Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Legea care obligă supermarketurile să vândă 51% produse românești este de natură să submineze activitatea acestora, consideră George Bădescu, directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale - AMRCR.


Efectul va fi excluderea pro­ducă­torilor care nu se vor putea încadra în rigorile legi și care astfel vor comercializa produse fără să țină cont de criteriul celui mai mic preț sau al calității și varietății, concen­trân­du-se pe respectarea termenelor date de lege.


George Bădescu crede că mai presus de mă­surile legislative, din partea sistemului po­li­tic românesc vede o lipsă de colaborare care ar fa­cilita relația producătorilor cu marii comercianți.


„Lucrul care lasă cel mai amar gust este faptul că am fost puși în permanență într-o relație antagonică cu producătorii români“, a spus acesta la ZF Live.


„Noi credem că sistemul din România este încă un sistem căruia îi lipsește o verigă, producătorul nu poate să aibă o relație directă cu un supermarket. De aceea probabil ar fi nevoie de o verigă intermediară să facă această relație viabilă. Nu supermarketurile ar trebui să facă politică agricolă în România. Am fi fost deschiși să colaborăm în acest sens. Din păcate nu am avut o abordare din partea Ministerului Agriculturii care să ne ajute.“

Alte articole recomandate:

       Consumul de carne de miel nu va crește în perioada Sărbătorilor Pascale, consideră Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România. Aceasta a declarat pentru www.bursa.ro: "Având în vedere situația financiară a oamenilor din țara noastră, consumul nu va crește nici în acest an. În 2013, au fost tăiați cu 1,5 milioane de miei mai puțin față de cât se tăia în general în [...]
Lanțul de cofetării Tip Top se va extinde, ajungând la 35 de unități, de la 22, câte sunt în funcțiune în prezent, a declarat domnul Basim Bakhaya, CEO al Tip Top Food Industry, pentru Ziarul financiar. Următorul pas va fi accelerarea extinderii, până la 55 de unități, până în 2019. Concomitent, imaginea cofetăriilor Tip Top va fi reînnoită. Basim Bakhaya a adăugat: „Vrem să ne extindem la 200 de kilometri în [...]
(Mediafax) Cifra de afaceri a producătorului de lactate Albalact (ALBZ) a crescut cu 11,6% în primul semestru, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 228,34 milioane de lei, iar profitul net a avansat de trei ori, la 13,38 milioane de lei. În primele șase luni ale anului trecut, Albalact a obținut o cifră de afaceri de 204,55 milioane de lei și un profit net de 4,44 milioane de lei. Veniturile din exploatare au crescut cu 24%, de la 205,15 milioane de lei la 255,13 milioan [...]
PROFI inaugurează astăzi, la Cluj, primul său magazin din acest an. În 2013 a deschis 63 de unități în întreaga țară, precum și primul magazin din gheață din lume – PROFI Ice Store, la București, și plănuiește să mențină acest ritm și în 2014.  “Avem experiență și resursele necesare atingerii acestui obiectiv, continuându-ne strategia de a veni cât mai aproape de oameni și d [...]
În octombrie, crescătorii brazilieni porci au început aprovizionarea pieței ruse cu carne de porc la prețuri mai mici, a anunțat vice-președintele Asociație de Producători de Proteine Animale din Brazilia, citat de PigProgress.net. “Potrivit datelor noastre, în septembrie prețurile (pentru livrările de carne de porc în Rusia) s-au realizat la prețuri mai mici, ținând cont de discuțiile și de cererile autorităților ruse și ale importatorilor”, a spus [...]
Sonia Năstase, executivul român care a condus timp de cinci ani hotelul Howard Johnson (care va deveni Sheraton și va fi reclasificat la cinci stele), a preluat de la finalul anului trecut poziția de country manager al Nespresso România.   Grupul elvețian Nestlé, prezent pe piața locală atât cu operațiuni de producție cât și de distribuție, a înființat divizia Nespresso în România anul trecut, aceasta fiind responsabilă pentru [...]
Furnizorul de soluții software Arobs Transilvania, controlat de Voicu Oprean, a deschis cel de-al patrulea sediu al companiei din Cluj în clădirea de birouri Cluj Business Center, deținută de frații Buzoianu și caută 60 de oameni pe poziții de analist business, dezvoltator software și tester. Clădirea de birouri Cluj Business Center are o capacitate de aproximativ 600 de persoane, iar pe lângă Arobs, aici funcționează și sediul companiei SAP România, subsidiara locală a [...]
Ingredientul Nutrilac®FastRipe de la Arla Foods Ingredients este o proteină naturală din lapte, care permite producătorilor de brânzeturi să reucă timpul de maturare și să salveze mii de euro în fiecare an, informează Dairy Reporter. Spre deosebire de alți agenți de maturare - cum ar fi culturile și enzime - Nutrilac®FastRipe nu descompune proteinele excesiv, ceea ce înseamnă că termenul de valabilitate la raft nu este scurtat și gustul nu [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN