Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Grecia,Turcia, Bulgaria și Italia sunt în topul destinațiilor preferate de români în sezonul estival. Alfredo Seafood vă recomandă restaurantele unde puteți mânca cele mai gustoase preparate din pește și fructe de mare. Fiind unul dintre principalii importatori și distribuitori de pește și fructe de mare din România și având ca moto Alfredo Seafood- Pește perfect ales, reprezentanții mărcii suntî ntr-o permanentă căutare a celor ma bune surse de pește. Locurile de unde se pescui ește peștele sunt și cele unde se mănâncă cele mai proaspete specialități, gătite după rețete inedite.


Grecia este alegerea predilectă a românilor pentru vacanța de vară, fie că vorbim de cupluri tinere, de familii cu copii mici sau de grupuri în căutarea câtorva zile pline de adrenalină. Insulele Eladei sunt ideale pentru orice tip de vacanță, iar aici veți găsi nenumărate restaurante unde se gătește pește, grecii consumând anual 19,6kg/capita – de 3 ori mai mult decât românii, care consumădoar 6 kg/capita -și având în fiecare sezon milioane de turiști dornici să guste preparatele tradiționale ale bucătăriei mediteraneene. Thassos este una dintre opțiunile perfecte pentru un sejur în care să vă delectați cu pește și fructe de mare. Iar dacă vreți să gustați cei mai buni calamari umpluți, nu ocoliți taverna Irene din Potos.


“În Thassos nu există restaurant care să nu aibă pește și fructe de mare în meniu. Mai mult decât atât, peste tot se mănâncă foarte bine, dar noi recomandăm zonele mai puțin turistice. Mergeți în satele din munți, unde veți fi uimiți de savoarea extraordinară a preparatelor! Panagia sau Maries sunt localitățile unde vă garantăm că, dacă mergeți la ora prânzului, veți experimenta niște gusturi unice, chiar și pentru finii cunoscători în ceea ce înseamnă pește și fructe de mare!”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood.


Regiunea Izmir este situată pe malul MăriiEgee, în sud-vestul Turciei, și are ca centru economic orașul cu același nume. Ajunși aici veți putea vizita numeroase obiective turistice și vă veți bucura de restaurantele cu specific de pește și fructe de mare, dintre care Kordon Yengec este unul dintre cele mai apreciate. Pentru amatorii de doradă, un restaurant care nu trebuie ratat este și Nazik Ana din Bodrum.


Bulgaria este, pentru mulți români, una dintre cele mai la îndemână opțiuni atât pentru sejururile mai lungi, cât și, în special, pentru escapadele de sfârșit de săptămână. Ferma de midii Dalboka, care are și restaurant, oferă o panoramă deosebită către golful Kaliakra, iar specialitățile pe bază de scoici au ridicat-o, pe bună dreptate, la rang de atracție turistică. Restaurantul Ceaika, din Byala, stațiunesituată la circa 50 de kilometri de Varna, este la rândul său o alegere perfectă și locul ideal dacă vreți să gustați cel mai bun rechin din MareaNeagră. Bistro Aquamarin din Nessebar are în meniu rapane cu sos roșu care, odată încercate, vă vor face cu siguranță să reveniți!


Italienii sunt pe unul dintre locurile fruntașe în ceea c eprivește cantitatea de pește consumată annual pe cap de locuitor, cu25,4kg/capita. Bucătăria mediteraneeană este vestită pentru rafinamentul său, iar locuitorii acestor zone sunt printre cei mai longevivi europeni, conform studiilor. Osteria Antica Marinae unul dintre cele mai apreciate restaurante din Catania, cel de-al doilea oraș ca mărime din Sicilia. Dacă veți mânca aici, veți vedea și de ce: stridiile proaspete, tonul sau peștele spadă vă vor lăsa amintiri de neuitat!


Alfredo Seafood are sugestii și pentru cei care ajung în nordul Italiei și vor să știe unde se pot relaxa după o zi în care au vizitat cele mai importante atracții din Milano ori au admirat apusul de pe unul dintre podurile care împânzesc Veneția! În orașul de pe câmpiile Lombardiei, poposiți la restaurantul Il Delfinosaula Da Vic - Ristorante Guerrinisau, dacă vizitați întreaga zonă, treceți pe listă și L’ArabaFenice, situat la circa 115 kilometri la sud de oraș, și San Prospero din Modena.În Veneția, notați-vă ca destinații unde puteți mânca biban de mare, cele mai diverse sortimente de fructe de mare și specialități din pește proaspăt: Riviera șiOsteriaalleTestiere


“Peștele proaspăt este una dintre principalele surse de nutrienți, iar gustul excelent vine ca bonus. Alfredo Seafood militează pentru creșterea consumului de pește și fructe de mare și cred că vacanța de vară este una dintre cele mai bune perioade în care ne putem lărgi orizonturile culinare! În zona Mării Mediterane, pe malurile Mării Egee, ale Adriaticii și ale Mării Negre, peștele și fructele de mare fac parte integrantă din dieta și din modul de viață al localnicilor, care sunt literalmente îndrăgostiți de aceste preparate. Cred că o incursiune mai complexă în bucătăria acestor popoare le va schimba viziunea chiar și celor mai reticenți români!”, adeclarat Mihai Cristian Dărmănescu.


###


Alfredo Seafood este una dintre cele mai importante mărci din România, sub a cărei denumire sunt importate și distribuiteproduse din pește și fructe de mare. Brandul a fost creat de Mihai Cristian Dărmănescu și lansat în anul 2013.Datorită experienței și relațiilor internaționale cu marii producători de pește din lume, dar și a celor trei linii de procesare și ambalare automatizate și de înaltă productivitate din cele două fabrici din Constanța și București, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atât în cele mai importate lanțuri de hypermarketuri și supermaketuri din țară, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Profi etc., cât și în peste 3000 de magazine de comerț tradițional.

Alte articole recomandate:

Într-un interviu acordat recent Revistei Piața, doamna Tatiana Cimpoieșu, Vicepreședinte a companiei Agricola Internațional Bacău, a declarat că anul 2014 va fi unul al parteneriatelor. Domnia sa a adăugat: ” Apreciez ca fiind foarte stimulative dialogurile permanente pe care le avem cu reprezentantii retailului modern. Din aceste parteneriate rezulta nu numai proiecte comune, dar si idei inovatoare care ne apropie cat mai fidel de asteptarile consumatorilor si [...]
Cramele Recaș întâmpină Sărbătorile de iarnă cu o nouă gamă de vinuri roșii. Aceasta completează portofoliul de vinuri premium, adresate industriei HoReCa, și vrea să fie prelungirea, în roșu, a gamei  Sole, care se bucură deja de succes. Prin Sole, Cramele Recaș au reușit să surprindă prospețimea zilei și razele de soare în vinuri albe și rose. Noua colecție, denumită Selene, după întruchiparea [...]
Angajații Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov și medicii veterinari de liberă practică din județ au fost instruiți pentru recunoașterea Pestei Porcine Africane, după ce Comisia Europeană a informat administrațiile veterinare ale statelor membre UE că s-au confirmat două cazuri de boală, în Lituania. “Lituania a aplicat, încă de la confirmare, măsuri în conformitate cu prevederile Directivei  Consiliului 60/2002/CE, stabilind [...]
Potrivit doamnei Luchi Georgescu, proprietara Vincon România, procentul de scădere a afacerilor companiei se va situa sub tendința de comprimare a pieței vinului, care, potrivit estimărilor, se va reduce cu aproximativ 18% comparativ cu anul trecut. Vincon estimează că cifra de afaceri cu care va încheia anul 2013 va scădea ușor, cu până la 10%, comparativ cu cea raportată în 2012, care s-a situat la circa 30 de milioane de euro.În 2013, vânzările Vincon [...]
Valoarea de piață a producătorului de bere danez Carlsberg a crescut cu 14% în ultimul an, până la o capitalizare bursieră de 12 miliarde euro. Ieri, o acțiune Carlsberg era cotată la bursa de la Copenhaga la 605 coroane daneze (81 euro). Carlsberg este al treilea cel mai mare producător de bere la nivel mondial. Compania a trecut printr-un proces de reorganizare ce a inclus restructurarea a peste 2.000 de locuri de muncă și vânzarea unor afaceri de pe continentul [...]
Potrivit unui comunicat primit la redactia infoALIMENT Magazin, Coca-Cola HBC AG, al doilea cel mai mare îmbuteliator din lume al produselor Coca-Cola, a primit calificativul „A” în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP) și a obținut o poziție de top în Indexul Global pentru Leadership în Performanță Climatică 2014 (CDP Global Climate Performance Leadership Index).   Comunicatul precizeaza ca această realizare vine în [...]
Germania a serbat ieri, printr-o serie de evenimente și 'porți deschise', Ziua Berii Germane, produs emblematic al țării, deși consumul mediu scade progresiv, iar în 2013 a ajuns la cel mai redus nivel de la reunificarea țării, în 1990, relatează agenția EFE. Conform datelor Biroului Federal de Statistică (Destatis), în 2013 s-au vândut în Germania 94,6 milioane hectolitri de bere, din care 79,7 milioane hectolitri pe piața internă, cu 1,7 % mai puțin față de [...]
Ieri, la Complexul expozițional și de business de la Barcelona s-a deschis  ediția 2014 a târgului Alimentaria, una dintre cele mai mari manifestări expoziționale dedicate industriei alimentare. Ediția din acest an va dura până în ziua de 3 aprilie, accentul fiind pus pe inovație. La ediția din acest an își expun produsele peste 8.000 de companii din 50 de țări de pe toate continentele, fiind așteptați l [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN