Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania Sartorom a confirmat participarea la ediția a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes într-o economie aflată în dezechilibru”.


Despre Sartorom


Sartorom s-a născut acum aproape 25 de ani din dorinta unei absolvente de Politehnică, al cărei singur capital de pornire au fost bunul simț tehnic dobândit în facultate și cunoașterea unor limbi străine, de a promova balanțe de precizie și sisteme de filtrare în Romania. Vremurile de început au fost foarte grele, inflația, naționalizarea valutei și volatilitatea cursului de schimb nimiceau orice profit. Întreprinderile erau numai de stat și luptau ele însele cu supraviețuirea, nici gând să facă investiții în laboratoare, deși parcul de aparatură data în general din anii ’70.


Șansa a făcut ca unii dintre primii clienți privați apăruți în România, multinaționalele Coca Cola și Procter & Gamble, apoi grupul European Drinks al fraților Micula, să aprecieze flexibilitatea și hărnicia micii echipe Sartorom și să aleagă să-și doteze laboratoarele de la aceasta. Acești clienți ai primelor ore sunt și astăzi clienții Sartorom.


În timp, echipa a crescut, s-au alăturat ingineri de service și de vânzări, colegi pentru administrație și activitatea de vămuire, al cărei volum creștea în fiecare lună. S-au înființat birourile zonale, întâi la Timișoara, apoi la Cluj, la Brașov și Iași, și în ultimii ani dinainte de criză, la Craiova.


În 2004 s-a cumpărat un teren în București unde, după ani de avizare, aprobare și certificare, s-a clădit în sfârșit sediul central actual din șoseaua București-Măgurele nr. 232, unde firma s-a mutat în 2010.


Creșterea economică deosebită a Banatului a dus la decizia de a construi în 2007 și în Timișoara un sediu propriu, unde să activeze un laborator de etalonări și o echipă adevărată de vânzări și de service.


În 2010 a urmat certificarea laboratorului de etalonări acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru etalonarea mașinilor de forță, al extensometrelor și al aparatelor de cântărire.
Nu ne-am oprit la aceste domenii, ci ne-am extins in 2012 cu servicii de etalonare pipete și calorimetre adiabate. În 2013 a urmat atestarea a 5 colegi din departamanetul de etalonari ca metrologi autorizati.


In septembrie 2015 Sartorom si-a autorizat BRML Laboratorul de verificari metrologice, fiind în măsură să efectueze verificări inițiale, verificări periodice și după reparații ale umidometrelor pentru cereale și pentru balanțe* clasă I, II, III și IIII (*instrumente de cântărit cu funcționare neautomată).


Actualmente activitatea de etalonare, verificari metrologice si analize de cereale reprezintă un segment aflat în creștere vertiginoasă și un motor important al dezvoltării de ansamblu a Sartorom.


Segmentele de piață cărora se adresează Sartorom în prezent sunt diverse, începând de la tradiționala industrie alimentara, la care s-au adăugat în timp institutele de cercetare și universitățile, industria extractivă, și culminând în prezent cu agricultura, unde este lider de piață cu instrumentele germane Pfeuffer, și industria automotive, a construcțiilor de mașini, a prelucrărilor metalice și a maselor plastice, unde de asemenea are o poziție fruntașă cu mașinile de testare germane Zwick/Roell.


Echipa actuală, care numără 35 de angajați, a reușit să profite de redresarea economică a României de după criza economică și să revină în 2012, 2013 și mai ales în 2014 la cifre de afaceri comparabile sau mai bune decât în anii dinainte de criză. Încrederea clienților noștri este măsurabilă!

Alte articole recomandate:

Potrivit unui comunicat transmis la redactia infoALIMENT, in cursul lunii ianuarie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate, desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse [...]
(Mediafax) Producătorii elvețieni de brânzeturi vor să combată falsificarea produselor lor, între care renumita brânză Emmental, cu ajutorul amprentei genetice, înființând în acest scop un depozit unde, la o temperatură de minus 80 de grade Celsius, sunt păstrate 10.000 de mostre de bacterii din lapte. Industria elvețiană a brânzeturilor, care a realizat anul trecut exporturi de 604 milioane de franci elvețieni (659 milioane dolari), a recurs la metoda [...]
Compania Biotrend Plus va invita la Indagra Food 2014, in pavilionul A, la parter, stand 04, sector C pentru a va prezenta cel mai bun produs al anului 2014 pentru fabricile de lapte – filtrul care curata laptele de celulele somatice. Reprezentantii companiei va asteapta  cu teste de ultima generatie pentru depistarea antibioticelor si aflatoxinelor din lapte, precum si teste de sanitatie. Compania Biotrend Plus SRL, este subsidiara companiei Biokom Trend din Bulg [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a publicat obiectivele programului de lucru pentru următorii trei ani, inclusiv opiniile cu privire la acrilamidă și cafeină, informează Food Navigator. Reprezentanții autorității au spus că repere esențiale pentru anul acesta includ adoptarea a aproximativ 400 de realizări științifice, reînnoirea comitetului de membri în opt dintre panel-urie sale științifice ș [...]
Autoritățile din orașul marocan Oujda, situat în nord-estul țării, au decis interzicerea măslinilor pe teritoriul localității, din cauza riscului de alergie la polenul arborelui, iar locuitorii trebuie să smulgă toți pomii din oraș până la finalul anului. Măsura inedită a autorităților implică smulgerea din rădăcini a mii de măslini de pe teritoriul orașului cu aproximativ 500.000 de locuitori, fie că sunt pe trotuare, lângă casele oamenilor sau în [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității [...]
Codificarea ADN (codurile de bare ADN), care poate confirma sau infirma faptul că un produs alimentar este ceea ce se pretinde, intră pe piață aducând cu sine promisiunea de a scoate la lumina fraudele motivate economic. Acest tip de infracțiuni care au ca obiect falsificarea alimentelor și a băuturilor nu este nou, și, din păcate, are o istorie milenară. Foamea de bani Încă de pe vremea lui Pliniu cel Bătrân, în secolul I d.Hr., istoricul roman se plângea [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN