Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

De aceasta dată prezentăm diverse soluții tehnologice de procesare a cărnii, începând cu abatorizarea și continuând cu presarea, tumblerizarea sau injectarea.


Abatoare G & G


G. & G. Impianti proiectează, produce și instalează abatoare (suine, bovine, ovine), utilaje de prelucrare a cărnii și de depozitare cu un nivel ridicat al standardelor de calitate, în conformitate cu reglementările în vigoare.
În paralel cu furnizarea și montarea, se oferă servicii de audit și de întreținere periodică, cum ar fi pentru asigurarea eficienței și a siguranței la locul de muncă (inclusiv pentru instalațiile deja existente). Suplimentar, se pot livra parțial sau total, în funcție de nevoile specifice, integrarea de accesorii complexe, cum ar fi mese, chiuvete sterilizatoare, puțuri, roți de transmisie etc., pentru sălile de lucru.


Compania asigură servicii de:


•Proiectare
•Construcții
•Instalare
•Suport
•Întreținere
•Revizuire de abatoare, prelucrare a cărnii și a depozitării.


Sursa: www.gegimpianti.org


Turn de presare Gaf


Compania Gaf furnizează turnuri automatizate de presare și coacere a cărnii, fabricate conform specificației clienților. Turnurile sunt destinate produselor din carne umplute în membrane sau pentru fabricarea specialităților. 


Avantaje ale folosirii preselor:


-Spațiu căștigat


-Uniformitate a produsului final și greutate constantă 


-Pregătirea produsului pentru feliere


-Investiție mică


-Posibilitatea automatizării complete


Sursa: http://gaf.cz/en/


Tumbler Fibosa MACDAL PLUS +


MACDAL PLUS + este un tumbler ”complet-process”. proiectat pentru a se alătura proceselor de decongelare a alimentelor, macerare, masare, marinare și chiar de încălzire, într-o singură mașină. Tumblerul permite evitarea de pierdere în greutate a produsului în timpul dezghețării, îmbunătește calitatea cărnii și reducere considerabil costurilor de fabricație, prin reducerea timpilor neproductivi și de descărcare a produselor.


Caracteristici:


-Recipient cu pantă reglabilă acționată prin intermediul unui grup hidraulic


-Set de lame trapezoidale cu refrigerare


-Sistem masurare pentru controlul greutății integrat


-Sistem automat de închidere și deschidere a porții principale


-Senzor de temperatură internă


-Cap de extragere a aerului din interior


-Sistem de filtrare dublu în pompa de vid


-Echipament de refrigerare integrat


-Construcție din oțel inoxidabil AISI-304 și din materiale plastice tehnice FDA


-Panou de control cu PLC și touch screen. Parametri sunt stabiliți prin ecran de control (viteză, pantă, temperatură, cicluri, rețete de produse etc.)


Injector Fibosa MP-200


Tehnologia de înaltă presiune a injectorului efectuează o pulverizare cu efect multiplu de disperssie în interiorul mușchiului, permițând o distribuție optimă a injecției cu saramură și oferind o mare uniformitate de culoare, aromă și textură. Cele mai multe configurații posibile ale diferitelor modele permit producția atât a unui singur produs, cât și unei varietăți diverse, cu sau fără os.


Caracteristici:


-Plasare strategică a punctelor de injectare


-Rată de injectare reglabilă 5 până la 100% într-o singură trecere


-Cap dublu, cu ace retractabile și reținere


-Avans variabil


-Bandă de transport modular, anti-alunecare din plastic


-Filtrarea saramurii prin tambur rotitor cu auto-curățare și filtru de aspirație


-Rezervor de saramură cu agitator


-Conexiunea acelor prin conexiune rapidă cu butoane


-Protecție transparentă pentru inspecția vizuală a injectării


-Funcție hidraulică a cilindrilor.


-PLC și ecran tactil.


Sursa: www.fibosa.it

Alte articole recomandate:

BERD analizează acordarea unui împumut pe termen lung în valoare de până la 23 de milioane de euro companiei ETI European Food Industries, subsidiara din România a Eti Gida Sanayi ve Ticaret, din Turcia, pentru finanțarea construcției unei fabrici de produse de patiserie lângă Craiova, informeaza ZF. Costul total al proiectului este de 39 de milioane de euro. Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să discute aprobarea [...]
Producatorii de alimente pot de acum sa trimita pe piata produse alimentare fabricate in regim industrial dar care respecta standardele din anul 1967. Desigur, ficare producator este oliber sa aleaga intre a fabrica produse dupa noile retete sau dupa cele vechi, in cazul acestora ramanand ca ele sa fie certificate conform reglementarilor si sa fie introduse in Registrul National. Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor cons [...]
   Vorbim despre preparate obținute din carne tocată și condimentată maturată, majoritatea mezelurilor fiind introduse în membrane naturale sau artificiale și supuse ulterior unor tratamente termice (pasteurizare, afumare, uscare), diferite în funcție de tipul și sortimentul fabricat.   Argumentație tehnică pentru prepararea în membrană   După calibrul membranelor folosite și după particularitățile compoziției, mezelurile în membrană se clasifică [...]
Brandul de inghetata Napoca, apartinand gigantului Unilever din anul 2009, nu va mai fi produs incepand de anul viitor in fabrica FrieslandCampina din Baciu, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii ambelor companii, informeaza Wall Street. Unilever este prezent pe piata inghetatei prin divizia Algida in portfoliul careia se afla branduri precum Cornetto, Viennetta, Magnum, Carte D’Or, Big Milk sau Napoca, inghetata care a fost realizata pe plan local in [...]
In ziua de 12 iunie, în cadrul Workshop-ului Carne, domnul Andrei Pinte, Account Manager Transart, a susținut comunicarea cu titlul ” “Controlul costurilor, de la preluarea comenzilor la livrarea produselor, cu ajutorul unui sistem informatic adecvat”, precum si sistemele informatice elaborate de companie si menite sa eficientizeze activitatea, prin realizarea de economii substantiale. Totodata, domnul Pinte a facut si o prezentare generala a companiei [...]
Acest aparat este proiectat pentru a umple o nevoie pe piata alimentara, pentru un slicer mic, foarte competitivă și versatil, destinat porționării produselor din carne. Capacitatea feliatorului este de  de 500 de taieri pe minut.Pe lângă cârnați uscati, este posibil să taie carnea la 0 ° C de la grosimea de 3 mm, șuncă cu rata de injectare (mai mare de 100%). Aceasta masina este complet automata și pot fi programati mai multi parametrii: lungimea [...]
Privind spre viitor, Euromonitor International a identificat 20 dintre cele mai influente megatrend-uri care vor modela lumea până în 2030, fapt care va modifica total modul de procesare a alimentelor. Potrivit celor doi autori ai studiului ”Megatrend, punând consumatorul la inima afacerii”, semnat de către Sarah Boumphrey-Director Economic și Zandi Brehmer-Client Innovation Manager,  Euromonitor International și publicat de Confectionery News la [...]
Pe cât de diversă e gama sortimentală, pe atât de diversă e și oferta de echipamente destinate fabricării înghețatei, procesatorii având, cu adevărat, de unde să aleagă. Compania daneză Bicecream a lansat de curând un nou congelator deosebit de eficient. Linia de congelare WS Freezer este special concepută pentru a oferi un control optim procesului de producție. Utilajul este poate fi operat manual, semi-automat sau complet automatizat, î [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN