Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania Novita Impex din Satu Mare, care produce paste făinoase, deținută de antreprenoarea Margareta Ardelean, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei, în creștere cu 60% față de anul pre­cedent, vânzări totale re­zul­­tate din pro­duc­ț­ia și comer­cializarea a 700 de tone de pa­s­te. 


„Brandul nou cu denumire maghiară - Szatmari -  ne-a propulsat vânzările în 2016 față de anul precedent, precum și colaborarea cu noi magazine din sudul țării, din județele Vâlcea, Mehedinți și Gorj.  Per total cifra de afaceri a crescut cu noul brand, care a fost distribuit atât noilor  parteneri, cât și clienților vechi”, a declarat pentru ZF Cristian Ardelean, directorul de vânzări al companiei Novita Impex, fiul pro­prietarei. 


Anul acesta repre­zentanții fabricii de paste din Satu Mare speră să găsească noi parteneri comerciali în rândul ma­rilor rețele de co­merț modern și mi­zează pe o creștere a cifrei de afaceri de mi­nimum 30% ca urmare a investițiilor de 400.000 de euro făcute în tehno­logie. „Noi ne-am pro­pus pentru 2017 o creș­tere a cifrei de afaceri de 40%,  dar un 30% atin­gem sigur deoarece sun­tem în discuți cu retai­lerii mari.


Avem un potențial mult mai mare având în vedere investițiile care s-au făcut acum un an și jumătate pe fluxul tehnologic, în ultilaje performante din Italia, uscătoare și silozuri. Anul acesta vrem să producem undeva la 1.000 tone de paste”,  a spus directorul de vânzări al companiei. 

Alte articole recomandate:

O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
  Prima imprimantă comercială 3D pentru retail va fi folosita pentru a crea jeleuri și bomboane în diferite forme, dimensiuni, culori și arome, spune creatorul Katjes Fassin UK, informează Food Navigator. Magic Candy Factory, cum este cunoscută imprimanta 3D, va fi lansată în SUA, Marea Britanie și Germania până în 2016. Imprimanta durează aproximativ cinci minute pentru a crea jeleurile cântărind între 15 g și 20 g. [...]
Danone România este lider de piață pe segmentul de lactate proaspete și, în calitate de lider, are responsabilitatea de a oferi consumatorilor produse de cea mai bună calitate. Situată în locul fostei fabrici de lapte Miorița, Danone a început prima producție locală de iaurturi în 1999. În anii care au urmat, Danone a investit în achiziționarea celor mai avansate tehnologii pentru a asigura igiena, siguranța și calitatea produselor. De la 21 de [...]
Înrăutățirea condițiilor meteo și seceta excesivă din ultimii ani i-au determinat pe cercetătorii Universității din Florida să caute soluții pentru a dezvolta un nou soi de alune, rezistente la secetă. Echipa de cercetare va primi câte 500.000 dolari, timp de patru ani, de la Institutul Național de Alimentație și Agricultură USDA, pentru a găsi strategiile care pot  îmbunătăți toleranța la secetă a arahidelor. Cercetarea [...]
O afacere profitabilă și de viitor poate fi începută și cu bani puțini, au demonstrat tinerii Mihai Zaharia și Alexandra Răpăilă. Cei doi antreprenori și-au dorit să fie proprii lor șefi, dar și să facă un lucru de care să fie amândoi mândri. Așa s-a născut Bunicel.ro, un brand de dulcețuri preparate după rețetele de odinioară: cu fructe proaspete, în ceaun, la foc de lemne, informeaza Agrointel. Făbricuța [...]
Procesatorul polonez de carne de pasăre Drobimex a anunțat că va investi aproape 31 de milioane de dolari pentru extinderea și modernizarea unităților sale de procesare din Polonia, anunțul fiind făcut de Klaus Roppel, CEO-ul companiei, informează Global Meat News. Drobimex operează în prezent două unități de procesare carne în două orașe din Polonia. Cele două unități angajează peste 680 de persoane. Roppel a declarat că investiția, [...]
Compania Expur, parte a conglomeratului agroindustrial francez Sofiproteol, și-a bugetat să ajungă în următorii patru ani să proceseze 20% din producția locală de semințe oleaginoase, în creștere cu un procent față de nivelul din prezent.   “Intenția noastră este ca până în 2018 să folosim instrumentele noastre industriale pentru a procesa 60% din semințele oleaginoase fin Franța, 20% din recolta românească și 35% din producția de alune di [...]
Cele mai noi ingrediente pentru conservarea cărnii aparținând companiei Corbion Purac vor fi prezentate vizitatorilor Expoziției Internaționale pentru Producerea și Procesarea Alimentelor (IPPE) din Atlanta ce are loc săptămâna aceasta (28-30 ianuarie) în Atlanta, informează Global Meat News. Compania, care este un lider mondial în realizarea de tehnologii pentru industria cărnii lansează Verdad N16, un produs despre care compania spune că este [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN