Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

De aceasta dată prezentăm diverse soluții tehnologice de procesare a cărnii, începând cu abatorizarea și continuând cu presarea, tumblerizarea sau injectarea.


Abatoare G & G


G. & G. Impianti proiectează, produce și instalează abatoare (suine, bovine, ovine), utilaje de prelucrare a cărnii și de depozitare cu un nivel ridicat al standardelor de calitate, în conformitate cu reglementările în vigoare.
În paralel cu furnizarea și montarea, se oferă servicii de audit și de întreținere periodică, cum ar fi pentru asigurarea eficienței și a siguranței la locul de muncă (inclusiv pentru instalațiile deja existente). Suplimentar, se pot livra parțial sau total, în funcție de nevoile specifice, integrarea de accesorii complexe, cum ar fi mese, chiuvete sterilizatoare, puțuri, roți de transmisie etc., pentru sălile de lucru.


Compania asigură servicii de:


•Proiectare
•Construcții
•Instalare
•Suport
•Întreținere
•Revizuire de abatoare, prelucrare a cărnii și a depozitării.


Sursa: www.gegimpianti.org


Turn de presare Gaf


Compania Gaf furnizează turnuri automatizate de presare și coacere a cărnii, fabricate conform specificației clienților. Turnurile sunt destinate produselor din carne umplute în membrane sau pentru fabricarea specialităților. 


Avantaje ale folosirii preselor:


-Spațiu căștigat


-Uniformitate a produsului final și greutate constantă 


-Pregătirea produsului pentru feliere


-Investiție mică


-Posibilitatea automatizării complete


Sursa: http://gaf.cz/en/


Tumbler Fibosa MACDAL PLUS +


MACDAL PLUS + este un tumbler ”complet-process”. proiectat pentru a se alătura proceselor de decongelare a alimentelor, macerare, masare, marinare și chiar de încălzire, într-o singură mașină. Tumblerul permite evitarea de pierdere în greutate a produsului în timpul dezghețării, îmbunătește calitatea cărnii și reducere considerabil costurilor de fabricație, prin reducerea timpilor neproductivi și de descărcare a produselor.


Caracteristici:


-Recipient cu pantă reglabilă acționată prin intermediul unui grup hidraulic


-Set de lame trapezoidale cu refrigerare


-Sistem masurare pentru controlul greutății integrat


-Sistem automat de închidere și deschidere a porții principale


-Senzor de temperatură internă


-Cap de extragere a aerului din interior


-Sistem de filtrare dublu în pompa de vid


-Echipament de refrigerare integrat


-Construcție din oțel inoxidabil AISI-304 și din materiale plastice tehnice FDA


-Panou de control cu PLC și touch screen. Parametri sunt stabiliți prin ecran de control (viteză, pantă, temperatură, cicluri, rețete de produse etc.)


Injector Fibosa MP-200


Tehnologia de înaltă presiune a injectorului efectuează o pulverizare cu efect multiplu de disperssie în interiorul mușchiului, permițând o distribuție optimă a injecției cu saramură și oferind o mare uniformitate de culoare, aromă și textură. Cele mai multe configurații posibile ale diferitelor modele permit producția atât a unui singur produs, cât și unei varietăți diverse, cu sau fără os.


Caracteristici:


-Plasare strategică a punctelor de injectare


-Rată de injectare reglabilă 5 până la 100% într-o singură trecere


-Cap dublu, cu ace retractabile și reținere


-Avans variabil


-Bandă de transport modular, anti-alunecare din plastic


-Filtrarea saramurii prin tambur rotitor cu auto-curățare și filtru de aspirație


-Rezervor de saramură cu agitator


-Conexiunea acelor prin conexiune rapidă cu butoane


-Protecție transparentă pentru inspecția vizuală a injectării


-Funcție hidraulică a cilindrilor.


-PLC și ecran tactil.


Sursa: www.fibosa.it

Alte articole recomandate:

Meyn mLogic Distribution Manager M5.0 este a cincea generație de calculator de cântărire Meyn și oferă operatorului controlul complet asupra procesului de producție la un nivel foarte detaliat, informează The Meat Site. Managerul de distribuție M5.0 poate analiza nivelul de greutate al păsărilor sacrificate atât pre- cât și post- congelare pentru a controla sortarea astfel încât logistica produselor să fie optimizată.Perspectivă completă [...]
Compania Comagrimpex B&B va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, evenimentul urmând a se desfășura în zilele de 12 și 13 mai, sun titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, pe o piață aflată în dezechilibru.” La manifestare, compania va fi reprezentată de domnul George Badea. Administrator al grupului de firme Comagrimpex B&B, domnul [...]
Ilias Pliatsikas, managerul de 34 de ani care conduce Fabrica de Lapte Brașov, subsidiara producătorului grec de lactate Olympus, spune că este foarte dificil în România să găsești tehnicieni (electricieni, mecanici) și că nu mai sunt școli care să pregătească tinerii pentru astfel de meserii, informează Ziarul Financiar. „Este greu să găsești oameni pe po­ziții de middle level, nu mai sunt școli de electricieni. Dacă vrei ingineri găsești la un nivel foarte bun, dar [...]
Compania Expur, parte a conglomeratului agroindustrial francez Sofiproteol, și-a bugetat să ajungă în următorii patru ani să proceseze 20% din producția locală de semințe oleaginoase, în creștere cu un procent față de nivelul din prezent.   “Intenția noastră este ca până în 2018 să folosim instrumentele noastre industriale pentru a procesa 60% din semințele oleaginoase fin Franța, 20% din recolta românească și 35% din producția de alune di [...]
După cum am anunțat într-o știre anterioară, Mirdatod va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016 care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.  În acest an, firma mureșeană va avea o prezență deosebit de ”consistentă”, în cadrul manifestărilor prilejuite de eveniment. Astfel, cei prezenți la Meat & Milk vor putea degusta [...]
După ce vinurile producție proprie ale Bisericii Ortodoxe au fost lăudate, anul trecut, de către însuși Patriarhul Daniel, acesta a decis că este necesară și producția de rachiu, pentru "consum intern". Dintre toate variantele de țuica, mere, pere, cireșe, vișine, cea mai cautata e cea de prune. În aceste condiții, secția de vinificație modernă de la Cooperativa Agricolă "Via Domnului", de la Mănăstirea "Sfânta Maria", Urlați, și-a intensificat fluxul [...]
O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Pentru orice procesator de carne, fabricarea cârnaților reprezintă una dintre activitățile cu pondere importantă. Începând cu producția industrială și terminând cu aceea artizanală, variantele tehnologice sunt multiple. Waltsonic anunță exportul câteva echipamente recomandate companiilor mici și mijlocii, a celor aflate la început de activitate, carmangeriilor, dar și secțiilor de producție de produse proaspete, [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN