Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) După primul an de operare, reprezentanții restaurantului Spartan din Galați anunță o creștere de 30% a cifrei de vânzări. Această creștere a fost raportată în aprilie 2017 și este calculată comparativ cu aceeași lună a anului trecut, înainte de introducerea sistemului de livrări la domiciliu.


Unitatea Spartan din Galați a fost prima din cadrul lanțului care a introdus serviciul de livrări la domiciliu, pe 1 mai 2016, după o investiție de 7.500 euro. La numai 1 an de la lansare, Spartan a devenit lider în Galați în livrări de produse pe bază de carne rotisată.


Unitatea are 17 angajați și două mașini folosite pentru livrări, care se deplasează în toate cartierele municipiului Galați și duc clienților preparatele solicitate într-un interval ce se încadrează între 50 și 75 de minute, în funcție de distanță și de traficul aferent orei la care se face comanda.


Spartan Galați – prognoză de creștere de 15% a livrărilor la domiciliu. Creșterea vânzărilor pe segmentul de livrări la domiciliu este estimată la 15% în 2017, pentru unitatea din Galați în care s-au investit în total 100.000 de euro și care a înregistrat anul trecut afaceri în valoare de 285.000 de euro. Aceasta este unica unitate Spartan operată de francizatul din Galați, dar pe viitor nu este exclusă extinderea și în alte orașe din țară.


“Am pornit la drum cu gândul de a introduce și serviciul de livrări în cadrul restaurantului și, drept dovadă, această dorință s-a concretizat foarte rapid: am avut lansarea anul trecut pe 21 martie, iar pe 1 mai am dat startul livrărilor! Mi se pare extrem de important să poți fi alături de clienții tăi și în acest fel. Piața de livrări este în creștere, dar, pe nișa cărnii rotisate, serviciile de livrare nu sunt la fel de bine dezvoltate ca în rest. Așadar am vrut ca oamenii cărora le plac preparatele de la Spartan, să poată beneficia de ele și fără să se deplaseze personal sau să apeleze la servicii online de intermediere. Clienții noștri au apreciat pasul pe care l-am făcut și am avut o creștere susținută pe partea de livrări. Cele mai mari procente s-au înregistrat, în mod firesc, în perioada sezonului rece, când am atins o creștere de 40% a vânzărilor din livrări, față de media lunilor anterioare”, a declarat Cătălin Stoica, Director General al SD Restaurant-Delivery, compania prin intermediul căreia a obținut franciza Spartan.


Restaurantul este situat pe Strada Brăilei nr. 165, într-o zonă comercială de referință a Galațiului, în apropierea Poliției Municipale, a Tribunalului, a două licee importante din oraș, precum și a unei zone de clădiri de birouri. Unitatea ocupă o suprafață de 360 m2, dintre care 180 m2 constituie zona de servire, iar 180 m2 sunt destinați bucătăriei și spațiului de depozitare. Restaurantul este foarte spațios și luminos, cu o capacitate de 39 de locuri în interior și 56 pe terasa amplasată la stradă.


###


Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 32 de restaurante, dintre care 12 sunt restaurante proprii și alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 19 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamț și Constanța.


Cifra de afaceri înregistrată de lanțul de restaurante Spartan la finalul anului 2016 este de aproximativ 14 milioane de euro. În cele 12 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate peste 250 de persoane, iar în total, în toate cele 32 de unități lucrează peste 700 de oameni. Lanțul de restaurante Spartan va continua extinderea în capitală, în provincie, dar și în afara granițelor României. Planurile sale de expansiune vizează ca, până în 2018, să ajungă la 40 de unități.

Alte articole recomandate:

Atât în România, cât și pe plan global, zona consumului HoReCa a cunoscut în ultimii ani o evoluție spectaculoasă. Aceasta se datorează în bună parte „intenției declarate a oamenilor de a câștiga cât mai mult timp liber și de a investi în vacanțe și activități recreative” este de părere Oana Mirila, Director Cercetare Calitativă, GfK România. Creșterea veniturilor și implicit a puterii de cumpărare, scăderea TVA-ului, [...]
Producătorul de pufuleți, popcorn și chipsuri Best Foods, deținut de omul de afaceri grec Epameinondas Ochonos (66 de ani), a achiziționat un teren de 8.159 de metri pătrați în București în bulevardul Timișoara pentru circa 2,9 milioane de euro de la producătorul de pâine Spicul, aflat în insolvență și care este controlat de antreprenorul român Gheorghe Ilie.   Terenul era pus garanție de Spicul pentru un credit luat de la BCR, potrivit informațiilor din [...]
Confruntat cu unele probleme financiare la care au făcut referire ziarele generaliste, omul de afaceri Adrian Porumboiu, proprietarul Grupului agroindustrial Racova, se află în vegocieri cu mai mulți investitori străini. Astfel, conform Ziarului financiar, Adrian Porumboiu (64 de ani), antreprenorul care a construit în ultimii 20 de ani una dintre cele mai mari afaceri românești, se află în căutarea de soluții pentru a-și reduce expunerea din agricultură, o piață [...]
Vanzarile de alimente, bauturi si tutun au crescut in iulie, cu 11,4% ca serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut, si cu 5% comparativ cu iunie, in timp ce vanzarile de produse nealimentare au inregistrat un avans de 8,7% si, respectiv, 3,5%, astfel ca afacerile din comertul cu amanuntul au inregistrat un plus de 6,3%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut, in serie bruta, cu 3% in iulie, raportat la luna similara a anului [...]
Oferta de vin de pe piață a crescut puternic în ultimii șapte ani, în­să cererea a stagnat sau a înregistrat o creștere prea mică, în con­dițiile în care s-au finalizat investiții semnificative în noi crame. Șeful Carl Reh Winery, Gabriel Roceanu, estimează că aproximativ ju­mă­tate din cele 70 de companii producătoare de vin active în pia­ța organizată în acest moment, au apărut începând cu anul 2007. [...]
De curand au fost acordate premiile din cadrul acțiunii „Campionii în business“, organizată la Cluj-Napoca de Ziarul Financiar, fondul de investiții Enterprise Investors, Banca Comercială Română, firma de consultanță și audit PwC și fundația Triple Helix. Printre companiile care au primit acest titlu s-a numărat și Transavia. La primirea premiului, Teodora Bucur Popa, fiica lui Ioan Popa, fondatorul companiei Transavia, a declarat urmatoarele: „Din [...]
La marginea satului Adrian din județul Satu Mare, în locul în care oamenii încă mai dețin căruțe și cresc găini și vite, se află una dintre puținele ferme de sturioni din țară. De aici va pleca spre mesele bogaților din întreaga lume celebrul caviar, acele icre negre delicioase, extrem de scumpe. Pentru o sută de grame prețul ajunge de la 50 de euro până la 500 de euro la șeici, o nimica toată pentru bogătași, [...]
Intr-o analiza efectuata de Ziarul financiar, se arata ca fermierii proprietari de vaci de lapte se așteaptă la cotații în creștere ușoară la poarta fermelor dar la prețuri constante la raft, în condițiile în care presiunea retailerilor internaționali va nivela majorările din piața materiei prime. Acest an este și primul în care așa-numitul lapte neconform, laptele muls cu mâna de micii fermieri, nu va mai putea fi achiziționat de procesatori. Astfel, companiile [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN