Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Potrivit ultimului Raport emis de INSSE, în luna mai 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat creșteri cu 6,7% respectiv cu 4,9%.


Comparativ cu luna mai 2015, în luna mai 2016 la punctele de frontieră s-au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 19,2% cât și la plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 26,9%.


Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna mai 2016 au însumat 885,5 mii, în creștere cu 6,7% față de cele din luna mai 2015. Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în luna mai 2016 71,9%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 28,1%, ponderi similare cu cele din luna mai 2015. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (74,6% din total turiști străini), iar din aceștia 86,3% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna mai 2016 au însumat 1908,0 mii, în creștere cu 4,9% față de cele din luna mai 2015.


Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în luna mai 2016 75,5%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 24,5%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa ( 74,9% din total turiști străini), iar din aceștia 84,7% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.


Durata medie a șederii în luna mai 2016 a fost de 2,3 zile la turiștii români și 1,9 zile la turiștii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna mai 2016 a fost de 28,3% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,9 puncte procentuale față de luna mai 2015. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna mai 2016 s-au înregistrat la hoteluri (36,2%), pensiuni turistice (18,3%), hosteluri (17,9%), vile turistice (17,5%), moteluri (16,9%) și hanuri (14,2%).  


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna mai 2016 de 896,2 mii, în creștere cu 19,2% față de luna mai 2015. Majoritatea vizitatorilor străini provine din țări situate în Europa (92,6%).


Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 59,3% provin din statele Uniunii Europene. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (32,8%), Bulgaria (23,1%), Germania (9,9%), Italia (7,0%), Polonia (4,7%) și Franța (3,7 %).


Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna mai 2016 de 1405,5 mii, în creștere cu (26,9%) comparativ cu luna mai 2015. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 69,6% din numărul total de plecări.


Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1.01-31.05.2016 au însumat 3468,8 mii, în creștere cu 12,7% față de cele din perioada 1.01-31.05.2015. Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01-31.05.2016 75,6%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 24,4% , ponderi similare cu cele din perioada 1.01-31.05.2015.


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (75,1% din total turiști străini), iar din aceștia 84,3% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1.01-31.05.2016 au însumat 7008,9 mii în creștere cu 10,6 % față de cele din perioada 1.01-31.05.2015.


Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01-31.05.2016 76,3%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 23,7%.


În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa ( 74,0% din total turiști străini), iar din aceștia 81,8% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii în perioada 1.01-31.05.2016 a fost de 2,0 zile atât la turiștii români cât și la turiștii străini.


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în perioada 1.01-31.05.2016 a fost de 23,4% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 1,1 puncte procentuale față de perioada 1.01-31.05.2015. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în perioada 1.01-31.05.2016 s-au înregistrat la hoteluri (29,9%), hosteluri (16,5%), pensiuni turistice (16,0%) și vile turistice (15,7%). Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au provenit din Germania (90,1 mii), Italia (87,9 mii), Israel (77,8 mii), Franța (53,2 mii), Regatul Unit (52,2 mii). Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada 1.01- 31.05.2016 de 3454,7 mii, în creștere cu 12,7% față de perioada 1.01-31.05.2015.


Majoritatea vizitatorilor străini provine din țări situate în Europa (93,5%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 57,1% provin din statele Uniunii Europene. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (30,0%), Bulgaria (28,0%), Italia și Germania (cu câte 7,9% fiecare), Polonia (4,8%) și Franța (3,7%) . Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada 1.01-31.05.2016 de 5928,2 mii, în creștere cu 18,7% comparativ cu perioada 1.01-31.05.2015. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 69,3% din numărul total de plecări.

Alte articole recomandate:

Un studiu arată că românii își permit tot mai rar să bea chiar și bere, piața scăzând cu 8% în acest an, față de primele 8 luni ale anului 2012.  Scăderea vine pe fondul creșterii accizei la începutul anului, a declarat marți Constantin Bratu, directorul general al asociației Berarii României, noteaza Stiri de Cluj. ”Primele opt luni au făcut ca piața berii să ajungă la cel mai redus nivel din [...]
La 17 ani de la lansarea pe piață a brandului, Alexandrion Grup a lansat o nouă identitate vizuală și un nou ambalaj pentru cel mai bine vândut brandy din România, anunță agenția Atelier Șapte printr-un comunicat de presă, citat de IAA.ro. Cu peste 85 de milioane de sticle vândute, Alexandrion este lider pe piața din România și devine în urma procesului de rebranding "Noul Clasic". Noua sticlă de Alexandrion are un design elegant [...]
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluțiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor și a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenți patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experții EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puțin probabil ca utilizarea de soluții pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariția rezistenței [...]
Ioan Șerbănescu: Termenul de condimente sau mirodenii a fost aplicat, mai întâi, exclusiv ingredientelor cu gust pătrunzător, iute sau aromatic, uneori parfumurilor sau chiar ingredientelor folosite pentru îmbălsămări. Astăzi există tendința de a limita utilizarea termenului, doar pentru ingredientele folosite la fabricarea produselor alimentare și a băuturilor, cu toate că unele dintre acestea continuă să aibă utilizări adiționale, în medicină sau [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Veterinarii constănțeni au retras, din nou, de pe piață cantități importante de alimente care ar fi pus în pericol sănătatea consumatorului. Astfel, în perioada 9 – 15 mai, în cadrul controalelor tematice, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au confiscat și retras de la vânzare tone de alimente. Mai exact, au fost scoase de pe piață 5.429 kilograme de carne și produse din carne, 1.275 kilograme de lapte și [...]
Potrivit DSVSA Sălaj, la o unitate de tip măcelărie din orașul Șimleu Silvaniei, inspectorii sanitar-veterinari sălăjeni au confiscat nu mai puțin de 330 de kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate expirat și 71 de kilograme de produse din carne neetichetate la care nu s-a putut stabili trasabilitatea și elementele de identificare.   Tot în Șimleu Silvaniei, la un magazin de tip alimentar au fost confiscate alte 55 de kilograme de carne cu eticheta [...]
De regulă, alimentele vrac folosesc ambalaje sau recipiente reutilizabile, care circulă între procesator, eventualul furnizor angrosist și magazin. Alături de acestea, industria alimentară utilizează și ambalaje de mari dimensiuni, cum ar fi containerele. Pentru toate acestea trebuie asigurată o igienă perfectă, care să împiedice alterarea alimentelor.   Obiectivele spălării ambalajelor   Curățarea mecanică a ambalajelor și obținerea de ambalaje perfect [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN