Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


 


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenționale în valoare totală de 197.600 lei și au fost acordate 173 avertismente pentru deficiențe minore.


 


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


 


Arad, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Argeș, 3.800 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; produse alimentare depozitate necorespunzător fără a se respecta principiul compatibilității produselor;


Bacău, 6.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


Bistrița-Năsăud, 15.400 lei - funcționare fără înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor; echipament de lucru incomplet sau murdar; lipsă efectuare acțiuni ddd;


Botoșani, 3.000 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Brașov, 3.600 lei - lipsa documetului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


București, 16.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Buzău, 3.000 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; spațiu neautorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


Caraș-Severin, 2.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă;


Călărași, 600 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Cluj, 16.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Dâmbovița, 33.600 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Dolj, 4.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentui de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Galați, 4.000 lei - lipsa planului de siguranța alimentară(autocontrol);


Giurgiu, 600 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și fără respectarea normelor de igienă;


Gorj, 7.400 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor congelate; inexistența la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului și a documentelor DDD; lipsă documente care să ateste starea de sănătate a personalului; lipsă echipament de protecție sanitară; nerespectarea normelor privind comercializarea; lipsa monitorizării temperaturii de refrigerare și congelare a produselor alimentare;


Ialomița, 1.800 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; manipularea necorespunzătoare a materiei prime;


Iași, 2.000 lei - spațiile de depozitare neîntreținute;


Ilfov, 11.200 lei - etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Maramureș, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produsului finit;


Mureș, 5.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Neamț, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de depozitare a produselor alimentare;


Olt, 1.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor de panificație și patiserie; produse alimentare neetichetate;


Satu-Mare, 5.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Sibiu, 32.600 lei - produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Suceava, 1.800 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsă acțiuni DDD; nerespectarea condițiilor de igienă;


Timiș, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Tulcea, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a materiei prime;


Vaslui, 4.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Vrancea, 5.800 lei - lipsa etichetarii la raft a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a spațiilor de comercializare și producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


 


De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe. “Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate [...]
ANSVSA a stopat un caz de trafic cu un număr de 30.000 de pui bolnavi care ar fi putut să ajungă pe piață. Iată comunicatul ANSVSA, privind acest caz deosebit de grav: DSVSA Ialomița a fost înștiințată de către proprietarul unei exploatații de păsări (pui de carne), cu un efectiv de populare de 96.500 capete, despre creșterea procentului de mortalitate peste limitele tehnologice. O echipă de inspectori de la DSVSA Ialomița s-a deplasat la fața locului unde a constatat că sunt [...]
  Noi date de expunere pentru colorantul alimentar Allura Red (E129) sugerează că aportul actual este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare, în conformitate cu un aviz revizuit din partea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), informează Food Navigator. EFSA a inițiat evaluarea expunerii în 2013, după ce au apărut date noi despre Allura Red, care face parte dintr-un grup de coloranți alimentari cunoscut sub numele de [...]
  Compania Naturex a dezvoltat o culoare roșu care este solubilă în apă și care nu se împrăștie și care nu conține carmin – fiind atât în concordanță cu cerințelor clienților pentru soluții de culoare cu două straturi în aplicațiile din industria lactatelor cât și cererilor consumatorilor pentru produse cu etichetă curată, informează Food Navigator. Prezentarea noului ingredient a avut loc [...]
Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de polițiștii și inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un supermarket din București, potrivit unor surse din Poliție.  Conform surselor citate, anchetatorii Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informație legată de faptul că în [...]
Măsura a fost decisă după ce 47 de copii din comuna Odoreu care au băut laptele primit la școală au ajuns la spital cu dureri de burtă. 10 dintre aceștia vor rămâne internați până mâine. În acest moment are loc o anchetă pentru a fi descoperite cauzele îmbolnăvirii. Primarul localității Odoreu Dumitru Dorel Pop spune că laptele distribuit de o firmă din Timiș nu este expirat, însă termenul de valabilitate este de 6 [...]
Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, a demarat un parteneriat de succes cu Velpitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS la nivel inalt, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului Velpitar fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.   Vel [...]
Setul Testo 206-pH2 vă permite să măsurați sigur și eficient valoarea pH-ului și a temperaturii în medii semisolide. Este ideal pentru laboratoare, industria alimentară sau procesele de producție industrială. Testo 206-pH2 este ideal pentru aplicații în medii semisolide, în special pentru măsurarea pH-ului în alimente vâscoase cum ar fi jeleuri, creme, brânzeturi, fructe, etc. Instrumentul se remarcă datorită combinației dintre sonda pH [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN