Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Suprafața agricolă cultivată cu produse ecologice s-a triplat în ultimii zece ani de la circa 65.000 de hectare în 2006 la peste 175.000 de hectare anul trecut, tot mai mulți antre­prenori pariind pe produsele „bio“, arată cele mai recente informații publicate de Eurostat.


„Mulți se apucă de agricultură ecologică încurajați de prețurile mari din zona aceasta, din dorința de a se îmbogăți, dar foarte mulți renunță“, a declarat pentru ZF Marin Dumbrava, manager al fermei ecologice Biodumbrava care cultivă legume și fructe de pădure pe o suprafață de 1,5 hectare la 15 kilometri de București, în comuna Joița, județul Giurgiu.


România este pe locul 9 în UE în ceea ce privește suprafața de teren agricol cultivată organic, adică cu produse agricole ecologice, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, aferente anului 2015.


Pe primul loc în clasament se află Spania, care a cultivat anul trecut produse „bio“ pe o suprafață de 1,4 milioane de hectare.


Problema noastră principală este legată de forța de muncă care «lipsește cu desăvârșire». Oamenii preferă să lucreze în străinătate în domeniul agricol, pe salarii mai mari. Am rămas descoperiți, de aia importăm. Occi­dentalilor le convine să ia forță de muncă ieftină de la noi și să ne livreze materia primă.

Alte articole recomandate:

În workshop-ul Fabrica de Lapte din prima zi a Expo-Conferinței Meat & Milk 2014, domnul Michal  Holdynski – Sef  al Departamentului  Cercetare si Dezvoltare  TEWES- BIS, din Polonia, a sustinut comunicarea cu titlul ”Solutii inovatoare aplicabile in Procesarea Laptelui”, in cadrul careia a prezenta cele mai noi produse si solutii ale companiei poloneze, dar si detalii despre activitatea companiei pe care o reprezintă si a firmei Legra [...]
Esti interesat de un acidifiant eficient si rentabil care faciliteaza si îmbunătățește producția de mezeluri crude sau pregătite? Ești în căutare de un întăritor care te ajută să reduci conținutul rezidual de nitrit din produse? Funcțiile tehnologice și beneficiile produsului Glucono-delta-lactone (GdL) ajută la susținerea producătorilor de condimente și mixuri de ingrediente pentru alimente, precum și pe procesatorii de [...]
Potrivit datelor Euromonitor, Romania detine cea mai mica concentratie de vaci pentru lapte per exploatatie agricola din Uniunea Europeana (trei vaci de lapte per exploatatie), in timp ce in Bulgaria media este de 5 capete pentru o ferma, informează Wall Street. Cele mai mari concentrarii se gasesc in Danemarca (141 de vaci de lapte per ferma), Marea Britanie (122) si Cipru (111). Pe plan local exista circa 780.000 de ferme de lapte, dintre care 85% sunt mici afaceri de familie care [...]
Puțini români își pot imagina masa de Crăciun fără preparate din carne de porc, dar medicii atrag atenția cu privire la cantitatea consumată. Totuși, specialiștii îi avertizează pe români cu privire la felul în care trebuie să arate carnea prospătă atunci când este cumpărată. adevarul.ro vă propune o plimbare prin goana după carnea de porc, oraș cu oraș. BACĂU: În ceea ce privește, modalitatea prin care carnea de porc ajunge pe masa de Crăciun, [...]
  Îndulcitorii pe bază de stevia derivată din fermentație - fără plante de stevia - ar putea fi lansat cel mai devreme în 2016, susțin reprezentanții Evolva Holding SA, firma elvețiană care lucrează la această tehnologie împreună cu gigantul Cargill, informează Food Navigator. Cele două companii au lucrat împreună din martie 2013 pe tehnologii de fermentație pentru a produce glicozide derivate din steviol, compușii care dau frunzelor [...]
(Agerpres) Comisia Europeană a demarat analiza impactului embargoului asupra importurilor de alimente decis de Rusia ca represalii la sancțiunile blocului comunitar. Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, a fost nevoit să-și întrerupă vacanța și a revenit la Bruxelles. La CE s-a constituit un grup de lucru pentru analizarea implicațiilor embargoului rus și a măsurilor de sprijin pentru producătorii europeni afectați. Responsabili comunitari au spus că este prea devrem [...]
Echipa de management Danone România are un nou membru începând cu decembrie 2013, după preluarea de către Roxana Tisăianu a poziției de Director Comercial România și Director de Dezvoltare Moldova și Țările Adriatice. Roxana va raporta către Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud Est. “Mă bucur să revin în România după o experiență internațională care mi-a oferit o perspectivă proaspătă asupra practicilor din [...]
(Agerpres) H&E Reinert a relansat de curând Crenvurștii Martinel, cu o nouă imagine la raft, mai atractivă, mai vizibilă, dar și cu un gramaj mai mare (180g). Conceptul noii imagini are la bază informațiile primite de la cumpărătorii de produse din gama Martinel, prin intermediul studiilor de marketing, urmărind trei direcții de îmbunătățire: -o mai bună vizibilitate asupra produsului, ambalajul prezintă mai multe ferestre transparente ce oferă [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN