Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) PepsiCo a decis să reintroducă aspartamul în băuturile sale carbogazoase din SUA după eșecul comercial al noilor îndulcitori artificiali, a declarat un purtător de cuvânt al companiei citat de AFP.


Gigantul băuturilor carbogazoase și al snack-urilor a decis în aprilie 2015 să înlocuiască acest îndulcitor principal prin sucraloză, comercializată în Franța sub numele de Canderel, după ce mai multe studii au acuzat aspartamul că ar fi cancerigen.


Dar vânzările nu au mers bine deoarece consumatorii americani au continuat să evite băuturile care conțin îndulcitori artificiali. Vânzările americane la Pepsi 'Light' au scăzut cu 10,6% în primul trimestru, în timp ce cele de Coca 'Light', produse de rivala Coca-Cola, au scăzut cu 5,7%.


„Consumatorii vor să aibă dreptul de a alege în privința băuturilor carbogazoase prin urmare am îmbogățit gama noastră de produse care sunt pe gustul lor”, a explicat purtătorul de cuvânt al companiei.


Pepsico va continua astfel să propună băuturi carbogazoase pe bază de sucraloză în timp ce Coca-Cola s-a orientat deja spre îndulcitori pe bază naturală precum stevia, o plantă cu mare capacitate îndulcitoare cu gust dulce-acrișor.

Alte articole recomandate:

În industria alimentara apa este folosită in cantităti mari, rezultand cantitati mari de ape reziduale. Consortiul olandez Colsen si H. van den Hul a gasit o solutie de tratare integrala a acestor ape reziduale. Ape reziduale tratate pot fi aduse la norme NTPA 001 sau 002, sau la calitati care sa le permita refolosirea in procesul de productie. In plus, cu aceasta tehnologie se poate produce energie (biogaz) prin transformarea materiilor organice in metan (CH4, componenta de b [...]
Consumul dă semne de oboseală după ce în luna august cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a crescut cu 3,7% comparativ cu perioada similară din 2013, un avans de două ori mai mic decât în iulie și de aproape trei ori mai mic comparativ cu iunie. Cifra de afaceri în consumul cu amănuntul, cel mai important indicator pentru consum, a început să crească în septembrie anul trecut și timp de un an a avansat fără sincope, potrivit datelor de la [...]
  Evolva – firma elvețiană din domeniul "biologiei sintetice" care produce stevia, vanilină, precum și alte ingrediente prin fermentarea microbiană - este pe punctul de a achiziționa compania Allylix din San Diego pentru a crea un "adevărat centru de putere în tehnologii de fermentare pe bază de drojdii", informează Food Navigator. Ambele companii au atras o mulțime de interese recent deoarece producătorii de alimente explorează potențialul [...]
Davino, controlat de omul de afaceri Dan Bălaban și oenologul Bogdan Costăchescu, deține peste 70 de hectare de viță-de-vie în proprietate și mai are alte 16 hectare în arendă. Cifra de afaceri pe cele trei firme ale grupului a fost de 2,5 milioane de euro în 2013. România are aproximativ 180.000 de hectare cultivate cu viță-de-vie, din care doar aproximativ 50.000 sunt în circuitul comercial. Antreprenorul Dan Balaban, care controlează producă­torul de vinuri [...]
(Agerpres) Berea nu ar fi o cauză a obezității, iar un consum moderat nu contribuie la creșterea greutății corporale, arată un studiu publicat de Institutul Științific pentru Sănătate Publică - Louis Pasteur, din Belgia.       Studiul, care a avut la bază obiceiurile a 10.000 de băutori de bere belgieni, arată, că 'un consum moderat de bere nu contribuie la instalarea obezității', în timp ce, între factorii de risc în creșterea masei corporale sunt [...]
România susține mărirea contingentului de mere și de alte produse agricole provenite din Republica Moldova, a declarat, ieri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la conferința organizată de LAPAR.           'Au fost câteva discuții la nivel de prim-miniștri, care au legătură cu agricultura. Vreau să îmi manifest sprijinul pentru mărirea contingentului de produse agricole din Republica [...]
Teodora Chiorean:   În cadrul măsurilor de igienă a spațiilor destinate industriei alimentare, obiectivul principal al igienizării este eliminarea de pe toate suprafețele pasibile de contact cu produsele, a reziduurilor organice care, de obicei, înglobează numeroase microorganisme. Igienizarea se realizează prin mijloace mecanice și fizice. Mijloacele mecanice de igienizare tind să se asocieze celor fizice, susținute de echipamente și utilaje, care conduc spre rezultate mult [...]
Pepsi, al doilea mare producător de băuturi răcoritoare de tip cola din lume, intenționează să promoveze trei tipuri noi de băutură de tip cola, în încercarea de a impulsiona vânzările aflate în declin. Potrivit USA Today, ideea celor de la Pepsi este de a oferi Pepsi Cola, în trei variante, (Pepsi, Pepsi Vanilla, Pepsi Wild Cherry) dar cu zahăr, în loc de îndulcitor. Sub sloganul "Pepsi Made With Real Sugar", producătorul va înlocui fructoza din [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN