Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Potrivit ultimului Raport emis de INSSE, în luna mai 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat creșteri cu 6,7% respectiv cu 4,9%.


Comparativ cu luna mai 2015, în luna mai 2016 la punctele de frontieră s-au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 19,2% cât și la plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 26,9%.


Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna mai 2016 au însumat 885,5 mii, în creștere cu 6,7% față de cele din luna mai 2015. Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în luna mai 2016 71,9%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 28,1%, ponderi similare cu cele din luna mai 2015. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (74,6% din total turiști străini), iar din aceștia 86,3% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna mai 2016 au însumat 1908,0 mii, în creștere cu 4,9% față de cele din luna mai 2015.


Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în luna mai 2016 75,5%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 24,5%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa ( 74,9% din total turiști străini), iar din aceștia 84,7% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.


Durata medie a șederii în luna mai 2016 a fost de 2,3 zile la turiștii români și 1,9 zile la turiștii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna mai 2016 a fost de 28,3% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,9 puncte procentuale față de luna mai 2015. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna mai 2016 s-au înregistrat la hoteluri (36,2%), pensiuni turistice (18,3%), hosteluri (17,9%), vile turistice (17,5%), moteluri (16,9%) și hanuri (14,2%).  


Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna mai 2016 de 896,2 mii, în creștere cu 19,2% față de luna mai 2015. Majoritatea vizitatorilor străini provine din țări situate în Europa (92,6%).


Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 59,3% provin din statele Uniunii Europene. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (32,8%), Bulgaria (23,1%), Germania (9,9%), Italia (7,0%), Polonia (4,7%) și Franța (3,7 %).


Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna mai 2016 de 1405,5 mii, în creștere cu (26,9%) comparativ cu luna mai 2015. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 69,6% din numărul total de plecări.


Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1.01-31.05.2016 au însumat 3468,8 mii, în creștere cu 12,7% față de cele din perioada 1.01-31.05.2015. Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01-31.05.2016 75,6%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 24,4% , ponderi similare cu cele din perioada 1.01-31.05.2015.


În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (75,1% din total turiști străini), iar din aceștia 84,3% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1.01-31.05.2016 au însumat 7008,9 mii în creștere cu 10,6 % față de cele din perioada 1.01-31.05.2015.


Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în perioada 1.01-31.05.2016 76,3%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 23,7%.


În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa ( 74,0% din total turiști străini), iar din aceștia 81,8% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Durata medie a șederii în perioada 1.01-31.05.2016 a fost de 2,0 zile atât la turiștii români cât și la turiștii străini.


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în perioada 1.01-31.05.2016 a fost de 23,4% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 1,1 puncte procentuale față de perioada 1.01-31.05.2015. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în perioada 1.01-31.05.2016 s-au înregistrat la hoteluri (29,9%), hosteluri (16,5%), pensiuni turistice (16,0%) și vile turistice (15,7%). Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați in structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare *) au provenit din Germania (90,1 mii), Italia (87,9 mii), Israel (77,8 mii), Franța (53,2 mii), Regatul Unit (52,2 mii). Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada 1.01- 31.05.2016 de 3454,7 mii, în creștere cu 12,7% față de perioada 1.01-31.05.2015.


Majoritatea vizitatorilor străini provine din țări situate în Europa (93,5%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 57,1% provin din statele Uniunii Europene. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (30,0%), Bulgaria (28,0%), Italia și Germania (cu câte 7,9% fiecare), Polonia (4,8%) și Franța (3,7%) . Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada 1.01-31.05.2016 de 5928,2 mii, în creștere cu 18,7% comparativ cu perioada 1.01-31.05.2015. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 69,3% din numărul total de plecări.

Alte articole recomandate:

Ioan Șerbănescu: În panificație, faza de prelucrare cuprinde o serie de operații tehnologice în urma cărora rezultă bucăți de aluat cu o anumită greutate și formă, corespunzând sortimentului fabricat. Operațiile tehnologice din cadrul fazei de prelucrare sunt: divizarea aluatului, prin împărțirea acestuia în bucăți cu greutate egală (prestabilită), operație urmată de modelarea aluatului (rotundă, alungită, împletită etc.) și dospirea finală, ultim [...]
Exportul de produse agroalimentare în 2013 a fost cu 30,2% mai mare față de anul precedent, valoarea totală fiind de peste 5,098 miliarde de euro, cu 1,183 miliarde de euro, mai mare, arată datele Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Importurile de produse agroalimentare au depășit ușor valoarea de 4,773 miliarde de euro, majorându-se cu 2,4% comparativ cu valoarea înregistrată în anul 2012. Față de 2012, livrările intracomunitare au crescut cu 10,9%, [...]
Există în continuare multe segmente din industria alimentară în care topul principalilor jucători este format din afaceri de familie din România, deși companiile multinaționale au achiziționat în ultimii ani numeroase afaceri construite de antreprenori români din industria alimentară, fie pentru a-și consolida cota de piață, fie pentru a-și asigura o nouă piață de desfacere, nota într-o analiză Ziarul financiar. De aici, [...]
Mai multe persoane alcoolice din Amsterdam sunt recompensate cu bere după ce muncesc aproximativ șase ore pe zi pentru salubrizarea orașului, informează BBC. Inițiativa aparține companiei private Rainbow, iar proiectul de față este finanțat parțial cu bani de la guvernul olandez.   Organizatorii afirmă că din punctul lor de vedere și celelalte țări ar trebui să abandoneze corectitudinea politica de modă veche și să adopte aceleași măsuri.   Rene, un bărbat în vârstă de 52 [...]
Lactate mai gustoase cu o cantitate mai mică de sodiu? Sigur că da, afirmă toți tehnologii. Dar, lactate mai gustoase, cu un conținut redus de sodiu, cu un preț de producție mai mic și fără probleme de etichetare? La această întrebare a răspuns o echipă de cercetători coordonată de Catharina Houdijk, la solicitarea companiei germane DSMIP Assets BV, care a finanțat tema de cercetare, prezentata succint de DiryReporter. Rezultatul s-a materializat [...]
            ANSVSA a dispus demararea acțiunilor specifice perioadei premergătoare zilei de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Scopul acțiunii este protejarea sănătății consumatorilor, în contextul unei afluențe mari de turiști și a creșterii rulajului de marfă pentru unitățile din industria alimentară din zonele de agrement ș [...]
Divizia de inspecție a produselor și cântare industriale a companiei Mettler-Toledo va prezenta portofoliul său de produse pentru trasabilitate și asigurarea calității la expoziția internațională Interpack, informează Global Meat News. Compania a declarat că se va concentra în mod predominant pe demonstrarea soluțiilor pentru îmbunătățirea securității produsului, creșterea productivității și optimizare [...]
Producătorul de bere danez Carlsberg a dezvoltat primul ambalaj 100% biodegradabil pentru a îmbutelia băuturi. Prezentat sub denumirea comercială “Green Fiber Bottle”, ambalajul este fabricat din fibră celulozică similară materialului din care sunt produse ambalajele pentru electrocasnice și cofrajele pentru ouă și cântărește "mult mai puțin" față de sticlă, potrivit directorului de ambalaje al companiei, Håkon Langen, citat de Quartz. “Ambalajul va [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi