Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În  perioada 17.07.2017 – 23.07.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectoriisanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 206 unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.        


Controalele s-au desfășurat în: 88 de restaurante, 5 pizzerii, 19 unități tip fast-food, 6 braserii, 16 unități tip bufet, 17 baruri, 2 snack baruri, 2 unități tip bistro, 2 cantine din tabere școlare, 1 pensiune, 22 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 rulote, 1 tonetă de înghețată și 1 autoutilitară.       


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare,comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare ale acestora. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.000 de lei.       


În cursul zilei de 22.07.2017, la solicitarea IPJ Constanța – SICE, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat o acțiune comună de control în stațiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate și a deficiențelor constatate au sancționat contravențional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.       


Menționăm că ANSVSA vine în sprijinul solicitărilor primite și de la alte instituții ale statului, fiind singura instituție competentă pentru reținerea oficială și certificarea sanitar-veterinară a produselor alimentare nedestinate consumului uman.           


O sesizare primită la Call Center-ul  ANSVSA, a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflați pe litoral. Pentru deficiențele constatate, unitatea respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 delei.          


În perioada mai sus menționată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 15 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.


Totodată,  ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 


DSVSA Constanța pune la dispoziția turiștilor, pe site-ul instituției, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări și informații utile.


Vă reamintim că unitățile aflate pe litoral sunt supravegheate și verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.


(Serviciul Comunicare ANSVSA)

Alte articole recomandate:

“Am speranța că, până în septembrie2014,vom putea exporta carne congelată în China”, a spus Vladimir Mănăstireanu, președinte ANSVSA, la dezbaterea „ Plus-valoarea, influențată de relația STAT-INVESTITOR”, din cadrul Ședinței generale din prima zi a Conferinței Internaționale MEAT&Milk 2014, organizată la Sibiu, în 11-12 iunie a.c. Președintele ANSVSA a susținut că ” una dintre marile șanse ale agroindustriei de a se dezvolta [...]
  Criteriile de evaluare a laboratoarelor de testare a alimentelor sunt reprezentate de norme generale și specifice, în baza cărora se realizează evaluarea, în vederea autorizării laboratoarelor supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Funcționarea laboratoarelor în care se desfășoară activități supuse autorizării sanitar veterinare este condiționată de autorizarea acestora de către autoritățile competente.   Noi, [...]
În cursul lunii ianuarie 2017, ANSVSA, prin Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București, au desfășurat 5.212 controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și a celor alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, [...]
  Un nou software care analizează molecule alimentare va permite modalități rentabile pentru asigurarea calității produselor alimentare și pentru a preveni frauda alimentară, spun cercetatorii, informează Food Navigator. Utilizări potențiale includ determinarea maturării brânzei, dacă gelatina conține carne de porc sau dacă ouăle provin de la găini în aer liber sau au fost crescute în cuști. Membrul fondator al IPOS, Dr. Powles a declarat [...]
(Comunicat) Având în vedere evoluția Bolii Limbii Albastre (Bluetongue) pe teritoriul României, ANSVSA aduce la cunoștință faptele care constituie contravenții la normele sanitare veterinare referitoare la măsurile generale și speciale de menținere a indemnității teritoriului față de bolile transmisibile la animale, de apărare a sănătății animalelor și de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om și se sancționează după cum urmează: - Potrivit HG nr. [...]
În perioada 10.01.2014 – 13.02.2014, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 8.066 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produs [...]
Autoritățile din SUA au aprobat un nou produs care ar putea ajuta procesatorii de carne de pasăre să lupte împotriva salmonellei, informează Global Meat News.   Salmonelex, care conține fagi naturali împotriva salmonellei și este produs de compania olandeză Micreos, a fost recunoscut ca având statutul GRAS (Recunoscut în general ca sigur) de către FDA (Auturitatea pentru siguranța alimentelor din SUA).   Micreos susține că [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu are atribuții și competențe legale în monitorizarea și controlul,“la raft” al apelor minerale îmbuteliate și nu a participat la prelevarea și analizarea de probe în acest caz, așa cum apare eronat în articolele din  presă. ANSVSA realizează controlul oficial pentru verificarea respectării cerințelor privind igiena produselor alimentare, în conformitate cu legislație [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN