Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

A 4-a ediție a concursului The Global Pinot Masters, organizat de renumita revistă britanică The Drinks Business, care reunește pentru jurizare sute de vinuri din soiul Pinot Noir, la nivel global, și-a desemnat câștigătorii. Vinurile produse de Halewood Wine & Spirits care au primit distincții în cadrul acestei competiții au fost: Kronos 2014, La Umbra 2016, Waitrose 2016, toate trei câștigând medalii de bronz în concurs.


„Suntem extrem de mândri că toate cele trei vinuri intrate în concurs au obținut medalii. Pinot Noir este un soi deosebit, delicat și sensibil, pornind de la struguri, până la produsul finit, vinul, iar pentru a păstra caracterul fructos și tipicitatea soiului, maturarea atât în cisterne, cât și în baricuri trebuie realizată cu grijă și finețe“, a declarat Lorena Deaconu Stoian – Winemaker Halewood Wines & Spirits.


Jurizarea unui Global Master se realizează in blind de către un panel compus din Master of Wine și Master Somelier, calibrul juraților certificând recunoașterea internațională a medaliilor acordate.


Kronos Pinot Noir 2014, produs în ediție limitată ca și celelalte vinuri din „colecția mitologică”    (Hyperion, Theia, Rhea, Neptunus), este destinat canalului HoReCa, dar poate fi găsit și în rețeaua proprie de magazine Halewood Wines & Spirits.


Gama din care face parte vinul medaliat La Umbra Pinot Noir 2016 are un real succes pe piețe mature, extrem de competitive precum Marea Britanie, Germania, Belgia, Danemaca sau Suedia.


Standardul ridicat al vinurilor produse de compania Halewood Wines & Spirits este confirmat nu doar de premiile câștigate în cele mai importante competiții de profil, ci și de clienții săi. De exemplu, unul dintre cele mai puternice lanțuri de retail din Marea Britanie, a ales vinuri românești produse de Halewood Wines & Spirits, Waitrose Pinot Noir 2016, comercializate sub marcă și etichetă proprie, acesta fiind unul dintre vinurile medaliate la această competiție.


Despre Halewood Wines & Spirits:


Grupul internațional Halewood Wines & Spirits este cel mai mare producător și distribuitor independent de băuturi alcoolice din Marea Britanie, activând de peste 35 de ani pe piață. În România, Halewood Wines & Spirits deține plantatii de viță de vie în unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale țării, printre care Dealu Mare și Murfatlar. Printre vinurile prezente în portofoliul Halewood Wines & Spirits se numără: Floare de lună, Floarea Soarelui, Prahova Valley, gama Byzantium, gama Hyperion, Theia, Kronos, Neptunus, Rhea.  Portofoliul este completat de vinuri spumante Rhein Extra, Millennium, Lambrini si de băuturi spirtoase (Red Square Vodka, Whitley Neill Gin, The Pogues Irish Whiskey, West Cork Irish Whiskey), bere (Crabbie`s Ginger Beer), precum și apă (Willow Water).

Alte articole recomandate:

Reiser oferă soluții pentru procesatorii de brânzeturi care includ aplicații pentru formarea, extrudarea, depozitarea brânzeturilor.  De la brânză sub formă de cuburi sau mărunțită, forme cilindrice și sferice, de la brânzeturi mexicane la cheddar, harvati si mozzarella, de la brânzeturi tari și maturate la brânzeturi din lapte de capră și moi, Reiser este soluția completă pentru toate aceste procese de fabricare [...]
Alexandru Peligrad:   Producția totală de fructe de pădure a României, obținută de pe suprafețe cultivate s-a cifrat în ultimii zece ani la circa 26.000-27.000 tone anual, cu un maximum înregistrat în 2006 (28.500 tone) și un minimum înregistrat în 2007 (de 23.300 tone), deși, față de anul 2006, suprafața cultivată crescuse cu 341 ha, se arată în Studiul ”Potențialul de export al României – Fructe de pădure” realizat d [...]
Brandul mexican de bere Corona a intrat, în acest an, în portofoliul companiei Bergenbier, după 20 de ani în care a fost importat și distribuit pe piața românească de către B.D.G. Import, informeaza . ”Din ianuarie 2015 am început să distribuim pe piața românească  un brand iconic la nivel mondial -  Corona - care se va alătura celorlalte branduri din portofoliul Bergenbier. Corona este un brand puternic, foarte intersant pentru consumatorul [...]
Maturarea post-mortem și frăgezimea finală a cărnii pot fi îmbunătățite prin atârnarea carcasei de osul crupei pentru a întinde mușchii, frăgezirea mecanică folosind lame sau ace, stimularea electrică, controlul regimului de refrigerare, scăderea pH-ului carcaselor de carne de vită, injectarea carcaselor cu clorură de calciu care activează calpaina din carne, injectarea de enzime proteolitice vegetale (papaină, bromelină) sau de origine animală (pancreatina porcină). Alte [...]
Înghețata de cătină a dovedit o dată în plus că, fie vară sau iarnă, o înghețată bună îți răsfață mereu papilele gustative, iar dacă delicatesa este preparată doar din cătină și alte ingrediente vegetale, îți vine în minte imediat și gândul că perioada de post ar putea însemna vânzări record pentru un astfel de produs inedit, notează Agrointel. Și de data aceasta, românii sunt deschizători de [...]
Compania Seital a lansat în fabricație o nouă linie de separatoare de lapte prevăzute cu auto-curățare, anunță DairyIndustries. Gama de separatoare cu auto-curățare sunt recomandate separării laptelui, lichi/lichid, sau lichid/lichid/solid, utilizând un câmp periferic centrifugal de mare viteză. Recuperarea se efectuează în parametri de 0,5-500 microni, concomitent cu clarificarea componentelor separate. Laptele (lichidul) care urmează a fi separat [...]
Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemorează pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale efectului letal al căldurii asupra microorganismelor și utilizarea tratamentului termic ca tehnică de conservare.  La rândul ei, pasteurizarea este un tip special de tratament termic pe care compania Tetra Pak, în manualul său d [...]
Preturile materiilor prime pentru industria alimentara sunt in scadere pe pietele internationale si pun o presiune tot mai mare pe preturile produselor finite din industria FMCG. Conform cotatiilor afisate de principalele burse pentru cereale, carne sau oleaginoase, preturile pentru principalele materii prime sunt in scadere usoara de mai multe luni consecutiv, informeaza Revista Piata. Pe lantul alimentar, crescatorii de animale sunt printre primii beneficiari ai recoltelor bune d [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN