Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) Producătorii agricoli români susținuți prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spații protejate dau dovadă de seriozitate și cumpătare în ceea ce privește utilizarea optimă și în condiții de siguranța a produselor de protecție a plantelor.


Astfel, produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorității Naționale Fitosanitare, respectându-se timpul de pauză de la aplicare și până la recoltare.


Zilnic, la nivelul întregii țări, se prelevează probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide din legume și fructe, până la această dată fiind transmise Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante și Produse Vegetale București un număr de 325 probe de roșii de la producătorii agricoli sprijiniți prin Programul de tomate românești.


Rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstrează faptul că nici un consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune în pericol sănătatea.


Astfel, producătorii au înțeles că produsele de protecție a plantelor trebuie să fie folosite pentru a proteja culturile de atacul bolilor sau dăunătorilor și pentru distrugerea buruienilor pe parcursul perioadei de vegetație.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și a municipiului București, au desfășurat 1.293 de controale în unitățile de producție, colectare, procesare, depozitare și comercializare a peștelui și produselor din pescuit.          Au fost verificate următoarele tipuri de unități: puncte de debarcare a peștelui, centre d [...]
Controalele inspectorilor DSVSA Vaslui desfãsurate în perioada premergãtoare sãrbãtorilor de iarnã, inclusiv în timpul acestora au dus la verificarea unui numãr de 242 de unitãti. Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor, desfãsurate în acest interval, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale, în valoare de 6.200 de lei, au fost acordate 9 avertismente si emise sapte ordonante pentru [...]
Depistarea unor alimente infestate au adus în atenția publică o boală mai puțin întâlnită: listerioza. Semnalul de alarmă persistă, deoarece perioada de incubație a bolii este între 3 și 70 de zile (în medie 30 de zile). Listerioza este produsă de o bacterie - Listeria monocytogenes. Răspândită la nu­me­roase specii de animale domestice și sălbatice, existentă pe sol și în apă, de unde poate contamina vegetalele, listerioza se particularizează [...]
În perioada 23-27.05.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în: cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică etc. Au fost verificate 308 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate [...]
Prințul Charles al Marii Britanii și-a propus construirea a zece stații de epurare în mai multe sate din județele Alba, Sibiu, Mureș și Brașov. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar detaliile proiectului au fost discutate cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, la reședința regală a Prințului de Wales.   Proiectele urmează să fie implementate de Ministerului Mediului și de Fundația Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințu [...]
Urmare temperaturilor caniculare înregistrate în ultimul interval de timp, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București a dispus efectuarea de controale pentru a verifica modul de transport, manipulare, depozitare și comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate mai multe societăți comerciale, cu activitate de transport, depozitare și comercializare a produselor alimentare, la unele din [...]
  Noi date de expunere pentru colorantul alimentar Allura Red (E129) sugerează că aportul actual este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare, în conformitate cu un aviz revizuit din partea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), informează Food Navigator. EFSA a inițiat evaluarea expunerii în 2013, după ce au apărut date noi despre Allura Red, care face parte dintr-un grup de coloranți alimentari cunoscut sub numele de [...]
DairyReporter publică în ediția on-line de ieri o știre potrivit căreia EFSA este pe cale să anunțe declararea utilizării tehnologice a aspartamului ca fiind sigură. Astfel, potrivit declarațiilor Alicjei Mortensen, Chairman al Food Additives and Nutrient Sources Added to Foods, din cadrul EFSA, ”ultimele opinii ale specialiștilor care au efectuat peste 200 de cercetări în acest domeniu, sunt favorabile utilizării aspartamului în produs [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN