Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Iubitorii de pește din Europa se confruntă cu prețuri în creștere pentru produsele din cod din cauza unei greve prelungite în sectorul de pescuit din Islanda și a cererii mai mari după ce costul în creștere al cărnii de somon i-a determinat pe consumatori să caute alternative, relatează Financial Times.


Prețurile codului norvegian au crescut cu aproape 30% față de anul trecut, la 2 euro pe kg, după ce o majorare cu 45% a prețurilor cărnii de somon în aceeași perioadă i-a determinat pe consumatori să caute alternative mai ieftine.


Prețurile codului islandez au avansat cu 1% față de anul trecut. Din cauza neînțelegerilor dintre sindicatul pescarilor din Islanda și asociația proprietarilor de vase, vasele de pescuit au rămas în porturile din Islanda din decembrie.


Prețurile codului islandez ar putea crește în continuare în acest an. „Vârful sezonului de pescuit de cod din Islanda este cuprins între februarie și aprilie, ceea ce înseamnă că întârzierile actuale legate de activitatea de pescuit ar putea limita oferta în restul anului“, arată Michael Liberty, analist la Mintec.

Alte articole recomandate:

Irish Flexible Packaging (IFP), un furnizor de folie de unt pentru sectorul produselor lactate, investește aproape 1 milion € în fabrica sa din Wicklow înainte de eliminarea planificată a cotelor de lapte pentru începutul anului viitor. Aceasta miscare va crea noi locuri de muncă, iar compania se așteaptă ca producția să se intensifice urmare a eliminării cotei și a anunțului recent conform căruia Consiliul Irlandez al Lactatelor vor construi o [...]
(Agerpres) Menținerea TVA la 24% la carnea de pasăre va aduce pierderi directe la bugetul de stat de 61,3 milioane de euro, ca urmare a evaziunii pe TVA în proporție de 40%, a declarat președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van, la lansarea campaniei de promovare a reducerii TVA la carne. “Această teamă potrivit căreia dacă vom reduce TVA vom reduce și banii la buget nu se justifică, pentru că menținerea TVA la 24% la carnea de pasăre v [...]
Reprezentanții US Food Network, societatea care operează franciza KFC în România, cu 51 de restaurante pe piața locală, precizează că două treimi din carnea de pui comercializată provine de la furnizori locali. Printre cei mai importanți furnizorii locali se regăsesc companiile Transavia și Avicola Buzău. Anul 2013 a fost cel mai profitabil an pentru Transavia, cu cea mai mare cifră de afaceri, 135 de milioane de euro, și un profit brut de 12,5 milioane d [...]
O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Ilie Stoian: ”Vom fi mulțumiți doar atunci când toată industria alimentară va beneficia de un TVA de 9 %” Interviu cu domnul Aurel Popescu, Președinte al Asociației Rompan Cu siguranță, decizia de reducere a cotei de TVA, de la 24, la 9 %, pentru panificație, reprezintă cel mai important moment al anului 2013, atât pentru industria alimentară, cât și pentru economia autohtonă, în ansamblul ei. Deopotrivă, decizie politică [...]
Antioxidanții sunt folosiți pentru a minimiza oxidarea lipidelor, având efect de neutralizatori ai metalelor și de captare de radicali liberi ai oxigenului, care pot încetini oxidarea lipidelor. După cum se știe, oxidarea poate avea efecte negative asupra calității cărnii și a produselor din carne, provoacând modificări ale atributelor senzoriale, cum ar fi culoarea, textura, mirosul și gustul, dar și calitatea nutritivă. Un studiu [...]
Producția de sucuri sub brandul Ana are ar putea ajunge anul acesta la un milion de litri. Daniel Guzu, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din industria materialelor de construcții, a pariat în 2012 pe un brand, însă nu din lumea vopselelor și tencuielilor, ci din agricultură, în Vrancea, pe pământul natal. Brandul de sucuri și dulcețuri „Ana are“ pe care el l-a creat și care este produs în localitatea Țifești din ju­de­țul Vrance [...]
Grub, o companie care comercializează  insect comestibile, a anunțat că a asigurat prima listare pentru gama de gustări prăjite Cricket, cu Whole Foods Markets.   Gama este disponibilă în variant cu ardei iute, ierburi, sare și oțet și va fi disponibilă pe piață, la sfârșitul lunii decembrie. "Suntem încântaț că s-a asigurat prima cotare cu Whole Foods Market pentru greierii noștri prăjiți, care deja  s [...]

 

Living fresh
meatmilk
testo
infoALIMENT MAGAZIN