Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Domnul Petre Daea, Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a confirmat participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2017, eveniment care va avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.


 


Conform programului și tematicii anunțate, domnul Petre Daea va susține în Ședința generală din dimineața zilei de 26 mai comunicarea cu titlul ”Programele MADR de sustinere a activitatii de export a fermierilor si procesatorilor de carne, lapte, oua si peste din Romania”. 


 


Ulterior, domnul Ministru, împreună cu ceilalți invitați oficiali, va face o vizită la standurile companiilor care vor expune în Secțiunea B2B-Expo și va dialoga cu reprezentanții acestora.


 


Participarea domniei sale la eveniment va fi întregită de prezența ca speaker la Masa rotundă din după-amiaza aceleiași zile, moment din program care se va derula sub genericul ”Fermieri și Procesatori, slugi sau parteneri ai Lanțului de aprovizionare?” Detalii despre eveniment și înscrieri, pe www.meat-milk.ro/conferinta.

Alte articole recomandate:

Conform unui comunicat emis de reprezntantii Podgoriei Tohani, ieri a fost lansat vinul special "Principele Radu". Noua licoare regala este produsa din strugurii culeși din cele 0,7 hectare de vie aflate în proprietatea principelui Radu, pe moșia Tohani, dar cantitatea este limitata la doar 5.000 de sticle. Confirmand evenimentul, potrivit Biroului de presă al regelui Mihai, "vinul "Principele Radu" este un Merlot de mare clasă, rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de [...]
Agenția infoGROUP Media Invest și revista infoPACK, anunță organizarea primei ediții a Expo-Conferinței Internaționale infoPACK, care va avea loc în zilele de 9 și 10 noiembrie la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Subliniem că evenimentul este susținut de Interpack-Dusseldorf, precum și de Asociația Producătorilor de Utilaje de Ambalare din Germania. La manifestare vor participa investitori, top-manageri, specialiști din [...]
CHR Hansen Romania informează pe site-ul său că din partea pieței au existat de mult timp cerințe pentru îndeplinirea cerințelor specifice care apar la producerea brânzeturilor de tip Cașcaval sau Provolone.   Până în prezent, pentru producerea Cașcavalului, se foloseau culturi pentru mozzarella, dar acum, Chr. Hansen este mândru să lanseze cultura DVS® TCC-50. Această nouă cultură a fost concepută să îndeplinească [...]
Lista oficiala a produselor alimentare traditionale acreditate pana la data de 30 noiembrie a fost publicata pe site-ul MADR si transmisa spre publicare la Monitorul Oficial, urmand ca ea sa devina operabila la 30 de zile de la data publicarii. Din pacate, data va depasi perioada Sarbatorilor de Iarna, cand firmele care se regasesc in tabelul oficial ar fi putut profita din plin de perioada de varf a vanzarilor. Dar, mai bine mai tarziu, decat niciodata, tinand cont de faptul ca p [...]
Importanța deosebită acordată în ultimi ani protecției mediului atrage atenția asupra emisilor de gaze dăunătoare mediului înconjurător provenite din industrii și agricultură.           Adăposturile de porci emit aproximativ 200 de gaze diferite. Toate aceste degajări de gaze se datorează unui dezechilibru bacteriologic din dejecțiile provenite de la animale. Acest dezechilibru favorizează dezvoltarea microorganismelor, care, prin [...]
Ofensiva aproape nemiloasă a marilor distribuitori de alimente, iată, a atins și sectorul Eco-bio, dacă s-a ajuns ca, pe plan mondial, să se pună întrebarea dacă viitorul sectorului va însemna produse ”de firmă” sau private label? Totul rămâne ca piața să rezolve, pentru că, nu-i așa, trăim în lumea unei economii libere. Și, totuși, care va fi direcția dominantă? Un posibil răspuns îl putem afla din documentele de bază ale [...]
Timișoreana și Ciucaș, branduri ale producătorului de bere Ursus Breweries, au ocupat anul trecut primele două poziții în clasamentul celor mai vândute mărci de bere, având fiecare o cotă de piață de 14,1%, arată datele companiei de cercetare de piață Canadean. „Timișoreana și Ciucaș sunt cele mai vândute două beri din România în funcție de volum“, spunea recent Igor Tikhonov, președintele Ursus Breweries, care cita compania AC Nielsen.  [...]
Alimentele pe care îl consumăm, aromele pe care apreciem și chiar modul în care gândim despre mâncare evoluează constant și influențează toate aspectele vieții noastre. Dezvoltarea unor noi tehnologii, creșterea populației și popularitatea tot mai mare a mâncării pe rețelele sociale sunt factori care au avut un impact indisputabil asupra tendințelor alimentare din 2016. De la greieri, la  fulgi de drojdie și la străvechile cereale, iată 10 di [...]

 

meatmilk

testo
infoALIMENT MAGAZIN