Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, continua parteneriatul de succes cu Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS pentru  fabricile Vel Pitar din Brasov si Cluj-Napoca, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.


Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, a obtinut o importanta certificare internationala (IFS 6) privind siguranta alimentara pentru fabricile sale din Brasov si Cluj-Napoca, la finalul lunii iulie, dupa ce la inceputul acestui an obtinea aceeasi prestigioasa certificare pentru fabrica Bucuresti Libertatea.


Certificarea IFS 6 atesta faptul ca produsele realizate in fabricile din Brasov si Cluj-Napoca sunt de calitate superioara si respecta toate standardele internationale in domeniu, la fel cum se intampla si la fabrica din Bucuresti, una dintre cele mai mari din tara.


Cele doua unitati de productie au obtinut procentaje de peste 94% in urma auditului realizat de experti din Danemarca.


Pentru a obtine standardul IFS 6, fabricile Vel Pitar au demonstrat ca respecta nu mai putin de 250 de exigente tehnice, printre care gestionarea alergenilor care se gasesc in diferite ingrediente, pentru a nu contamina produsele intre ele; contaminarile cu corpuri straine care pot proveni din utilaje/manipulari si pot ajunge in produs; gestionarea igienei atat pe infrastructura, spatii, utilaje, cat si in cazul personalului operator.


In acest scop, grupul Vel Pitar a investit in linii tehnologice de ultima generatie, complet automatizate, incepand cu operatia de framantare si pana la procesul de ambalare.


Rezultatul: produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioara, avand prospetime indelungata, culoare si forma constante, iar productivitatea este crescuta.


Ce inseamna pentru consumatori obtinerea certificarii IFS de catre Vel Pitar


Pentru consumatorii produselor Vel Pitar, certificarea IFS 6 inseamna, in primul rand, siguranta alimentara. Standardul alimentar IFS este recunoscut la nivel international de catre GFSI (Global Food Safety Initiative) si atesta faptul ca produsele sunt conforme cu specificatiile de produs si cu legislatia locala si internationala, care certifica siguranta si calitatea pentru consumatori.


Mai exact, consumatorii Vel Pitar pot fi siguri ca produsul achizitionat contine exact ce scrie pe ambalaj si a fost produs in Romania la standarde occidentale.


Clientii pot fi 100% siguri ca fabrica Vel Pitar respecta exact legile nationale si internationale, precum si standardele mondiale pe linia de productie.


Fabricile de paine Vel Pitar din Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca se numara printre putinele fabrici din Romania care au obtinut aceasta certificare, care garanteaza respectarea standardelor internationale in domeniu.


Despre Vel Pitar


Grupul Vel Pitar este cea mai mare companie de panificatie din Romania, cu 12 unitati de productie situate in 10 orase principale ale tarii. Vel Pitar este lider de piata in categoria de panificatie, oferind clienților din toată țara produse de panificație și morărit de calitate superioară, în acord cu cerințele legale și de reglementare naționale și europene.

Alte articole recomandate:

În ziua de 25 mai, la București, a avut loc cea de-a treia ediție a Conferinței IFS, organizată de Inaq Consulting, eveniment care s-a dovedit a fi nu doar un real succes, reunind în sala lucrărilor peste 250 de participanți, ci și un pas real în excelența în producție, comerț și, per total, în afaceri, prin informațiile de specialitate care au fost aduse în fața auditoriului.   De fapt, [...]
(Mediafax) Evaziunea fiscala s-a diminuat, în ultimii 2-3 ani în România, de la 22-27% din PIB la 18-20% din PIB, potrivit estimarilor SRI, a declarat, într-un interviu, directorul Serviciului, George Maior, mentionând ca cea mai mare evaziune este la TVA – 12% din PIB, urmata de CAS – 2,4%. “Cel putin din analiza noastra, evaziunea fiscala s-a diminuat, în ultimii doi-trei ani, de la un nivel situat între 22-27% din PIB, la un nivel [...]
(AutorȘ Ioan Serbanescu)  Agenții economici, producători interni, importatori, comercianți, care realizează venituri din vânzările de alcool etilic alimentar, băuturi alcoolice sau orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului care conțin alcool etilic alimentar, își pot desfășura activitatea numai în baza autorizației de comercializare. Nu intră sub incidența regimului de autorizare băuturile alcoolice cu concentrație alcoolică sub 0,5% în [...]
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) - Ministerul Fondurilor Europene - a publicat vineri, 23 mai 2014, varianta finală a Ghidului Solicitantului - Condiții Generale aferent cererilor de propuneri de proiecte lansate în anul 2014.   Pregătirea profesională, esențială pentru companii   ”Existența unor bune practici în formarea profesională continuă (FPC) a angajaților [...]
Maria Demetriad: Sustenabilitatea a devenit nu doar o modă, în industria alimentară ci și o necesitate din ce în ce mai stringentă. O componentă de bază a acestui concept o reprezintă prezervarea mediului. Cercetările privind reducerea poluării, din cauza ambalajelor reziduale a dus la un proces mai amplu, care începe de la acreditarea exploatărilor forestiere și se încheie cu acreditarea FSC a ambalajelor. Vârful de lance în industria alimentară [...]
Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons, în Parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Horticultură, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, are deosebita plăcere de a vă invita să participați la Conferința având ca temă "Problematica etichetării produselor alimentare în Uniunea Europeană [...]
  Reducerea numărului de certificate verzi pentru producătorii de energie din surse fotovoltaice este ilegală, iar statul "a mers prea departe cu măsuri abuzive" împotriva industriei verzi, care vor costa statul "miliarde de euro", potrivit Asociației Române a Industriei Fotovoltaice (ARIF). "Încă din 29 martie, când Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a publicat raportul de monitorizare a supracompensării prin intermediul cărui [...]
Siguranța și calitatea alimentelor este în prezent o preocupare majoră. Orice caz de alterare a  alimentelor, în special atunci când este raportat de mass-media, are un impact foarte mare asupra opiniei publice. Există o cerere tot mai mare pentru îmbunătățirea controlului calității și dezvoltarea unor instrumente de încredere pentru analiza alimentelor. Codul de bare ADN este un sistem care poate identifica mostre biologice și este utilizat pentru [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi