Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Domnul Petre Daea, Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a confirmat participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2017, eveniment care va avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.


 


Conform programului și tematicii anunțate, domnul Petre Daea va susține în Ședința generală din dimineața zilei de 26 mai comunicarea cu titlul ”Programele MADR de sustinere a activitatii de export a fermierilor si procesatorilor de carne, lapte, oua si peste din Romania”. 


 


Ulterior, domnul Ministru, împreună cu ceilalți invitați oficiali, va face o vizită la standurile companiilor care vor expune în Secțiunea B2B-Expo și va dialoga cu reprezentanții acestora.


 


Participarea domniei sale la eveniment va fi întregită de prezența ca speaker la Masa rotundă din după-amiaza aceleiași zile, moment din program care se va derula sub genericul ”Fermieri și Procesatori, slugi sau parteneri ai Lanțului de aprovizionare?” Detalii despre eveniment și înscrieri, pe www.meat-milk.ro/conferinta.

Alte articole recomandate:

(Autor: Aura Alexa Ioan)  Potrivit unui studiu realizat de firma Coreum Consulting SRL, românii sunt consumatori importanți de produse din carne, punând prețul cel mai mare pe calitatea produselor, pe gradul lor de siguranță în consum, dar mult mai puțin pe modul de prezentare, pe design-ul ambalajului sau al etichetei.   84%, ”carnivori”   Majoritatea românilor, adică 84% dintre cei intervievați, consumă în mod frecvent sau [...]
În zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov au avut loc lucrările celei de-a V-a ediții a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care s-a desfășurat sub genericul ”Subfinanțare, Suprataxare, Importuri-Ziduri în calea unui business de suces, într-o economie aflată în dezechilibru”. Acum, ulterior derulării fiecărui punct din program, prin numărul de participanți, [...]
(Autor: Ilie Stoian) În ciuda condițiilor cu totul și cu totul vitrege în care își desfăoară activitatea, companiile din industria alimentară din România au reușit să facă performanță. Ca dovadă, excedentul comerțului internațional a crescut, contribuind determinant la echilibrarea balanței generale a economiei naționale și amenințând supremația industriei extractive sau a celei auto.   Balanța [...]
România se află printre țările unde există un potențial ridicat de creștere pe componenta logisticii alimentare, în condițiile în care există în continuare o mare parte din piață încă neintegrată în lanțul de aprovizionare industrială, potrivit profesorului Klaus. Astfel, pe măsură ce importanța autoconsumului și a alimentelor comercializate prin intermediul vânzărilor directe se va diminua, va crește și rolul serviciilor logistice în [...]
Nanotehnologia are un potențial semnificativ de a influența domeniul prelucrării alimentelor. Industria alimentară a investit sume uriașe în cercetările în domeniul nanotehnologiei. Deocamdată, nanotehnologia se aplică în multe domenii de activitate, care nu sunt neapărat legate unele cu altele. Acest fapt a rezultat într-o lipsă a unei definiții unanim acceptate. Una dintre definiții este următoarea: “Nanotehnologia este știința, [...]
(Autor: Maria Demetriad)  Se poate vorbi despre o geopolitică a cărnii? Sigur că da. În condițiile în care, asigurarea hranei pentru populație devine din ce în ce mai stringentă, totul se joacă pe harta politicilor internaționale, hartă pe care fiecare actor, mai mare sau mai mic, dorește să primească un rol cât mai important.   Noi instrumente de piață: yuan, separatism, AKM   Evenimentele primei jumătăți ale anului 2014 [...]
În pregătirea ediției a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în cursul lunii iunie 2016, Agenția infoGROUP a lansat Calendarul Meat & Milk 2016.   În perioada imediat următoare, Calendarul va fi distribuit gratuit, prin inserarea lui în revistele Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, dar și direct, la cerere, companiilor interesate în [...]
Ce va fi peste zece ani? E greu de spus. Cu toate acestea, adevărații profesionișto vor să știe din timp ce se va întâmpla. Iată, așadar, predicțiile FAO pentru următoarea decadă. Totul începe de la materia primă Prețurile pentru culturile și produsele animaliere au prezentat diverse tendințe, punând o presiune suplimentară asupra prețurilor la cereale și oleaginoase. Adiacent, refacerea efectivelor și focarele de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN