Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Suprafața agricolă cultivată cu produse ecologice s-a triplat în ultimii zece ani de la circa 65.000 de hectare în 2006 la peste 175.000 de hectare anul trecut, tot mai mulți antre­prenori pariind pe produsele „bio“, arată cele mai recente informații publicate de Eurostat.


„Mulți se apucă de agricultură ecologică încurajați de prețurile mari din zona aceasta, din dorința de a se îmbogăți, dar foarte mulți renunță“, a declarat pentru ZF Marin Dumbrava, manager al fermei ecologice Biodumbrava care cultivă legume și fructe de pădure pe o suprafață de 1,5 hectare la 15 kilometri de București, în comuna Joița, județul Giurgiu.


România este pe locul 9 în UE în ceea ce privește suprafața de teren agricol cultivată organic, adică cu produse agricole ecologice, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, aferente anului 2015.


Pe primul loc în clasament se află Spania, care a cultivat anul trecut produse „bio“ pe o suprafață de 1,4 milioane de hectare.


Problema noastră principală este legată de forța de muncă care «lipsește cu desăvârșire». Oamenii preferă să lucreze în străinătate în domeniul agricol, pe salarii mai mari. Am rămas descoperiți, de aia importăm. Occi­dentalilor le convine să ia forță de muncă ieftină de la noi și să ne livreze materia primă.

Alte articole recomandate:

Țara noastră a exportat produse agroalimentare în valoare totală de 4.091,9 milioane euro în primele zece luni ale anului 2013, cu 808,5 milioane de euro (24,6%) mai mult față de perioada corespunzătoare din 2012, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) publicat astăzi pe site-ul instituției. În aceeași perioadă de referință, importurile au atins nivelul de 3.909,9 milioane de euro, cu 2,5% mai mari decât în 2012. În [...]
Aproximativ 57% dintre companiile din industria cărnii prezintă un risc de insolvență peste medie, iar dintre acestea, una din patru firme au un risc ridicat de insolvență, se arată într-un studiu al Coface, potrivit căruia 35% din companii fac plățile foarte lent sau nu respectă contractele.   Coface România a analizat un eșantion de 127 de companii care își desfășoară activitatea în domeniul cărnii. După patru ani consecutivi în care [...]
Danone a lansat o gama de produse lactate pentru bărbați destinata pietei din Bulgaria. Acesta a fost dezvoltat și adaptat în totalitate la gusturile, preferințele și nevoile lor. Produsul are un “design negru elegant și subțire,” într-un ambalaj de formă pătrățoasă. Sortimentele de iaurt natural cu 5% grăsime, ayryan, cu felii de piersici zemoase sau cu nuci reale au fost lansate la sfârșitul lunii iunie 2013, informează [...]
Estonia, Lituania și Letonia vor să importe prioritar produse agricole din Republica Moldova. Ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova,Vasile Bumacov, a declarat pentru agenția de presă IPN că a participat recent la un eveniment la Berlin, Germania, unde a discutat despre aceasta cu omologii săi din țările baltice.   „Cel mai mare interes pentru produsele noastre îl manifestă Estonia. Voi merge în februarie în [...]
Numai în ultima săptămână, veterinarii constănțeni au confiscat și retras de pe piață 9.948 kilograme de alimente care ar fi putut pune în pericol sănătatea consumatorilor. Mai exact, în perioada 22 – 29 septembrie, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au efectuat controale la 219 obiective, de unde au retras de la vânzare 6.088 kilograme de carne și produse di [...]
Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI, Universitatea Dunărea de Jos din Galați: În prezent, guvernele statelor și organizațiile care militează pentru sănătate (Organizația Mondială a Sănătății, agenții naționale și internaționale etc.) încurajează producătorii de alimente să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a consumatorilor prin îmbunătățirea caracteristicilor nutriționale ale produselor alimentare prelucrate.   Preocupări pentru sănătate [...]
Producătorul de apă minerală Apemin Zizin a înregistrat o creștere de 34% a vânzărilor cu brandul Zizin, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Brandul  Zizin a avut anul trecut vânzari de 4,5 milioane euro și a reprezentat circa 46% din cifra de afaceri companiei brașovene, restul afacerilor fiind reprezentat de mărcile proprii produse pentru retaileri. ”Rezultatele înregistrate în primul trimestru [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI Universitatea Dunărea de Jos din Galați)  Arak este o băutură alcoolică distilată, produsă în special în Asia de Sud și de Sud-Est din seva fermentată natural a florilor de cocos, trestie de zahar, cereale (de exemplu, orez roșu) sau fructe, în funcție de țara de origine. Distilatul clar poate fi amestecat, maturat în butoaie de lemn, sau distilat în mod repetat și filtrat î [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN