Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


 


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenționale în valoare totală de 197.600 lei și au fost acordate 173 avertismente pentru deficiențe minore.


 


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


 


Arad, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Argeș, 3.800 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; produse alimentare depozitate necorespunzător fără a se respecta principiul compatibilității produselor;


Bacău, 6.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


Bistrița-Năsăud, 15.400 lei - funcționare fără înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor; echipament de lucru incomplet sau murdar; lipsă efectuare acțiuni ddd;


Botoșani, 3.000 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Brașov, 3.600 lei - lipsa documetului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


București, 16.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Buzău, 3.000 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; spațiu neautorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


Caraș-Severin, 2.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă;


Călărași, 600 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Cluj, 16.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Dâmbovița, 33.600 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Dolj, 4.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentui de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Galați, 4.000 lei - lipsa planului de siguranța alimentară(autocontrol);


Giurgiu, 600 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și fără respectarea normelor de igienă;


Gorj, 7.400 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor congelate; inexistența la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului și a documentelor DDD; lipsă documente care să ateste starea de sănătate a personalului; lipsă echipament de protecție sanitară; nerespectarea normelor privind comercializarea; lipsa monitorizării temperaturii de refrigerare și congelare a produselor alimentare;


Ialomița, 1.800 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; manipularea necorespunzătoare a materiei prime;


Iași, 2.000 lei - spațiile de depozitare neîntreținute;


Ilfov, 11.200 lei - etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Maramureș, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produsului finit;


Mureș, 5.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Neamț, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de depozitare a produselor alimentare;


Olt, 1.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor de panificație și patiserie; produse alimentare neetichetate;


Satu-Mare, 5.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Sibiu, 32.600 lei - produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Suceava, 1.800 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsă acțiuni DDD; nerespectarea condițiilor de igienă;


Timiș, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Tulcea, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a materiei prime;


Vaslui, 4.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Vrancea, 5.800 lei - lipsa etichetarii la raft a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a spațiilor de comercializare și producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


 


De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Un nou tip de gripă aviară, denumită H5N6, care ar putea da naștere unor noi probleme a fost descoperit în China, au avertizat specialiștii de la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Virusul este foarte periculos pentru păsări, având în vedere că înaripatele infestate mor în 72 de ore. Noua tulpină a apărut în mai multe zone din China, însă acestea sunt foarte îndepărtate unele de altele. Organizația [...]
(Comunicat) In perioada 10.06. – 20.06.2014  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a  laptelui de consum, a produselor lactate, a untului si a branzeturilor. • Au fost controlati 1.042 operatori economici constatandu-se abateri la 750(~ 72 %);• A fost [...]
Conform expertilor FAO / WHO unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (abrev. HAP) sunt cancerigeni genotoxici. HAP pot contamina alimentele in timpul procesului de afumare si a procesului de incalzire si  uscare sau prin poluarea mediului ( particular pestele si produsele din peste sunt vulnerabile la contaminare).  Pentru a respecta HAP, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiti contaminati in alimente, a fost inlocuit d [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Amprenta de carbon este definită, în general, ca totalul emisiilor de gaze cu efect de seră produse direct sau indirect de o organizație, un eveniment, un produs sau o persoană sau sunt acumulate de-a lungul etapelor vieții unui produs. Evaluarea amprentei de carbon permite identificarea posibilităților de reducere a acestor emisii. Carbon footprint is generally defined as the total emissions [...]
În cursul lunii ianuarie 2017, ANSVSA, prin Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București, au desfășurat 5.212 controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și a celor alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, [...]
Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, a demarat un parteneriat de succes cu Velpitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS la nivel inalt, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului Velpitar fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.   Vel [...]
(Agerpres) Cazul atipic de ESB depistat la o carcasă de bovină din România nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populației, a asigurat președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu. „În urma investigațiilor făcute până în acest moment și având confirmarea a două laboratoare de referință, cel național pentru encefalopatie spongiformă bovină din cadrul IDSA și cel european din [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN