Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

De aceasta dată prezentăm diverse soluții tehnologice de procesare a cărnii, începând cu abatorizarea și continuând cu presarea, tumblerizarea sau injectarea.


Abatoare G & G


G. & G. Impianti proiectează, produce și instalează abatoare (suine, bovine, ovine), utilaje de prelucrare a cărnii și de depozitare cu un nivel ridicat al standardelor de calitate, în conformitate cu reglementările în vigoare.
În paralel cu furnizarea și montarea, se oferă servicii de audit și de întreținere periodică, cum ar fi pentru asigurarea eficienței și a siguranței la locul de muncă (inclusiv pentru instalațiile deja existente). Suplimentar, se pot livra parțial sau total, în funcție de nevoile specifice, integrarea de accesorii complexe, cum ar fi mese, chiuvete sterilizatoare, puțuri, roți de transmisie etc., pentru sălile de lucru.


Compania asigură servicii de:


•Proiectare
•Construcții
•Instalare
•Suport
•Întreținere
•Revizuire de abatoare, prelucrare a cărnii și a depozitării.


Sursa: www.gegimpianti.org


Turn de presare Gaf


Compania Gaf furnizează turnuri automatizate de presare și coacere a cărnii, fabricate conform specificației clienților. Turnurile sunt destinate produselor din carne umplute în membrane sau pentru fabricarea specialităților. 


Avantaje ale folosirii preselor:


-Spațiu căștigat


-Uniformitate a produsului final și greutate constantă 


-Pregătirea produsului pentru feliere


-Investiție mică


-Posibilitatea automatizării complete


Sursa: http://gaf.cz/en/


Tumbler Fibosa MACDAL PLUS +


MACDAL PLUS + este un tumbler ”complet-process”. proiectat pentru a se alătura proceselor de decongelare a alimentelor, macerare, masare, marinare și chiar de încălzire, într-o singură mașină. Tumblerul permite evitarea de pierdere în greutate a produsului în timpul dezghețării, îmbunătește calitatea cărnii și reducere considerabil costurilor de fabricație, prin reducerea timpilor neproductivi și de descărcare a produselor.


Caracteristici:


-Recipient cu pantă reglabilă acționată prin intermediul unui grup hidraulic


-Set de lame trapezoidale cu refrigerare


-Sistem masurare pentru controlul greutății integrat


-Sistem automat de închidere și deschidere a porții principale


-Senzor de temperatură internă


-Cap de extragere a aerului din interior


-Sistem de filtrare dublu în pompa de vid


-Echipament de refrigerare integrat


-Construcție din oțel inoxidabil AISI-304 și din materiale plastice tehnice FDA


-Panou de control cu PLC și touch screen. Parametri sunt stabiliți prin ecran de control (viteză, pantă, temperatură, cicluri, rețete de produse etc.)


Injector Fibosa MP-200


Tehnologia de înaltă presiune a injectorului efectuează o pulverizare cu efect multiplu de disperssie în interiorul mușchiului, permițând o distribuție optimă a injecției cu saramură și oferind o mare uniformitate de culoare, aromă și textură. Cele mai multe configurații posibile ale diferitelor modele permit producția atât a unui singur produs, cât și unei varietăți diverse, cu sau fără os.


Caracteristici:


-Plasare strategică a punctelor de injectare


-Rată de injectare reglabilă 5 până la 100% într-o singură trecere


-Cap dublu, cu ace retractabile și reținere


-Avans variabil


-Bandă de transport modular, anti-alunecare din plastic


-Filtrarea saramurii prin tambur rotitor cu auto-curățare și filtru de aspirație


-Rezervor de saramură cu agitator


-Conexiunea acelor prin conexiune rapidă cu butoane


-Protecție transparentă pentru inspecția vizuală a injectării


-Funcție hidraulică a cilindrilor.


-PLC și ecran tactil.


Sursa: www.fibosa.it

Alte articole recomandate:

O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Înrăutățirea condițiilor meteo și seceta excesivă din ultimii ani i-au determinat pe cercetătorii Universității din Florida să caute soluții pentru a dezvolta un nou soi de alune, rezistente la secetă. Echipa de cercetare va primi câte 500.000 dolari, timp de patru ani, de la Institutul Național de Alimentație și Agricultură USDA, pentru a găsi strategiile care pot  îmbunătăți toleranța la secetă a arahidelor. Cercetarea [...]
Un grup de cercetători de la Universitatea japoneză Mie au informat că au reușit să obțină un biocombustibil produs din portocale inapte pentru consum și care a dat rezultate bune pentru eficiența și calitățile sale puțin corozive, relatează EFE. Echipa este implicată de peste un an în acest proiect și încearcă să profite de excedentul de portocale care există în localitatea Mihama (prefectura Mie), vestită pentru producția sa de [...]
Compania germană  a definitivat o tehnologie destinată produselor Clean label, în fapt, un instrument de referință pentru producția de făinuri și proteine din plante, denumită Ingredion Pulse. Vă prezentăm această tehnologie, utilizând datele furnizate de compania germană și publicate de FoodNavigator.   Calitatea de bază: 25 % proteină   Produsele care utilizează făinuri și proteine ”Pulse” pot fi formulate conform [...]
Compania italiana Mily Lab propune procesatorilor un nou echipament destinat fabric[rii ricotta.In func'ie de varianta aleas[, capacitatea de procesare este de 2000 – 3000, sau 5000 l de lapte. Construit ]n ]ntregime în AISI 304 din oțel inoxidabil, sistemul de formă cilindrică are un fund conic cu perete dublu de izolare termica și este echipat cu următoarele: - Cadru de sprijin - Acces scara din otel inoxidabil - Admisie de aer și evacuare în  partea [...]
Metalquimia a anunțat pe site-ul MeatProcessing lansarea celui mai performant echipament de injectare a cărnii, Movistick 550 Duplex. Utilaj de o deosebită complexitate și precizie în funcționare, Movistick 550 Duplex injectează în plaja cuprinsă între 15 și 100 %/ pas, fiind recomandată procesării oricărui tip de carne. Procesarea se realizează uniform, fără zone moarte și fără pierderi. Tot opțional, mașina poate fi livrată cu u [...]
Prezentă de peste 10 ani pe piața echipamentelor de fabricare a berii, compania PSS din Slovacia propune la această ediție a târgului Indagra Food, o gamă completă de tehnologii, în marea lor majoritate, noutăți în domeniu. Domnul Milan Pindak, consultat al companiei, a declarat pentru infoALIMENT Magazin: ”La această ediție putem oferi potențialilor clienți ai companiei PSS din Slovacia, toată gama de utilaje de fabricare a berii care, [...]
DairyReporter publică în ediția curentă un interesant articol în care se afirmă că firmeleproducătoare de probiotice au beneficiat de soluții tehnologice inspirate de tehnologiile producerii gelurilor de duș, precum și de transfer din zona producției farmaceutice. Astfel, Dr. David Calvert, expert al companiei britanice IFormulate Ltd., a afirmat în cursul unei comunicări științifice susținută la începutul acestei luni l [...]

 

meatmilk

testo
infoALIMENT MAGAZIN