Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

De aceasta dată prezentăm diverse soluții tehnologice de procesare a cărnii, începând cu abatorizarea și continuând cu presarea, tumblerizarea sau injectarea.


Abatoare G & G


G. & G. Impianti proiectează, produce și instalează abatoare (suine, bovine, ovine), utilaje de prelucrare a cărnii și de depozitare cu un nivel ridicat al standardelor de calitate, în conformitate cu reglementările în vigoare.
În paralel cu furnizarea și montarea, se oferă servicii de audit și de întreținere periodică, cum ar fi pentru asigurarea eficienței și a siguranței la locul de muncă (inclusiv pentru instalațiile deja existente). Suplimentar, se pot livra parțial sau total, în funcție de nevoile specifice, integrarea de accesorii complexe, cum ar fi mese, chiuvete sterilizatoare, puțuri, roți de transmisie etc., pentru sălile de lucru.


Compania asigură servicii de:


•Proiectare
•Construcții
•Instalare
•Suport
•Întreținere
•Revizuire de abatoare, prelucrare a cărnii și a depozitării.


Sursa: www.gegimpianti.org


Turn de presare Gaf


Compania Gaf furnizează turnuri automatizate de presare și coacere a cărnii, fabricate conform specificației clienților. Turnurile sunt destinate produselor din carne umplute în membrane sau pentru fabricarea specialităților. 


Avantaje ale folosirii preselor:


-Spațiu căștigat


-Uniformitate a produsului final și greutate constantă 


-Pregătirea produsului pentru feliere


-Investiție mică


-Posibilitatea automatizării complete


Sursa: http://gaf.cz/en/


Tumbler Fibosa MACDAL PLUS +


MACDAL PLUS + este un tumbler ”complet-process”. proiectat pentru a se alătura proceselor de decongelare a alimentelor, macerare, masare, marinare și chiar de încălzire, într-o singură mașină. Tumblerul permite evitarea de pierdere în greutate a produsului în timpul dezghețării, îmbunătește calitatea cărnii și reducere considerabil costurilor de fabricație, prin reducerea timpilor neproductivi și de descărcare a produselor.


Caracteristici:


-Recipient cu pantă reglabilă acționată prin intermediul unui grup hidraulic


-Set de lame trapezoidale cu refrigerare


-Sistem masurare pentru controlul greutății integrat


-Sistem automat de închidere și deschidere a porții principale


-Senzor de temperatură internă


-Cap de extragere a aerului din interior


-Sistem de filtrare dublu în pompa de vid


-Echipament de refrigerare integrat


-Construcție din oțel inoxidabil AISI-304 și din materiale plastice tehnice FDA


-Panou de control cu PLC și touch screen. Parametri sunt stabiliți prin ecran de control (viteză, pantă, temperatură, cicluri, rețete de produse etc.)


Injector Fibosa MP-200


Tehnologia de înaltă presiune a injectorului efectuează o pulverizare cu efect multiplu de disperssie în interiorul mușchiului, permițând o distribuție optimă a injecției cu saramură și oferind o mare uniformitate de culoare, aromă și textură. Cele mai multe configurații posibile ale diferitelor modele permit producția atât a unui singur produs, cât și unei varietăți diverse, cu sau fără os.


Caracteristici:


-Plasare strategică a punctelor de injectare


-Rată de injectare reglabilă 5 până la 100% într-o singură trecere


-Cap dublu, cu ace retractabile și reținere


-Avans variabil


-Bandă de transport modular, anti-alunecare din plastic


-Filtrarea saramurii prin tambur rotitor cu auto-curățare și filtru de aspirație


-Rezervor de saramură cu agitator


-Conexiunea acelor prin conexiune rapidă cu butoane


-Protecție transparentă pentru inspecția vizuală a injectării


-Funcție hidraulică a cilindrilor.


-PLC și ecran tactil.


Sursa: www.fibosa.it

Alte articole recomandate:

Expur, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața uleiului, aduce în fabrica de la Slobozia echipamentele preluate în urmă cu un an de la fabrica Cargill din Podari. Francezii integrează astfel două unități de producție într-un singur loc pentru a crea un punct de forță, unde vor procesa 500.000 de tone de semințe oleaginoase anual. Mișcarea Expur vine ca răspuns la asocierea Bunge-Prio prin fabricile din Buzău și Lehliu, grup cu care francezii îș [...]
Unul dintre standurile cele mai vizitate ale targului BioFach este cel al firmei germane Kote, furnizoare de tehnologie de distilare in vederea productiei de bauturi alcoolice. Particularitatea acestei tehnologii este aceea ca toate utilajele sunt fabricate manual, potrivit vechilor tehnologii pastrate de la vechii mestesugari din Germania. Kote a reusit sa atraga oameni de afaceri din domeniul productiei de bauturi spirtoase prin prezentarea la stand a unor unitati de distilare, necesare in [...]
(Agerpres) Producătorul elvețian Nestle susține că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%, potrivit BBC. Nestle susține că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puțin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea și va începe să folosească metoda din 2018. Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru [...]
Utilizate conform specificațiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la mărirea termenului de valabilitate a produsului, prin creșterea coerenței, având ân vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grăsime. Tratamentul mecanic al particulelor de grăsime se realizeazș la temperatura de omogenizare care este cuprinsă între 600 și 800 C. Produsul rezultat poate fi smântâna dar și frișca sau cremele d [...]
După ce vinurile producție proprie ale Bisericii Ortodoxe au fost lăudate, anul trecut, de către însuși Patriarhul Daniel, acesta a decis că este necesară și producția de rachiu, pentru "consum intern". Dintre toate variantele de țuica, mere, pere, cireșe, vișine, cea mai cautata e cea de prune. În aceste condiții, secția de vinificație modernă de la Cooperativa Agricolă "Via Domnului", de la Mănăstirea "Sfânta Maria", Urlați, și-a intensificat fluxul [...]
Grupul turc Acelik, proprietarul Arctic, vrea să transforme România în hub european de producție și export, astfel că are planuri să construiască și o a treia fabrică pe piața locală, spun sursele din piață. Turcii au deja o fabrică de frigidere și congelatoare la Găești și au anunțat o unitate de producție de mașini de spălat vase și rufe la Ulmi, în același județ, Dâmbovița. Cea de-a treia unitate de producție, ce ar urma să fie am­plasată tot la Ulmi, v [...]
Romaqua Group, cea mai mare companie românească din industria băuturilor, a terminat anul 2014 cu un profit net de 11,4 milioane de lei, de opt ori peste nivelul înre­gistrat în anul anterior, arată datele de la Registrul Comerțului.   Majorarea profitului net vine în condițiile în care cele mai importante două piețe pe care activează compania - băuturile nonalcoolice și berea - au avut un declin de 2-3%, respectiv 8,6% în volum anul [...]
(Agerpres) Transavia anunță că anul acesta va aloca 8 milioane de euro pentru achiziționarea de utilaje performante. În același timp, compania va închide creditele bancare astfel încât, până la finalul anului, să își desfășoare activitatea din surse proprii. În 2013, Transavia a înregistrat o cifră de afaceri de 135 de milioane de euro și un profit brut de 12,5 milioane de euro, fiind un an extrem de profitabil  pentru companie, [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN