Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un român consumă în jur de 57 de litri de băuturi carbonatate anual, România fiind în primele trei țări din Europa Centrală și de Est la consumul de sucuri „cu bule”, aproape de Polonia.


Călin Clej, director de marketing al diviziei de băuturi a PepsiCo în regiune, spune că reducerea TVA la alimente și băuturi non­alcoolice de la 24% la 9% a adus în piața de băuturi răcoritoare o creștere con­tinuă a consumului, me­dia fiind de 17-18% în ultimul an.


„De la momentul reducerii TVA la ali­mente și băuturi nonalcoolice, consumul de băuturi răcoritoare a crescut cel puțin 10% în fiecare lună. În plus, combinația din­tre mai mulți factori așa cum sunt reducerea TVA și începutul de vară foarte călduros a creat o explozie în piață care încă se vede“, a de­clarat Călin Clej, marketing director PepsiCo Greater Balkans Beverages & South Eastern Europe Franchise, regiune care cuprinde mai multe țări precum România, Grecia, Bul­garia, Serbia, Cipru, Malta și Israel. El a fost prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.


Divizia de băuturi a PepsiCo din Româ­nia este reprezentată de compania Quadrant-Amroq Beverages (QAB), care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 701 milioane de lei (aproape 158 mil. euro), într-o piață a bău­turilor nonalcoolice care se ridică la peste 5,5 mi­liarde de lei , conform mfinante.ro .

Alte articole recomandate:

Că trebuie să existe comunități de iubitori ai jamurilor, cu greu ar fi o surpriză pentru mulți dintre noi. În Grecia, dar și în România, gemurile sunt consumate cu lingurița, din boluri, urmate de apă, apoi de un lichior. Sunt delicatese care au fost considerate o dată preparate medicinale. Dar, cum trebuie să procedezi, pentru a realiza echilibrul corect, pentru un produs perfect? Este pectina utilizată în limite corecte și legale? Care este [...]
  Oamenii și animalele elimină microorganisme, atât pe cale respiratorie, cât și secreții/dejecții devenite, în urma uscării, surse care conțin, în majoritate, germeni. Utilajele, ustensilele, pereții, plafoanele, ambalajele pot constitui, de asemenea, surse de contaminare prin contact a materiei prime, în primă fază, pe parcursul procesului tehnologic cât și a produsului finit. Contaminările industrial-comerciale sunt specifice fiecărei ramuri în [...]
În perioada 23-27.05.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în: cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică etc. Au fost verificate 308 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate [...]
Reacționând față de situația deosebit de gravă din zona afacerilor cu alcool și băuturi spirtoase, Asociația Spirits România a luat atitudine în mod public, prin domnul Florin Rădulescu, președintele organizației.   Potrivit acestuia, statul român colectează circa 85 de milioane de euro anual din acciza la alcool (fără bere și vin), în timp în ce țări precum Bulgaria sau Slovacia, unde consumul de băuturi spirtoa [...]
Schimbarea sistemului de etichetare în UE va afecta toate companiile de produse alimentare. Noul regulament de etichetare la produsele alimentare va intra în vigoare la sfârșitul anului viitor. O modificare importantă este reînnoirea etichetării nutriționale, care va deveni obligatorie, prin înlocuirea CZE (Cantitatea Zilnică Estimată) cu RIS (aportul de referință). David Praz, principalul consilier pe probleme de legislație alimentară de l [...]
Procesatorii importa tot mai mult lapte in timp ce producatorii romani se chinuie tot mai mult să își vândă marfa. Cantitatea colectată de lapte de vacă de către unitățile procesatoare a scăzut, în primele zece luni din 2013, cu 1,7% comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, arată datele Institutului Național de Statistică. În același timp producția a crescut dar pe baza laptelui din import care a crescut în primele zece luni [...]
Nereguli în târgurile de animale din județul Galați. Boala limbii albastre pare să nu sperie pe nimeni. Dovadă – târgul din comuna Drăgușeni funcționa duminică fără nicio problemă. Toate se petreceau sub atenta supraveghere a primarului, care nu a ținut cont de ordinul dat de Direcția Sanitar Veterinară care prevede ca toate târgurile din județ să fie închise.   Este duminică, iar târgul de la Drăgușeni, unul cu tradiție în județul Galați, [...]
Prezentă de peste 10 ani pe piața echipamentelor de fabricare a berii, compania PSS din Slovacia propune la această ediție a târgului Indagra Food, o gamă completă de tehnologii, în marea lor majoritate, noutăți în domeniu. Domnul Milan Pindak, consultat al companiei, a declarat pentru infoALIMENT Magazin: ”La această ediție putem oferi potențialilor clienți ai companiei PSS din Slovacia, toată gama de utilaje de fabricare a berii care, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN