Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Ingredientele folosite pentru fabri­carea cipsurilor pot crea probleme de sănătate de la obezitate până la diabet și probleme cardiace, iar anumite produse sunt realizate din prafuri și chimicale, potrivit unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori (APC), care a analizat 27 de tipuri de cipsuri de pe rafturile magazinelor românești.


„Excesul de calorii din cipsuri poate duce la obezitate, diabet, riscul de cancer pentru că sunt prăjiți și noi pierdem substanțe nutritive pentru că mâncăm un astfel de aliment care nu mai are nicio valoare nutritivă în afară de caloriile cu care vine“, a spus Cristian Măr­gărit, nutriționist, care a precizat că pe piață există și cipsuri făcute din cartofi.


Dintre cele 27 de produse analizate de APC, aproape jumătate (44%) conțin acid ci­tric, un compus organic care poate provoca du­reri abdominale și afectează smalțul dinților, nere­comandat în alimentația copiilor. Cele­lalte substanțe chimice găsite în produsele ana­lizate sunt monoglutamat de sodiu, în propor­ție de 37%, care provoacă reacții alergice, clo­rură de potasiu (15%), un tip de sare folosit în general în agricultură ca îngrășământ chimic, care poate agrava afecțiuni precum cele renale sau cardiace.


„Chipsurile indus­tri­ale sunt rea­lizate din materii prime înalt procesate, la ni­vel de extract și pudră, cu adaosuri chimice din categoria aditivilor și aromelor artificiale, fapt ce face ca aceste produse să fie lipsite de nu­trienți valoroși, fiind doar bombe calorice“, a spus dr. Costel Stanciu, președintele APC și coordonatorul studiului. Experții APC au iden­­tificat și principalele cauze care duc la creș­­terea ratei obezității la copii, printre care se numără dietele nesănă­toase, completate de lipsa activității fizice, ară­tând că problema obe­zității nu mai este spe­cifică doar ameri­canilor.

Alte articole recomandate:

Retailerul francez Carrefour va organiza începând de azi, 19 noiembrie, o campanie de reduceri de prețuri ce se va derula până pe 30 noiembrie. Sunt la reduceri mii de produse electrice printre care  televizoare LED ce pot fi achiziționate  începând cu 400 lei, laptopuri de la 670 lei, mașini de spălat cu doar 500 lei, electrocasnice mici și multe altele.  „Și anul acesta, de Black Friday, garantăm o experiență de [...]
Extensie a liniei de ambalare, Trayfecta S este un echipament de formare a boxurilor de carton, precum și a cutiilor de carton de mare capacitate.   Utilajul are în componență un servomotor îmbunătățit, față de cele exitente anterior, fapt care îmbunătățește considerabil funcționarea unității mecanice. Trayfecta S are un design ergonomic, prezentând o utilizare lejeră, putând fi furnizat în variantă simplă sau [...]
Codul fiscal prevede, din 2016, scaderea accizei la alcool si bauturi alcoolice, dar acestea se vor ieftini mai devreme, deoarece unele firme reduc preturile din aceasta luna.   Conform prevederilor Codului fiscal, din 1 ianuarie 2016, valoarea accizei la alcool etilic trebuie sa scada cu 30%, de la 4.738 de lei/hectolitru de alcool pur, cat este in prezent, pana la 3.306,98 lei/hectolitru. In aceste conditii, ar fi de asteptat ca si preturile bauturilor spirtoase si alcoolice sa scada, [...]
(Agerpres) Vânzările de vin cresc semnificativ în perioada Sărbătorilor Pascale, astfel încât într-o săptămână se înregistrează un volum similar celui dintr-o lună, iar vinul roșu rămâne preferatul românilor în această perioadă, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului /PNVV/.   În această perioadă, comerțul cu vin înregistrează [...]
Indicele prețurilor produselor alimentare mondiale, calculat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), s-a situat la o medie de 202 puncte în 2014, în scădere cu 3,7% comparativ cu 2013, anul trecut fiind de altfel al treilea an consecutiv de scădere a prețurilor mondiale la alimente, a anunțat joi FAO într-un comunicat de presă.             FAO dă lunar publicității propriul său Food Pric [...]
Doar 30 de produse tradiționale au fost înregistrate la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) după cinci luni de la intrarea în vigoare a noii legislații, în condițiile în care anterior existau 4.400 de produse atestate, iar termenul limită de reatestare expiră la 11 septembrie 2014."După noua legislație din domeniul produselor tradiționale au fost atestate 30 de produse realizate de 10 producători, iar 51 de dosare de [...]
n vreme ce sătmărenii crescători de vaci cu lapte reclamă de o bună vreme prețul neacoperitor oferit de procesatori pentru laptele marfă, iată că demers similar fac și fermierii din Germania. Demersul este motivat prin reducerea cu 5 eurocenți a prețului de preluare a laptelui, notează cotidianul Informatia zilei Socotelile făcute de nemulțumiți arată că în prezent acest preț este sub ceea ce înseamnă cheltuieli de producție. Faptul este confirmat inclusiv de un stud [...]
Bucătari cu ochelari de protecție, cu eprubete și costum de azbest, în locul clasicului șorț de bucătărie. Aceasta este o imagine care nu mai șochează atât de mult azi, nici în România, unde s-au deschis câteva restaurante – puține, într-adevăr - cu acest specific. Cât din această fascinantă bucătărie reprezintă o artă, o toană, știință pură sau magie gastronomic, este greu de spus! Moda a început să prindă și în România. Chef [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN