Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Importurile de carne și lapte-materie prima, alaturi de importurile de produse alimentare din carne si lapte, au crescut in ultima perioada intr-un ritm care a determinat plasarea celor doua sectoare pe marginea prapastiei.


 


Ultimele date oficiale, precum si luarile de pozitie ale oficialitatilor din Romania, impreuna cu cele ale reprezentantilor principalelor asociatii profesionale din Romania, atrag din ce in ce mai des atentia asupra necesitatii cresterii productiei interne dar, mai ales, asupra necesitatii stringente a cresterii sprijinului pe care statul ar trebui sa il acorde FERMIERILOR si PROCESATORILOR care se vad coplesiti de patrunderea pe piata a marfurilor din import.


Cu siguranta, asa cum au anticipat organizatorii Expo-Conferintei Internationale Meat & Milk 2016, situatia importurilor va fi, poate, cel mai dezbatut subiect al evenimentului care se va desfasura in zilele de 12 si 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub titlul ”SUBFINANTARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri in calea unui business de succes, intr-o economie aflata in dezechilibru”.


 


Alaturi de alte aspecte, tema importurilor va fi analizata in urmatoarele dezbateri:


Workshop FERMA: ”Cat mai poate lupta fermierul roman cu importurile de carne si lapte-materie prima?” (13:20-14:00. Speakeri: Ioan Ladosi-Presedinte APCPR, Claudiu Franc-Presedinte FCBR, Dorin Valter Enache-Director DSVSA-Brasov)


Workshop CARNE: ”Preturi, Importuri, Calitate” (13:20-14:00. Speakeri: Sorin Minea-Presedinte Romalimenta, Vlad Manastireanu-Director Executiv ARC, Florin Capatana-Vicepresedinte AMRCR)


Workshop LAPTE: ”Multi am fost, putin am ramas, ce va fi maine?” (13:20-14:00. Speakeri: Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Dr. Ing. George Grecu-Consultant GERAMO, Dana Tanase-Director ANSVSA)


 


Tema importurilor si a masurilor care trebuie adoptate pentru protejarea fermierilor si procesatorilor romani va fi abordata si de urmatorii speakeri:


Viorica Dancila-Europarlamentar (12 mai, Sedinta generala, ora 9,15)


Simona Allice Mann-Secretar de Stat MADR (12 mai, Sedinta generala, ora 9,35 si Sesiunea ”Liber la cuvant”: 12 mai, ora 15:00-16:30)


Paul Anghel-Director General ANPC (12 mai, Sesiunea ”Liber la cuvant”, ora 15:00-16:30)


 


Din punct de vedere al sigurantei alimentare si al calitatii produselor, tema importurilor va fi analizata de:


Andrei Butaru- Presedinte ANSVSA (Sedinta generala-13 mai, ora 10:30)


Bogdan Marcel Pandelică- Presedinte ANPC (Sedinta generala-13 mai, ora 11:00)


 


Situatia generala a sectoarelor de carne si lapte din Romania, inclusiv problema importurilor, va fi si pe agenda Mesei rotunde din ziua de 13 mai, orele 12:00-13:30), la care au confirmat participarea ca speakeri:


Andrei Butaru-Presedinte ANSVSA, Bogdan Marcel Pandelica-Presedinte ANSVSA, Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Sorin Minea-Presedinte Romalimenta, Claudiu Franc-Presedinte FCBR, Ioan Ladosi-Presedinte APCPR, Stefan Padure-Presedinte APAR.


Subliniem ca domnul Achim Irimescu-Ministru al Agriculturii, a confirmat participarea la eveniment, subiectul importurilor pe care le-a atacat recent, cu vehementa, urmand sa fie abordat si de Domnia Sa.


Informam pe aceia care si-au anuntat participarea, cat si pe aceia care dorsc sa se inscrie, ca, nediminuand cu nimic importanta reprezentatilor asociatiilor profesionale din domeniile vizate, reprezentantii autoritatilor le transmit dorinta de a dialoga direct, nemijlocit, cu fermierii si procesatorii romani, cu toti aceia care au afaceri in domeniile carnii si laptelui.


INSCRIE-TE, PARTICIPA, IMPLICA-TE, INTRA IN DIALOG!


NU LASA PE ALTII SA HOTARASCA IN LOCUL TAU, FII ACOLO UNDE LUCRURILE SE INTAMPLA CU ADEVARAT, PARTICIPA LA MEAT & MILK 2016!


Meat & Milk 2016, DISCUTII DIRECTE, REZULTATE CONCRETE!


(În imagine, domnul Cornel Dănilă, Director General Covalact, în timpul dezbaterilor de la Meat & Milk 2015)

Alte articole recomandate:

Risipa alimentară poate fi redusă cu până la 60% prin educație și tehnologie, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la deschiderea celei de-a 29-a Conferințe Regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).           'Deși risipa este este una din marile probleme ale lumii moderne, aceasta poate fi redusă cu până la 60% în special prin educație și tehnologie. Ne-am adunat [...]
Patronatul Național al Viei și Vinului (PNVV) estimează pentru 2014 o diminuare a recoltei de struguri cu 25%, comparativ cu anul 2012, din cauza precipitațiilor și grindinei, ceea ce va influența și producția totală de vin. În schimb, calitatea ar putea fi una "de excepție" dacă vremea călduroasă se va menține și în perioada următoare. 2014 este un an cu o producție diminuată față de 2012 cu 25%. Vreau să punctez că anul 2013 a fost un an cu o producție de struguri și de vin [...]
Totul a început in urma cu un an, când s-a născut ideea proiectului nostru, la început  mai confuză, apoi din ce în ce mai clară și mai îndrăzneața. De mare ajutor ne-a fost partenerul nostru de la IFI Spania (Instituto de Formacion Integral S.L.U. –  www.ifionline.com/ro ) care a pus imediat la bătaie experiența lui în concepere, accesare și implementare proiecte cofinanțate din fonduri europene, destinate [...]
Șase ore a durat ieri ședința-maraton pe care reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au avut-o ieri, la sediul instituției, cu reprezentanții asociațiilor profesionale. Fermierii au avut posibilitatea de a-și prezenta propunerile pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, sugestii ce vor fi transmise la Bruxelles pe 15 martie. Reprezentanții producătorilor agricoli au avut ocazia să [...]
România a intrat pentru prima dată, după aproape 20 de ani, pe excedent în comerțul cu produse agroalimentare, înregistrând un plus de peste 3 milioane de euro după primele nouă luni ale anului, a declarat, marți, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de AGERPRES. "România nu a mai fost pe plus în comerțul cu produse agroalimentare din 1994, iar acum, la nouă luni, avem deja un excedent de 3,2 milioane de euro. Cred că vom [...]
Compania Supreme Concept Con­struct, una dintre firmele deținute de frații Jihad și Johhny Jabra, foștii pro­prie­tari ai brandului de ciocolată Pri­mola, a achiziționat la începutul acestui an bunuri ale producătorului de lactate Lactaprod din Brăila, aflat în faliment. Tranzacția se ridică la circa 1,4 mil. lei (300.000 de euro fără TVA), conform datelor apă­rute în Buletinul Pro­ce­durilor de Insol­vență. Lactaprod, care ope­ra o [...]
Auchan România va redeschide azi, sub brandul său, hipermarketul real din Craiova, al 14-lea remodelat din cele 20 cumpărate de la grupul german METRO, a anunțat retailerul. "Transformarea magazinului Real în Auchan a durat 10 zile și a constat în modificări tehnice și comerciale (...) Pe o suprafață netă de vânzarede 7.000 metri pătrați, noul hipermarket Auchan Craiovița oferă locuitorilor o gamă de peste 50.000 de produse ", se arată într-un comunicat [...]
Asociația Română a Cărnii și APRIL solicită reducerea cotei de TVA pe toată filiera de producție-procesare-comercializare, urmând să itensifice acțiunile de convingere a autorităților de luarea acestei măsuri. Astfel, într-un comunicat, ARC transmite că ”Scăderea TVA la carne și produse din carne, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creșterea [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN