Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În cursul lunii ianuarie 2017, ANSVSA, prin Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București, au desfășurat 5.212 controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și a celor alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor. 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 54 de amenzi contravenționale în valoare totală de 78.600 lei și au fost acordate 80 de avertismente pentru deficiențe minore.          


Neconformitățile constatate și sancționate au fost: 


-       Arad, 4.000 lei - depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, igienă necorespunzătoare a spațiului de depozitare;


-       Argeș, 2.600 lei - etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare expuse la comercializare, depozitare necorespunzătoare (direct pe paviment);


-       Bacău, 8.800 lei - comercializarea produselor alimentare către consumatorul final fără respectarea condițiilor de igienă, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Bihor, 10.000 lei - neanunțare începere activitate;


-       Brașov, 600 lei – lipsa programului de autocontrol, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       București, 2.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă privind depozitarea produselor alimentare, lipsa programului de autocontrol, lipsa procedurilor HACCP;


-       Caraș-Severin, 4.000 lei - etichetare neconformă (etichetă în contact direct cu produsele), comercializarea de produse alimenatare neetichetate;


-       Călărași, 2.000 lei - plafon deteriorat, care prezintă infiltrații, condens, urme de mucegai, lipsa unui sistem de ventilație în vestiar, a grupului sanitar pentru personal, nu s-a putut face dovada efectuării examenelor medicale periodice pentru personalul angajat;


-       Cluj, 11.600 lei - condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


-       Covasna, 1.000 lei - desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


-       Dâmbovița, 7.000 lei – neîntreținerea igienică a spațiilor de depozitare, rampă recepție neigienizată, anexe sociale neigienizate, pardoseală deteriorată, manipulare neigienică a produselor alimentare, lipsa apei calde, comercializarea de produse vrac în ambalaje deteriorate, neetichetate, depozitare necorespunzătoare, lipsa înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       Dolj, 7.000 lei - depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Giurgiu, 600 lei - nerespectarea normelor sanitare veterinare în vigoare privind depozitarea produselor alimentare;


-       Gorj, 600 lei - lipsa elementelor de identificare a produselor alimentare, congelatoare neigienizate, pete de mucegai pe pereții clădirii;


-       Ialomița, 2.600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea utilajelor, în spațiul de depozitare materie primă erau depozitați recipienți cu substanțe de igienizare, instrumente de igienizare și veselă aparținând personalului operator, nu se respectau distanțele între stiva de făina și pereți, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiului de depozitare, manipularea  produselor alimentare cu încălcarea normelor pentru siguranța alimentelor;


-       Ilfov, 6.600 lei – neachitarea, în termenul prevăzut de lege, a contravalorii aferente analizării probelor prelevate din produse de origine nonanimală (în cadrul Punctului Final de Import), folosirea de ustensile și utilaje neigienizate;


-       Mehedinți, 600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea igienică a spațiilor și a echipamentelor de lucru folosite;


-       Mureș, 1.200 lei - manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Olt, 4.000 lei –nerespectarea regulilor privind compatibilitatea la depozitare în spatiile frigorifice, lipsa substanțelor de igienizare și dezinfectie, veselă neigienizată, suprafețe de lucru neigienizate;


-       Tulcea, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă;


-       Vaslui, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă ;


-       Vrancea, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă.


Serviciul Comunicare

Alte articole recomandate:

Setul Testo 206-pH2 vă permite să măsurați sigur și eficient valoarea pH-ului și a temperaturii în medii semisolide. Este ideal pentru laboratoare, industria alimentară sau procesele de producție industrială. Testo 206-pH2 este ideal pentru aplicații în medii semisolide, în special pentru măsurarea pH-ului în alimente vâscoase cum ar fi jeleuri, creme, brânzeturi, fructe, etc. Instrumentul se remarcă datorită combinației dintre sonda pH [...]
Apa minerală comercializată de Lidl care a fost retrasă de pe piață după controalele ANPC nu prezintă probleme de calitate, motivul retragerii fiind etichetarea greșită, responsabil pentru acest proces fiind producătorul, care va remedia neconcordanțele, precizează Lidl. Apa minerală restrasă de pe piață, comercializată la Lidl. "Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greșită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de [...]
  Cinci mențiunile de sănătate referitoare la glucoză aprobate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) în 2012 au fost interzise oficial de către Comisia Europeană ca urmare a preocupărilor despre ce ar putea interpreta consumatorii în legătură cu consumul de zahăr, informează Food Navigator. Afirmațiile, toate depuse de către Dextro Energy, au fost refuzate în mod oficial de către Comisie recent, cu decizia prezentată î [...]
În contextul în care în ultimii ani am asistat la mai multe incidente privind proveniența unor produse alimentare, atât la nivel național, cât și european, trasabilitatea reprezintă o soluție care garantează siguranța produselor alimentare, informeaza revista Progresiv. Care sunt cerințele pe care trebuie să le respecte operatorii din sectorul alimentar privind normele de trasabilitate și ce responsabilități au [...]
La finalul saptamanii trecute, la Bucuresti a avut loc un Simpozion care a detaliat aspectele Regulamentului 1169/2011, cu aplicabilitate partiala din 14 decembrie 2014 si totala, din 2016. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, la el participand un numar impresionant de specialisti din industria alimentara si din retail.   In cadrul Simpozionului, doamna Mirona Daia, expert in etichetare, a sustinut comunicarea cu titlul "Reglementari legislative pentru impunatatirea informarii [...]
(Comunicat) În cadrul ședinței de Guvern, desfășurată în data de 04.11.2014, președintele ANSVSA, Dr. Vladimir Mănăstireanu a fost împuternicit să reprezinte statul român în demersurile care vor fi întreprinse privind încheierea Memorandumului de Înțelegere cu Secretarul pentru Agricultură, Zootehnie, Dezvoltare Rurală, Pescuit și Alimentație din Statele Unite Mexicane, prin intermediul Serviciului Național de Sănătate Publică, [...]
  O taxă de 20 de pence pe litru pentru băuturile cu zahăr în Londra ar îmbunătăți sănătatea și ar economisi până la 39 de milioane de lire sterline în domeniul asistentei medicale, spun militanții acestei campanii, informează Food Navigator. Militantii din Marea Britanie au sugerat că o taxă de 20 de pence per litru pentru băuturile cu zahăr va îmbunătăți sănătatea consumatorilor și de a salva bani - dar sunt astfel de id [...]
(Agerpres) Infectarea cu bacteria listeria în urma consumării alimentelor comercializate de un mic producător de preparate din carne din Danemarca a provocat moartea a 12 persoane în această țară în ultimele luni, a anunțat marți agenția daneză pentru siguranță alimentară, citată de AFP. De asemenea, Ministerul danez al Agriculturii a decis închiderea acestei societăți și retragerea produselor ei de pe piață. Primul caz d [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN