Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania Sartorom a confirmat participarea la ediția a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes într-o economie aflată în dezechilibru”.


Despre Sartorom


Sartorom s-a născut acum aproape 25 de ani din dorinta unei absolvente de Politehnică, al cărei singur capital de pornire au fost bunul simț tehnic dobândit în facultate și cunoașterea unor limbi străine, de a promova balanțe de precizie și sisteme de filtrare în Romania. Vremurile de început au fost foarte grele, inflația, naționalizarea valutei și volatilitatea cursului de schimb nimiceau orice profit. Întreprinderile erau numai de stat și luptau ele însele cu supraviețuirea, nici gând să facă investiții în laboratoare, deși parcul de aparatură data în general din anii ’70.


Șansa a făcut ca unii dintre primii clienți privați apăruți în România, multinaționalele Coca Cola și Procter & Gamble, apoi grupul European Drinks al fraților Micula, să aprecieze flexibilitatea și hărnicia micii echipe Sartorom și să aleagă să-și doteze laboratoarele de la aceasta. Acești clienți ai primelor ore sunt și astăzi clienții Sartorom.


În timp, echipa a crescut, s-au alăturat ingineri de service și de vânzări, colegi pentru administrație și activitatea de vămuire, al cărei volum creștea în fiecare lună. S-au înființat birourile zonale, întâi la Timișoara, apoi la Cluj, la Brașov și Iași, și în ultimii ani dinainte de criză, la Craiova.


În 2004 s-a cumpărat un teren în București unde, după ani de avizare, aprobare și certificare, s-a clădit în sfârșit sediul central actual din șoseaua București-Măgurele nr. 232, unde firma s-a mutat în 2010.


Creșterea economică deosebită a Banatului a dus la decizia de a construi în 2007 și în Timișoara un sediu propriu, unde să activeze un laborator de etalonări și o echipă adevărată de vânzări și de service.


În 2010 a urmat certificarea laboratorului de etalonări acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru etalonarea mașinilor de forță, al extensometrelor și al aparatelor de cântărire.
Nu ne-am oprit la aceste domenii, ci ne-am extins in 2012 cu servicii de etalonare pipete și calorimetre adiabate. În 2013 a urmat atestarea a 5 colegi din departamanetul de etalonari ca metrologi autorizati.


In septembrie 2015 Sartorom si-a autorizat BRML Laboratorul de verificari metrologice, fiind în măsură să efectueze verificări inițiale, verificări periodice și după reparații ale umidometrelor pentru cereale și pentru balanțe* clasă I, II, III și IIII (*instrumente de cântărit cu funcționare neautomată).


Actualmente activitatea de etalonare, verificari metrologice si analize de cereale reprezintă un segment aflat în creștere vertiginoasă și un motor important al dezvoltării de ansamblu a Sartorom.


Segmentele de piață cărora se adresează Sartorom în prezent sunt diverse, începând de la tradiționala industrie alimentara, la care s-au adăugat în timp institutele de cercetare și universitățile, industria extractivă, și culminând în prezent cu agricultura, unde este lider de piață cu instrumentele germane Pfeuffer, și industria automotive, a construcțiilor de mașini, a prelucrărilor metalice și a maselor plastice, unde de asemenea are o poziție fruntașă cu mașinile de testare germane Zwick/Roell.


Echipa actuală, care numără 35 de angajați, a reușit să profite de redresarea economică a României de după criza economică și să revină în 2012, 2013 și mai ales în 2014 la cifre de afaceri comparabile sau mai bune decât în anii dinainte de criză. Încrederea clienților noștri este măsurabilă!

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au intervenit pe lângă autoritățile elvețiene de la Berna și oficialii de la Bruxelles pentru clarificarea situației privind presupusa interdicție introdusă de Elveția la importul cărnii de porc din România. Măsura a fost luată în contextul în care autoritățile din Țara Cantoanelor au confirmat eroarea produsă din cauza confuziei între pesta porcină africană, recent detectată în [...]
(Comunicat) În perioada 04.07.2016 – 10.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectori de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificați un număr de 199 de [...]
Cu o creștere de peste 17 %, prevăzută pentru acest an, firma Lloyd’s Register se dovedește a fi unul dintre cei mai importanți auditori din domeniul gestionării siguranței alimentare, precum și a certificărilor de calitate. Doamna Nicoleta Copăceanu, Sales & Marketing Manager, ne-a declarat: ”Practic, acoperim orice tip de servicii de audit și certificare în domeniul calității alimentelor, dar preocupările noastre acoperă tot [...]
  Cert ID Europa a introdus un program de certificare pentru a confirma că lecitina din floarea-soarelui nu conține urme de soia, informează Food Navigator. Programul este destinat pentru furnizorii de lecitină de floarea soarelui - în special pentru cei care aprovizionează industria de panificație, ciocolată și produse de patiserie – mai ales că în ultimul timp sectorul alimentar caută alternative de utilizat pe scară largă a lecitinei emulsificată din [...]
Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe. “Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate [...]
Fotometric Instruments a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brasov.   Fotometric Instruments își va expune produsele și serviciile din domeniul tehnicii de laborator, în cadrul Secțiunii B2B-Expo. Fotometric Instruments oferă spectrometre, cromatografe, aparatură de laborator, consumabile de laborator, anali [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de polițiștii și inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un supermarket din București, potrivit unor surse din Poliție.  Conform surselor citate, anchetatorii Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informație legată de faptul că în [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN