Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

România a exportat anul trecut dulciuri, zahăr și miere în valoare de 99,7 milioane de euro, cu 20% mai puțin decât în 2014, arată calculele ZF făcute pe baza datelor institutului european de statistică Eurostat.


Totuși, exporturile s-au majorat de aproape patru ori com­parativ cu 2007, anul în care România a aderat la Uniunea Europeană, semn că libera circulație a mărfurilor i-a ajutat pe producătorii locali să își trimită bunurile peste graniță.


Din totalul exporturilor, cea mai mare parte a mers către statele membre ale UE, mai exact mai bine de 90% din total. Astfel, exportul de dulciuri  din afara UE a fost de doar 8,5 mil. euro, respectiv circa 8% din total.

Alte articole recomandate:

  Fondul de Garantare a Creditului Rural a fost înființat în anul 1994, dar putem spune că implicarea puternică în agicultură și mediul rural a început după anul 2003, perioadă de referință pentru creșterea substanțială a finanțărilor acordate beneficiarilor din mediul rural, atât din bugetul național, cât și din fonduri europene. Misiunea Fondului constă în : Sprijinirea absorbției fonduril [...]
Dezbaterea din prima zi a workshop-ului Fabrica de Carne la care au participat Vladimir Mănăstireanu-Președinte ANSVSA, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC și Sorin Minea-Președinte al Romalimenta a subliniat importanța respectării cu strictețe a legislației sanitar-veterinare. Dealtfel, sub titlul dezbaterii, ”Respectarea cu strictețe a legislației sanitar-veterinare, calea spre asanarea pieței”, s-a subliniat faptul [...]
Fondatorii firmei se recomandă mai întâi ca specialiști în industria laptelui și abia apoi ca oameni de afaceri. O afacere construită cu mână sigură și care nu s-a prins în hățișurile crizei. Deși SC Almera International este o firmă gălățeană, punctul de lucru în care se prelucrează laptele e în Bacău. Într-o țară în care cei mai mulți dintre consumatori sunt săraci și țin bine de puținii bani pe care îi au, trebuie să știi și cum să [...]
Mașină de tocat cu o capacitate de prelucrare de 140 de kg pe oră, Vollrath 40743 este recomandat procesatorilor de dimensiune medie, carmangeriilor, măcelăriilor, magazinelor medii sau restaurantelor cu bucătării mari, anunta Bizrate. Deosebit de versatilă, mașina poate fi utilizată atât la obținerea cărnii tocate, cât și a fabricării cârnaților. Fiind prevăzută cu cuțite și site de foarte bună calitate, mașina poate fi folosită și la mărunțirea fructelor de mare sau [...]
  Alexandra Nikolakopoulou a fost anuntata ca nou șeful al DG SANTE din cadrul Comisiei Europene pentru divizia nutriție, compoziție alimentară și informații, urmand lui Basil Mathioudakis, informeaza Food Navigator. Nikolakopoulou va prelua funcția de la Mathioudakis pe 1 martie, când acesta se va pensiona după o carieră de 32 de ani de lucru în Comisie pe 1 martie. Ea deține în prezent funcția de șef adjunct [...]
(INSSE) În luna iunie 2014, față de luna precedentă, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate a crescut la pǎsǎri, iar la bovine, porcine și ovine și caprine a scăzut; greutatea în carcasă a acestora a scǎzut la toate speciile.  În comparație cu aceeași lună a anului 2013, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate șigreutatea în carcasǎ a acestora au crescut la toate speciile. Iunie 2014 comparativ cu mai 2014 Numărul total de bovine [...]
Campofrio Food Group a semnat împreună cu producătorul de tehnologii de procesare a cărnii EnWave un protocol de colaborare, prin care procesatorul european va achiziționa ultima tehnologie de uscare a produselor din carne. Sistemul, denumit REV, presupune utilizarea energiei radiante, în combinație cu vacuumarea, pentru deshidratarea și uscarea produselor. Karl-Hinz Kiesel, Senior Vice-President al Diviziei de Operațiuni și Strategii al Campofrio, [...]
Una dintre veștile bune pentru economia noastră este creșterea ponderii industriei în Produsul Intern Brut, apreciază Valentin Lazea, economistul-șef al BNR. Domnia sa a declarat, ieri, într-o conferință: "Există câteva avantaje pentru a investi în industria autohtonă, precum forța de muncă ieftină, poziționarea geografică și fiscalitatea rezonabilă, în context european. Totodată, trebuie să ne obișnuim cu ideea că taxele vor crește. Totuși, pe viitor putem [...]

 

Living fresh
meatmilk
indagra
indagra food
testo
infoALIMENT MAGAZIN