Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va acorda producătorilor agricoli câte 3.000 de euro pe an pentru a cultiva roșii în spații protejate precum sere sau solarii, astfel încât consumul intern se fie asigurat de producția autohtonă, potrivit un proiect de hotărâre de guvern elaborat de MADR care a fost aprobat săptămâna tre­cută în cadrul ședinței de guvern.


Pentru a beneficia de acești bani, pro­ducătorii trebuie să dețină o suprafață culti­vată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 metri pătrați, să obțină o producție de cel puțin două kilograme pe metrul pătrat și, cel mai important, șă își valorifice producțiile în extrasezon, res­pectiv în perioadele  ianuarie-mai și no­iembrie - 20 decembrie inclusiv, altfel va trebui să re­tur­neze banii primiți, potivit condițiilor de eligi­bi­litate prevăzute în proiect de hotărâre de guvern.


„Toate sunt bune și frumoase, o singură chestie ne deranjează: pe­rioadele  în care se livrează producțiile de roșii sunt nerealiste, pentru că nu poți să produci în România, în solarii neîncălzite, când temperaturile sunt în jur de un grad Celsius. Propunerea și insis­tența noastră este să prelungim prima pe­rioadă de livrare până la 31 iulie și perioada din iarnă să fie avansată cu o lună, să înceapă din octombrie și până în de­cembrie“, a declarat Aurel Tă­nase, preșe­din­tele Organizației Interpro­fe­sionale pentru Produse Agroali­mentare din Legume și Fructe (OIPALF), care a contribuit la con­ceperea proiectului de hotărâre de guvern.

Alte articole recomandate:

Vânzările de alimente, băuturi și tutun au crescut în iulie, în serie brută, cu 11,4% față de aceeași lună a anului trecut și cu 5% comparativ cu iunie, iar cele de produse nealimentare au urcat cu 8,7% și, respectiv, 3,5%, astfel că afacerile din comerțul cu amănuntul au înregistrat un plus de 6,3%.  Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut, în serie brută, cu 3% în iulie, raportat la lun [...]
Producătorii români de lactate bio sunt așteptați la Biofact 2015. MADR a publicat anunțul de înscriere la eveniment, detaliile putând fi consultate pe site-ul instituției. Biofach 2015 va avea loc în perioada 11 – 14 februarie 2015 la Nuremberg, în Germania. Firmele certificate ecologic de către organismele de inspecție și certificare (condiție obligatorie) interesate să participe la această expoziție sunt invitate să completeze [...]
 Legumele ecologice românești vor fi comercializate, în premieră, în magazinele retailerului Carrefour din București, începând din prima săptămână după Paște, a declarat președintele Asociației Operatorilor din Agricultura Ecologică - 'Bio-România', Marian Cioceanu.           'În premieră, în luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume românești certificat [...]
(Agerpres) Crescătorii de suine și păsări consideră că urmările crizei provocate de embargoul impus de Rusia ar putea dura până la 6 luni. Informația vine de la Peter Tamaș Nagy, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. „Chiar ieri am avut o întrevedere cu producătorii din domeniul suinelor și Asociația Crescătorilor de Păsări la aceeași masă. România nu are contacte directe comerciale cu Rusia, dar embargoul lovește indirect prin [...]
România a propus Parlamentului European introducerea unui nou sistem legislativ pentru comercializarea albinelor prin spațiu comunitar și formarea unui grup de lucru la nivelul Uniunii Europene (UE), care să fie consultat în momentul în care se iau deciziile pentru rezolvarea problemelor concrete cu care se confruntă apicultura, potrivit informațiilor furnizate de Adrian Siceanu, director științific la Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Apicultura [...]
Chr Hansen a dezvoltat culturi probiotice pentru iaurturi din lapte de soia și nucă de cocos, cu gustul, textura și sănătatea produselor lactate tradiționale. ”Este încă o nișă, dar vrem să fim primii inovatori aici”, spun reprezentanții firmei, citați de FoodNavigator. Cele două culturi, SoyFresh și CocoFresh, au fost dezvoltate special pentru laptele de soia și cel de nucă de cocos, ceea ce înseamnă că producătorii pot conecta [...]
Patru medalii de argint, 14 de bronz și 16 mențiuni au obținut producătorii români de vin anul acesta la Decanter World Wine Awards. Potrivit costachel.ro, producătorii laureați au fost Halewood (1+4+2), Budureasca (1+4+1), Recaș (1+1+4), Corcova (1+0+3), Domeniul Coroanei Segarcea (0+4+1), Avincis (0+1+2), Jidvei (0+0+2) și Davino (0+0+1). Pe lângă producători de renume mondial, la eveniment au participat și vinificatori din Republica Moldova. Vecinii nostrii de peste Prut au [...]
Compania Monini si-a extins portofoliul cu un produs nou, conceput special pentru copii. Mini Monini este primul ulei de masline extra virgin BIO, potrivit comunicatului companiei. Uleiul de masline Mini Monini poate fi folosit pentru gatit, dar este recomandat si pentru  hidratarea pielii sensibile a sugarilor si a copiilor.  Mini Monini este  produs din masline organice, iar intregul proces de productie este certificat de catre Institutul Italian de ICEA. Maslinele [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN