Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

O nouă technologie de filetare a peștelui alb ar putea revoluționa industria norvegienă de pește, informează The Meat Site.


Spre deosebire de somonul de acvacultură, peștele alb variază foarte mult în dimensiune și greutate. Acest lucru înseamnă că, până acum , nimeni nu a fost în măsură să dezvolte o mașină care poate face file din acești pești.


Cu toate acestea, există acum un robot de filetare care ar putea duce la un progres pozitiv în industria pescuitului norvegian. Robotul este un rezultat al unui proiect de dezvoltare realizatde Nordic Innovation , în care Sintef , Marel , Feroe Origin și Norway Seafoods au lucrat împreună.


Realizarea file-urilor din pește alb este o operațiune complicată și necesită mult timp deoarece oasele sunt dificil de găsit și eliminat. Ca urmare, trei până la șapte la sută din cea mai valoroasă parte a peștelui este în prezent îndepărtată în mod inutil.


Cercetatorii de la Sintef ICT au efectuat teste cu raze X în laborator și au folosit scanere CP la Spitalul Universitar din Oslo pentru a afla mai multe despre unde se află oasele in pește.


Tehnologia se concentrează pe analiza și recunoașterea imaginilor. Noul robot localizează oasele de pește folosind tehnologia cu raze X , și face peștele file, rapid și precis cu un jet puternic de apă. Acest lucru înseamnă că peștele este garantat dezosat, înregistrând mai puține pierderi decât filetarea manuală.

Alte articole recomandate:

Bonduelle, expertul in legume, calitate si know-how, lanseaza pe piata din Romania o inovatie in categoria amestecurilor de legume congelate: amestecuri de legume, pre-gatite la aburi, pentru supa crema, o noua alternativa sanatoasa si gustoasa la gusturile traditionale.   Gama de legume pre-gatite la aburi pentru supa crema, gata in 3 minute, ofera 3 gusturi diferite, disponibile in ambalaje de 750g, pentru 5 portii si promite rapiditate in bucatarie, gust proaspa [...]
Brandul de mezeluri Marex, deținut de omul de afaceri Marin Moraru, este prezent pe rafturile magazinelor din retailul modern ca fiind produs de firma MIMBU din Brăila, entitate fără notorietate, dar care a fost înființată în 2009, noteaza Ziarul financiar. MIMBU este controlată de Aura Mariana Bratu (61 de ani), iar administrator este Gabriel Valentin Preda, care deține și 4,9% din firma Marex SA. Anul trecut, MIMBU a cumpărat terenuri, clădiri și echipamente de la Marex [...]
Cea mai mare companie producătoare de lactate, din România, Albalact, a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, manifestare care se va desfășura în zilele de 12 și 13 iunie la Hotel Alpin, din Poiana Brașov.   Albalact produce lapte si lactate proaspete intr-una dintre cele mai moderne fabrici din Europa Centrala si de Est – fabrica de la Oiejdea din judetul Alba. Compani [...]
O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Pentru iubitorii de spirtoase rafinate si tari, Stalinskaya a venit cu o supriza cat se poate de placuta, extinzandu-si gama de produse prin lansarea a două noi sortimente de vodcă premium, Stalinskaya Silver si Stalinskaya Blue.Vodca Stalinskaya Silver are o concentrație de alcool de 40% și este o băutură pentru socializare și a distracției, pe când Stalinskaya este destinată cunoscătorilor, având o concentrație de alcool de 45%. Noul produs Stalinskaya Silver se diferențiază [...]
În workshop-ul Fabrica de Lapte din prima zi a Expo-Conferinței Meat & Milk 2014, domnul Michal  Holdynski – Sef  al Departamentului  Cercetare si Dezvoltare  TEWES- BIS, din Polonia, a sustinut comunicarea cu titlul ”Solutii inovatoare aplicabile in Procesarea Laptelui”, in cadrul careia a prezenta cele mai noi produse si solutii ale companiei poloneze, dar si detalii despre activitatea companiei pe care o reprezintă si a firmei Legra [...]
Asociațiile de producători viticoli care au în proprietate și care exploatează minimum 100 de hectare de viță de vie nobilă ar putea primi de la statul român până la 80% din valoarea de investiție pentru înființarea și dezvoltarea combinatelor de vinificație. O propunere legislativă în acest sens a fost aprobată de Camera Deputaților din Comisia de agricultură cu o majoritate de 20 de voturi, iar inițiativa legislativă va ajunge în curând î [...]
Maria Demetriad:   * Sub impactul crizei, tehnologiile ready meal se reinventează * Încrederea consumatorilor în ieșirea din criză e la cote scăzute * Piața românească în scădere * Presiune pe inginerii tehnologi Marii furnizori își dispută o piață măruntă Conform raportului Euromonitor, care a analizat piața de ready meal din România, datele primului trimestru confirmă faptul că românii nu sunt prea mari amatori de [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN