Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor, domnul Geronimo Răducu Brănescu, a confirmat participarea ca speaker la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai 2017, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.


Menționăm că, anterior numirii ca Președinte al ANSVSA, domnul Brănescu a condus DSVSA-Constanța.


Potrivit programului anunțat, Domnia Sa va lua cuvântul în după-amiaza zilei de 25 mai, în cadrul sesiunii ”Liber la cuvânt”, atunci când va răspunde tuturor întrebărilor legate de activitatea ANSVSA, de sănătatea animalelor și siguranță alimentară, venite din partea participanților.


Amintim că, alături de dânsul, în sesiunea ”Liber la cuvânt” vor intra în dialog cu cei prezenți domnii: Paul Anghel-Director General al ANPC, Adrian Bența-Expert financiar, care au confirmat participarea, fiind invitat și domnul David Eugen Popescu, din partea AFIR. Detalii și înscrieri pe www.meat-milk.ro/conferința.

Alte articole recomandate:

"Dezvoltarea tehnologiilor avansate de congelare au permis conservarea eficientă a valorii nutritive a fructelor și legumelor pentru perioade mai lungi, au redus pierderile materiale și au avut ca rezultat mărirea termenul de valabilitate a produsului. Toți acești factori au impulsionat popularitatea fructelor și legumelor congelate în rândul consumatorilor. Având în vedere, mediul dinamic și competitiv din piață, inovarea de produ [...]
Proiectarea materialelor regenerabile și biodegradabile pentru pelicule de ambalare a câștigat o importanță mare în ultimele două decenii. Sunt căutate materiale cu proprietăți fizice necesare ca permeabilitate redusă la oxigen, rezistență la apă, rezistență mecanică, flexibilitate. Recent a fost creată o alternativă ecologică, un material regenerabil și biodegradabil, xilofan obținut prin modificarea xilanului extras din subproduse agroindustriale. Acesta se [...]
Guvernul a dat acum câteva luni, o ordonanță de urgență, prin care a încercat să diminueze pe cât posibil, evaziunea la legume și fructe. Cu toate acestea, evaziunea fiscală din domeniu a rămas la fel de ridicată, motiv pentru care, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, ia în calcul o eventuală reducere a TVA la aceste produse. Din datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății reiese că, în continuare, consumul de fructe și legume la nivel european [...]
În ultimi ani, Camelia Sucu a investit peste 4 milioane de euro, în agribusiness, "Doamna Mobexpert" transformându-se în “Doamna Cherry”. Acum, deține terenuri agricole, o fabrică, hale și  Piața de Gros din Berceni, pe care a numit-o "Abundia". Planurile sale însă nu se opresc aici! Despre ele, ne-a vorbit în interviul de față. Puterea de cumpărare e mică, evaziunea e mare infoALIMENT: Cum v-ați hotărât să vă faceți fermier și [...]
Anul 2014 a fost un an dur pentru cramele românești, care au avut de înfruntat o vreme dificilă, ceea ce a antrenat costuri în creștere și o luptă pentru păstrarea prețurilor con­stan­te la raft. Din punctul de vedere al producției, România a înregistrat a doua mare scădere de pe continent, de 20%, cramele fiind afectate de vremea nefavorabilă, care de altfel s-a simțit în producția a șapte mari puteri din domeniul vinului. Potivit datelor oficiale [...]
Eritritolul este un polialcool folosit ca îndulcitor în produsele alimentare cu conținut caloric scăzut. Se găsește în mod natural în fructe, de exemplu pere, pepeni sau struguri, în ciuperci și în alimente obținute prin fermentare, precum vinul, sosul de soia sau brânzeturile maturate. Din 1990, eritritolul este produs comercial și este adăugat în alimente și băuturi pentru a asigura gustul dulce și a îmbunătăți textura. Valoarea energetică [...]
Anul 2013 a adus numeroase produse noi în portofoliile marilor jucători din industria alimentară, însă au fost mai săraci în lansări de branduri, investiția într-o nouă marcă fiind mai costisitoare comparativ cu o extensie de brand. Producători precum Alka, Danone sau Vincon România s-au încumetat în acest an să-și diversifice gama de produse cu noi branduri, în timp ce alți jucători precum Kandia, Ursus Breweries sau Coca-Cola au adus produse noi [...]
Cea mai ieftină bere din Europa se vinde în Bulgaria, unde un litru costă 6,9 lei (1,55 euro) în HoReCa (industria ospitalității), arată o analiză ZF pe baza datelor Asociației Berarii Europei. România se află pe locul doi în topul prețurilor celor mai ieftine preturi la bere, prețul în HoReCa fiind de 7,5 lei (1,68 euro), în timp ce în retail este la jumătate. Primul loc este ocupat de Bulgaria, acolo unde litrul de bere si vinde cu un pret mediu de [...]

 

testo
infoALIMENT MAGAZIN