Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


 


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenționale în valoare totală de 197.600 lei și au fost acordate 173 avertismente pentru deficiențe minore.


 


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


 


Arad, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Argeș, 3.800 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; produse alimentare depozitate necorespunzător fără a se respecta principiul compatibilității produselor;


Bacău, 6.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


Bistrița-Năsăud, 15.400 lei - funcționare fără înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor; echipament de lucru incomplet sau murdar; lipsă efectuare acțiuni ddd;


Botoșani, 3.000 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Brașov, 3.600 lei - lipsa documetului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


București, 16.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Buzău, 3.000 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; spațiu neautorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


Caraș-Severin, 2.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă;


Călărași, 600 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Cluj, 16.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Dâmbovița, 33.600 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Dolj, 4.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentui de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Galați, 4.000 lei - lipsa planului de siguranța alimentară(autocontrol);


Giurgiu, 600 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și fără respectarea normelor de igienă;


Gorj, 7.400 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor congelate; inexistența la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului și a documentelor DDD; lipsă documente care să ateste starea de sănătate a personalului; lipsă echipament de protecție sanitară; nerespectarea normelor privind comercializarea; lipsa monitorizării temperaturii de refrigerare și congelare a produselor alimentare;


Ialomița, 1.800 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; manipularea necorespunzătoare a materiei prime;


Iași, 2.000 lei - spațiile de depozitare neîntreținute;


Ilfov, 11.200 lei - etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Maramureș, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produsului finit;


Mureș, 5.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Neamț, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de depozitare a produselor alimentare;


Olt, 1.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor de panificație și patiserie; produse alimentare neetichetate;


Satu-Mare, 5.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Sibiu, 32.600 lei - produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Suceava, 1.800 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsă acțiuni DDD; nerespectarea condițiilor de igienă;


Timiș, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Tulcea, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a materiei prime;


Vaslui, 4.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Vrancea, 5.800 lei - lipsa etichetarii la raft a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a spațiilor de comercializare și producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


 


De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de S [...]
ANSVSA a stopat un caz de trafic cu un număr de 30.000 de pui bolnavi care ar fi putut să ajungă pe piață. Iată comunicatul ANSVSA, privind acest caz deosebit de grav: DSVSA Ialomița a fost înștiințată de către proprietarul unei exploatații de păsări (pui de carne), cu un efectiv de populare de 96.500 capete, despre creșterea procentului de mortalitate peste limitele tehnologice. O echipă de inspectori de la DSVSA Ialomița s-a deplasat la fața locului unde a constatat că sunt [...]
Sanatatea copiilor dintr-o alta scoala din Iasi a fost pusa in pericol. Dupa scandalul de la scoala din Baltati, unde copiii au fost intoxicati cu produsele de panificatie, fiind internati in spital, s-au mai gasit nereguli la o alta scoala din judet. De aceasta data, vinovata pentru problemele aparute la produsele destinate copiilor a fost firma care furniza laptele, formeaza Viata libera, din Galati. Totul a fost descoperit in urma unui control al Comisariatului [...]
Depistarea unor alimente infestate au adus în atenția publică o boală mai puțin întâlnită: listerioza. Semnalul de alarmă persistă, deoarece perioada de incubație a bolii este între 3 și 70 de zile (în medie 30 de zile). Listerioza este produsă de o bacterie - Listeria monocytogenes. Răspândită la nu­me­roase specii de animale domestice și sălbatice, existentă pe sol și în apă, de unde poate contamina vegetalele, listerioza se particularizează [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Potrivit unui comunicat transmis la redactia infoALIMENT, in cursul lunii ianuarie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate, desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse [...]
  Raportul anual (2009) al ANSVSA constată (prin examinarea 4597/25.05.09), referitor la un lot de carne de cal, etichetată și livrată ca provenind de la specia bovină, că este originară din Bulgaria, producător MEKOM. Fără valuri mediatice. Acel eveniment (făcut public exclusiv în raportul anual al ANSVSA) a determinat foarte puțini procesatori de carne și cu atât mai puțini consumatori să își pună întrebări vizavi de substituirea frauduloasă.   Calul, [...]
Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară a prezentat recent într-o conferință de presă trei proiecte cofinanțate din Fondul Social European ”Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013”.  Primul proiect se referă la creșterea eficienței sistemelor de control oficiale în domeniul siguranței alimentare, în principal a siguranței produselor de origine non-animală. Scopul proiectului constă în elaborarea metodologiilor de lucru [...]

 

Living fresh
meatmilk
testo
infoALIMENT MAGAZIN