Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.


 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


 


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenționale în valoare totală de 197.600 lei și au fost acordate 173 avertismente pentru deficiențe minore.


 


Neconformitățile constatate și sancționate au fost:


 


Arad, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Argeș, 3.800 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; produse alimentare depozitate necorespunzător fără a se respecta principiul compatibilității produselor;


Bacău, 6.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


Bistrița-Năsăud, 15.400 lei - funcționare fără înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor; echipament de lucru incomplet sau murdar; lipsă efectuare acțiuni ddd;


Botoșani, 3.000 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Brașov, 3.600 lei - lipsa documetului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


București, 16.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Buzău, 3.000 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; spațiu neautorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


Caraș-Severin, 2.600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă;


Călărași, 600 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Cluj, 16.200 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Dâmbovița, 33.600 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Dolj, 4.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentui de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;


Galați, 4.000 lei - lipsa planului de siguranța alimentară(autocontrol);


Giurgiu, 600 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și fără respectarea normelor de igienă;


Gorj, 7.400 lei - manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor congelate; inexistența la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului și a documentelor DDD; lipsă documente care să ateste starea de sănătate a personalului; lipsă echipament de protecție sanitară; nerespectarea normelor privind comercializarea; lipsa monitorizării temperaturii de refrigerare și congelare a produselor alimentare;


Ialomița, 1.800 lei - comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; manipularea necorespunzătoare a materiei prime;


Iași, 2.000 lei - spațiile de depozitare neîntreținute;


Ilfov, 11.200 lei - etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Maramureș, 2.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produsului finit;


Mureș, 5.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă;


Neamț, 2.000 lei - neîntreținerea spațiilor de depozitare a produselor alimentare;


Olt, 1.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor de panificație și patiserie; produse alimentare neetichetate;


Satu-Mare, 5.000 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Sibiu, 32.600 lei - produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit; nerespectarea condițiilor de igienă; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Suceava, 1.800 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsă acțiuni DDD; nerespectarea condițiilor de igienă;


Timiș, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Tulcea, 600 lei - depozitarea necorespunzătoare a materiei prime;


Vaslui, 4.200 lei - manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;


Vrancea, 5.800 lei - lipsa etichetarii la raft a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a spațiilor de comercializare și producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


 


De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, crește consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare numai din unități sau spații autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că, atât carnea cât și alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și nu constituie un pericol pentru sănătatea [...]
În perioada 01.08.2014-31.08.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 6.446 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de [...]
(Comunicat) Producătorii agricoli români susținuți prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spații protejate dau dovadă de seriozitate și cumpătare în ceea ce privește utilizarea optimă și în condiții de siguranța a produselor de protecție a plantelor. Astfel, produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorității Naționale Fitosanitare, respectându-se timpul de [...]
Compania Scale Expert va expune în cadrul Secțiunii B2B-Expo a Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central dedicat sectoarelor de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, pe o piață aflată în [...]
Inspectorii sanitari-veterinari declară război deschis rețelelor de carne de animale sacrificate clandestin. Saptamana trecuta, o echipă de control a Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași a surprins mai multe persoane din Podu Iloaiei care urmăreau să comercializeze ilegal aproximativ 200 de kilograme de carne de cal. Aurel Mihnea, în vârstă de 73 de ani, împreună cu unul din fii și mai mulți nepoți au primit “vizita” un [...]
Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de S [...]
  Un nou software care analizează molecule alimentare va permite modalități rentabile pentru asigurarea calității produselor alimentare și pentru a preveni frauda alimentară, spun cercetatorii, informează Food Navigator. Utilizări potențiale includ determinarea maturării brânzei, dacă gelatina conține carne de porc sau dacă ouăle provin de la găini în aer liber sau au fost crescute în cuști. Membrul fondator al IPOS, Dr. Powles a declarat [...]
Aproape 200 de kilograme de carne, peste 50 de kilograme de produse lactate și 900 de litri de alcool au fost confiscate de polițiștii Capitalei, în urma raziei care a avut loc în week-end, în piețele din București. Peste 350 de polițiști bucureșteni specializați în investigarea fraudelor au făcut, sâmbătă, o razie în toate piețele Capitalei, urmărind depistarea cazurilor de evaziune fiscală, muncă la negru sau vânzare de produse contrafăcute.   [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN