Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor profesioniști, „Arena Bucătarilor”, va avea loc la București, pe 18 noiembrie 2017.


Finala propriu-zisă se va desfășura în pavilionul Selgros din cadrul târgului RomHotel, ce va avea loc între 16 și 19 noiembrie, la Romexpo (pavilionul Selgros se află în sectorul C6 din cadrul complexului expozițional).


În finala competiției Arena Bucătarilor s-au calificat opt concurenți, toți bucătari profesioniști, care își vor disputa marele premiu. Acesta constă înparticiparea, anul viitor, la competiția internațională Les Chefs en Or de la Paris. Vor fi acordate și numeroase alte premii, pe categorii.


Cei opt finaliști ai competiției Arena Bucătarilor 2017 sunt:










































Numeconcurent



Restaurant



VasilicăMarinicăBejenaru



Restaurant Coresi Business Lunch - Brașov



Roxana Blenche



La StradaBistronomie  - Brașov



Gheorghe Bulbuc



Restaurant Chef GalerieIași



Emanuel Mocan



MeronVictoriei - București



Daniel Nistor



Kasho Lounge - Brașov



Gheorghe Rusu



Restaurant Boema - Bacău



Laszlo Szabolcs



GioSan'tu Pub - București



Cesar Alonso Velasquez Baez



5ensi - București



 


 


Finala și festivitatea de premiere a câștigătorului acestei competiții devenite o tradiție este punctul culminant al unei serii de evenimente organizate în contextul participării Selgros Cash & Carry la RomHotel. Această serie mai include competiția Arena Bucătarilor Juniori, inclusiv festivitatea de premiere, dar și show-uri culinare și de wine-pairing susținute de chefi de prestigiu precum Victor Melian, Ioan Florescu, Nico Lontras, Marc Galais, Ciprian Nicolescu și Dan Iordan, alături de sommelierii Mihai Tomescu și Sergiu Nedelea.


Despre Arena Bucătarilor:


Începând cu anul 2010, Selgros a organizat și găzduit competițiaArena Bucătarilor, concurs destinatgastronomilor din România.


Devenită deja tradiție, competiția și-a propussă premieze priceperea și măiestria celormai pasionați Chefi care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintrepremiile oferite de Selgros România.


În anii 2010 și 2011 concursul  a avut loc în magazinele Selgros, pentru ca în 2012 competiția să se  apropie și mai mult deoameni, în Piața Sfatului din Brașov și pe plajă, La Piazzetta, în Mamaia.


În premieră în 2013, cele trei etape preliminareale competiției Arena Bucătarilor Selgros au avut loc online, prin intermediul aplicației dedicate de pe pagina desocializare Facebook/Selgros.Romania, iar Marea Finală s-a desfășurat în magazinul Selgros Brașov. În prezent, concursul Arena Bucătarilor este afiliat competiției internaționale Les Chefs en Or by Transgourmet.


În 2014 etapele preliminare s-au desfășurat online, iar finala la București, în Piața Enescu. Odată cu Arena Bucătarilor au avut loc competițiile Arena Barmanilor, Arena Bloggerilor și, în premieră, Arena Bucătărașilor, dedicată micilor chefi. 2015 este anul în care semifinalele și marea finală se desfășoară în magazinele Selgros.


Din 2015, competiția de suflet a Selgros România, Arena Bucătarilor, crește și mai mult în amploare atrăgând foarte mulți chefi bucătari în jurul ei.  Câștigătorul din 2015 a avut o misiune foarte grea în a reprezenta România și Selgros România în cadrul competiției internaționale Les Chefs en Or 2016. 


Selgros caută pasiunea pentru perfecțiunea artei culinare și în 2017, iar unul dintre cei opt finaliști o va demonstra, în acest weekend.

Alte articole recomandate:

Heineken Romania publica cea de-a cincea editie anuala a Raportului de Sustenabilitate, anuntand rezultate pozitive pentru toate ariile Agendei „Brewing a Better Future”.  In 2013, compania a inregistrat cea mai mare scadere a nivelului de dioxid de carbon din ultimii trei ani si a lansat primul program de Harm Reduction din Romania organizat la un festival de muzica. «Din 2010, de cand am lansat Agenda “Brewing a Better Future”, ne-am imbunatati [...]
(INSSE) În semestrul I 2014 exporturile și importurile au crescut cu 7,6%, respectiv cu 8,0%, comparativ cu semestrul I 2013 Iunie 2014 În luna iunie 2014, exporturile FOB au însumat 18676,6 milioane lei (4238,9 milioane euro), iar importurile CIF au însumat 21116,2 milioane lei (4794,0 milioane euro). Comparativ cu luna iunie 2013, exporturile au crescut cu 4,6% la valori exprimate în lei (5,4% la valori exprimate în euro), iar importurile au crescut cu [...]
Intr-un peisaj aglomerat, in care jucatori de calibru international se lupta pe cei doar 32 ml de lapte consumati de romani zilnic, producatorul de lactate Albalact creioneaza de la Alba-Iulia un plan indraznet si realizabil: in trei ani compania controlata de omul de afaceri Raul Ciurtin vrea prima pozitie in cele mai importante categorii din piata. Cele mai recente date financiare disponibile arata ca, in primele noua luni ale anului trecut, cifra de afaceri a Albalact a urcat cu [...]
Potrivit FoodPackaging, Venturi MAP Gaz Flushing Technology propune noi echipamente echipamente proiectate având la bază conceptul de convenience. Specialiștii evidențiază echipamentul de tăiere și decupaj Stand Alone, proiectat pentru a fi utilizat în combinație cu linii de termoformare, dar și ca un ”stand-alone”, fiind oferit într-o mare varietate de dimensiuni. Atunci când este utilizat în linie cu mașini de [...]
Grupul foodpanda, susținut de incubatorul german de start-up-uri Rocket Internet, și-a extins operațiunile în Europa de Est prin achiziția unor platforme online pentru comenzi de mâncare din Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Croația și Ungaria, ținta fiind de a deveni lider în această regiune. Foodpanda a preluat platformele Donesi.com, prezentă în Serbia, Muntenegru și Bosnia și Herțegovina, Pauza.hr din Croația și NetPincer din Ungaria. După achiziție, [...]
Mai multe asociații au depus plângere joi în Franța împotriva grupului de mare distribuție Auchan pentru practici comerciale înșelătoare, la un an de la catastrofa de la Rana Plaza, în Bangladesh, relatează AFP. Această plângere adresată Parchetului din Lille (nord) de către asociațiile Sherpa, Peuples Solidaires Ethique se fondează pe angajamentele etice ale Auchan privind respectarea dreptului muncii. “Plângerea a plecat ieri (miercuri) seara [...]
Expur, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața uleiului, aduce în fabrica de la Slobozia echipamentele preluate în urmă cu un an de la fabrica Cargill din Podari. Francezii integrează astfel două unități de producție într-un singur loc pentru a crea un punct de forță, unde vor procesa 500.000 de tone de semințe oleaginoase anual. Mișcarea Expur vine ca răspuns la asocierea Bunge-Prio prin fabricile din Buzău și Lehliu, grup cu care francezii îș [...]
Potrivit datelor GfK, românii alocă 41% din cheltuieli pentru alimente și băuturi nealcoolice și 8% pentru tutun și băuturilor alcoolice, astfel că aproape jumătate din bugetul unui român merge pe produse alimentare, băuturi și tutun. Consumul de produse cumpărate și consumate acasă a crescut în primele șase luni cu 2%, cel mai mare avans fiind înregistrat la alimente, de 6%, în timp ce la produsele de îngrijire personală a fost consemnată o scădere cu [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi