Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

            (Coimunicat) În cursul lunii septembrie, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.892 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


            Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 68 de avertismente precum și 81 de amenzi contravenționale în valoare totală de 135.700 lei.     


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


 


-       Alba, 2.400 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;  ambalarea și  etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de depozitare a produselor alimentare;


-       Arad, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare;


-       Bacău, 7.600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă;


-       Botoșani, 3.800 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Brașov, 7.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă;


-       Brăila, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       București, 6.000 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; neîntreținerea spațiilor destinate depozitării și manipulării produselor alimentare; lipsa autorizației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       Buzău, 2.400 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa echipamentului pentru personal;


-       Cluj, 15.700 lei - condiții igienico-sanitare necorespunzătoare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; asigurarea necorespunzătoare a trasabilității produselor alimentare;


-       Dâmbovița, 8.600 lei - neîntreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare; lipsa documentelor de proveniență a materiei prime; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neanunțarea începerii activității; ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de  înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


-       Dolj, 7.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Galați, 4.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Gorj, 2.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Hunedoara, 13.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nu s-a putut demonstra trasabilitatea unor produse alimentare;


-       Ialomița, 600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și utilajelor;


-       Ilfov, 8.000 lei - trasabilitatea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Maramureș, 600 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


-       Mehedinți, 2.600 lei - nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare ale produselor alimentare;


-       Mureș, 4.000 lei - spații insuficiente pentru depozitarea corespunzătoare a produselor alimentare;


-       Neamț, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare;


-       Olt, 13.000 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Satu-Mare, 1.200 lei - etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Sibiu, 6.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Suceava, 600 lei - igiena necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Timiș, 7.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neîntreținerea în condiții de igienă a spațiului de fabricare, de producție și depozitare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Vâlcea, 600 lei - neîntreținerea în condiții de igienă a spațiului de fabricare, de producție și depozitare;


-       Vrancea, 3.800 lei - funcționarea unității de comercializare în spații neaprobate sanitar- veterinar; condiții de depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;


De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte articole recomandate:

Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
(Agerpres) ANSVSA avertizeaza ca autoritățile bulgare au anunțat, în 7 august 2014, că ovinele și bovinele din unele zone din regiunea Gabrovo (centru-nord) au fost infectate cu febră aftoasă. Febra aftoasă a fost depistată la animale din patru municipalități din regiune – Gabrovo, Sevlievo, Triavna și Drianovo, a declarat Gheorghi Ghinev, de la biroul regional al Agenției pentru siguranța alimentară, transmite Agenția de presă BTA, citată de Agerpres. Autoritățile bulg [...]
Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC) sunt nemulțumiți de modul în care compania „Orkla Foods Romania” a etichetat produsul „Margarină Linco cu unt”, în condițiile în care procentul de unt din produsul amintit este de 0,5, aceeași proporție fiind cea de sare. „Apreciem că este extrem de improbabilă sesizarea olfactivă a unei cantități de 2,5 grame unt într-o caserolă de 500 grame, așa cum s [...]
Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, crește consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare numai din unități sau spații autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că, atât carnea cât și alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și nu constituie un pericol pentru sănătatea [...]
Oficialii DG SANCO (Direcția Generală a Comisiei Europene pentru Sănătate și Consumatori) au anunțat la sfârșitul lunii octombrie, la Conferința Uniunii Europeane cu privire la Frauda în Industria Alimentară ce a avut loc la Roma, lansarea unui nou instrument de alertare cu privire la fraudele alimentare, instrument ce ar trebui să fie implementat la începutul anului viitor, alături de alte strategii noi pentru a ajuta la prevenirea uno [...]
Doamna Dana Tănase, Director al Direcției de Siguranță alimentară Produse de Origine Animală a ANSVSA, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov. La editia din acest an a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk, doamna Tanase va participa ca speaker in ziua de 12 mai in dezbaterea „Multi am fost, putini am [...]
Air Liquide oferă ALIGAL , o gamă completă de soluții într-un pachet unic, care este personalizat pentru a satisface cerințele de calitate , igienă , HACCP și de procesare ale clienților. Ofertele sunt compatibile cu orice cerință sau cu orice fel procesare produse alimentare: de la pregătirea materiilor prime la transportul produsului final . ALIGAL mizează pe o expertiză tehnică puternică și know-how în industria alimentară dezvoltate prin intermediul [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN