Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În  perioada 17.07.2017 – 23.07.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectoriisanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 206 unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.        


Controalele s-au desfășurat în: 88 de restaurante, 5 pizzerii, 19 unități tip fast-food, 6 braserii, 16 unități tip bufet, 17 baruri, 2 snack baruri, 2 unități tip bistro, 2 cantine din tabere școlare, 1 pensiune, 22 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 rulote, 1 tonetă de înghețată și 1 autoutilitară.       


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare,comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare ale acestora. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.000 de lei.       


În cursul zilei de 22.07.2017, la solicitarea IPJ Constanța – SICE, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat o acțiune comună de control în stațiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate și a deficiențelor constatate au sancționat contravențional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.       


Menționăm că ANSVSA vine în sprijinul solicitărilor primite și de la alte instituții ale statului, fiind singura instituție competentă pentru reținerea oficială și certificarea sanitar-veterinară a produselor alimentare nedestinate consumului uman.           


O sesizare primită la Call Center-ul  ANSVSA, a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflați pe litoral. Pentru deficiențele constatate, unitatea respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 delei.          


În perioada mai sus menționată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 15 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.


Totodată,  ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 


DSVSA Constanța pune la dispoziția turiștilor, pe site-ul instituției, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări și informații utile.


Vă reamintim că unitățile aflate pe litoral sunt supravegheate și verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.


(Serviciul Comunicare ANSVSA)

Alte articole recomandate:

Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
  Agenția pentru Industria Alimentară din Scoția va înființa un organism autonom în țara, acest proiect trecând de lege, informează Food Navigator. Food Standards Scotland (FSS) își va începe activitatea la 1 aprilie după ce a devenit o entitate juridică și proiectul de lege a primit aviz fiind conform cu Royal Assent. Această nouă entitate va prelua toate funcțiile îndeplinite în prezent de către divizia [...]
Conform unui comunicat transmis la redactia infoALIMENT Magazin, ANSVSA informeaza ca, in cursul lunii februarie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de [...]
Autoritatea olandeză pentru siguranța alimentară a oprit exportul de carne de vită al firmei Van Hattern Vlees, după ce a descoperit carne de cal. Raportul HAACCP Europa a confirmat că Autoritatea olandeză pentru Siguranță Alimentară (NVWA) a oprit de la vânzare 600 tone de carne de vită, după ce s-a descoperit că această carne era de cal. Firma Van Hattern Vlees urma să comercializeze această carne la export și în lanturile de supermarket-uri. Evidențele [...]
Începând cu acest an autoritățile sanitar-veterinare din Rusia au implementat noi reglementări privind transportul cărnii de porc și a produselor din carne de porc pe teritoriul țării. Noile reglementări au fost elaborate de Ministerul Agriculturii din țară, împreună cu serviciul sanitar-veterinar Rosselkhoznadzor pentru a ajuta în prevenirea răspândirii pestei porcine africane, informează Agrobroker. Conform noilor reglementări, fermierilor [...]
În comunicatele primite din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor crescătorii de animale sunt îndemnați să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului. Acesta va verifica nu numai starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare ci  va da și o serie de sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare și analizele ce trebuie făcute, informează Jurnalul Giurgiuvean. Odată cu venirea [...]
Compania Scale Expert va expune în cadrul Secțiunii B2B-Expo a Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central dedicat sectoarelor de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, pe o piață aflată în [...]
Pestele ieftin nu este neaparat si recomandat pentru consum, mai ales cand este vorba de pangasius adus din Vietnam (peste crescut industrial de-a lungul raului Mekong). Gheorghe Stefan, presedintele Patronatului Pestelui din Romania, sustine ca acesta este foarte ieftin deoarece este crescut in conditii mai “ciudate”, comparativ cu acvacultura de la noi, si se foloseste drept hrana faina de oase, interzisa in UE. Romania importa anual circa 100.000 de tone de peste, producti [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN