Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va acorda producătorilor agricoli câte 3.000 de euro pe an pentru a cultiva roșii în spații protejate precum sere sau solarii, astfel încât consumul intern se fie asigurat de producția autohtonă, potrivit un proiect de hotărâre de guvern elaborat de MADR care a fost aprobat săptămâna tre­cută în cadrul ședinței de guvern.


Pentru a beneficia de acești bani, pro­ducătorii trebuie să dețină o suprafață culti­vată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 metri pătrați, să obțină o producție de cel puțin două kilograme pe metrul pătrat și, cel mai important, șă își valorifice producțiile în extrasezon, res­pectiv în perioadele  ianuarie-mai și no­iembrie - 20 decembrie inclusiv, altfel va trebui să re­tur­neze banii primiți, potivit condițiilor de eligi­bi­litate prevăzute în proiect de hotărâre de guvern.


„Toate sunt bune și frumoase, o singură chestie ne deranjează: pe­rioadele  în care se livrează producțiile de roșii sunt nerealiste, pentru că nu poți să produci în România, în solarii neîncălzite, când temperaturile sunt în jur de un grad Celsius. Propunerea și insis­tența noastră este să prelungim prima pe­rioadă de livrare până la 31 iulie și perioada din iarnă să fie avansată cu o lună, să înceapă din octombrie și până în de­cembrie“, a declarat Aurel Tă­nase, preșe­din­tele Organizației Interpro­fe­sionale pentru Produse Agroali­mentare din Legume și Fructe (OIPALF), care a contribuit la con­ceperea proiectului de hotărâre de guvern.

Alte articole recomandate:

Polițiști și reprezentanți ai ANPC și ANSVSA verifică sute de firme care comercializează carne sau produse din carne, activitate care face parte din acțiunea națională declanșată de Poliția Română pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale.   "La data de 11 decembrie, 650 de polițiști specializați în investigarea criminalității [...]
Irina Măndoiu lucrează pentru Albalact din anul 2005, când a intrat în echipa de management care a lansat brandul Zuzu, iar în prezent răspunde de patru dintre cele mai importante departamente ale companiei: business analysis, trade marketing, sales și operațiuni. Spune că a văzut compania parcurgând drumul de la un jucător local la un jucător național, iar apoi la cel mai mare producător român din industria laptelui.  S-a ocupat inițial de trade marketing: [...]
Consiliul Concurenței recomandă modificarea contractelor între producătorii de bere și restaurante, hoteluri și firmele de catering (HoReCa), astfel încât să fie eliminate acele clauze care limitează concurența. În urma anchetei sectoriale derulate pe piața berii, Consiliul Concurenței a constatat că unitățile HoReCa încheie fie contracte privind prestarea anumitor servicii de promovare în beneficiul produselor unor producători, fie contracte [...]
Taxa pe valoare adaugata nu va scadea sub nicio forma anul acesta. Cel mai probabil scenariu de reducere a TVA-ului ar putea fi in 2016, dupa cum a declarat ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, intr-un interviu acordat stirilor Pro TV. Noua sefa de la Finante a explicat ca in luna mai vor veni mai multi bani la buget din taxa pentru constructii speciale, astfel incat va fi posibila scaderea contributiilor sociale pentru angajatori cu 5 la suta, dar si neimpozitarea profitului investit, [...]
Expur, unul dintre cei mai mari procesatori de ulei vegetal de pe piața locală cu afaceri de 254 milioane de euro anul trecut, a rămas fără Alexandru Tudorel, directorul industrial al companiei și un executiv care a lucrat pentru grupul francez timp de zece ani, perioadă în care a ocupat mai multe poziții de manangement tehnic. Atât reprezentanții Expur, cât și Alexandru Tudorel nu au dorit ieri să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Francezii de la Expur l-au [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Creșterea conținutului de acizi grași omega-3 (n-3) în profilul acizilor grași din produsele de origine animală consumate de om este considerată, în prezent, o modalitate de promovare a sănătății și reducere a riscului de îmbolnăvire. Pentru a obține un profil îmbunătățit al acizilor grași în lapte și carne este necesar ca animalele să fie hrănite cu furaje [...]
Profi demareaza in acesta saptamana un program de cursuri gratuite de calificare in meseria de “lucrator in comert”.  Aproximativ 450 de femei aflate in cautarea unui loc de munca urmeaza sa beneficieze de acest proiect care va continua pana in octombrie 2015.“Am initiat programul ca sa oferim o sansa in plus femeilor din intreaga tara si totodata sa pregatim potentiali angajati care sa imbunatateasca nivelul servirii din magazinele noastre din ce in ce mai [...]
Cris Tim, unul dintre cei mai mari producători alimentari din România, va investi în acest an peste 5 milioane de euro într-o cramă și într-o fabrică de mâncare gata preparată (ready meal), segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat agenției Mediafax, Radu Timiș, președintele grupului.   "În acest an investim aproximativ 3 milioane de euro într-o fabrică nouă de ready-meal (n. r. - mâncare gata preparată, vândută în [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN