Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Suprafața agricolă cultivată cu produse ecologice s-a triplat în ultimii zece ani de la circa 65.000 de hectare în 2006 la peste 175.000 de hectare anul trecut, tot mai mulți antre­prenori pariind pe produsele „bio“, arată cele mai recente informații publicate de Eurostat.


„Mulți se apucă de agricultură ecologică încurajați de prețurile mari din zona aceasta, din dorința de a se îmbogăți, dar foarte mulți renunță“, a declarat pentru ZF Marin Dumbrava, manager al fermei ecologice Biodumbrava care cultivă legume și fructe de pădure pe o suprafață de 1,5 hectare la 15 kilometri de București, în comuna Joița, județul Giurgiu.


România este pe locul 9 în UE în ceea ce privește suprafața de teren agricol cultivată organic, adică cu produse agricole ecologice, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, aferente anului 2015.


Pe primul loc în clasament se află Spania, care a cultivat anul trecut produse „bio“ pe o suprafață de 1,4 milioane de hectare.


Problema noastră principală este legată de forța de muncă care «lipsește cu desăvârșire». Oamenii preferă să lucreze în străinătate în domeniul agricol, pe salarii mai mari. Am rămas descoperiți, de aia importăm. Occi­dentalilor le convine să ia forță de muncă ieftină de la noi și să ne livreze materia primă.

Alte articole recomandate:

Procesatorii de carne din România au făcut exporturi în primele nouă luni ale anului de 82 de milioane de euro, în creștere cu o treime față de perioada similară anterioară, 99% din valoarea livrărilor fiind concentrată pe spațiul intra-comunitar, potrivit datelor Eurostat. Exporturile de preparate din carne sunt și un record al ultimilor zece ani. Marele boom a venit în ultimii șapte ani, în acest interval afacerile din străinătate ale procesatorilo [...]
Autoritatea pentru Protecția consumatorilor a interzis comercializarea pâinii care conține coloranți prin emiterea unui ordin care intră în vigoare începând cu 15 ianuarie. Astfel, începând cu această dată, pâinea ar trebui să conțină doar făină, sare și apă. Practicile de până acum, prin care se obijnuia adăugarea de cacao, caramel sau alți coloranți în compoziție, pentru ca pâinea albă să fie transformată în neagră nu mai sunt [...]
La doar o lună după ce Auchan a semnat în Franța o alianță de achiziții cu lanțul de magazine Système U, grupul francez a încheiat joi, 23 octombrie, un acord internațional de achiziții cu grupul METRO, anunta Magazinul Progresiv. Parteneriatul are la bază două acorduri: primul se referă la o cooperare internațională care să permită negocierea în comun a condițiilor și a serviciilor specifice la nivel internațional pentru marii furnizori de produse de consum. C [...]
(Agerpres) Comisia Europeană va autoriza joi, 20 februarie, în Comitetul pentru lanțul alimentar, prepararea mititeilor după rețeta tradiționala românească, în condițiile în care, conform noii liste a aditivilor alimentari intrată în vigoare de la 1 iunie 2013, era interzisă folosirea bicarbonatului de sodiu în rețeta de preparare a micilor. Regulamentul UE nr. 1129/2011, intrat în vigoare la 1 iunie 2013, stabilește, în cadrul Anexei II, [...]
Codul fiscal prevede, din 2016, scaderea accizei la alcool si bauturi alcoolice, dar acestea se vor ieftini mai devreme, deoarece unele firme reduc preturile din aceasta luna.   Conform prevederilor Codului fiscal, din 1 ianuarie 2016, valoarea accizei la alcool etilic trebuie sa scada cu 30%, de la 4.738 de lei/hectolitru de alcool pur, cat este in prezent, pana la 3.306,98 lei/hectolitru. In aceste conditii, ar fi de asteptat ca si preturile bauturilor spirtoase si alcoolice sa scada, [...]
Hermes-Lituania pare a-și extinde volumul de afaceri cu tehnologie destinată procesării cărnii, propunând un nou separator de carne, după cum anunță MeatProcess.com. Astfel, echipamentul SNV-180 Hercules este conceput special pentru separarea cărnii de pe oase, utilizabil atât în procesarea suinelor, cât și a bovinelor. Totodată, utilajul poate fi folosit și la separarea cărnii de pasăre de pe schelet. SNV-180 Hercules este construit din oțel [...]
Potrivit concluziilor studiului GfK „Climatul de consum Europa pentru al doilea trimestru al lui 2014” dat publicității joi, 28 august 2014, la Nuremberg, în România creșterea economică nu se simte. Și asta chiar dacă economia autohtonă înregistrează de circa 18 luni o majorare semnificativă. În ciuda situației date, saltul economic nu a avut deocamdată impact asupra consumatorilor. Conform datelor din studiul întreprins de cei de la [...]
Un abator aparținând firmei Agro Company Nojag este scos la licitație la un preț de 1,1 milioane de euro fără TVA, informează Ziarul financiar. O dată cu abatorul, situat în comuna Certeju de Sus, județul Hunedoara, sunt vândute și utilaje pentru sacrificarea bovinelor și pornicelor și echipamente pentru prelucrarea și conservarea cărnii în valoare de 230.000 de euro. Compania a beneficiat de un program de reorganizare care a demarat încă din anul 2011 dar, se [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN