Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Conform ultimului raport emis de INSSE, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în mai comparativ cu luna mai 2015, a înregistrat o creștere cu 8,8%, și de de 5,9% serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.


Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, serie brută, a fost propulsată de creșterea pe segmentele mașini, echipamente și furnituri (+29,7%), al produselor agricole brute și al animalelor vii (+23,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+18,2%), al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+16,1%), al echipamentului informatic și de telecomunicații (+13,1%) și al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+11,3%).


Scăderi au înregistrat activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-9,6%) și comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-3,2%). Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2016, comparativ cu luna mai 2015, în termeni nominali, a crescut cu 5,9%, ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+23,4%), al produselor agricole brute și al animalelor vii (+13,9%), comerțului cu ridicata nespecializat (+13,8%), al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,1%), al echipamentului informatic și de telecomunicații (+11,2%) și al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+10,1%).

Alte articole recomandate:

(Mediafax) Consumul de grasimi saturate din produse lactate, cum ar fi untul si smantana, este benefic pentru sanatate, potrivit unor studii noi care au aratat ca limitarea impusa consumului de produse din lapte integral in ultimele decenii de catre medici a fost gresita. Limitarea consumului de lapte integral si inlocuirea lui cu produsele degresate a influentat foarte putin cresterea numarului de cazuri de obezitate si diabet de tip II, iar o serie de [...]
De porționarea precisă a brânzeturilor depinde în mare măsură eficiența producției și a stabilirii unui raport corect între prețul de producție și prețul de livrare. De mai bine de 20 de ani, compania americană Coprodev Plus produce echipamente de porționare destinate industriei alimentare, devenind un nume de referință printre furnizorii de cuttere pentru brânzeturi, informează DairyIndustries. Linia de porționare [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia de decontaminare a ambalajelor PET destinate laptelui UHT. Tehnologia dezvoltată de Sidel reduce greutatea sticlelor cu 20% și, mai mult decât atât, reduce drastic eliberarea de compuși chimici prezenți în materialul în sine, din care este confecționată sticla.   Tema de cercetare a fost lansată în cadrul Sidel încă din 2009, unele variante fiind oferite [...]
Gabriel Nițulescu:   Evoluția pieței biscuiților din România pe perioada ultimilor patru ani ar putea să constituie un frumos și interesant exemplu pentru orice manual de marketing de mare clasă. Pentru că e vorba de criză economică, de schimbarea condițiilor de piață, de adaptarea companiilor la noile situații, de modul în care acestea au profitat de noile oportunități oferite.   Un paradox: Scăderea veniturilor, creșterea vânzărilor de [...]
Una dintre cele mai prestigioase companii din domeniul ambalajelor, Pentapac, va participa la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, evenimant care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul ambalarii, echipa de specialisti ai Pentapac sta la dispozitia companiilor pentru gasirea solutiilor de ambalare corespunzatoar [...]
O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Depistarea unor alimente infestate au adus în atenția publică o boală mai puțin întâlnită: listerioza. Semnalul de alarmă persistă, deoarece perioada de incubație a bolii este între 3 și 70 de zile (în medie 30 de zile). Listerioza este produsă de o bacterie - Listeria monocytogenes. Răspândită la nu­me­roase specii de animale domestice și sălbatice, existentă pe sol și în apă, de unde poate contamina vegetalele, listerioza se particularizează [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN