Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

            (Coimunicat) În cursul lunii septembrie, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.892 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


            Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 68 de avertismente precum și 81 de amenzi contravenționale în valoare totală de 135.700 lei.     


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


 


-       Alba, 2.400 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;  ambalarea și  etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de depozitare a produselor alimentare;


-       Arad, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare;


-       Bacău, 7.600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă;


-       Botoșani, 3.800 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Brașov, 7.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă;


-       Brăila, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       București, 6.000 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; neîntreținerea spațiilor destinate depozitării și manipulării produselor alimentare; lipsa autorizației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       Buzău, 2.400 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa echipamentului pentru personal;


-       Cluj, 15.700 lei - condiții igienico-sanitare necorespunzătoare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; asigurarea necorespunzătoare a trasabilității produselor alimentare;


-       Dâmbovița, 8.600 lei - neîntreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare; lipsa documentelor de proveniență a materiei prime; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neanunțarea începerii activității; ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de  înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Dolj, 7.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Galați, 4.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Gorj, 2.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Hunedoara, 13.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nu s-a putut demonstra trasabilitatea unor produse alimentare;


-       Ialomița, 600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și utilajelor;


-       Ilfov, 8.000 lei - trasabilitatea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Maramureș, 600 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


-       Mehedinți, 2.600 lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare ale produselor alimentare;


-       Mureș, 4.000 lei - spații insuficiente pentru depozitarea corespunzătoare a produselor alimentare;


-       Neamț, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare;


-       Olt, 13.000 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Satu-Mare, 1.200 lei - etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Sibiu, 6.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Suceava, 600 lei - igiena necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Timiș, 7.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neîntreținerea în condiții de igienă a spațiului de fabricare, de producție și depozitare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Vâlcea, 600 lei - neîntreținerea în condiții de igienă a spațiului de fabricare, de producție și depozitare;


-       Vrancea, 3.800 lei - funcționarea unității de comercializare în spații neaprobate sanitar- veterinar; condiții de depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;


De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte articole recomandate:

  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) poate solicita companiilor mai multe date privind siguranța plantelor modificate genetic în aplicații pentru reautorizarea necesară după zece ani, despre care experții spun ar putea duce la confuzie și documente inutile atât pentru companie cât și pentru evaluator, informează Food Navigator. Unitatea GMO a EFSA a propus modificările în proiectul său document de orienta [...]
(Comunicat) În acest interval, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat 92 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din următoarele țări terțe: Turcia, Macedonia, Ucraina, China, Ecuador, Argentina, Africa de Sud, Republica Moldova și Serbia, care au însumat o cantitate de 24.468 tone. Dintre acestea, 49 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) și 43 de transporturi în [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu are atribuții și competențe legale în monitorizarea și controlul,“la raft” al apelor minerale îmbuteliate și nu a participat la prelevarea și analizarea de probe în acest caz, așa cum apare eronat în articolele din  presă. ANSVSA realizează controlul oficial pentru verificarea respectării cerințelor privind igiena produselor alimentare, în conformitate cu legislație [...]
Inspectorii OPC din Alba au reluat, luni, verificarile, in azilul de batrani unde in luna iunie au gasit 150 de kilograme de carne congelata, expirata de 9 ani. In plus, anchetatorii controleaza si alte doua centre pentru varstnici, in Alba Iulia. Rezultatele actiunii vor fi date publicitatii in scurta vreme. Controlul a scos la iveala lucruri socante: mai multi batrani ingrijiti de o congregatie crestina din Alba Iulia mancau carne care fusese bagata in congelatoarele azilului in 2005, desi [...]
(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, [...]
Urmare temperaturilor caniculare înregistrate în ultimul interval de timp, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București a dispus efectuarea de controale pentru a verifica modul de transport, manipulare, depozitare și comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate mai multe societăți comerciale, cu activitate de transport, depozitare și comercializare a produselor alimentare, la unele din [...]
Ilie Stoian: Foodrinkeurope.eu, portalul Comisiei europene de specialitate, a publicat ”Programul european de îmbunătățire și inovație în domeniul biohazardului până în 2020 și mai departe”. Pornind de la realitățile lumii de azi, de la noile provocări puse în fața producătorilor de alimente dar și în fața celor care sunt puși să supravegheze siguranța alimentară a unui produs, a unei fabrici, a unui popor, programul trasează liniile ca [...]
(Comunicat) ANSVSA a organizat, în cadrul proiectului cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013:“Eficientizarea structurilor implicate în gestionarea situațiilor de criză generate de consumul de alimente cu impact asupra sănătății publice”, codul SMIS 40099 un seminar pentru prezentarea cadrului de reglementare privind gestionarea situațiilor de criză. Reuniunea a avut ca sco [...]

 

Living fresh
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN