Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Grecia,Turcia, Bulgaria și Italia sunt în topul destinațiilor preferate de români în sezonul estival. Alfredo Seafood vă recomandă restaurantele unde puteți mânca cele mai gustoase preparate din pește și fructe de mare. Fiind unul dintre principalii importatori și distribuitori de pește și fructe de mare din România și având ca moto Alfredo Seafood- Pește perfect ales, reprezentanții mărcii suntî ntr-o permanentă căutare a celor ma bune surse de pește. Locurile de unde se pescui ește peștele sunt și cele unde se mănâncă cele mai proaspete specialități, gătite după rețete inedite.


Grecia este alegerea predilectă a românilor pentru vacanța de vară, fie că vorbim de cupluri tinere, de familii cu copii mici sau de grupuri în căutarea câtorva zile pline de adrenalină. Insulele Eladei sunt ideale pentru orice tip de vacanță, iar aici veți găsi nenumărate restaurante unde se gătește pește, grecii consumând anual 19,6kg/capita – de 3 ori mai mult decât românii, care consumădoar 6 kg/capita -și având în fiecare sezon milioane de turiști dornici să guste preparatele tradiționale ale bucătăriei mediteraneene. Thassos este una dintre opțiunile perfecte pentru un sejur în care să vă delectați cu pește și fructe de mare. Iar dacă vreți să gustați cei mai buni calamari umpluți, nu ocoliți taverna Irene din Potos.


“În Thassos nu există restaurant care să nu aibă pește și fructe de mare în meniu. Mai mult decât atât, peste tot se mănâncă foarte bine, dar noi recomandăm zonele mai puțin turistice. Mergeți în satele din munți, unde veți fi uimiți de savoarea extraordinară a preparatelor! Panagia sau Maries sunt localitățile unde vă garantăm că, dacă mergeți la ora prânzului, veți experimenta niște gusturi unice, chiar și pentru finii cunoscători în ceea ce înseamnă pește și fructe de mare!”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood.


Regiunea Izmir este situată pe malul MăriiEgee, în sud-vestul Turciei, și are ca centru economic orașul cu același nume. Ajunși aici veți putea vizita numeroase obiective turistice și vă veți bucura de restaurantele cu specific de pește și fructe de mare, dintre care Kordon Yengec este unul dintre cele mai apreciate. Pentru amatorii de doradă, un restaurant care nu trebuie ratat este și Nazik Ana din Bodrum.


Bulgaria este, pentru mulți români, una dintre cele mai la îndemână opțiuni atât pentru sejururile mai lungi, cât și, în special, pentru escapadele de sfârșit de săptămână. Ferma de midii Dalboka, care are și restaurant, oferă o panoramă deosebită către golful Kaliakra, iar specialitățile pe bază de scoici au ridicat-o, pe bună dreptate, la rang de atracție turistică. Restaurantul Ceaika, din Byala, stațiunesituată la circa 50 de kilometri de Varna, este la rândul său o alegere perfectă și locul ideal dacă vreți să gustați cel mai bun rechin din MareaNeagră. Bistro Aquamarin din Nessebar are în meniu rapane cu sos roșu care, odată încercate, vă vor face cu siguranță să reveniți!


Italienii sunt pe unul dintre locurile fruntașe în ceea c eprivește cantitatea de pește consumată annual pe cap de locuitor, cu25,4kg/capita. Bucătăria mediteraneeană este vestită pentru rafinamentul său, iar locuitorii acestor zone sunt printre cei mai longevivi europeni, conform studiilor. Osteria Antica Marinae unul dintre cele mai apreciate restaurante din Catania, cel de-al doilea oraș ca mărime din Sicilia. Dacă veți mânca aici, veți vedea și de ce: stridiile proaspete, tonul sau peștele spadă vă vor lăsa amintiri de neuitat!


Alfredo Seafood are sugestii și pentru cei care ajung în nordul Italiei și vor să știe unde se pot relaxa după o zi în care au vizitat cele mai importante atracții din Milano ori au admirat apusul de pe unul dintre podurile care împânzesc Veneția! În orașul de pe câmpiile Lombardiei, poposiți la restaurantul Il Delfinosaula Da Vic - Ristorante Guerrinisau, dacă vizitați întreaga zonă, treceți pe listă și L’ArabaFenice, situat la circa 115 kilometri la sud de oraș, și San Prospero din Modena.În Veneția, notați-vă ca destinații unde puteți mânca biban de mare, cele mai diverse sortimente de fructe de mare și specialități din pește proaspăt: Riviera șiOsteriaalleTestiere


“Peștele proaspăt este una dintre principalele surse de nutrienți, iar gustul excelent vine ca bonus. Alfredo Seafood militează pentru creșterea consumului de pește și fructe de mare și cred că vacanța de vară este una dintre cele mai bune perioade în care ne putem lărgi orizonturile culinare! În zona Mării Mediterane, pe malurile Mării Egee, ale Adriaticii și ale Mării Negre, peștele și fructele de mare fac parte integrantă din dieta și din modul de viață al localnicilor, care sunt literalmente îndrăgostiți de aceste preparate. Cred că o incursiune mai complexă în bucătăria acestor popoare le va schimba viziunea chiar și celor mai reticenți români!”, adeclarat Mihai Cristian Dărmănescu.


###


Alfredo Seafood este una dintre cele mai importante mărci din România, sub a cărei denumire sunt importate și distribuiteproduse din pește și fructe de mare. Brandul a fost creat de Mihai Cristian Dărmănescu și lansat în anul 2013.Datorită experienței și relațiilor internaționale cu marii producători de pește din lume, dar și a celor trei linii de procesare și ambalare automatizate și de înaltă productivitate din cele două fabrici din Constanța și București, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atât în cele mai importate lanțuri de hypermarketuri și supermaketuri din țară, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Profi etc., cât și în peste 3000 de magazine de comerț tradițional.

Alte articole recomandate:

Noile reguli europene de etichetare alimentară au intrat in vigoare de sâmbătă, acestea urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene, iar din 2016, etichetele vor conține și informații despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Federației Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.            Această reglementare - Regulamentului UE 1169/2011- ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai [...]
Mărcile private de băuturi răcoritoare au crescut de opt ori în perioada 2008-2013 în România și au ajuns să reprezinte 15% din consumul per capita de băuturi răcoritoare dintr-un an, informeaza ZF. „În general, așa cum era de așteptat, mărcile private au avut o evoluție mai bună decât brandurile obișnuite. Mărcile private au avut anul trecut o evoluție pozitivă pe segmentul băuturilor carbonatate, în principal datorită diferenței uriașe de preț [...]
Firmă elvețiană Evolva Holding și Cargill au semnat un acord pentru a dezvolta împreună un "proces durabil, personalizabil, și cost-eficient de fermentație" pentru a produce noi ingrediente pentru alimente și băuturi, informează Food Navigator. Evolva și Cargill deja au lucrat împreună la un program comun de dezvoltare pentru glicozidele steviol derivate prin fermentație, componentele dulci ale frunzei de stevia, începând cu martie [...]
Profi demareaza in acesta saptamana un program de cursuri gratuite de calificare in meseria de “lucrator in comert”.  Aproximativ 450 de femei aflate in cautarea unui loc de munca urmeaza sa beneficieze de acest proiect care va continua pana in octombrie 2015.“Am initiat programul ca sa oferim o sansa in plus femeilor din intreaga tara si totodata sa pregatim potentiali angajati care sa imbunatateasca nivelul servirii din magazinele noastre din ce in ce mai [...]
Producătorul de hârtie și carton Vrancart Adjud (VNC), controlat de SIF Banat-Crișana (75%), și-a bugetat pentru acest an un program de investiții de circa 10 mil. euro, pentru eficien­tizarea și creșterea capacităților de producție.   În prezent compania are în derulare un nou proiect finanțat din fonduri norvegiene în valoare de 3 mil. euro, din care asistența financiară nerambursabilă este de circa 1 mil. euro, proiectul urmând să fie implementat [...]
Pe motiv că multe produse alimentare sunt aruncate inutil, oficialii europeni intenționează să limiteze utilizarea sintagmei “a se consuma înainte de..”, pe care consumatorii o pot găsi acum pe etichete.Prezentă pe ambalajele tuturor produselor alimentare, de la paste la orez sau cafea, celebra mențiune “a se consuma, de preferință, înainte de...” ar putea fi scoasă, pentru că încurajează consumatorii să arunce la gunoi tone de alimente care de fap [...]
O delegație a ministerului Agriculturii, condusă de ministrul Daniel Constantin, a participat la sediul Parlamentului European în Bruxelles la o conferință de promovare a produselor tradiționale unde a organizat și o degustare de mititei, brânzeturi, vin și bere din România.„Micul românesc nu mai este doar un brand național, ci unul european. Astăzi am demonstrat că acest produs specific României se asortează foarte bine cu muștarul franțuzesc sau cu berea [...]
Oferta de vin de pe piață a crescut puternic în ultimii șapte ani, în­să cererea a stagnat sau a înregistrat o creștere prea mică, în con­dițiile în care s-au finalizat investiții semnificative în noi crame. Șeful Carl Reh Winery, Gabriel Roceanu, estimează că aproximativ ju­mă­tate din cele 70 de companii producătoare de vin active în pia­ța organizată în acest moment, au apărut începând cu anul 2007. [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN