Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


 


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenționale în valoare totală de 197.600 lei și au fost acordate 173 avertismente pentru deficiențe minore.


 


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


 


Arad, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Argeș, 3.800 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; produse alimentare depozitate necorespunzător fără a se respecta principiul compatibilității produselor;


Bacău, 6.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


Bistrița-Năsăud, 15.400 lei - funcționare fără înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor; echipament de lucru incomplet sau murdar; lipsă efectuare acțiuni ddd;


Botoșani, 3.000 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Brașov, 3.600 lei - lipsa documetului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


București, 16.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Buzău, 3.000 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; spațiu neautorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


Caraș-Severin, 2.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă;


Călărași, 600 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Cluj, 16.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Dâmbovița, 33.600 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Dolj, 4.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentui de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Galați, 4.000 lei - lipsa planului de siguranța alimentară(autocontrol);


Giurgiu, 600 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și fără respectarea normelor de igienă;


Gorj, 7.400 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor congelate; inexistența la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului și a documentelor DDD; lipsă documente care să ateste starea de sănătate a personalului; lipsă echipament de protecție sanitară; nerespectarea normelor privind comercializarea; lipsa monitorizării temperaturii de refrigerare și congelare a produselor alimentare;


Ialomița, 1.800 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; manipularea necorespunzătoare a materiei prime;


Iași, 2.000 lei - spațiile de depozitare neîntreținute;


Ilfov, 11.200 lei - etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Maramureș, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produsului finit;


Mureș, 5.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Neamț, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de depozitare a produselor alimentare;


Olt, 1.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor de panificație și patiserie; produse alimentare neetichetate;


Satu-Mare, 5.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Sibiu, 32.600 lei - produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Suceava, 1.800 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsă acțiuni DDD; nerespectarea condițiilor de igienă;


Timiș, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Tulcea, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a materiei prime;


Vaslui, 4.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Vrancea, 5.800 lei - lipsa etichetarii la raft a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a spațiilor de comercializare și producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


 


De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

ACPA Romania a organizat Conferinta de Presa”Optimum Cibum” la Institutul de Bioresurse Alimentare(IBA). In cadrul conferintei, au fost  abordate  urmatoarele teme: Prezentarea Studiului despre mere realizat la solicitarea ACPA Romania de IBA, studiu care a demonstrat calitatea superioara a merelor romanesti; Prezentarea unui  studiu realizat de ACPA Romania despre Napolitane, o categorie de dulciuri extrem de bine comercializate in perioad [...]
Activitatea abatorului familiei șefului CJ, Florin Țurcanu, a fost suspendată în urmă cu câteva zile, după ce inspectorii Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au constatat deficiențe  în procesul tehnologic. Șeful CJ admite situația:   „Nu a fost închisă, ci suspendată pentru niște „mofturi” de-ale lor care trebuie remediate. Acum două săptămâni au avut control și același abator era. Atunci nu au găsit nimic, [...]
O platformă online care conține date științifice și tehnice se vrea a rezolva mult mai repede problemele apărute în industria alimentară, informează Dairy Reporter. Portalul IICIIO asigură faptul că firmele vor avea acces la cele mai recente informații publicate și nu își vor pierde timpul căutând și citind informații neelocvente, astfel vor avea mai mult timp pentru acțiune și pentru a rezolva problema. Platforma, [...]
În perioada 10.01.2014 – 13.02.2014, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 8.066 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produs [...]
Prințul Charles al Marii Britanii și-a propus construirea a zece stații de epurare în mai multe sate din județele Alba, Sibiu, Mureș și Brașov. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar detaliile proiectului au fost discutate cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, la reședința regală a Prințului de Wales.   Proiectele urmează să fie implementate de Ministerului Mediului și de Fundația Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințu [...]
Divizia de inspecție a produselor și cântare industriale a companiei Mettler-Toledo va prezenta portofoliul său de produse pentru trasabilitate și asigurarea calității la expoziția internațională Interpack, informează Global Meat News. Compania a declarat că se va concentra în mod predominant pe demonstrarea soluțiilor pentru îmbunătățirea securității produsului, creșterea productivității și optimizare [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
O nouă campanie lansată în nord-vestul Angliei a vizat producătorii de băuturi dulci susținând că incapacitatea lor de a informa publicul cu privire la prejudiciile sănătății cauzează efecte negative asupra sănătății copiilor și a tinerilor adulți, informează Food Navigator. Campania Give Up Loving Pop (Gulp) creată de Food Active, încearcă să schimbe atitudinile consumatorilor față de achiziționarea băuturilor dulci.   În timp ce [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN