Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Liderul exportatorilor de băuturi a fost în prima parte a anului trecut Coca-Cola HBC Romania, care este și cel mai mare producător din industria de profil. Industria băuturilor este o piață de circa 2 miliarde de euro anual, unde activează peste 500 de companii.


Exporturile de băuturi au avan­sat în prima jumătate a anului tre­cut cu 5%, pană la 62,6  mi­lioa­ne de euro, Romania de­ve­nind un centru regional de producție pentru cele mai mari multi­na­ționale, dar și un nume tot mai cunoscut pe harta producătorilor de vinuri, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică.


Coca-Cola HBC Romania, cel mai mare producător din industria de profil, este și cel mai mare exportator. Exporturile îmbute­liatorului Coca-Cola, Fanta, Sprite și Dorna ajung anual la peste 36 de milioane de euro, conform celor mai recente date. Astfel, doar Coca-Cola HBC Romania realizează aproape 30% din exporturile de băuturi care se ridică anual la 124 milioane de euro. Romania a devenit pentru îmbuteliatorul Coca-Cola un important hub regional, mai ales după inaugurarea liniei de îmbuteliere aseptică a brandului Cappy Pulpy în 2013 la Ploiești. 


Locul secund în clasamentul celor mai mari exportatori este ocupat de Tymbark Maspex, care are anual afaceri de peste 70 milioane de euro. Conform celor mai recente date, producătorul deține două unități de producție în județul Prahova și exportă circa 10% din produsele realizate pe plan local.


Podiumul este completat de United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producătorul berii Tuborg. URBB și o altă companie din grup - Carlsrom Beverage, prezentă și ea în topul exportatorilor -livrează bere și brandul de băuturi răcoritoare Granini realizate în fabrica din orașul Pantelimon (jud. Ilfov) în țări precum Albania, Macedonia, Bulgaria și Moldova, țări unde Tuborg nu are fabrici, conform datelor furnizate anterior de companie. URBB exportă circa 10% din producția fabricii din Pantelimon.

Alte articole recomandate:

Firma DEXWOR propune un sistem inovator  de presare si coacere a suncilor si a bacon-ului in turnuri.Fiecare turn este special realizat astfel incat numarul de forme sa fie  conform cu  camera /spatiul procesului de coacere, randamentul injectarii, pierderii si uniformitatii produsului. Marea diferenta este sistemul de inchidere si presare care este foarte adaptabil, mic si eficient. Avantaje:- spatiu castigat- uniformitatea produsului final cu greutate constanta- [...]
Pentru ca magazinele sunt pline de produse stricate care ajung in farfuriile oamenilor, zeci de bucatari profesionisti au dat in judecata Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.   Chefii cer schimbarea legii si obligarea producatorilor sa mentioneze pe etichete procentul exact de ingrediente, fara nici o inselatorie. In 2013, ANPC a inregistrat 4100 de plangeri impotriva magazinelor care au vandut marfa neconforma, informează Știrile Protv. 10 reclamatii, cu tot cu [...]
Temperatura medie anuală a aerului ar putea crește cu până la 1,5 grade Celsius la nivel mondial, până în anul 2050, în timp ce temperatura apei poate crește cu două grade Celsius, tendințe ce vor avea impact major asupra zonei Deltei Dunării, reiese dintr-un Studiu de vulnerabilitate întocmit de către oameni de știință din România, Ucraina și Republica Moldova și derulat în cadrul proiectului "Gestionarea integrată a [...]
(INS) Producția de brânzeturi, inclusiv brânza obținută exclusiv din lapte de vacă (88,3% din producția totală de brânzeturi), a scăzut, în septembrie 2014 comparativ cu august, cu 798 de tone (12,4%). Evoluții similare s-au înregistrat și la cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare, care s-a redus, în septembrie, cu 3.734 tone (4,2%), conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică [...]
Societățile din sectorul alimentar și beneficiarii de subvenții se numără printre cei care în 2014 vor avea dificultăți financiare, anunță Casa de Insolvență Transilvania. "În sectorul alimentar companiile producătoare sunt prinse ca într-o menghină între furnizorii de cereale și marii retaileri (key accounts), fiind veriga slabă în ambele relații. Pe partea de achiziții, în condițiile unor volatilități mari la prețul meteriilor prime (cereale, carn [...]
Uleiuri presate la rece. Ulei de floarea-soarelui. Ulei de rapiță. Ulei de nucă. Ulei de in. Ulei de cânepă. Ulei de  dovleac. Toate produse de o familie în localitatea Luna, la 45 de kilometri de Cluj-Napoca. Povestea micii afaceri de succes a fost povestită pentru Agrointeligența de către Felicia Tulai, tânăra care, alături de părinții săi, a creat brandul românesc ”Luna Solai”.   Când a simțit că vrea să facă o [...]
Doamna Dana Tănase, Director al Direcției de Siguranță alimentară Produse de Origine Animală a ANSVSA, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov. La editia din acest an a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk, doamna Tanase va participa ca speaker in ziua de 12 mai in dezbaterea „Multi am fost, putini am [...]
Studiile realizate încă din anii 50, folosind electroforeza pe hârtie (PE), au scos în evidență polimorfismul proteinelor majore din lapte, Beta-LG fiind prima proteină al cărei polimorfism a fost identificat în 1955. Odată cu apariția unor tehnici de analiză a proteinelor: SGE (electroforeza în gel de amidon), AE (electroforeza în gel de agaroză), PAGE (electroforeza în gel de poliacrilamidă), IEF (electroforeza prin focalizare izoelectrică), HPLC [...]

 

Living fresh
meatmilk
testo
infoALIMENT MAGAZIN