Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Târgul internațional pentru industria alimentară, Indagra Food, a devenit și în acest an spațiul de expunere a sute de produse, tehnologii inovatoare și de desfășurare a unor sesiuni informative cu privire la o alimentație sănătoasă.


Pe o suprafata de 10.000 mp, între 2 și 6 noiembrie, în Pavilionul Central ROMEXPO, au expus peste 160 de companii din România și de pe piețele cu industrie alimentară dezvoltată. La eveniment au fost prezente firme din: Bulgaria, Cehia, China, Finlanda, Italia, Liban, Moldova, Polonia, România, Serbia, Turcia, Ucraina și Ungaria.


Evenimentul a reprezentat platforma pentru lansarea și vânzarea de produse, prezentarea noutăților din domeniu, stabilirea de noi relații de afaceri și încheierea de contracte. De la eveniment nu au lipsit firme importante a căror activitate se desfășoară în domenii precum:


Utilaje și echipamente dedicate industriei laptelui și panificației;


Soluții complete pentru industria cărnii;


Utilaje si echipamente pentru abatoare și carmangerii;


Producția și exportul de carne;


Echipamente pentru industria băuturilor;


Utilaje și accesorii pentru ambalarea produselor alimentare și non-alimentare


Echipamente de: manipulare, transport, logistică și depozitare;


Producția și comercializarea de brânzeturi;


Produse și servicii pentru o alimentație integrală.


Pentru organizarea Indagra Food, Romexpo a colaborat cu partenerii săi, Camera de Comerț și Industrie a României și Addor Events.


Concomitent, au avut loc Idagra- Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, si Târgul de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Alte articole recomandate:

În workshop-ul Fabrica de Lapte din prima zi a Expo-Conferinței Meat & Milk 2014, domnul Michal  Holdynski – Sef  al Departamentului  Cercetare si Dezvoltare  TEWES- BIS, din Polonia, a sustinut comunicarea cu titlul ”Solutii inovatoare aplicabile in Procesarea Laptelui”, in cadrul careia a prezenta cele mai noi produse si solutii ale companiei poloneze, dar si detalii despre activitatea companiei pe care o reprezintă si a firmei Legra [...]
(Comunicat) Macromex a finalizat constructia Edenia Distribution Center, centrul logistic de la Campia Turzii, care include celui mai inalt depozit High-Bay de produse congelate din Europa, in urma unei investitii de 17 milioane de euro. Centrul de distributie, a carui constructie a debutat in martie 2013, urmeaza sa intre in functiune in luna aprilie a acestui an, dupa finalizarea perioadei de probe. “Locatia centrului de distributie este una strategic aleasa: Campia Turzii, un nod [...]
Reducerea Taxei pe Valoare Adăugată /TVA/ trebuie să se realizeze pe tot sectorul alimentar, iar din punctul meu de vedere este o greșeală să reduci TVA la legume și fructe, înainte de a scădea TVA la carne, a declarat, joi, în cadrul dezbaterii de specialitate 'Focus agricol', Sorin Minea, președintele Romalimenta.           'La ora actuală, am intrat într-o discuție sterilă cu statul pe tema reducerii TVA. Din punctul meu [...]
România se află pe locul șase în Europa din punctul de vedere al consumului de bere, în spatele unor state precum Cehia, Austria, Germania, Polonia și Lituania ♦ Trei sferturi din consumul local de bere se realizează acasă, prețurile din magazine fiind la jumătate față de cele din restaurante ♦ Norvegienii au cele mai mari prețuri la bere din Europa, în timp ce, la polul opus, bulgarii plătesc cel mai puțin pentru un litru de bere ♦ În timp ce la [...]
In ziua de 12 iunie, în cadrul Workshop-ului Carne, domnul Andrei Pinte, Account Manager Transart, a susținut comunicarea cu titlul ” “Controlul costurilor, de la preluarea comenzilor la livrarea produselor, cu ajutorul unui sistem informatic adecvat”, precum si sistemele informatice elaborate de companie si menite sa eficientizeze activitatea, prin realizarea de economii substantiale. Totodata, domnul Pinte a facut si o prezentare generala a companiei [...]
Producatorul Albalact aduce o inovatie in categoria iaurtului: primul produs care tinteste consumatorii barbati, Zuzu Max. Primele produse Zuzu Max au aparut deja in magazine, distributia in retail fiind demarata de putin timp. Lansarea coincide cu momentul desfasurarii Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, iar compania intentioneaza sa promoveze aceasta noutate pe TV, in intervalele de maxima audienta (transmisiile meciurilor). Noua gama Zuzu Max cuprinde varianta natur s [...]
Packing Equipment Sales anunță lansarea pe piață a unui nou dispozitiv de etichetare bazat pe tehnologia laserului, dispozitiv produs de compania Venturi MAP. Laser Coder-ul de mare performanță are o foarte largă utilizare, atât la capătul liniilor de ambalare din unitățile de procesare, cât și în depozite sau în retail. Pe lângă produsele din carne, dispozitivul poate fi utilizat pentru codare recipientelor cilindrice, a pungilor, a [...]
DairyReporter publică în ediția curentă un interesant articol în care se afirmă că firmeleproducătoare de probiotice au beneficiat de soluții tehnologice inspirate de tehnologiile producerii gelurilor de duș, precum și de transfer din zona producției farmaceutice. Astfel, Dr. David Calvert, expert al companiei britanice IFormulate Ltd., a afirmat în cursul unei comunicări științifice susținută la începutul acestei luni l [...]

 

testo

testo
infoALIMENT MAGAZIN