Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

De aceasta dată prezentăm diverse soluții tehnologice de procesare a cărnii, începând cu abatorizarea și continuând cu presarea, tumblerizarea sau injectarea.


Abatoare G & G


G. & G. Impianti proiectează, produce și instalează abatoare (suine, bovine, ovine), utilaje de prelucrare a cărnii și de depozitare cu un nivel ridicat al standardelor de calitate, în conformitate cu reglementările în vigoare.
În paralel cu furnizarea și montarea, se oferă servicii de audit și de întreținere periodică, cum ar fi pentru asigurarea eficienței și a siguranței la locul de muncă (inclusiv pentru instalațiile deja existente). Suplimentar, se pot livra parțial sau total, în funcție de nevoile specifice, integrarea de accesorii complexe, cum ar fi mese, chiuvete sterilizatoare, puțuri, roți de transmisie etc., pentru sălile de lucru.


Compania asigură servicii de:


•Proiectare
•Construcții
•Instalare
•Suport
•Întreținere
•Revizuire de abatoare, prelucrare a cărnii și a depozitării.


Sursa: www.gegimpianti.org


Turn de presare Gaf


Compania Gaf furnizează turnuri automatizate de presare și coacere a cărnii, fabricate conform specificației clienților. Turnurile sunt destinate produselor din carne umplute în membrane sau pentru fabricarea specialităților. 


Avantaje ale folosirii preselor:


-Spațiu căștigat


-Uniformitate a produsului final și greutate constantă 


-Pregătirea produsului pentru feliere


-Investiție mică


-Posibilitatea automatizării complete


Sursa: http://gaf.cz/en/


Tumbler Fibosa MACDAL PLUS +


MACDAL PLUS + este un tumbler ”complet-process”. proiectat pentru a se alătura proceselor de decongelare a alimentelor, macerare, masare, marinare și chiar de încălzire, într-o singură mașină. Tumblerul permite evitarea de pierdere în greutate a produsului în timpul dezghețării, îmbunătește calitatea cărnii și reducere considerabil costurilor de fabricație, prin reducerea timpilor neproductivi și de descărcare a produselor.


Caracteristici:


-Recipient cu pantă reglabilă acționată prin intermediul unui grup hidraulic


-Set de lame trapezoidale cu refrigerare


-Sistem masurare pentru controlul greutății integrat


-Sistem automat de închidere și deschidere a porții principale


-Senzor de temperatură internă


-Cap de extragere a aerului din interior


-Sistem de filtrare dublu în pompa de vid


-Echipament de refrigerare integrat


-Construcție din oțel inoxidabil AISI-304 și din materiale plastice tehnice FDA


-Panou de control cu PLC și touch screen. Parametri sunt stabiliți prin ecran de control (viteză, pantă, temperatură, cicluri, rețete de produse etc.)


Injector Fibosa MP-200


Tehnologia de înaltă presiune a injectorului efectuează o pulverizare cu efect multiplu de disperssie în interiorul mușchiului, permițând o distribuție optimă a injecției cu saramură și oferind o mare uniformitate de culoare, aromă și textură. Cele mai multe configurații posibile ale diferitelor modele permit producția atât a unui singur produs, cât și unei varietăți diverse, cu sau fără os.


Caracteristici:


-Plasare strategică a punctelor de injectare


-Rată de injectare reglabilă 5 până la 100% într-o singură trecere


-Cap dublu, cu ace retractabile și reținere


-Avans variabil


-Bandă de transport modular, anti-alunecare din plastic


-Filtrarea saramurii prin tambur rotitor cu auto-curățare și filtru de aspirație


-Rezervor de saramură cu agitator


-Conexiunea acelor prin conexiune rapidă cu butoane


-Protecție transparentă pentru inspecția vizuală a injectării


-Funcție hidraulică a cilindrilor.


-PLC și ecran tactil.


Sursa: www.fibosa.it

Alte articole recomandate:

Președintele federației Romalimenta, domnul Sorin Minea, va participa la cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk, manifestare care va avea loc în zilele de 12-13 mai, 2016, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”. Absolvent al UASMV si Doctor in Medic [...]
În luna martie 2014, față de luna precedentă, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut la toate speciile. În comparație cu aceeași lună a anului 2013, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut la ovine și caprine și păsări, iar la bovine și porcine au crescut.   Martie 2014 comparativ cu februarie 2014 Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au [...]
Utilizate conform specificațiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la mărirea termenului de valabilitate a produsului, prin creșterea coerenței, având ân vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grăsime. Tratamentul mecanic al particulelor de grăsime se realizeazș la temperatura de omogenizare care este cuprinsă între 600 și 800 C. Produsul rezultat poate fi smântâna dar și frișca sau cremele d [...]
Aluatul fraged, un aluat nedospit, este format dintr-o masă compactă, densă, care devine fraged-sfărâmicios, după coacere. Din punct de vedere caloric, are valoare energetică ridicată, datorită glucidelor din zahăr și amidonului din făină. Pe lângă materiile prime cu valoare energetică, în compoziția aluatului fraged intră proteinele din ouă și lapte.   Caracteristici generale   Preparatele de cofetărie au la bază aluaturi modelate ca atare sau în asociere [...]
Rexam a declarat pentru BeverageDaily că urmărește dezvoltarea afacerilor în segmentul băuturi lactate și spune că un succes notabil până în prezent a fost înregistrat pentru milkshake-ul cu aromă de limonada MIO în Rusia, informează Dairy Reporter.Marianne Freund, marketing manager al companiei la Rexam Beverage Can Europe, a discutat cu Ben Bouckley de la Brau Beviale din Nürnberg, Germania. “MIO este o bautură răcoritoare din lapte și [...]
Grupul leton Food Union, acționarul majoritar al producătorului local de înghețată Alpin57 Lux, a primit o investiție totală de 214 milioane de euro de la fondul de investiții  PAG, unul dintre cele mai importante fonduri din Asia cu active administrate de peste 16 mld. USD și de la Meridian Capital, un investitor existent în grup, în vederea extinderii la nivel internațional. Investiția fondului PAG este de 161,6 milioane de euro, în timp ce Meridian Capital [...]
O cercetare Mintel, dată publicității la începutul acestei toamne, intitulată ”2018 Global Food & Drink Trends” și bazată pe cerințele actuale ale consumatorilor din 60 de țări, relevă, pe de o parte, preferința acestora pentru produsele ”conveniencre” iar, pe de altă parte, predispoziția lor pentru revenirea la tradiții, concomitent cu accentuarea opțiunilor vegetariene, vegane și flexiteriene. Iată, așadar, [...]
Romfood Trading, unul dintre principalii importatori și distribuitori de produse din pește și fructe de mare din România și dezvoltator al brandului Alfredo Seafood, a încheiat anul 2016 cu performanțe notabile și se pregătește pentru un 2017 aflat sub semnul creșterii, dar și al consolidării. Cu o cifră de afaceri estimată la finalul anului trecut la circa 16 milioane de euro, în creștere cu 45% față de cele 11 milioane de euro [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN