Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În perioada 23-27.05.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în: cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică etc.


Au fost verificate 308 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, dintre care 21 avertismente și 6 amenzi în valoare de 9.600 lei. A fost dispusă suspendarea temporară a activității, la două unități (un centru prelucrare lapte independent și un magazin alimentar), pentru deficiențe cu privire la nerespectarea normelor de igienă. La 48 unități au fost dispuse termene pentru remedierea neconformităților. Au fost retrase de la comercializare 58 kg carne, produse lactate și 150 ouă, fiind dirijate către unități de neutralizare.


Menționăm principalele neconformități înregistrate:


- nerespectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru;


- nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare;


- etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


- comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare;


- nedirijarea produselor neconforme, către o unitate de neutralizare specializată;


De asemenea, au fost evaluate 44 unități și mijloace auto de transport produse alimentare, în vederea înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor/emiterii autorizației de transport, fiind dispuse 15 termene pentru remedierea deficiențelor și 5 neacordări.


Au fost prelevate 25 probe din produse alimentare pentru efectuarea analizelor de laborator, raportat la prevederile Programului de supraveghere pe anul 2016.


În punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului București, au fost efectuate 65 controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 3 probe în vederea analizării reziduurilor de pesticide și radioactivitate.


În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor au fost recepționate 434 probe din produse alimentare, în vederea testării microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide și micotoxinelor, după caz.

Alte articole recomandate:

Clientii erau indusi in eroare si cumparau produse care erau prezentate ca fiind vandute la preturi reduse. De fapt, acestia erau pacaliti de promotiile facute de reprezentantii magazinului. “Valoarea cea mai mare a sanctiunii aplicate este de 25.000 lei si a fost aplicata unui operator economic la începutul lunii iulie, în urma verificarii evolutiei preturilor de vânzare la un numar de produse alese aleatoriu din cataloagele promotionale ale acestuia. Astfel, s-a [...]
Inspectorii OPC din Alba au reluat, luni, verificarile, in azilul de batrani unde in luna iunie au gasit 150 de kilograme de carne congelata, expirata de 9 ani. In plus, anchetatorii controleaza si alte doua centre pentru varstnici, in Alba Iulia. Rezultatele actiunii vor fi date publicitatii in scurta vreme. Controlul a scos la iveala lucruri socante: mai multi batrani ingrijiti de o congregatie crestina din Alba Iulia mancau carne care fusese bagata in congelatoarele azilului in 2005, desi [...]
Un singur abator, situat în localitatea Hereclean, este autorizat sanitar-veterinar în prezent la nivelul județului Sălaj pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale. "În județul nostru este autorizat sanitar veterinar abatorul de ovine aparținând Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn din Hereclean, unde se asigură controlul oficial sanitar veterinar prin personal cu experiență instruit în acest scop. Din motiv [...]
Reprezentanții Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS) au avut o curiozitate: să afle câte E-uri conțin mărcile de ciocolată puse în vânzare pe piața autohtonă. Acești aditivi sunt blamați în totalitate de nutriționiști, care recomandă înlocuirea dulciurilor oferite copiilor cu fructele și legumele. Metoda de lucru a celor de la “Protecția Consumatorului” după care au [...]
Conform expertilor FAO / WHO unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (abrev. HAP) sunt cancerigeni genotoxici. HAP pot contamina alimentele in timpul procesului de afumare si a procesului de incalzire si  uscare sau prin poluarea mediului ( particular pestele si produsele din peste sunt vulnerabile la contaminare).  Pentru a respecta HAP, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiti contaminati in alimente, a fost inlocuit d [...]
ANSVSA a convocat o ședință a Consiliului Științific pentru a supune dezbaterii acestui for cazul atipic de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB) depistat în România.   În avizul științific al Consiliului s-a menționat că acest caz reprezintă o formă atipică de ESB-tipul L (care apare sporadic la bovine), așa cum a confirmat Laboratorul Comunitar de Referință Weybridge din Marea Britanie, și situează efectivul de bovine din România într-o normalitate [...]
  Noi date de expunere pentru colorantul alimentar Allura Red (E129) sugerează că aportul actual este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare, în conformitate cu un aviz revizuit din partea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), informează Food Navigator. EFSA a inițiat evaluarea expunerii în 2013, după ce au apărut date noi despre Allura Red, care face parte dintr-un grup de coloranți alimentari cunoscut sub numele de [...]
(Comunicat) EFSA îndeamnă insistent oamenii de știință să aducă o schimbare pozitivă în sistemul european de siguranță alimentară, alăturându-se echipelor sale de experți în evaluarea riscurilor. Sunt așteptate candidaturi din partea oamenilor de știință de mare calibru, cu specializări în: sănătatea plantelor, organisme modificate genetic, hrană pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor, protecția plantelor, contaminanții din lanțul alimentar, pericole [...]

 

Living fresh
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN