Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) După primul an de operare, reprezentanții restaurantului Spartan din Galați anunță o creștere de 30% a cifrei de vânzări. Această creștere a fost raportată în aprilie 2017 și este calculată comparativ cu aceeași lună a anului trecut, înainte de introducerea sistemului de livrări la domiciliu.


Unitatea Spartan din Galați a fost prima din cadrul lanțului care a introdus serviciul de livrări la domiciliu, pe 1 mai 2016, după o investiție de 7.500 euro. La numai 1 an de la lansare, Spartan a devenit lider în Galați în livrări de produse pe bază de carne rotisată.


Unitatea are 17 angajați și două mașini folosite pentru livrări, care se deplasează în toate cartierele municipiului Galați și duc clienților preparatele solicitate într-un interval ce se încadrează între 50 și 75 de minute, în funcție de distanță și de traficul aferent orei la care se face comanda.


Spartan Galați – prognoză de creștere de 15% a livrărilor la domiciliu. Creșterea vânzărilor pe segmentul de livrări la domiciliu este estimată la 15% în 2017, pentru unitatea din Galați în care s-au investit în total 100.000 de euro și care a înregistrat anul trecut afaceri în valoare de 285.000 de euro. Aceasta este unica unitate Spartan operată de francizatul din Galați, dar pe viitor nu este exclusă extinderea și în alte orașe din țară.


“Am pornit la drum cu gândul de a introduce și serviciul de livrări în cadrul restaurantului și, drept dovadă, această dorință s-a concretizat foarte rapid: am avut lansarea anul trecut pe 21 martie, iar pe 1 mai am dat startul livrărilor! Mi se pare extrem de important să poți fi alături de clienții tăi și în acest fel. Piața de livrări este în creștere, dar, pe nișa cărnii rotisate, serviciile de livrare nu sunt la fel de bine dezvoltate ca în rest. Așadar am vrut ca oamenii cărora le plac preparatele de la Spartan, să poată beneficia de ele și fără să se deplaseze personal sau să apeleze la servicii online de intermediere. Clienții noștri au apreciat pasul pe care l-am făcut și am avut o creștere susținută pe partea de livrări. Cele mai mari procente s-au înregistrat, în mod firesc, în perioada sezonului rece, când am atins o creștere de 40% a vânzărilor din livrări, față de media lunilor anterioare”, a declarat Cătălin Stoica, Director General al SD Restaurant-Delivery, compania prin intermediul căreia a obținut franciza Spartan.


Restaurantul este situat pe Strada Brăilei nr. 165, într-o zonă comercială de referință a Galațiului, în apropierea Poliției Municipale, a Tribunalului, a două licee importante din oraș, precum și a unei zone de clădiri de birouri. Unitatea ocupă o suprafață de 360 m2, dintre care 180 m2 constituie zona de servire, iar 180 m2 sunt destinați bucătăriei și spațiului de depozitare. Restaurantul este foarte spațios și luminos, cu o capacitate de 39 de locuri în interior și 56 pe terasa amplasată la stradă.


###


Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 32 de restaurante, dintre care 12 sunt restaurante proprii și alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 19 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamț și Constanța.


Cifra de afaceri înregistrată de lanțul de restaurante Spartan la finalul anului 2016 este de aproximativ 14 milioane de euro. În cele 12 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate peste 250 de persoane, iar în total, în toate cele 32 de unități lucrează peste 700 de oameni. Lanțul de restaurante Spartan va continua extinderea în capitală, în provincie, dar și în afara granițelor României. Planurile sale de expansiune vizează ca, până în 2018, să ajungă la 40 de unități.

Alte articole recomandate:

Elvețianul Jakob Hausmann este primul maestru bucătar care va găti sâmbătă, de la ora 19,00, în singurul restaurant de gheață aflat în Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, au anunțat recent,într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului. Jakob Hausmann va oferi gurmanzilor un adevărat spectacol culinar. Meniul va fi compus din Supă de orz în stil elvețian, [...]
Companiile Marex și Ve­ge­tal Trading, care formează cel mai mare complex de creștere și procesare a porcilor, cu capital românesc, au intrat în insolvență la pro­pria cerere după ce inițial BCR a depus o cerere în acest sens. Printre cei mai mari creditori ai grupului Marex se regăsesc Banc­post și Banca Românească, potrivit ZfCorporate..   „A fost o problemă exclusiv de lichiditate pe termen scurt. BCR mi-a restrâns o [...]
Oamenii sacrifică în prezent, aproximativ 1600 mamifere și păsări în fiecare secundă, plus milioane de pești, crustacee și moluște. În acest timp, culturile agricole necesare hranei populației acoperă doar 4% din suprafața utilizabilă a pământului, adică a terenului care nu este acoperit de gheață sau care nu este decât rocă goală. Populația planetei a ajuns la 7 miliarde de suflete, iar până în 2060, aceasta va [...]
(Comunicat) În perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și a municipiului București, au desfășurat 1.293 de controale în unitățile de producție, colectare, procesare, depozitare și comercializare a peștelui și produselor din pescuit.          Au fost verificate următoarele tipuri de unități: puncte de debarcare a peștelui, centre d [...]
(Comunicat INSSE) Înnoptările turiștilor în structurile de primire turistică au crescut în luna august 2017 cu 3,8%.  În luna august 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat creșteri cu 7,8 % respectiv cu 3,8 %.   Comparativ cu luna august 2016, în luna august 2017 la punctele de frontieră s-au [...]
Procedura de implementare a Programului ”Comert 2016” lansată în acest an, prevede că firmele mici și mijlocii din România, cu cel puțin 2 ani vechime, pot obține de la stat finanțări nerambursabile de până la 30.000 de euro. Schema de ajutor de minimis gestionată de Direcția Politici Antreprenoriale a Ministerului Economiei, urmărește să sprijine operatorii economici, societățile  și cooperativele, [...]
(Comunicat) Românii au început să consume mai multă miere ecologică față de ani precedenți, dar sunt încă departe de a atinge cotele de consum din alte țări, susțin reprezentanții federației de profil ROMAPIS. Conform acestora, cosumul de miere convențională rămâne scăzut în România, la 600-700 grame de miere/an, ceea ce însemnă de 2-3 ori mai puțin decât în țările mai prospere. Din cele 24.000 [...]
  Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator. NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN