Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Comunicat) În perioada 04.07.2016 – 10.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectori de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.


Astfel, au fost verificați un număr de 199 de operatori din industria alimentară.


Controalele au vizat: 93 restaurante, 4 pizzerii, 20 unități tip fast-food, 4 braserii, 16 unități tip bufet,  4 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 37 magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 9 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 2 tonete înghețată, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar vetetinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.800 de lei și un număr de 2 avertismente.  (Serviciul Comunicare)

Alte articole recomandate:

Așa-zisul conflict pe tema denumirii «Salamului de Sibiu» s-a stins prin înființarea Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reunește ca membri fondatori cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna. Acești producători realizează în momentul de față peste 90 % din producția de Salam de S [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Fotometric Instruments a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brasov.   Fotometric Instruments își va expune produsele și serviciile din domeniul tehnicii de laborator, în cadrul Secțiunii B2B-Expo. Fotometric Instruments oferă spectrometre, cromatografe, aparatură de laborator, consumabile de laborator, anali [...]
Virusul diareei epidemice porcine (The Porcine Epidemic Diarrhea virus - PEDv) a afectat 20 de state americane, printre care și  Iowa, Carolina de Nord, Minnesota, Oklahoma și Nebraska, informează  Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (UDSA). Boala se răspândește doar în rândul porcilor tineri a căror rată de mortalitate este de 50%, dar poate ajunge până la 100%, susțin medicii veterinari implicați în studierea acestui focar de infecție. [...]
(Comunicat) Seria controalelor în unitățile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia – a continuat și în acest sfârșit de săptămână, 04.08 – 06.08.2017. Astfel, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 87 de unități. În urma controalelor efectuate, [...]
Angajații Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov și medicii veterinari de liberă practică din județ au fost instruiți pentru recunoașterea Pestei Porcine Africane, după ce Comisia Europeană a informat administrațiile veterinare ale statelor membre UE că s-au confirmat două cazuri de boală, în Lituania. “Lituania a aplicat, încă de la confirmare, măsuri în conformitate cu prevederile Directivei  Consiliului 60/2002/CE, stabilind [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
Un sistem de absorbție a oxigenului și de eliminare a dioxidului de carbon care poate fi folosit în fabricarea ambalajelor a fost aprobat de către EFSA, informeaza Food Quality News. Panelul științific pentru contactul alimentelor cu materiale, enzime și arome (CEF) a evaluat siguranța unui amestec de eritorbat de sodium, carbonat de sodiu, bicardonat de sodiu, sulfat de fier, carbon activat, celuloză, hidroxid de calciu, clorură de calciu și apă. CEF [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN