Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În cursul lunii ianuarie 2017, ANSVSA, prin Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București, au desfășurat 5.212 controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și a celor alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor. 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 54 de amenzi contravenționale în valoare totală de 78.600 lei și au fost acordate 80 de avertismente pentru deficiențe minore.          


Neconformitățile constatate și sancționate au fost: 


-       Arad, 4.000 lei - depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, igienă necorespunzătoare a spațiului de depozitare;


-       Argeș, 2.600 lei - etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare expuse la comercializare, depozitare necorespunzătoare (direct pe paviment);


-       Bacău, 8.800 lei - comercializarea produselor alimentare către consumatorul final fără respectarea condițiilor de igienă, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Bihor, 10.000 lei - neanunțare începere activitate;


-       Brașov, 600 lei – lipsa programului de autocontrol, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       București, 2.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă privind depozitarea produselor alimentare, lipsa programului de autocontrol, lipsa procedurilor HACCP;


-       Caraș-Severin, 4.000 lei - etichetare neconformă (etichetă în contact direct cu produsele), comercializarea de produse alimenatare neetichetate;


-       Călărași, 2.000 lei - plafon deteriorat, care prezintă infiltrații, condens, urme de mucegai, lipsa unui sistem de ventilație în vestiar, a grupului sanitar pentru personal, nu s-a putut face dovada efectuării examenelor medicale periodice pentru personalul angajat;


-       Cluj, 11.600 lei - condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


-       Covasna, 1.000 lei - desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


-       Dâmbovița, 7.000 lei – neîntreținerea igienică a spațiilor de depozitare, rampă recepție neigienizată, anexe sociale neigienizate, pardoseală deteriorată, manipulare neigienică a produselor alimentare, lipsa apei calde, comercializarea de produse vrac în ambalaje deteriorate, neetichetate, depozitare necorespunzătoare, lipsa înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       Dolj, 7.000 lei - depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Giurgiu, 600 lei - nerespectarea normelor sanitare veterinare în vigoare privind depozitarea produselor alimentare;


-       Gorj, 600 lei - lipsa elementelor de identificare a produselor alimentare, congelatoare neigienizate, pete de mucegai pe pereții clădirii;


-       Ialomița, 2.600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea utilajelor, în spațiul de depozitare materie primă erau depozitați recipienți cu substanțe de igienizare, instrumente de igienizare și veselă aparținând personalului operator, nu se respectau distanțele între stiva de făina și pereți, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiului de depozitare, manipularea  produselor alimentare cu încălcarea normelor pentru siguranța alimentelor;


-       Ilfov, 6.600 lei – neachitarea, în termenul prevăzut de lege, a contravalorii aferente analizării probelor prelevate din produse de origine nonanimală (în cadrul Punctului Final de Import), folosirea de ustensile și utilaje neigienizate;


-       Mehedinți, 600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea igienică a spațiilor și a echipamentelor de lucru folosite;


-       Mureș, 1.200 lei - manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Olt, 4.000 lei –nerespectarea regulilor privind compatibilitatea la depozitare în spatiile frigorifice, lipsa substanțelor de igienizare și dezinfectie, veselă neigienizată, suprafețe de lucru neigienizate;


-       Tulcea, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă;


-       Vaslui, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă ;


-       Vrancea, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă.


Serviciul Comunicare

Alte articole recomandate:

Circa 80 din cele peste o sută de elemente ale sistemului periodic sunt metale. Unele metale sunt cunoscute ca fiind esențiale pentru viața omului, altele sunt toxice, chiar și în cantități mici. Aceste metale se regăsesc în toate alimentele, în cantități mai mari sau mai mici, în funcție de diferite circumstanțe. Multe metale se găsesc în structura unor molecule biologice, de exemplu fier în hemoglobină, cupru, zinc, mangan, magneziu, cobalt în [...]
Numai în ultima săptămână, veterinarii constănțeni au confiscat și retras de pe piață 9.948 kilograme de alimente care ar fi putut pune în pericol sănătatea consumatorilor. Mai exact, în perioada 22 – 29 septembrie, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au efectuat controale la 219 obiective, de unde au retras de la vânzare 6.088 kilograme de carne și produse di [...]
În comunicatele primite din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor crescătorii de animale sunt îndemnați să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului. Acesta va verifica nu numai starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare ci  va da și o serie de sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare și analizele ce trebuie făcute, informează Jurnalul Giurgiuvean. Odată cu venirea [...]
Fabricile de procesare a cărnii trebuie să îndeplinească o serie de norme sanitare cum ar fi: suprafete usor de curatat si sterilizat; suprafete antiderapante in conditii de umezeala; suprafete rezistente la agresiunea substantelor dezinfectante si detergentilor; suprafete continue care sa asigure drenaj eficient si rezistenta in timp si rezistenta mecanica la trafic greu.   Pentru a veni în ajutorul procesatorilor de carne firma NORTH STAR oferă sisteme eficient [...]
(HotNews) Uniunea Europeana nu negociaza cu Statele Unite scaderea standardelor UE pentru produsele agroalimentare, in cadrul viitorului Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), a declarat la Bucuresti, la final de mandat, comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos. La randul sau, Harold John Sinclair, vicepresedintele organizatiei europene a fermierilor Copa-Cogeca, a subliniat ca agricultorii din UE respecta standarde inalte de sanatate publica, mediu s [...]
Codificarea ADN (codurile de bare ADN), care poate confirma sau infirma faptul că un produs alimentar este ceea ce se pretinde, intră pe piață aducând cu sine promisiunea de a scoate la lumina fraudele motivate economic. Acest tip de infracțiuni care au ca obiect falsificarea alimentelor și a băuturilor nu este nou, și, din păcate, are o istorie milenară. Foamea de bani Încă de pe vremea lui Pliniu cel Bătrân, în secolul I d.Hr., istoricul roman se plângea [...]
Compania Testo România a devenit Partener al  EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, care se va desfășura în zilele de 3, 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas”.  Participarea Testo România va fi marcată în workshop-ul comun din ziua de 4 iunie, atunci când [...]
(Comunicat) În perioada 04.07.2016 – 10.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectori de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificați un număr de 199 de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN