Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Lanțul de restaurante de tip fast-food, Spartan, continuă procesul de extindere în centrele comerciale din principalele orașe din țară, prin inaugurarea unei unități în Bacău. Restaurantul a fost deschis vineri, 1 septembrie, în urma unei investiții de 90.000 euro și este cea de-a 13 unitate proprie și a 33-a din cadrul rețelei naționale. În primul weekend de funcționare, unitatea Spartan din Bacău a înregistrat circa 2.000 de clienți.


Restaurantul ocupă o suprafață de 100 de m2, este situat în centru comercial Arena Mall, în zona de maximă vizibilitate a food-court-ului, în imediata vecinătate a McDonald’s, și are 17 angajați. Spartan Bacău și-a întâmpinat clienții cu produsele sale tradiționale, datorită cărora s-a făcut cunoscut în toată țara: Souvlaki și Gyros, pregătite după rețete proprii, pyta proaspătă, preparată pe loc, precum și sosurile care sunt marcă înregistrată. Carnea de pui, folosită în toate restaurantele din rețea, provine de la ferma de la Ciorogârla, unde animalele sunt crescute în cele mai bune condiții, hrănite cu grăunțe și nu se folosesc aditivi în procesare. Maioneza care intră în componența sosurilor este făcută din ouă, iar carnea de porc și berbecuț este cumpărată de la furnizori atent verificați și pregătită într-un baiț special, la fabrica de procesare de la Ciorogârla.


Cu ocazia inaugurării celei de-a treisprezecea unități proprii, Spartan a lansat promoții și oferte speciale care vor continua toată luna septembrie: la fiecare meniu Souvlaki Maxx, clienții au beneficiat de o băutură gratis.


“Am hotărât să deschidem restaurantul din Bacău pentru că, așa cum am afirmat mereu, vrem să ducem numele și standardele de calitate ale mărcii Spartan în toate orașele țării. Am răspuns și cererii mari existente în acest oraș, unde, conform studiilor de piață pe care le-am făcut, mulți oameni mergeau în Focșani și Iași și mâncau la Spartan, pentru că nu exista un restaurant și în Bacău. De asemenea, din Bacău am primit cele mai multe cereri de franciză. Așadar, suntem încrezători că în circa un an vom reuși să ajungem lideri pe segmentul de carne rotisată în zona orașelor Bacău, Roman și Focșani, la fel cum s-a întâmplat în Timișoara”, a declarat Anișoara Bătăiosu, Director General al S.C. Strong MND S.R.L, compania deținătoare a francizei Spartan.


Parte a strategiei de consolidare și, în același timp, de dezvoltare a afacerii, toate restaurantele din rețeaua Spartan vor beneficia de o îmbunătățire a designului, care va consta în modernizarea sistemului de iluminare și folosirea unor materiale de o calitate superioară, iar unitatea nou inaugurată în Bacău este prima realizată după noile specificații.


“Arena Mall este un centru comercial cu un mix al chiriașilor diversificat și cu o zonă de
food-court bine populată pentru un oraș de provincie. Le suntem recunoscători reprezentanților centrului comercial și în special domnului Ovidiu Budeanu, proprietarul Arena Mall, care ne-au oferit tot sprijinul de care am avut nevoie. Dintre cele 16 restaurante prezente aici, Spartan este singurul cu meniuri de inspirație grecească, iar acest lucru cred că ne conferă un atu important. Faptul că nu facem rabat de la calitate, iar acum ne așteptăm clienții într-un restaurant cu un design deosebit și prietenos, cred că se va reflecta în evoluția acestei unități, căreia numărul treisprezece sunt convinsă că îi va purta foarte mult noroc!”, a adăugat Anișoara Bătăiosu.


Restaurantul din Bacău este cea de-a treisprezecea unitate proprie Spartan, ea adăugându-se celorlalte douăsprezece deschise în: Suceava, Focșani, Piatra Neamț, Botoșani, Târgu Jiu, Turnu Severin, Brașov, Constanța, Iași, Brăila, Pitești. În prezent, rețeaua Spartan numără 33 de restaurante, proprii și francizate, și este pe locul al IV-lea în topul celor mai extinse rețele la nivel național.


###


Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 33 de restaurante, dintre care 13 sunt restaurante proprii și alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 20 de orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani,Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamț, Constanța și Bacău.


Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii și restaurante francizate) în 2016 este de 14 milioane de euro. În cele 13 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajațe peste 260 de persoane, iar în total, în toate cele 33 de unități lucrează peste 700 de oameni.

Alte articole recomandate:

Majoritatea unitățiilor de producție, fie că este vorba de industria cărnii sau industria laptelui sau industria alimentara in general, au implementat sisteme moderne de epurare a apelor uzate în stațiile de epurare. Încărcările cu materii organice și alte substanțe utilizate în producție îngreunează procesul de epurare în partea biologică. Acest fapt conduce la obținerea unui efluent slab calitativ și costuri ridica [...]
Lanțul de restaurante  livrează în zonele Piața Victoriei, Barbu Văcărescu, Pipera și Mall Promenada, care adună împreună circa 120.000 de cor­poratiști. Acestea sunt cele mai im­portante zone de birouri din București, care reunesc com­panii naționale și multi­națioanle. „Livrăm în zona Victoriei de circa trei ani. Acesta a fost primul proiect McDelivery din București. Acest sistem de livrare la domiciliu mai funcționează în zonele Barbu [...]
Frank Walter, manager executiv al Lidl România, a declarat recent că „retailul modern are o cotă de piață de 60% în România. Pe alte piețe a ajuns la 80%, deci loc de creștere există. Câte magazine în plus înseamnă asta nu știu, depinde de format.“ Comerțul modern numără astăzi circa 1.800 de magazine, 11 rețele străi­ne și afaceri de aproape 10 mld. euro anul trecut. În total, rețelele interna­țio­nale precum Kaufland, [...]
Cei peste 1.300 de angajați ai celor mai mari patru multinaționale din industria locală a dulciurilor Nestlé, Mon­delez, Ferrero și Mars au un salariu mediu brut lunar de cel puțin 1.000 de euro, arată o analiză a ZF pe baza bugetelor de salarii și indemnizații declarate de cele patru companii. Cel mai mare salariu mediu brut lunar se înregistrează în cadrul Mondelez România, importatorul Poiana și Milka și ajungea în prima parte a acestui an la 7.293 de lei [...]
Ceaiul face parte din viața oricui. Îl bem pentru a slăbi, pentru a scăpa de diferite probleme de sănătate dar, mai presus de toate, îl adorăm pentru gustul desăvârșit. Vechile tradiții chinezești amintesc de servirea ceaiului cu mii de ani în urmă, atunci când aristocrații serveau această băutură pentru proprietățile sale medicinale. Însă, tot în acele vremuri, frunzele de ceai erau fie direct măcinate și transformate în pudră, fie lăsate la [...]
În contextul în care în ultimii ani am asistat la mai multe incidente privind proveniența unor produse alimentare, atât la nivel național, cât și european, trasabilitatea reprezintă o soluție care garantează siguranța produselor alimentare, informeaza revista Progresiv. Care sunt cerințele pe care trebuie să le respecte operatorii din sectorul alimentar privind normele de trasabilitate și ce responsabilități au [...]
Probiota 2014- relocată din Bruxel în Amsterdam și organizată de NutraIngredients va aduce împreună cele mai fine minți comerciale și de știință care operează în sectorul pre- și probioticelor pe parcursul unor dezbateri de 2 zile, informează Dairy Reporter. Coordonat de cercetătorul scoțian Dr. Gregor Reid care și-a dedicat viața cercetării probioticelor și a lucrat cu câțiva dintre cei mai mari jucători de pe [...]
(Agerpres) Infectarea cu bacteria listeria în urma consumării alimentelor comercializate de un mic producător de preparate din carne din Danemarca a provocat moartea a 12 persoane în această țară în ultimele luni, a anunțat marți agenția daneză pentru siguranță alimentară, citată de AFP. De asemenea, Ministerul danez al Agriculturii a decis închiderea acestei societăți și retragerea produselor ei de pe piață. Primul caz d [...]

 

Living fresh
meatmilk
indagra
indagra food
testo
infoALIMENT MAGAZIN