Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În Germania, prețurile laptelui alunecă sub cele ale apei minerale, iar mulți femieri se tem pentru viitorul lor. Prețurile laptelui scad din cauza supraofertei generate de eliminarea cotelor de producție anul trecut, scrie Deutsche Welle.


În Germania, aproximativ 75.000 de fermieri resimt impactul scăderii prețurilor, acestea si­tuându-se la jumătatea nivelului la care ar trebui să se afle pentru ca aceștia să-și poată acoperi în întregime costurile de producție.


Fermierii câștigă acum sub 30 de cenți pe litru, iar în unele cazuri 18 cenți pe litru, o scădere dra­matică față de 2013, când aceștia câștigau până la 42 de cenți pe litru.


Dintre cei 75.000 de fermieri din Germania, mii au intrat deja în faliment în ultimele luni, iar mulți se luptă să supraviețuiască, potrivit Spiegel.


Luna trecută, partidul creștin democrat al cancelarului german Angela Merkel a propus un pachet de susținere a fermierilor, în valoare de peste 200 de mili­oane de euro, ale cărui detalii ur­mează a fi prezentate la „summitul laptelui“ de la sfârșitul acestei luni.


În ultimele luni, producătorii de lapte au lansat ample de-monstrații în întreaga Europă pentru a protesta împotriva efec-telor devastatoare ale prăbușirii prețurilor laptelui.


La începutul lunii mai, în Germania supermarketul Aldi a redus prețul laptelui în magazinele sale de la 59 de cenți pe litru până la 46 de cenți, ceea ce înseamnă că laptele este acum mai ieftin decât unele branduri de apă minerală.


Ministrul german al agri-culturii Christian Schmidt a vorbit despre necesitatea unor limite de producție într-un interviu recent, însă a exclus posibilitatea revenirii la cotele care au dominat Europa timp de peste trei decenii.

Alte articole recomandate:

Eritritolul este un polialcool folosit ca îndulcitor în produsele alimentare cu conținut caloric scăzut. Se găsește în mod natural în fructe, de exemplu pere, pepeni sau struguri, în ciuperci și în alimente obținute prin fermentare, precum vinul, sosul de soia sau brânzeturile maturate. Din 1990, eritritolul este produs comercial și este adăugat în alimente și băuturi pentru a asigura gustul dulce și a îmbunătăți textura. Valoarea energetică [...]
Pentru producătorii de alimente, de băuturi, precum și pentru cei din industria farmaceutică care caută un avantaj competitive în fiecare fază a dezvoltării și procesării produsului , gama de ingrediente Fortitech Premixes poate fi cheia. Fortitech Premixes sunt mixuri personalizate de ingrediente functionale- vitamine, minerale, aminoacizi, nucleotide și diferite ierburi într-un singur premix omogen și eficient. Compania declară că poate combina două, zece sau [...]
Brandul de napolitane și înghețată JOE, una dintre cele mai bine vândute mărci românești de dulciuri, reprezintă 10% din cifra de afaceri a Nestlé România, înregistrând vânzări în jur de 16 mil. euro, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de companie. În 2012, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 161 mil. euro, acestea fiind ultimele date financiare prezentate de Nestlé România, cel mai mare [...]
În luna martie 2014, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile  agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna martie 2013 cu 19,7%, respectiv cu 18,2%. În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile  procesatoare a crescut cu 12,5%.   Martie [...]
Topul vizibilitatii brandurilor de Lactate si Branzeturi in online, in functie de expresiile folosite de utilizatori pe toate canalele analizate, este condus in luna aprilie de Activia, Napolact si Fruzu, noteaza Iqads. Topul celor mai importante pagini ale brandurilor de Lactate si Branzeturi in functie de numarul de “people talking about this”, calculat de Facebook, si in functie de numarul total al activitatilor fanilor de pe pagina, calculat de fbMonitor, este condus [...]
Cea mai bună fabrică de cozonac din județul Vâlcea se află în comuna Slătioara, unde, potrivit primarului Sorin Romcescu, se prepară "cel mai tradițional și ecologic produs de patiserie românească". "Nu vreau să mă laud gratuit, dar cei opt bucătari din comuna noastră gătesc cel mai bun produs de patiserie românesc. Este vorba de cozonacul de casă, fie cu stafide, fie cu nuci, fie cu rahat. Acest cozonac folosește cele mai bune și ecologic [...]
Gourmet Gift îți face anul acesta mai ușoară alegerea cadourilor de Crăciun!   Cu o experienta de mai multi ani in livrarea de cosuri cadou, cu mii clienti multumiti si zeci de mii de cosuri cadou livrate, Gourmet Gift este lider in segmentul online pe piata cadourilor corporate. Firma a inceput sa primeasca deja primele comenzi pentru cosuri cadou de Craciun, oferind discounturi generoase celor care plaseaza comanda pana la data de 30 octombrie 2014. O practica de zeci de ani in [...]
Un comunicat emis de Ministerul Finantelor informeaza ca angajatorii vor putea opta pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic, oferite sub forma unui portofel electronic alimentat de emitenți, fiind o alternativă modernă la cele pe suport de hârtie, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Companiile vor stabili împreună cu reprezentanții sindicatelor sau ai salariaților, prin contractele colective de muncă, clauze privind acordare [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi