Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor profesioniști, „Arena Bucătarilor”, va avea loc la București, pe 18 noiembrie 2017.


Finala propriu-zisă se va desfășura în pavilionul Selgros din cadrul târgului RomHotel, ce va avea loc între 16 și 19 noiembrie, la Romexpo (pavilionul Selgros se află în sectorul C6 din cadrul complexului expozițional).


În finala competiției Arena Bucătarilor s-au calificat opt concurenți, toți bucătari profesioniști, care își vor disputa marele premiu. Acesta constă înparticiparea, anul viitor, la competiția internațională Les Chefs en Or de la Paris. Vor fi acordate și numeroase alte premii, pe categorii.


Cei opt finaliști ai competiției Arena Bucătarilor 2017 sunt:










































Numeconcurent



Restaurant



VasilicăMarinicăBejenaru



Restaurant Coresi Business Lunch - Brașov



Roxana Blenche



La StradaBistronomie  - Brașov



Gheorghe Bulbuc



Restaurant Chef GalerieIași



Emanuel Mocan



MeronVictoriei - București



Daniel Nistor



Kasho Lounge - Brașov



Gheorghe Rusu



Restaurant Boema - Bacău



Laszlo Szabolcs



GioSan'tu Pub - București



Cesar Alonso Velasquez Baez



5ensi - București



 


 


Finala și festivitatea de premiere a câștigătorului acestei competiții devenite o tradiție este punctul culminant al unei serii de evenimente organizate în contextul participării Selgros Cash & Carry la RomHotel. Această serie mai include competiția Arena Bucătarilor Juniori, inclusiv festivitatea de premiere, dar și show-uri culinare și de wine-pairing susținute de chefi de prestigiu precum Victor Melian, Ioan Florescu, Nico Lontras, Marc Galais, Ciprian Nicolescu și Dan Iordan, alături de sommelierii Mihai Tomescu și Sergiu Nedelea.


Despre Arena Bucătarilor:


Începând cu anul 2010, Selgros a organizat și găzduit competițiaArena Bucătarilor, concurs destinatgastronomilor din România.


Devenită deja tradiție, competiția și-a propussă premieze priceperea și măiestria celormai pasionați Chefi care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintrepremiile oferite de Selgros România.


În anii 2010 și 2011 concursul  a avut loc în magazinele Selgros, pentru ca în 2012 competiția să se  apropie și mai mult deoameni, în Piața Sfatului din Brașov și pe plajă, La Piazzetta, în Mamaia.


În premieră în 2013, cele trei etape preliminareale competiției Arena Bucătarilor Selgros au avut loc online, prin intermediul aplicației dedicate de pe pagina desocializare Facebook/Selgros.Romania, iar Marea Finală s-a desfășurat în magazinul Selgros Brașov. În prezent, concursul Arena Bucătarilor este afiliat competiției internaționale Les Chefs en Or by Transgourmet.


În 2014 etapele preliminare s-au desfășurat online, iar finala la București, în Piața Enescu. Odată cu Arena Bucătarilor au avut loc competițiile Arena Barmanilor, Arena Bloggerilor și, în premieră, Arena Bucătărașilor, dedicată micilor chefi. 2015 este anul în care semifinalele și marea finală se desfășoară în magazinele Selgros.


Din 2015, competiția de suflet a Selgros România, Arena Bucătarilor, crește și mai mult în amploare atrăgând foarte mulți chefi bucătari în jurul ei.  Câștigătorul din 2015 a avut o misiune foarte grea în a reprezenta România și Selgros România în cadrul competiției internaționale Les Chefs en Or 2016. 


Selgros caută pasiunea pentru perfecțiunea artei culinare și în 2017, iar unul dintre cei opt finaliști o va demonstra, în acest weekend.

Alte articole recomandate:

Gusto Dominium, unul dintre lanțurile de restaurante de origine poloneză din România, își continuă expansiunea pe plan local și inaugurează, luna aceasta, un nou spațiu în urma unei investiții de circa 200.000 euro, noteaza revista Horeca. Noul restaurant, amplasat în incinta centrului comercial Plaza România, va fi deschis oficial începând din 3 iunie și se întinde pe o suprafață de circa 200 mp. În urma [...]
INAQ Consulting va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, a V-a ediție fiind programată să se desfășoare în perioada 12-13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Cu o prezenta de peste 16 ani in piata serviciilor de consultanta, INAQ Consulting– IFS Trainingcenter in Romania si-a dezvoltat si consolidat pozitia in piata punand la dispozitia clientilor sai o paleta larga de servicii. Domeniul principal de activitate il [...]
Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de S [...]
(Comunicat) Compania Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, își propune ca, până la finalul acestui an, să își desfășoare activitatea din surse proprii, având ca obiectiv închiderea creditelor bancare accesate în mare parte pentru modernizarea facilităților de producție și achiziționarea de utilaje agricole performante. 2013 a fost cel mai profitabil an, cu cea mai mare cifră de afaceri (135 [...]
Bucureștenii comandă cel mai mult și mai des de mâncare acasă și la birou, cheltuind în medie 50 lei pe o comandă zilnică, în timp ce clujenii, timișorenii și ieșenii care comandă mâncare online cheltuie aproximativ 40 lei per comandă, potrivit foodpanda România, platforma de comenzi de mâncare susținută de Rocket Internet, cel mai mare incubator de business-uri online din lume. La nivelul celor mai scumpe comenzi foodpanda tot Bucureștiul este lider, ce [...]
Potrivit DSVSA Sălaj, la o unitate de tip măcelărie din orașul Șimleu Silvaniei, inspectorii sanitar-veterinari sălăjeni au confiscat nu mai puțin de 330 de kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate expirat și 71 de kilograme de produse din carne neetichetate la care nu s-a putut stabili trasabilitatea și elementele de identificare.   Tot în Șimleu Silvaniei, la un magazin de tip alimentar au fost confiscate alte 55 de kilograme de carne cu eticheta [...]
Finalul anului 2014 reprezinta si momentul in care lantul de cafenele  se va extinde, urmand sa deschida cea de-a zecelea stabiliment. De subliniat, faptul ca francizantul Gloria Jean’s detine si reteaua Subway.   Gloria Jean’s, a fost prima rețea internațională de cafenele care a intrat pe piata din Romania în urmă cu circa un deceniu. Noua cafenea a retelei urmeaza sa fie inaugurata chiar in inima Bucurestiului, adica, in Piata Romana.   „Toat [...]
  O nouă strategie pentru identificarea și cuantificarea nivelurilor de polizaharidă utilizate pentru a structura produsele alimentare a fost dezvoltat de un grup de cercetatori olandezi condusa de gigantul industriei Unilever, informeaza Food Navigator. Articolul publicat in jurnalul Food Chemistry, prezinta o nouă strategie pentru "identificarea fără echivoc și cuantificarea selectivă" a gumei de xantan si a gumei de carruba (LBG) în concentrate alimentar [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi