Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În perioada 23-27.05.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în: cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică etc.


Au fost verificate 308 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, dintre care 21 avertismente și 6 amenzi în valoare de 9.600 lei. A fost dispusă suspendarea temporară a activității, la două unități (un centru prelucrare lapte independent și un magazin alimentar), pentru deficiențe cu privire la nerespectarea normelor de igienă. La 48 unități au fost dispuse termene pentru remedierea neconformităților. Au fost retrase de la comercializare 58 kg carne, produse lactate și 150 ouă, fiind dirijate către unități de neutralizare.


Menționăm principalele neconformități înregistrate:


- nerespectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru;


- nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare;


- etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


- comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare;


- nedirijarea produselor neconforme, către o unitate de neutralizare specializată;


De asemenea, au fost evaluate 44 unități și mijloace auto de transport produse alimentare, în vederea înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor/emiterii autorizației de transport, fiind dispuse 15 termene pentru remedierea deficiențelor și 5 neacordări.


Au fost prelevate 25 probe din produse alimentare pentru efectuarea analizelor de laborator, raportat la prevederile Programului de supraveghere pe anul 2016.


În punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului București, au fost efectuate 65 controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 3 probe în vederea analizării reziduurilor de pesticide și radioactivitate.


În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor au fost recepționate 434 probe din produse alimentare, în vederea testării microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide și micotoxinelor, după caz.

Alte articole recomandate:

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, vor intensifica acțiunile de control la unitățile care procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală animală și non-animală. Sunt vizate și unități de fabricare a produselor de morărit și panificație, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, semințe și conserve, unități de fabricare a băuturilor alcoolice ș [...]
Divizia de inspecție a produselor și cântare industriale a companiei Mettler-Toledo va prezenta portofoliul său de produse pentru trasabilitate și asigurarea calității la expoziția internațională Interpack, informează Global Meat News. Compania a declarat că se va concentra în mod predominant pe demonstrarea soluțiilor pentru îmbunătățirea securității produsului, creșterea productivității și optimizare [...]
(Comunicat) În data de 03.07.2017, la Constanța, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2017”. Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc. Astfel, în perioada 3 iulie – 03 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari [...]
(Comunicat) ANSVSA a organizat, în cadrul proiectului cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013:“Eficientizarea structurilor implicate în gestionarea situațiilor de criză generate de consumul de alimente cu impact asupra sănătății publice”, codul SMIS 40099 un seminar pentru prezentarea cadrului de reglementare privind gestionarea situațiilor de criză. Reuniunea a avut ca sco [...]
(Comunicat) In perioada 10.06. – 20.06.2014  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a  laptelui de consum, a produselor lactate, a untului si a branzeturilor. • Au fost controlati 1.042 operatori economici constatandu-se abateri la 750(~ 72 %);• A fost [...]
Procesarea la presiune ridicată (HPP) este o tehnologie promițătoare pentru a extinde viața la raft a brânzeturilor moi, Quesco Fresco, informează Dairy Reporter. Această afirmație este cuprinsă în ediția de ianuarie a Jurnalului Științei Lactatelor (Journal of Dairy Science) într-un articol scris de Tomasula și colaboratorii săi, prin care avertizează că există o implicație clară a costurilor. Quesco Fresco este o brânz [...]
În contextul în care în ultimii ani am asistat la mai multe incidente privind proveniența unor produse alimentare, atât la nivel național, cât și european, trasabilitatea reprezintă o soluție care garantează siguranța produselor alimentare, informeaza revista Progresiv. Care sunt cerințele pe care trebuie să le respecte operatorii din sectorul alimentar privind normele de trasabilitate și ce responsabilități au [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN