Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Între 16 și 19 noiembrie, în Centrul Expozițional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalității, Expoziția Internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – ROMHOTEL (www.romhotel.ro).


Peste 80 de companii își prezintă ofertele de produse și servicii specifice pieței de HORECA, precum și noutățile apărute într-un domeniu în care calitatea este pe primul loc pentru consumator.


La cea de-a 25-a ediție a ROMHOTEL, companiile prezente oferă:



  • soluții dedicate amenajării și dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor, cum ar fi: mobilier, decorațiuni și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food;

  • echipamente profesionale nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora, printre care cele:



  • de pregătire, servire și depozitarea  a preparatelor culinare și a băuturilor,

  • de producere, direct în unitate, a apei plate și a celei carbogazoase

  • de asigurare a igienei și curățeniei,

  • de întreținere a rețelelor electrice și de încălzire a acestor incinte, etc. 


Evenimentul dă ocazia companiilor românești de a-și promova soluțiile dedicate jucătorilor de pe piața de HORECA, prin stabilirea unor relații comerciale cu producători și distribuitori naționali și internaționali.


Sisteme de îmbuteliere a apei direct în unitatea hotelieră sau de alimentație publică și sisteme de dedurizare


Printre expozanți, la Romhotel 2017,se numără și VIVREAU, prima companie care a lansat pe piața conceptul de apă potabilă filtrată și îmbuteliată pe loc, direct la locație, în sticle designer reutilizabile.


Sistemele produc atât apă plată, cât și carbogazoasă gata racită și se închiriază împreună cu un număr de sticle reutilizabile, contra unui tarif fix lunar, indiferent de volumul de apă furnizat.


Oferta de produse cu care Vivreau este prezentă la Romhotel cuprinde:cele două modele de sisteme de producție de apă plată și carbogazoasă, de debit si capacitate de răcire diferite (3l/minut&180l/ora, respectiv 2l/minut & 80l/ora), împreuna cu sticlele designer reutilizabile și gama de accesorii conexe (suport sticle pentru mașina de spălat vase, lăzi de depozitare sticle, aparat de sigilare termică).


Liderul mondial în producția de echipamente pentru dedurizarea apei, Ecowater Systems, este prezent la Romhotel 2017 cu cele mai performante dedurizatoare produse la nivel mondial în acest moment.


Echipamente pentru pregătirea, servirea și depozitarea preparatelor alimentare și băuturilor


Romhotel 2017 reunește companii producătoare, importatoare și distribuitoare de produse profesionale dedicate modului cum sunt pregătite și depozitate preparatele culinare și băuturile într-o unitate HORECA.


Printre aceste companii se numără Horeca Pro, care vine la Romhotel 2017 cu o ofertă ce cuprinde:



  • vase pentru: gătit, servire, menținerea caldă a mâncării,

  • veselă de servire, tacâmuri, pahare, cuțite profesionale,

  • râșnițe pentru condimente, coșulete pentru pâine și pentru fructe, mașini de paste etc.


La Romhotel se găsesc și diverse game de articole de uz casnic din inox, cum ar fi cele produse și comercializate de Inoxriv Romania: tacâmuri, vase de gătit (oale, cratițe, tigăi), tăvi de servire și de cuptor, articole de servire la masă (solnițe, oliviere, frapiere, vase de servit),  articole de bucătărie (ustensile, site, clești, strecurători). 


Echipamente profesionale de bucătărie și servicii de consultanță în domeniul gastronomiei, sunt oferite în cadrul Romhotel și de Hausmann World, reprezentată de expertul culinar Jakob Hausmann. Printre aceste echipamente se numără:



  • grătarele portabile fără fum

  • tocatoare profesionale

  • echipamentele pentru vidat

  • mașinile pentru gătit în sous-vide

  • termometrul pentru friptură de ultimă generație germană ce combina cele trei stadii principale de gătire a cărnii (mediu rare, medium sau medium well) într-un singur dispozitiv electronic cu led, care clipește atunci cand friptura este gata.


Textile antialergenice și cosmetice eco-friendly, pentru industria ospitalității


De la Romhotel 2017 nu lipsesc companiile care activează pe piața textilelor destinate unităților HORECA și de catering, în calitate de producători și distribuitori.


Dormisete Hotel & Spa, unul dintre principalii furnizori ce activează în industria dinamică a acestor textile prezintă în zilele expoziției colecția 2017 de:



  • lenjerii de pat pentru uz hotelier, confecționate din țesături 100% bumbac, cotton rich și policotton într-o gamă diversă: satin plain, jaquard si cu dungi, percale, renforce, hardy,

  • pilote matlasate primavară-vară, toamnă–iarnă și 4 anotimpuri,

  • perne antialergice,

  • huse protectie saltea, matlasate și impermeabile,

  • cuverturi și perne decorative,

  • draperii și perdele, 

  • prosoape și halate de baie,

  • textile pentru dotarea restaurantelor și sălilor de evenimente,

  • cosmetice naturale pentru centre spa.


Cel mai mare producător de prosoape din Bulgaria, Yana, este prezent la Romhotel 2017.


Astfel, hotelierii vor avea acces la colecții dedicate hotelurilor, care cuprind: prosoape, halate de baie și alte articole conexe, fabricate din bumbac 100%.
Producătorii bulgari se concentrează pe producția de produse rezistente, în echilibrul cu natura.


Cosmeticele eco-friendly nu lipsesc de la Romhotel 2017, acestea fiind prezentate în game și variante diverse (miniaturi de 10ml, 20ml, 30ml, în ambalaj tip sachet, doypack, sticluță sau tub și variante pentru dispensere - 340ml, 380ml, 3l) de către o companie nou apărută pe piața produselor hoteliere din România, Cosmetice Hotel.


Produsele cosmetice comercializate de aceasta companie se conformează celor mai exigente norme europene, având prețuricompetitive. Ele nu au extracte organice active, nu conțin parabeni, BHT, sunt testate clinic, hipoalergenice, eco-friendly și nu au fost testate pe animale.


Ce se folosește în igiena unităților HORECA?


Ofertele companiilor prezente la Romhotel cuprind și o serie de echipamente de asigurare a igienei și curățeniei în industria ospitalității. Printre cei care vin cu astfel de oferte se numără Elit Hoteliere care prezintă un echipament de curățenie cu abur pentru:  mochetă, gresie și marmură și Misavan, companie a cărei ofertă cuprinde produse profesionale, soluții și sisteme de curățenie, dar și servicii de montaj sisteme de dozaj al detergenților.


Chefi români și francezi își dau întâlnire la Romhotel


Pe parcursul desfășurării ROMHOTEL, vor avea loc în pavilionul G7 Romexpo seminarii și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România și de pe plan internațional.


Astfel, se va desfășura o serie de master class-uri coordonate de:



  • Chef Philippe Dupré - master class pe temele:

  • Blinis cu ouă și somon afumat, vinaigret de zmeură

  • Supreme si ficat de pasare cu unt si patrunjel si praz cu chimen.

  • Pavlova cu prune și carpaccio de ananas



  • Chef Johnny Șușală - master class pe temele:

  • Creme brulee de foie gras cu dulceață de roșii, burete de usturoi și piure de păstârnac

  • Pui supreme glazurat cu cafea, trufe, salată verde poșată în unt și baby sparanghel

  • Cheesecake de fistic, zmeură și meringue



  • Chef Alain Alexanian (de la Vilage VIP Bocuse d’Or și chef cu o stea Michelin) - master class pe tema: Ceaiurile Kamélya în bucătărie.


        Chef Petrișor Tănase - master class pe tema:Uscarea cărnurilor, tradiție de la daci. 


Mai multe informații despre programul complet al seminariilor, demonstrațiilor și al altor activități conexe se găsesc pe: http://www.romhotel.ro/manifestari-conexe 


Programul de vizitare al expoziției ROMHOTEL:


      16-18 noiembrie  2017, orele: 10.00-18.00


      19 noiembrie 2017, orele: 10.00-16.00


Loc de desfășurare:


Pavilioanele: C5, C6și G7 -  Romexpo


Bilet intrare adulți/studenți:10 lei/zi


Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate


Biletele pot fi achizitionate si online, accesand aici platforma de bilete Romexpo.


Acces:


Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piața Presei Libere, Bulevardul Expoziției și Strada Parcului;


Auto: Portile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.


Tarif parcare: 3 lei/oră 


Alte informații despre eveniment pot fi obtinute prin intermediul:


      www.romhotel.ro

Alte articole recomandate:

Într-o transmisiune în direct de la sediul Partidului Conservator, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat joi că statul nu-i poate despăgubi la infinit pe fermieri (în cazul de față legumicultori și pomicultori), în condițiile în care aceștia au la dispoziție un „instrument modern de co-participare”, în speță Fondul Mutual.  Din păcate pentru producătorii agricoli, Fondul Mutual este nefuncțional, iar pomicultorii ș [...]
(Comunicat) La sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut loc o reuniune între secretarul de stat Daniel Botănoiu și o misiune a reprezentanților Asociațiilor Producătorilor și Exportatorilor de Fructe și Struguri de Masă condusă de vice ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vlad Loghin. La întâlnire au participat reprezentanții marilor lanțuri de distribuție și procesatori din România iar [...]
Primăria orașului Tismana organizează anual, în data de 25 martie, atunci când în calendarul ortodox se sărbătorește Bunavestire, Festivalul Păstrăvului. Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție în acest an, se suprapune cu Târgul de Primăvară — Bâlciul de Blagoveștenie, turiștii prezenți aici primind din partea autorităților locale păstrăv cu mămăliguță și vin. "Pe 25 martie este Bâlciu [...]
Agenția infoALIMENT, editor al publicației infoALIMENT Magazin, va organiza  în zilele de 27 și 28 noiembrie 2014, la Brașov, prima ediție a Expo-Conferinței Internaționale Fruits & Veggies 2014 – LEGISLATIE ADECVATA, RETEHNOLOGIZARE, PARTENERIAT – soluții ale relansării sectorului de LEGUME – FRUCTE  în 2015. Gândită după conceptul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment [...]
Miercuri, 3 iunie, ora 9, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în prezența numeroșilor participanți, au început lucrările EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, care s-a desfășurat sub titlul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas.   3 iunie: Ședința generală    Ședința generală din ziua de 3 iunie, care s-a desfășurat sub [...]
    Compania de morărit și panificație Boromir Prod Buzău, listată la Bursa de Valori București /BVB/, a raportat, la finele lui 2013, pierderi de 3,918 milioane de lei, mai mult decât duble (103,19%) comparativ cu cele înregistrate în 2012, de 1,928 milioane de lei, în timp ce afacerile au scăzut cu circa 20%, potrivit datelor financiare preliminare aferente anului trecut, transmise, ieri, de BVB. Cifra de afaceri netă realizată în 2013 este de [...]
Vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunțat ieri, că va propune reducerea TVA la produsele din proiectul 'Cornul și Laptele' pentru creșterea calității acestor produse, dar și a atractivității în rândul copiilor față de produsele bio.           'I-am asigurat pe cei care m-au invitat aici că voi face o propunere: de a reduce TVA, în primul rând, la produsele din proiectul 'Cornul și laptele'. Cred că dacă vom aduce [...]
În ziua de 15 octombrie, la Balotești, în organizarea Consorțiului proiectului european FP7 SOLID și a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală România, se deschid lucrările Workshop-ului Internațional cu tema „Sisteme de producere a laptelui în Estul Europei”, eveniment care se va încheia în ziua de 16 Octombrie 2015, la sediul din Balotesti al INCDBNAR. [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN