Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Chr Hansen a dezvoltat culturi probiotice pentru iaurturi din lapte de soia și nucă de cocos, cu gustul, textura și sănătatea produselor lactate tradiționale. ”Este încă o nișă, dar vrem să fim primii inovatori aici”, spun reprezentanții firmei, citați de FoodNavigator.


Cele două culturi, SoyFresh și CocoFresh, au fost dezvoltate special pentru laptele de soia și cel de nucă de cocos, ceea ce înseamnă că producătorii pot conecta două tendințe pentru formularea produselor cu proteine ​​vegetale și alimente fermentate.


Conform datelor Mintel, categoria de produse lactate este de departe steaua creșterii alimentelor fermentate din Europa, iar interesul tot mai mare pentru producătorii de alimente sunt interesați să adauge și alte produse la alternativele de lactate.


Pe lângă aducerea beneficiilor pentru sănătate, asociate cu alimentele fermentate, ambele culturi conțin probiotic Bifidobacterium BB-12. Rezultatul este un produs sănătos pe bază de plante, cu calitățile pe care le atribuim în mod tradițional iaurtului din lapte.


"Unele caracteristici sunt la fel ca cele ale iaurtului, prezentând o claritate acută și o aromă de iaurt. Cu laptele de soia am văzut că textura este diferită atunci când o fermentez cu Soyfresh. În loc să fie băută, este consumată cu linguriță ", a declarat pentru FoodNavigator Lasse Vigel Joergensen, manager de marketing la nivel global pentru produsele lactate proaspete al companiei daneze.


Potrivit lui Chr Hansen, tulpina probiotică Bifidobacterium BB-12 se dovedește a susține sănătatea gastrointestinală, deși acest lucru nu a fost aprobat de către oamenii de știință din cadrul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA).


Potrivit regulamentelor, firmele ar trebui să fie precaute cu privire la utilizarea termenilor tradiționali de produse lactate, care sunt protejați conform Regulamentului UE 1308/2013.


Însă, legea permite numeroase excepții: laptele de cocos este autorizat, dar laptele de soia nu, deși Curtea Europeană de Justiție a hotărât recent că produsele pur vegetale nu pot fi, în principiu, comercializate ca ”lapte” ”smântână”, ”unt”, ”brânză” sau ”iaurt”.


Joergensen nu crede însă că aceste restricții au un impact major asupra creșterii pieței în Europa: ”Bineînțeles că urmăm aceste evoluții și ne conformăm cu ceea ce spun autoritățile, dar nu cred că este o problemă importantă pentru producătorii de alimente”.


Culturile se amestecă bine cu aromele tipice, culorile și aditivii folosiți de producători pentru iaurturi și deserturi de lapte, ainformat Chr. Hansen.

Alte articole recomandate:

Tot mai multe firme din domeniul hotelier, al restaurantelor, cafenelelor si cluburilor (HORECA) au solicitat servicii de protectie impotriva incendiilor, in urma tragediei de la Colectiv. Cererea pentru astfel de servicii a crescut cu peste 500% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru 2016 este estimata o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei pe piata de profil, dublu fata de 2015.   Tragedia din clubul Colectiv a deschis, in sfarsit, ochii multor patroni de firme [...]
Acrilamida se formează în mod natural în multe alimente de origine vegetală bogate în amidon în timpul tratamentului termic la temperaturi ridicate, ca parte a procesului de îmbrunare. Deși prezența acrilamidei a fost descoperită în alimente abia în 2002, de un grup de cercetători suedezi, ea a fost prezentă în hrană de când oamenii au folosit coacerea, frigerea sau prăjirea ca metode de preparare a alimentelor. În prezent, se lucrează [...]
Ferma de păsări situată în comuna Bucovăț, din județul Dolj, a fost scoasă la vânzare prin lichidator la un preț total de 1,2 mil. euro, cu 30% reducere față de prețul inițial. Compania Felvio Prod este cea mai mare firmă de distribuție a cărnii de pui din Craiova. Activele scoase la vânzare sunt sediul (155.000 de euro), hale pentru pui (550.000 de euro) și abator (657.945 de euro). Ferma de păsări este situată în comuna Bucovăț. Felvio Prod a intrat î [...]
Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in Romania cu 13,4%, in martie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, fiind astfel cea mai mare crestere inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene, potrivit Eurostat. Dupa Romania, cresteri mari au fost inregistrate de Luxemburg (12,1%) si Ungaria (8,4%), iar singurele scaderi au fost in Malta (2%), Finlanda (1,3%), Slovenia (1,1%) si Spania (0,6%). La nivelul UE, comertul a crescut cu 1,6%, avansul fiind influentat de vanzarile [...]
O companie din grupul Galli Gallo, controlat de omul de afaceri Cătălin Muntean, a investit două milioane de euro într-o stație de incubare de pui de curcă. Capacitatea stației este de 3,3 milioane de ouă de curcă anual, investitorul propunându-și să producă pui de curcă atât pentru fermele Galli Gallo, cât și pentru colaboratori interni și externi. Potrivit administratorilor grupului de firme, investiția este unică atât în România, cât ș [...]
(Agerpres) Volumul pietei berii a atins opt milioane de hectolitri in primul semestru al anului 2013, in scadere cu circa 3% comparativ cu cel inregistrat in perioada similara din 2012, iar reprezentantii industriei se asteapta ca analizele finale pentru 2013 sa se incheie cu volume de vanzari sub nivelul celor raportate anterior, cand piata berii a atins 18,2 milioane de hectolitri. Potrivit reprezentantilor Asociatiei Berarii Romaniei, rezervele cu privire la evolutia vanzarilor in 2013, [...]
Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanseaza proiectul Vinum & Carmina, printr-un eveniment care se adreseaza iubitorilor de vin bun si cultura. In cadrul evenimentului de lansare va fi organizata o degustare de vinuri de la Domeniul Bogdan, o prezentare a felului in care istoria si cultura s-au impletit cu istoria vinului, alaturi de un moment cultural artistic cu formatia Melotrom. Proiectul de educatie in cultura vinului cu titlul ”Vinum & [...]
  Consiliul de Miniștri va decide marți dacă va adopta sau va respinge propunerea Comisii Europene (CE) privind autorizarea porumbului modificat genetic 1507, în ultima zi a termenului de trei luni pentru respectarea unui verdict în domeniu al Curții de Justiție al UE. La 26 septembrie 2013, Curtea de Justiție a UE a dat un verdict conform căruia CE nu a răspuns solicitării de cultivare a Organismelor Modificate Genetic (OMG) care a fost depusă în urmă cu 12 ani, [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi