Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În cursul lunii ianuarie 2017, ANSVSA, prin Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București, au desfășurat 5.212 controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și a celor alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor. 


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.


Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 54 de amenzi contravenționale în valoare totală de 78.600 lei și au fost acordate 80 de avertismente pentru deficiențe minore.          


Neconformitățile constatate și sancționate au fost: 


-       Arad, 4.000 lei - depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, igienă necorespunzătoare a spațiului de depozitare;


-       Argeș, 2.600 lei - etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare expuse la comercializare, depozitare necorespunzătoare (direct pe paviment);


-       Bacău, 8.800 lei - comercializarea produselor alimentare către consumatorul final fără respectarea condițiilor de igienă, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Bihor, 10.000 lei - neanunțare începere activitate;


-       Brașov, 600 lei – lipsa programului de autocontrol, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       București, 2.000 lei - nerespectarea condițiilor de igienă privind depozitarea produselor alimentare, lipsa programului de autocontrol, lipsa procedurilor HACCP;


-       Caraș-Severin, 4.000 lei - etichetare neconformă (etichetă în contact direct cu produsele), comercializarea de produse alimenatare neetichetate;


-       Călărași, 2.000 lei - plafon deteriorat, care prezintă infiltrații, condens, urme de mucegai, lipsa unui sistem de ventilație în vestiar, a grupului sanitar pentru personal, nu s-a putut face dovada efectuării examenelor medicale periodice pentru personalul angajat;


-       Cluj, 11.600 lei - condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


-       Covasna, 1.000 lei - desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;


-       Dâmbovița, 7.000 lei – neîntreținerea igienică a spațiilor de depozitare, rampă recepție neigienizată, anexe sociale neigienizate, pardoseală deteriorată, manipulare neigienică a produselor alimentare, lipsa apei calde, comercializarea de produse vrac în ambalaje deteriorate, neetichetate, depozitare necorespunzătoare, lipsa înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;


-       Dolj, 7.000 lei - depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Giurgiu, 600 lei - nerespectarea normelor sanitare veterinare în vigoare privind depozitarea produselor alimentare;


-       Gorj, 600 lei - lipsa elementelor de identificare a produselor alimentare, congelatoare neigienizate, pete de mucegai pe pereții clădirii;


-       Ialomița, 2.600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea utilajelor, în spațiul de depozitare materie primă erau depozitați recipienți cu substanțe de igienizare, instrumente de igienizare și veselă aparținând personalului operator, nu se respectau distanțele între stiva de făina și pereți, nerespectarea normelor privind întreținerea spațiului de depozitare, manipularea  produselor alimentare cu încălcarea normelor pentru siguranța alimentelor;


-       Ilfov, 6.600 lei – neachitarea, în termenul prevăzut de lege, a contravalorii aferente analizării probelor prelevate din produse de origine nonanimală (în cadrul Punctului Final de Import), folosirea de ustensile și utilaje neigienizate;


-       Mehedinți, 600 lei - nerespectarea normelor privind întreținerea igienică a spațiilor și a echipamentelor de lucru folosite;


-       Mureș, 1.200 lei - manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare;


-       Olt, 4.000 lei –nerespectarea regulilor privind compatibilitatea la depozitare în spatiile frigorifice, lipsa substanțelor de igienizare și dezinfectie, veselă neigienizată, suprafețe de lucru neigienizate;


-       Tulcea, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă;


-       Vaslui, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă ;


-       Vrancea, 600 lei - depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă.


Serviciul Comunicare

Alte articole recomandate:

Clientii erau indusi in eroare si cumparau produse care erau prezentate ca fiind vandute la preturi reduse. De fapt, acestia erau pacaliti de promotiile facute de reprezentantii magazinului. “Valoarea cea mai mare a sanctiunii aplicate este de 25.000 lei si a fost aplicata unui operator economic la începutul lunii iulie, în urma verificarii evolutiei preturilor de vânzare la un numar de produse alese aleatoriu din cataloagele promotionale ale acestuia. Astfel, s-a [...]
  Detectarea arsenicului și arsenicului anorganic rămâne o provocare pentru unele laboratoare, potrivit testelor de proeficiență, informează Food Navigator. Testele urmăresc capacitatea laboratoarelor de a determina nivelurile de cadmiu, plumb, arsenic, mercur și arsenic anorganic in ciuperci. Rezultatele au aratat capabilități de analiză pentru a determina că nivelurile de arsenic și arsenic anorganic au crescut de la ultimele teste in 2010. Cu toat [...]
(Comunicat) ANSVSA a organizat, în cadrul proiectului cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013:“Eficientizarea structurilor implicate în gestionarea situațiilor de criză generate de consumul de alimente cu impact asupra sănătății publice”, codul SMIS 40099 un seminar pentru prezentarea cadrului de reglementare privind gestionarea situațiilor de criză. Reuniunea a avut ca sco [...]
Compania Biotrend Plus va invita la Indagra Food 2014, in pavilionul A, la parter, stand 04, sector C pentru a va prezenta cel mai bun produs al anului 2014 pentru fabricile de lapte – filtrul care curata laptele de celulele somatice. Reprezentantii companiei va asteapta  cu teste de ultima generatie pentru depistarea antibioticelor si aflatoxinelor din lapte, precum si teste de sanitatie. Compania Biotrend Plus SRL, este subsidiara companiei Biokom Trend din Bulg [...]
În urma controalelor efectuate în perioa 18 -29 decembrie 2014, inspectorii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au retras de la comercializare 2.280 de kg de produse alimentare (de origine animală și non-animală), și 93.625 de ouă, care erau improprii pentru consumul uman ,reiese dintr-un comunicat remis de instituție. Controalele inspectorilor ANSVSA au continuat și în perioada 18 decembrie 2014 – 29 decembrie 2014, prin [...]
Dezbaterea din prima zi a workshop-ului Fabrica de Carne la care au participat Vladimir Mănăstireanu-Președinte ANSVSA, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC și Sorin Minea-Președinte al Romalimenta a subliniat importanța respectării cu strictețe a legislației sanitar-veterinare. Dealtfel, sub titlul dezbaterii, ”Respectarea cu strictețe a legislației sanitar-veterinare, calea spre asanarea pieței”, s-a subliniat faptul [...]
Merial și-a extins gama de teste și servicii care au ca țintă sănătatea animală și controlul cărnii de porc, anunță MeatProcessing, care citează un comunicat al companiei. Afacerea cu producerea cărnii de porc a cunoscut multe schimbări de-a lungul anilor- consolidare, schimbări în obiceiurile de consum ale consumatorilor, îmbunătățirea modului în care este comercializată carnea de porc si tendinta de constientizare publica asupra problemelor [...]
ACPA Romania a organizat Conferinta de Presa”Optimum Cibum” la Institutul de Bioresurse Alimentare(IBA). In cadrul conferintei, au fost  abordate  urmatoarele teme: Prezentarea Studiului despre mere realizat la solicitarea ACPA Romania de IBA, studiu care a demonstrat calitatea superioara a merelor romanesti; Prezentarea unui  studiu realizat de ACPA Romania despre Napolitane, o categorie de dulciuri extrem de bine comercializate in perioad [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN