Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Grecia,Turcia, Bulgaria și Italia sunt în topul destinațiilor preferate de români în sezonul estival. Alfredo Seafood vă recomandă restaurantele unde puteți mânca cele mai gustoase preparate din pește și fructe de mare. Fiind unul dintre principalii importatori și distribuitori de pește și fructe de mare din România și având ca moto Alfredo Seafood- Pește perfect ales, reprezentanții mărcii suntî ntr-o permanentă căutare a celor ma bune surse de pește. Locurile de unde se pescui ește peștele sunt și cele unde se mănâncă cele mai proaspete specialități, gătite după rețete inedite.


Grecia este alegerea predilectă a românilor pentru vacanța de vară, fie că vorbim de cupluri tinere, de familii cu copii mici sau de grupuri în căutarea câtorva zile pline de adrenalină. Insulele Eladei sunt ideale pentru orice tip de vacanță, iar aici veți găsi nenumărate restaurante unde se gătește pește, grecii consumând anual 19,6kg/capita – de 3 ori mai mult decât românii, care consumădoar 6 kg/capita -și având în fiecare sezon milioane de turiști dornici să guste preparatele tradiționale ale bucătăriei mediteraneene. Thassos este una dintre opțiunile perfecte pentru un sejur în care să vă delectați cu pește și fructe de mare. Iar dacă vreți să gustați cei mai buni calamari umpluți, nu ocoliți taverna Irene din Potos.


“În Thassos nu există restaurant care să nu aibă pește și fructe de mare în meniu. Mai mult decât atât, peste tot se mănâncă foarte bine, dar noi recomandăm zonele mai puțin turistice. Mergeți în satele din munți, unde veți fi uimiți de savoarea extraordinară a preparatelor! Panagia sau Maries sunt localitățile unde vă garantăm că, dacă mergeți la ora prânzului, veți experimenta niște gusturi unice, chiar și pentru finii cunoscători în ceea ce înseamnă pește și fructe de mare!”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood.


Regiunea Izmir este situată pe malul MăriiEgee, în sud-vestul Turciei, și are ca centru economic orașul cu același nume. Ajunși aici veți putea vizita numeroase obiective turistice și vă veți bucura de restaurantele cu specific de pește și fructe de mare, dintre care Kordon Yengec este unul dintre cele mai apreciate. Pentru amatorii de doradă, un restaurant care nu trebuie ratat este și Nazik Ana din Bodrum.


Bulgaria este, pentru mulți români, una dintre cele mai la îndemână opțiuni atât pentru sejururile mai lungi, cât și, în special, pentru escapadele de sfârșit de săptămână. Ferma de midii Dalboka, care are și restaurant, oferă o panoramă deosebită către golful Kaliakra, iar specialitățile pe bază de scoici au ridicat-o, pe bună dreptate, la rang de atracție turistică. Restaurantul Ceaika, din Byala, stațiunesituată la circa 50 de kilometri de Varna, este la rândul său o alegere perfectă și locul ideal dacă vreți să gustați cel mai bun rechin din MareaNeagră. Bistro Aquamarin din Nessebar are în meniu rapane cu sos roșu care, odată încercate, vă vor face cu siguranță să reveniți!


Italienii sunt pe unul dintre locurile fruntașe în ceea c eprivește cantitatea de pește consumată annual pe cap de locuitor, cu25,4kg/capita. Bucătăria mediteraneeană este vestită pentru rafinamentul său, iar locuitorii acestor zone sunt printre cei mai longevivi europeni, conform studiilor. Osteria Antica Marinae unul dintre cele mai apreciate restaurante din Catania, cel de-al doilea oraș ca mărime din Sicilia. Dacă veți mânca aici, veți vedea și de ce: stridiile proaspete, tonul sau peștele spadă vă vor lăsa amintiri de neuitat!


Alfredo Seafood are sugestii și pentru cei care ajung în nordul Italiei și vor să știe unde se pot relaxa după o zi în care au vizitat cele mai importante atracții din Milano ori au admirat apusul de pe unul dintre podurile care împânzesc Veneția! În orașul de pe câmpiile Lombardiei, poposiți la restaurantul Il Delfinosaula Da Vic - Ristorante Guerrinisau, dacă vizitați întreaga zonă, treceți pe listă și L’ArabaFenice, situat la circa 115 kilometri la sud de oraș, și San Prospero din Modena.În Veneția, notați-vă ca destinații unde puteți mânca biban de mare, cele mai diverse sortimente de fructe de mare și specialități din pește proaspăt: Riviera șiOsteriaalleTestiere


“Peștele proaspăt este una dintre principalele surse de nutrienți, iar gustul excelent vine ca bonus. Alfredo Seafood militează pentru creșterea consumului de pește și fructe de mare și cred că vacanța de vară este una dintre cele mai bune perioade în care ne putem lărgi orizonturile culinare! În zona Mării Mediterane, pe malurile Mării Egee, ale Adriaticii și ale Mării Negre, peștele și fructele de mare fac parte integrantă din dieta și din modul de viață al localnicilor, care sunt literalmente îndrăgostiți de aceste preparate. Cred că o incursiune mai complexă în bucătăria acestor popoare le va schimba viziunea chiar și celor mai reticenți români!”, adeclarat Mihai Cristian Dărmănescu.


###


Alfredo Seafood este una dintre cele mai importante mărci din România, sub a cărei denumire sunt importate și distribuiteproduse din pește și fructe de mare. Brandul a fost creat de Mihai Cristian Dărmănescu și lansat în anul 2013.Datorită experienței și relațiilor internaționale cu marii producători de pește din lume, dar și a celor trei linii de procesare și ambalare automatizate și de înaltă productivitate din cele două fabrici din Constanța și București, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atât în cele mai importate lanțuri de hypermarketuri și supermaketuri din țară, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Profi etc., cât și în peste 3000 de magazine de comerț tradițional.

Alte articole recomandate:

”Afacerile din industria locală a cărnii vor merge mai bine în 2014”, potrivit domnului Ștefan Pădure, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii (ARC), acela care a acordat un interviu cotidianului Bursa. Prognoza optimistă este, însă, deocamdată contrazisă de ultimele evoluții din sector, săptămâna trecută doi crescători de porci și un producător de carne intrând în insolvență sau în faliment, consideră jurnaliștii de l [...]
Divizia de distribuție a producătorului autohton Alka a preluat de la 1 ianuarie 2015 importul și distribuția pe piața românească a acadelelor Chupa Chups și a bomboanelor Mentos. Anterior, acestea erau distribuite în România de către compania Elgeka-Ferfelis. “Din ianuarie 2015, Alka a devenit importator unic al produselor Chupa Chups și Mentos pentru piața din România", a declarat Ady Hirsch, CEO-ul Alka, pentru www.magazinulprogresiv.ro  Divizia de [...]
Potrivit concluziilor studiului GfK „Climatul de consum Europa pentru al doilea trimestru al lui 2014” dat publicității joi, 28 august 2014, la Nuremberg, în România creșterea economică nu se simte. Și asta chiar dacă economia autohtonă înregistrează de circa 18 luni o majorare semnificativă. În ciuda situației date, saltul economic nu a avut deocamdată impact asupra consumatorilor. Conform datelor din studiul întreprins de cei de la [...]
Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25% in ultimii cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare, si se afla pe un trend descendent si in prima parte a anului in curs,  a declarat Ovidiu Dusleag, vicepresedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC). “Piata de mezeluri a scazut cu 20-25% in ultimii cinci ani. Estimarile initiale pentru acest an prognozau o crestere zero, dar cei mai recenti indicatori arata o scadere de 1-2%”, a mai spus Dusleag. [...]
Dupa mai bine de 9 luni de lucrari de amenajare si o investitie de peste 4 milioane de euro, XXL Mega Discount Ploiesti si-a deschis portile cu un concept si o abordare unica in Romania: primul discounter pentru femei. „XXL Mega Discount Ploiesti aduce un concept complet nou, testat pentru prima data in Romania de catre  reteaua de magazine a unuia dintre cele mai importante grupuri de retail din Europa – Rewe Group – si nu excludem posibilitatea implementarii aceluiasi [...]
Puterea de cumpărare a populației a crescut cu 136 de milioane de euro datorită reducerii prețului la pâine și făină, iar numărul salariaților înregistrați cu carte de muncă s-a majorat cu vreo 7.000 de oameni, a declarat, miercuri, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu. 'Un lucru important care s-a văzut după reducerea TVA la pâine este că a crescut puterea de cumpărare a populației cu 136 [...]
Revista Biz a lansat in cadrul conferintei BrandRo cea de-a cincea editie consecutiva si prima versiune extinsa a “Top 100 cele mai puternice branduri romanesti”, clasament ce are la baza un studiu realizat de compania de cercetare Unlock Market Research. Pentru al cincilea an consecutiv Borsec se afla pe prima pozitie in topul brandurilor romanesti si este urmat de Dero, Gerovital, Dorna, Arctic, Dacia, Elmiplant, Aqua Carpatica, Farmec si Petrom. “Dac [...]
La întâlnirea de marți, 14 ianuarie a.c., desfășurată la Ministerul Agriculturii între reprezentanții agricultorilor și ministrul Daniel Constantin, s-au făcut propuneri din partea industriei alimentare pentru 2014 care vizează reducerea TVA la produsele alimentare și relaxarea fiscalității. „La nivelul industriei alimentare, nu ar fi mari probleme, fapt care rezultă inclusiv din legislație. Măsurile majore trebuie luate pe parte de agricultură, zootehnie și celelalte [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN