Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Chr Hansen a dezvoltat culturi probiotice pentru iaurturi din lapte de soia și nucă de cocos, cu gustul, textura și sănătatea produselor lactate tradiționale. ”Este încă o nișă, dar vrem să fim primii inovatori aici”, spun reprezentanții firmei, citați de FoodNavigator.


Cele două culturi, SoyFresh și CocoFresh, au fost dezvoltate special pentru laptele de soia și cel de nucă de cocos, ceea ce înseamnă că producătorii pot conecta două tendințe pentru formularea produselor cu proteine ​​vegetale și alimente fermentate.


Conform datelor Mintel, categoria de produse lactate este de departe steaua creșterii alimentelor fermentate din Europa, iar interesul tot mai mare pentru producătorii de alimente sunt interesați să adauge și alte produse la alternativele de lactate.


Pe lângă aducerea beneficiilor pentru sănătate, asociate cu alimentele fermentate, ambele culturi conțin probiotic Bifidobacterium BB-12. Rezultatul este un produs sănătos pe bază de plante, cu calitățile pe care le atribuim în mod tradițional iaurtului din lapte.


"Unele caracteristici sunt la fel ca cele ale iaurtului, prezentând o claritate acută și o aromă de iaurt. Cu laptele de soia am văzut că textura este diferită atunci când o fermentez cu Soyfresh. În loc să fie băută, este consumată cu linguriță ", a declarat pentru FoodNavigator Lasse Vigel Joergensen, manager de marketing la nivel global pentru produsele lactate proaspete al companiei daneze.


Potrivit lui Chr Hansen, tulpina probiotică Bifidobacterium BB-12 se dovedește a susține sănătatea gastrointestinală, deși acest lucru nu a fost aprobat de către oamenii de știință din cadrul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA).


Potrivit regulamentelor, firmele ar trebui să fie precaute cu privire la utilizarea termenilor tradiționali de produse lactate, care sunt protejați conform Regulamentului UE 1308/2013.


Însă, legea permite numeroase excepții: laptele de cocos este autorizat, dar laptele de soia nu, deși Curtea Europeană de Justiție a hotărât recent că produsele pur vegetale nu pot fi, în principiu, comercializate ca ”lapte” ”smântână”, ”unt”, ”brânză” sau ”iaurt”.


Joergensen nu crede însă că aceste restricții au un impact major asupra creșterii pieței în Europa: ”Bineînțeles că urmăm aceste evoluții și ne conformăm cu ceea ce spun autoritățile, dar nu cred că este o problemă importantă pentru producătorii de alimente”.


Culturile se amestecă bine cu aromele tipice, culorile și aditivii folosiți de producători pentru iaurturi și deserturi de lapte, ainformat Chr. Hansen.

Alte articole recomandate:

Noi estimari arata ca inca din 2013 exporturile agro-alimentare din UE au continuat sa creasca, ajungand la o valoare de 120 miliararde euro, facand ca UE sa devina cel mai mare exportator de produse agricole si alimentare.   In acelasi timp importurile din UE au ramas relativ stabile, astfel incat balanta comertului cu produse agricole  atingand un excedent de 18,5 miliarde euro. Carnea de porc a reprezentat 3% din totalul exporturilor, carnea de porc congelata valorificand [...]
Este cel de-al saptelea an consecutiv in care Compania Coca-Cola HBC este inclusa in Indexul de Sustenabilitate Dow Jones si primul an in care primeste titulatura de lider al industriei, atat la nivel european, cat si la nivel mondial. Indexul este bazat pe o analiza a performantelor economice, sociale si de mediu a celor mai mari 2.500 de companii din lume cotate la bursa. In urma acestei evaluari, anual, doar 10% dintre companii sunt selectate si incluse in index. Dintre cele 30 de companii [...]
Tamsin French, de 23 de ani, va vizita 21 de țări din Uniunea Europeană (printre care și România), costumată într-un pui numit ”Rosa”, precizează Times of Malta. Familia lui Tamsin are o fermă de pui în Devon, Marea Britanie. Tânăra militantă spune că dorește ca metoda de producție să fie etichetată pe toată carnea de pui produsă în Europa, anunță FoodProductionDaily. Turneul de 39 de zile are loc în contextul în [...]
Potrivit datelor GfK, românii alocă 41% din cheltuieli pentru alimente și băuturi nealcoolice și 8% pentru tutun și băuturilor alcoolice, astfel că aproape jumătate din bugetul unui român merge pe produse alimentare, băuturi și tutun. Consumul de produse cumpărate și consumate acasă a crescut în primele șase luni cu 2%, cel mai mare avans fiind înregistrat la alimente, de 6%, în timp ce la produsele de îngrijire personală a fost consemnată o scădere cu [...]
Danone Baby Nutrition România, divizia de produse destinate bebelușilor a Danone, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 67,4 milioane de lei ( 15 mil. euro), în creștere cu 4% comparativ cu anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanțe. Danone Baby Nutrition are în portofoliu brandul Aptamil, care cuprinde atât lapte pentru bebeluși, cât și suplimente sau alimente speciale, dar și Milupa, care cuprinde lapte și cereal [...]
  Conform companiei, ritmul de crestere din pietele emergente corelat cu incetinirea declinului pietelor mature stabilizeaza la nivel global categoria sucului 100% si o repun pe un trend de usoara crestere panain anul 2018. Rezultatele raportului arata ca sucul 100% ramane o parte importanta din alimentatia obisnuita a oamenilor, peste 40% dintre respondentii studiului declarand ca beau suc zilnic. In plus, consumatorii spun ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru sucurile pe car [...]
Concluziile studiului privind evaluarea ex-post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la făină, pâine și specialități de panificație vor fi prezentate astăzi, de către ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, și viceprim-ministrul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Potrivit președintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% [...]
(Agerpres) Rusia invocă o limită temporară pentru importurile de carne de porc din Uniunea Europeană din cauza unui focar de pestă porcină africană în Lituania, a anunțat un reprezentant al Serviciului de Supraveghere Fitosanitară (SSF) din Rusia. Comisia Europeană a adoptat rapid măsuri de protecție interimare în Lituania, după ce două cazuri de pestă porcină africană a fost confirmată la porcii mistreți. Pe baza acestei decizii, autoritățile lituaniene au aplicat imediat toat [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN