Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Ingredientele folosite pentru fabri­carea cipsurilor pot crea probleme de sănătate de la obezitate până la diabet și probleme cardiace, iar anumite produse sunt realizate din prafuri și chimicale, potrivit unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori (APC), care a analizat 27 de tipuri de cipsuri de pe rafturile magazinelor românești.


„Excesul de calorii din cipsuri poate duce la obezitate, diabet, riscul de cancer pentru că sunt prăjiți și noi pierdem substanțe nutritive pentru că mâncăm un astfel de aliment care nu mai are nicio valoare nutritivă în afară de caloriile cu care vine“, a spus Cristian Măr­gărit, nutriționist, care a precizat că pe piață există și cipsuri făcute din cartofi.


Dintre cele 27 de produse analizate de APC, aproape jumătate (44%) conțin acid ci­tric, un compus organic care poate provoca du­reri abdominale și afectează smalțul dinților, nere­comandat în alimentația copiilor. Cele­lalte substanțe chimice găsite în produsele ana­lizate sunt monoglutamat de sodiu, în propor­ție de 37%, care provoacă reacții alergice, clo­rură de potasiu (15%), un tip de sare folosit în general în agricultură ca îngrășământ chimic, care poate agrava afecțiuni precum cele renale sau cardiace.


„Chipsurile indus­tri­ale sunt rea­lizate din materii prime înalt procesate, la ni­vel de extract și pudră, cu adaosuri chimice din categoria aditivilor și aromelor artificiale, fapt ce face ca aceste produse să fie lipsite de nu­trienți valoroși, fiind doar bombe calorice“, a spus dr. Costel Stanciu, președintele APC și coordonatorul studiului. Experții APC au iden­­tificat și principalele cauze care duc la creș­­terea ratei obezității la copii, printre care se numără dietele nesănă­toase, completate de lipsa activității fizice, ară­tând că problema obe­zității nu mai este spe­cifică doar ameri­canilor.

Alte articole recomandate:

 România organizează, în perioada 29 martie - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului, cea de-a 29-a Conferință Regională a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Europa și Asia Centrală și lucrările celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO, evenimente la care sunt așteptați în jur de 350 de participanți din 55 de țări.           Temele centrale ale conferinței [...]
Jan Willem Kivits, olandezul care conduce de aproape doi ani Fries­landCam­pina România, un jucător din top trei pe piața lactatelor, consideră că reducerea taxei pe va­loarea adău­gată (TVA) la produse lactate ar duce în jos prețurile din magazine, mai aproa­pe de cele practicate de piețari sau fer­mieri, și ar readuce consumul pe o pantă ascen­dentă. „Dacă ne uităm la piața oficială unde vindem noi, ai TVA de 24%, care este una dintre cele ma [...]
Retailului tradițional coborât la un procent de 47% din  valoarea totală a produselor de larg consum cumpărate pe piața din România, iar cel modern a urcat la 53%. În prima jumătate a anului trecut, retailului modern a depășit pentru prima dată pe cel tradițional, ajungând la un procent de 53% din valoarea totală a produselor de larg consum cumpărate pe piața din România, față de 49% în 2012, după cum o arată cercetarea de tip Panel [...]
FrieslandCampina, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria locala a lactatelor si proprietarul brandului Napolact, estimeaza ca afacerile vor reintra pe profit in “urmatorii 2-3 ani”, dupa ce din 2011 compania inregistreaza pierderi in Romania. “2014 pare sa fie mai bine decat in 2012-2013 cand a fost o situatie dificila. Avem sperante mari ca 2015 va fi un an foarte bun, cu o crestere de 2-3% la nivel economic, daca TVA va scadea va fi un bonus, insa ne uitam la [...]
Berăria H, controlată de Iulian Stanciu, unul dintre acționarii eMag și unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, împreună cu alți doi antreprenori români, se va deschide vineri, 12 septembrie în Parcul Herăstrău în locul Pavilionului H, un cunoscut centru comercial, precursorul mallurilor din ziua de astăzi. Localul va avea o echipă de 130 de oameni. Berăria trebuia deschisă inițial în perioada iunie-iulie, însă apoi deschiderea a fost [...]
(Agerpres) Consumatorii au cheltuit pe gustări 374 miliarde de dolari la nivel global, între 2013 și 2014, cu o creștere de 2% față de anul anterior, categoria dulciurilor având cel mai mare aport la vânzări în Europa (46,5 miliarde de dolari) și Orientul Mijlociu/Africa (1,9 miliarde de dolari), potrivit unui nou raport global publicat de Nielsen, dat luni publicității.   Peste trei sferturi dintre respondenții la nivel global (76%) consumă des gustări pentru [...]
Indicele prețurilor de consum (IPC) în luna octombrie 2014 față de septembrie 2014 este 100,19%, iar față de octombrie 2013 este 101,44%.  Indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC) în luna octombrie 2014 față de luna precedentă este 100,23%, iar față de luna corespunzătoare din anul precedent este 101,75%. Creșterea medie a prețurilor pe total, în ultimele 12 luni (noiembrie 2013 – octombrie 2014) față de precedentele 12 luni (noiembrie 2012 – [...]
NEPI, cel mai mare jucător din piața imobiliară locală, cu active de peste 1,7 mld. euro, a cumpărat de la nemții de la Aberdeen Asset Management proiectul comercial Au­chan Titan, valoarea tranzacției ridicându-se la 86 mil. euro. Aceasta este prima achiziție de proporții pe care NEPI o face în România anul acesta după ce anii trecuți a cumpărat mai multe proiecte, printre care și Promenada Mall sau City Park Constanța. Proiectul comercial situat în [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN