Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Timioreana i Ciuca, branduri ale productorului de bere Ursus Breweries, au ocupat anul trecut primele dou poziii în clasamentul celor mai vândute mrci de bere, având fiecare o cot de pia de 14,1%, arat datele companiei de cercetare de pia Canadean.


„Timioreana i Ciuca sunt cele mai vândute dou beri din România în funcie de volum“, spunea recent Igor Tikhonov, preedintele Ursus Breweries, care cita compania AC Nielsen.  În clasamentul celor mai vândute cinci branduri mai sunt prezente Bucegi i Neumarkt, branduri ale Heineken, dar i Noroc, produs de Bergenbier.


Astfel, cele trei subsidiare ale multinaionalelor SABMiller, Heineken i Molson Coors domin cu brandurile pe care le produc clasamentul celor mai vândute mrci de bere.


Toate cele cinci branduri prezente în clasament fac parte din segmentele mainstream i economic într-o industrie în care mai bine din jumtate din vânzri sunt reprezentate de berea la PET. 

Alte articole recomandate:

  Cinci mențiunile de sntate referitoare la glucoz aprobate de Autoritatea European pentru Siguranța Alimentar (EFSA) în 2012 au fost interzise oficial de ctre Comisia European ca urmare a preocuprilor despre ce ar putea interpreta consumatorii în legtur cu consumul de zahr, informeaz Food Navigator. Afirmațiile, toate depuse de ctre Dextro Energy, au fost refuzate în mod oficial de ctre Comisie recent, cu decizia prezentat î [...]
Achizitia Angst reprezinta o noua etapa in dobandirea suprematiei in comertul de proximitate din Bucuresti de catre Mega Image si disparitia unui alt jucator local din Capitala, intr-un peisaj in care retelele independente devin tot mai rare, noteaza Magazinul Progresiv. Mega Image estimeaza vanzari de 21 de milioane de euro cu cele 20 de magazine Angst. Astfel, suma poate reprezenta vanzarile anuale ale retelei preluate. Pe de alta parte, din cifra de afaceri de 530 de milioane de eur [...]
În luna mai 2014, fa de luna precedent, numrul animalelor i al psrilor  sacrificate i greutatea în carcas a acestora au crescut la bovine i porcine, iar la ovine i caprine i pǎsǎri au sczut. În comparaie cu aceeai lun a anului 2013, numrul animalelor i al psrilor sacrificate a crescut la bovine, porcine i pǎsǎri i a scǎzut la ovine i caprine, iar greutatea în carcasǎ a acestora a crescut la bovine i [...]
(Autor: Ioan Serbanescu)  Consumul de pete a crescut simitor, productorii de pete-produse din pete realizând profituri din ce în ce mai mari. Îns, odat cu aceste realizri, productorii trebuie s accepte i responsabilitile pe care le au, în ceea ce privete protecia propriilor consumatori. Dac percepia publicului este aceea c petele reprezint o component a alimentaiei sntoase, productorii trebuie s se asigure c acest lucru devine real numai [...]
În cursul lunii noiembrie 2016 Direciile judeene sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor precum i a municipiului Bucureti au desfsurat activiti de control în unitile din industria agroalimentar care desfoar activiti pe domenii de activitate, precum fabricarea produselor de morrit, a pâinii i produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a buturilor rcoritoare i alcoolice, depozitarea de semine, legume i fructe. C [...]
Dupa cum informeaza businesswire.com, la jumatatea acestui an, compania americana Gyrotron Technology a depus o cerere pentru Brevet provizoriu referitor la o tehnologie revolutionara care ar rezolva problema contaminarii carcaselor de carne, dar si a pestelui care ar urma sa intre in procesul de fabricatie. In esenta ei, tehnologia Gyotron, care se inscrie in linia prelucrarilor termice, se bazeaza prin conceperea unui dispozitiv care foloseste fizica plasmei si reactia la fuziune. In teste, [...]
Procedura de implementare a Programului ”Comert 2016” lansat în acest an, prevede c firmele mici și mijlocii din România, cu cel puțin 2 ani vechime, pot obține de la stat finanțri nerambursabile de pân la 30.000 de euro. Schema de ajutor de minimis gestionat de Direcția Politici Antreprenoriale a Ministerului Economiei, urmrește s sprijine operatorii economici, societțile  și cooperativele, [...]
Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemoreaz pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale efectului letal al cldurii asupra microorganismelor și utilizarea tratamentului termic ca tehnic de conservare.  La rândul ei, pasteurizarea este un tip special de tratament termic pe care compania Tetra Pak, în manualul su d [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi