Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor, domnul Geronimo Răducu Brănescu, a confirmat participarea ca speaker la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai 2017, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.


Menționăm că, anterior numirii ca Președinte al ANSVSA, domnul Brănescu a condus DSVSA-Constanța.


Potrivit programului anunțat, Domnia Sa va lua cuvântul în după-amiaza zilei de 25 mai, în cadrul sesiunii ”Liber la cuvânt”, atunci când va răspunde tuturor întrebărilor legate de activitatea ANSVSA, de sănătatea animalelor și siguranță alimentară, venite din partea participanților.


Amintim că, alături de dânsul, în sesiunea ”Liber la cuvânt” vor intra în dialog cu cei prezenți domnii: Paul Anghel-Director General al ANPC, Adrian Bența-Expert financiar, care au confirmat participarea, fiind invitat și domnul David Eugen Popescu, din partea AFIR. Detalii și înscrieri pe www.meat-milk.ro/conferința.

Alte articole recomandate:

Nanotehnologia are un potențial semnificativ de a influența domeniul prelucrării alimentelor. Industria alimentară a investit sume uriașe în cercetările în domeniul nanotehnologiei. Deocamdată, nanotehnologia se aplică în multe domenii de activitate, care nu sunt neapărat legate unele cu altele. Acest fapt a rezultat într-o lipsă a unei definiții unanim acceptate. Una dintre definiții este următoarea: “Nanotehnologia este știința, [...]
(Mediafax) Directoarea fabricii de conserve Vascar Vaslui, Gabriela Ciuburciu, a fost reținută de procurorii anticorupție din Iași, într-un dosar privind obținerea pe nedrept a peste 5,2 milioane lei dintr-o finanțare nerambursabilă dată de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. În același dosar au fost reținuți Iuliu Cepoi, fost director comercial și director economic al SC Vascar SA și acționar al acestei societăți, și Florina Șușu, contabil șef la SC Vascar [...]
Acum, după derularea lucrărilor celei de-a V-a ediții a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, domnul Ministru al Agriculturii a publicat pe pagina de Facebook a domniei sale un mesaj adresat organizatorilor eevenimentului, dar și actorilor din sectoarele de carne și lapte ale României. Iată textul Domniei Sale: ”Mulțumesc organizatorilor Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk pentru discuția la care am participat [...]
Alimentele pe care îl consumăm, aromele pe care apreciem și chiar modul în care gândim despre mâncare evoluează constant și influențează toate aspectele vieții noastre. Dezvoltarea unor noi tehnologii, creșterea populației și popularitatea tot mai mare a mâncării pe rețelele sociale sunt factori care au avut un impact indisputabil asupra tendințelor alimentare din 2016. De la greieri, la  fulgi de drojdie și la străvechile cereale, iată 10 di [...]
Anunțata stare de infrigement care a fost aplicată României din cauza Legii 150, a declanșat o adevărată furtună, atât în mediul de afaceri, cât și la nivel politic, parlamentar. Iată opiniile președinților principalelor asociații profesionale din domeniul procesării și al retailului, precum și cea a domnului Minsitru al Agriculturii, Petre Daea: Sorin Minea-Președinte Romalimenta: Legea 150 a devenit armă politică și nu [...]
Importanța deosebită acordată în ultimi ani protecției mediului atrage atenția asupra emisilor de gaze dăunătoare mediului înconjurător provenite din industrii și agricultură.           Adăposturile de porci emit aproximativ 200 de gaze diferite. Toate aceste degajări de gaze se datorează unui dezechilibru bacteriologic din dejecțiile provenite de la animale. Acest dezechilibru favorizează dezvoltarea microorganismelor, care, prin [...]
Anul 2014 a fost un an dur pentru cramele românești, care au avut de înfruntat o vreme dificilă, ceea ce a antrenat costuri în creștere și o luptă pentru păstrarea prețurilor con­stan­te la raft. Din punctul de vedere al producției, România a înregistrat a doua mare scădere de pe continent, de 20%, cramele fiind afectate de vremea nefavorabilă, care de altfel s-a simțit în producția a șapte mari puteri din domeniul vinului. Potivit datelor oficiale [...]
Dacă am privi mai atent la ce se întâmplă în marile magazine alimentare, dar nu numai, am putea spune că nu stăm rău: în ciuda lipsei de bani, lumea cumpără în continuare cu o frenezie rămasă ca gest reflex din anii de dinaintea crizei. Un observator din afară ar putea spune că românii o duc pe picior mare. Cu toate acestea, imaginea e doar aparentă.     ”Elvira, ceea ce vezi, nu e adevărat!”     Vă amintiți replica [...]

 

meatmilk

testo
infoALIMENT MAGAZIN