Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În perioada 23-27.05.2016, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au desfășurat activități de control în: cantine care funcționează în incinta creșelor și grădinițelor, unități de procesare și depozitare a produselor alimentare, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală, unități de alimentație publică etc.


Au fost verificate 308 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, dintre care 21 avertismente și 6 amenzi în valoare de 9.600 lei. A fost dispusă suspendarea temporară a activității, la două unități (un centru prelucrare lapte independent și un magazin alimentar), pentru deficiențe cu privire la nerespectarea normelor de igienă. La 48 unități au fost dispuse termene pentru remedierea neconformităților. Au fost retrase de la comercializare 58 kg carne, produse lactate și 150 ouă, fiind dirijate către unități de neutralizare.


Menționăm principalele neconformități înregistrate:


- nerespectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru;


- nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare;


- etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;


- comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare;


- nedirijarea produselor neconforme, către o unitate de neutralizare specializată;


De asemenea, au fost evaluate 44 unități și mijloace auto de transport produse alimentare, în vederea înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor/emiterii autorizației de transport, fiind dispuse 15 termene pentru remedierea deficiențelor și 5 neacordări.


Au fost prelevate 25 probe din produse alimentare pentru efectuarea analizelor de laborator, raportat la prevederile Programului de supraveghere pe anul 2016.


În punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului București, au fost efectuate 65 controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 3 probe în vederea analizării reziduurilor de pesticide și radioactivitate.


În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor au fost recepționate 434 probe din produse alimentare, în vederea testării microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide și micotoxinelor, după caz.

Alte articole recomandate:

Virusul diareei epidemice porcine (The Porcine Epidemic Diarrhea virus - PEDv) a afectat 20 de state americane, printre care și  Iowa, Carolina de Nord, Minnesota, Oklahoma și Nebraska, informează  Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (UDSA). Boala se răspândește doar în rândul porcilor tineri a căror rată de mortalitate este de 50%, dar poate ajunge până la 100%, susțin medicii veterinari implicați în studierea acestui focar de infecție. [...]
Merial și-a extins gama de teste și servicii care au ca țintă sănătatea animală și controlul cărnii de porc, anunță MeatProcessing, care citează un comunicat al companiei. Afacerea cu producerea cărnii de porc a cunoscut multe schimbări de-a lungul anilor- consolidare, schimbări în obiceiurile de consum ale consumatorilor, îmbunătățirea modului în care este comercializată carnea de porc si tendinta de constientizare publica asupra problemelor [...]
In cursul zilei de ieri, 17 decembrie, intre orele 6:00 - 10:00, politistii de la Sectia 2 Politie Rurala Ciurea, in colaborare cu un lucrator din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi si lucratori de la Directia Silvica Iasi, au actionat in targul de animale de pe raza comunei Scanteia, informează Buna Ziua Iași. Au fost verificate 43 de autoturisme si 52 de carute, dar si 52 de proprietari de animale, fiind aplicate 15 de amenzi in valoare de [...]
Veterinarii constănțeni au retras, din nou, de pe piață cantități importante de alimente care ar fi pus în pericol sănătatea consumatorului. Astfel, în perioada 9 – 15 mai, în cadrul controalelor tematice, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au confiscat și retras de la vânzare tone de alimente. Mai exact, au fost scoase de pe piață 5.429 kilograme de carne și produse din carne, 1.275 kilograme de lapte și [...]
Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de polițiștii și inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un supermarket din București, potrivit unor surse din Poliție.  Conform surselor citate, anchetatorii Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informație legată de faptul că în [...]
(Agerpres) Etichetarea ar putea trece din subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, Liviu Harbuz, deputat PSD și vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. ‘Avem în vedere un act normativ care va stabili foarte clar care sunt limitele de competență între ANSVSA, ANPC și celelalte instituții implicate pe lanțul alimentar [...]
(Agerpres) ANSVSA avertizeaza ca autoritățile bulgare au anunțat, în 7 august 2014, că ovinele și bovinele din unele zone din regiunea Gabrovo (centru-nord) au fost infectate cu febră aftoasă. Febra aftoasă a fost depistată la animale din patru municipalități din regiune – Gabrovo, Sevlievo, Triavna și Drianovo, a declarat Gheorghi Ghinev, de la biroul regional al Agenției pentru siguranța alimentară, transmite Agenția de presă BTA, citată de Agerpres. Autoritățile bulg [...]
  BladeStop, producătorii de echipamente senzoriale care pot reduce apariția de accidente la serviciu pentru persoanele care folosesc cuțite sau fierăstraie a lansat un nou produs de siguranță, GloveCheck. După succesul BladeStop de la lansarea sa în ianuarie 2014, compania a adăugat un alt nivel de siguranță în echipamentele sale GloveCheck care poate identifica o mănușă în fața unui ferăstrău. BladeStop a raportat că riscul de rănire al [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN