Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Conform INSSE, numărul total de nerezidenți  cazați în structurile de cazare turistică colective  în trimestrul I 2017 a fost de 446,0  mii, iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 1030,7 milioane lei. 


Principalul  motiv  al  sejurului  petrecut  de  turiștii  nerezidenți  în  România  în  trimestrul  I  2017  l‐a  reprezentat  afacerile,  participarea  la  congrese,  conferințe,  cursuri,  târguri  și  expoziții  (65,5%  din  numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând  66,1% din total.


 Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l‐a reprezentat călătoriile în scop  particular  (34,5%  din  numărul  total  de  turiști  nerezidenți),  dintre  acestea  evidențiindu‐se  călătoriile  pentru  vacanțe  (60,4%).  Călătoriile  în  scop  particular  includ  călătoriile  pentru  vacanțe,  cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte  activități. 


Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile  pentru cazare  (52,7%),  fiind  preferată  cazarea  cu  mic  dejun  inclus  (89,8%). 


Cheltuielile  turiștilor  nerezidenți  în   restaurante  și  baruri  au  fost  de  19,2%,  iar  cele  pentru  cumpărături  au  reprezentat  11,7%.  Din  totalul  cheltuielilor  pentru  cumpărături  38,9%  au  reprezentat  cheltuielile  pentru  cumpărarea  alimentelor  și  băuturilor, urmate  de cheltuieli  pentru  cumpărarea  de cadouri  și  suveniruri  36,4%.


Cheltuielile  pentru  închirierea  de  autoturisme  au  avut  o  pondere  de  51,5%  din  totalul  cheltuielilor  pentru  transport,  iar  cheltuielile  pentru  bilete  de  intrare  în  muzee,  obiective  turistice,  grădini  zoologice/botanice  au  reprezentat 50,7% din totalul cheltuielilor pentru recreere.


Din  totalul  nerezidenților  sosiți  în  România,  47,5%  și‐au  organizat  sejurul  prin  agenții  de  turism,  iar  34,2% si‐au organizat singuri sejurul.   Principalul  mijloc  de  transport  utilizat  de  turiștii  nerezidenți  pentru  a  sosi  în  România  a  fost  avionul  (81,1% din numărul total de turiști). 


Autoturismele proprii au reprezentat 11,4%, urmate de autocare și  autobuze  cu  5,6%, alte mijloace  (  tren, ambarcațiuni  fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.)  1,9%.

Alte articole recomandate:

În sezonul limonadelor, piața citricelor primește o lovitură ”fără noimă”. Se pare că principalii importatori de citrice de pe piața internă au primit o lovitură puternică, astfel încât cantitățile de fructe au scăzut considerabil. În aceste condiții, lămâile au ajuns să coste în unele magazine chiar și 13 lei kilogramul, informeaza Agrointel. Dezvăluirea a fost făcută ieri seară de către avocatul Pavel Abraham, [...]
Proiectul Asociației Producătorilor de Vin și Produse Vitivinicole Dobrogea este unul dintre cele 20 de proiecte aprobate săptămâna aceasta de Comisia Europeană, având ca scop promovarea produselor agricole în UE și țările terțe, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. În prezent, APVPV Dobrogea are următorii membri: Murflatlar România SA, Fermele Murfatlar SA, Vinuri Dobrogene SRL, Fruvisat SA, Viticola SA, Piatra Ostrov [...]
Reteaua Metro Cash & Carry Romania deruleaza intre 15 mai – 4 iunie 2014 a patra editie a programului “Il Gusto d’Italia”, sustinut de Ambasada Italiei la Bucuresti si Institutul Italian de Comert Exterior Bucuresti. Programul se desfasoara cu ocazia Zilei Nationale a Italiei. In perioada mentionata, toate magazinele Metro Cash&Carry Romania (cu exceptia Metro Punct) au oferte promotionale la peste 900 de produse cu specific italian si desfasoara activitat [...]
Maltitolul, izomalțul și sorbitolul pot înlocui cu succes zahărul din brioșe, fără să se modifice textura aluatului. Studiul publicat în ”Journal of Food Hydrocalloids” a investigat impactul asupra aluatului în condițiile înlocuirii complete a zahărului din brioșe, folosindu-se patru polioli diferiți: eritritolul, sorbitolul,malititolul și izomalțul. Cercetătorii de la Institutul de Agrochimie și FoodTehnology din [...]
Celebrul bucătar Petrișor Tănase și colegii din cadrul Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism vor fi prezenți la Sala Palatului, în perioada 24-26 octombrie 2014, cu demonstrații culinare de excepție. Punctul forte al show-urilor gastronomice îl va constitui concursul de artă culinară Cupa Bucureștiului, după care va urma o demonstrație la foc încins susținută de membrii echipei naționale care a reprezentat cu [...]
Din cele cinci companii active în industria alimentară, doar producătorul de pâine  Boromir Buzău a raportat o creștere a profitului în trimestrul al treilea față de același interval al anului trecut. De la 1 septembrie 2013, TVA la pâine și produsele de panificație a fost redusă de la 24% la 9%, această măsură având un impact și asupra rezultatelor financiare ale companiilor de profil, informeaza ZF.   Doar doi dintre cei mai mari jucăto [...]
Grupul israelian Jupiter Group, care dezvoltă o clădire de birouri în centrul Capitalei pe strada George Enescu, este în spatele vehiculului North Lake înregistrat în Cipru care a cumpărat clădirea fostului restaurant Cina din centrul Capitalei, unde azi funcționează restaurantul Trattoria Il Calcio, și terenul adiacent cu o suprafață de 3.375 de metri pătrați.   Vânzătorul activelor imobiliare este societatea Bu­curești Turism, proprietarul hotelului de [...]
Restaurantul The Artist din Bucuresti este primul din Romania clasat printre cele mai bune restaurante fine dining din Europa, potrivit unei analize a TripAdvisor, in functie de preferintele turistilor.   The Artist, care nu are nicio stea Michelin, ocupa locul 19 din cele 25 de restaurante care au primit Traveler’s Choice Award pe site-ul TripAdvisor. De altfel, in Romania nu exista niciun restaurant cu stele Michelin. The Artist a primit calificativul "Excellent" din partea a 429 [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN