și variante pentru dispensere - 340ml, 380ml, 3l) de către o companie nou apărută pe piața produselor hoteliere din România, Cosmetice Hotel.


Produsele cosmetice comercializate de aceasta companie se conformează celor mai exigente norme europene, având prețuricompetitive. Ele nu au extracte organice active, nu conțin parabeni, BHT, sunt testate clinic, hipoalergenice, eco-friendly și nu au fost testate pe animale.


Ce se folosește în igiena unităților HORECA?


Ofertele companiilor prezente la Romhotel cuprind și o serie de echipamente de asigurare a igienei și curățeniei în industria ospitalității. Printre cei care vin cu astfel de oferte se numără Elit Hoteliere care prezintă un echipament de curățenie cu abur pentru:  mochetă, gresie și marmură și Misavan, companie a cărei ofertă cuprinde produse profesionale, soluții și sisteme de curățenie, dar și servicii de montaj sisteme de dozaj al detergenților.


Chefi români și francezi își dau întâlnire la Romhotel


Pe parcursul desfășurării ROMHOTEL, vor avea loc în pavilionul G7 Romexpo seminarii și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România și de pe plan internațional.


Astfel, se va desfășura o serie de master class-uri coordonate de:



  • Chef Philippe Dupré - master class pe temele:

  • Blinis cu ouă și somon afumat, vinaigret de zmeură

  • Supreme si ficat de pasare cu unt si patrunjel si praz cu chimen.

  • Pavlova cu prune și carpaccio de ananas



  • Chef Johnny Șușală - master class pe temele:

  • Creme brulee de foie gras cu dulceață de roșii, burete de usturoi și piure de păstârnac

  • Pui supreme glazurat cu cafea, trufe, salată verde poșată în unt și baby sparanghel

  • Cheesecake de fistic, zmeură și meringue



  • Chef Alain Alexanian (de la Vilage VIP Bocuse d’Or și chef cu o stea Michelin) - master class pe tema: Ceaiurile Kamélya în bucătărie.


        Chef Petrișor Tănase - master class pe tema:Uscarea cărnurilor, tradiție de la daci. 


Mai multe informații despre programul complet al seminariilor, demonstrațiilor și al altor activități conexe se găsesc pe: http://www.romhotel.ro/manifestari-conexe 


Programul de vizitare al expoziției ROMHOTEL:


      16-18 noiembrie  2017, orele: 10.00-18.00


      19 noiembrie 2017, orele: 10.00-16.00


Loc de desfășurare:


Pavilioanele: C5, C6și G7 -  Romexpo


Bilet intrare adulți/studenți:10 lei/zi


Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate


Biletele pot fi achizitionate si online, accesand aici platforma de bilete Romexpo.


Acces:


Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piața Presei Libere, Bulevardul Expoziției și Strada Parcului;


Auto: Portile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.


Tarif parcare: 3 lei/oră 


Alte informații despre eveniment pot fi obtinute prin intermediul:


      www.romhotel.ro

Alte articole recomandate:

(Comunicat) INDAGRA FOOD - Târgul internațional pentru industria alimentară devine și în acest an spațiul de expunere a sute de produse, tehnologii inovative și de desfășurare a unor sesiuni informative cu privire la o alimentație sănătoasă. Pe o suprafata de 10.000 mp, între 2 și 6 noiembrie, în Pavilionul Central ROMEXPO, sunt așteptate peste 160 de companii din România și de pe piețele cu industrie alimentar [...]
Conducerea Companiei viniviticole Cotnari SA, din județul Iași, a lansat duminică 'Primul vin al anului', la o sărbătoare câmpenească organizată sub titlul 'Cotnari, primul vin al anului', eveniment la care au participat peste 5.500 de persoane. 'Primul vin al anului', adus de o caleașcă pe cea mai înaltă culme din Podgoria Cotnari, Dealul Cătălina, locul unde cu peste 2.000 de ani în urmă exista o cetate a lui Burebista, a fost certificat de un reprezentant al Oficiulu [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Șefi de sate din aproximativ 15 țări din Africa Australă se întâlnesc azi,  în Botswana la un summit consacrat crizei alimentare din regiune. Potrivit estimărilor, peste 20 de milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar, pentru a compensa scăderea producției agricole în zonă.  Dintr-o populație de 292 de milioane de locuitori, aproape 10% este afectată de penuria de alimente întrgistrată ca urmare a recoltelor slabe de anul acesta. De exemplu, [...]
Și în acest an, onorăm invitația organizatorilor de a participa la târgul international Indagra, care va avea loc în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie. Organizatorii evenimentului anunță o participare record, peste 500 de companii expozante și se aproximează că numărul vizitatorilor va depășii cifra edițiilor trecute. Ca și anul trecut, vom fi alături de bunii noștri prieteni și colaboratori de la Aqua D&P [...]
Infinity Drinks, brand specializat în importul și distribuția de băuturi fine și vinuri premium, prezent la Expoziția internațională INDAGRA, eveniment desfășurat în București, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, aflat la a 19-a ediție în acest an, arăta că spre deosebire de anul trecut, la ediția din acest an numărul de vizitatori ai târgului a fost de trei ori mai mic. ”Anul trecut, nu se putea vedea [...]
Azi, începe, la Câmpina cea de a 511 ediție a Târgului Mierii și a-IX-a ediție modernă, evenimente organizate de Asociația Apicolă Valea Prahovei și Primăria Municipiului Câmpina între 14 și 16 februarie 2014. Potrivit organizatorilor, Târgul Mierii adună cei mai pricepuți apicultori din țară. La edițiile precedente au participat apicultori din Botoșani, Tulcea, Constanța și Sighetul Marmației. Peste 20 de sortimente, de la miere de salcâm, polifloră, [...]
       Consumul de carne de miel nu va crește în perioada Sărbătorilor Pascale, consideră Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România. Aceasta a declarat pentru www.bursa.ro: "Având în vedere situația financiară a oamenilor din țara noastră, consumul nu va crește nici în acest an. În 2013, au fost tăiați cu 1,5 milioane de miei mai puțin față de cât se tăia în general în [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN