Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania Sartorom a confirmat participarea la ediția a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes într-o economie aflată în dezechilibru”.


Despre Sartorom


Sartorom s-a născut acum aproape 25 de ani din dorinta unei absolvente de Politehnică, al cărei singur capital de pornire au fost bunul simț tehnic dobândit în facultate și cunoașterea unor limbi străine, de a promova balanțe de precizie și sisteme de filtrare în Romania. Vremurile de început au fost foarte grele, inflația, naționalizarea valutei și volatilitatea cursului de schimb nimiceau orice profit. Întreprinderile erau numai de stat și luptau ele însele cu supraviețuirea, nici gând să facă investiții în laboratoare, deși parcul de aparatură data în general din anii ’70.


Șansa a făcut ca unii dintre primii clienți privați apăruți în România, multinaționalele Coca Cola și Procter & Gamble, apoi grupul European Drinks al fraților Micula, să aprecieze flexibilitatea și hărnicia micii echipe Sartorom și să aleagă să-și doteze laboratoarele de la aceasta. Acești clienți ai primelor ore sunt și astăzi clienții Sartorom.


În timp, echipa a crescut, s-au alăturat ingineri de service și de vânzări, colegi pentru administrație și activitatea de vămuire, al cărei volum creștea în fiecare lună. S-au înființat birourile zonale, întâi la Timișoara, apoi la Cluj, la Brașov și Iași, și în ultimii ani dinainte de criză, la Craiova.


În 2004 s-a cumpărat un teren în București unde, după ani de avizare, aprobare și certificare, s-a clădit în sfârșit sediul central actual din șoseaua București-Măgurele nr. 232, unde firma s-a mutat în 2010.


Creșterea economică deosebită a Banatului a dus la decizia de a construi în 2007 și în Timișoara un sediu propriu, unde să activeze un laborator de etalonări și o echipă adevărată de vânzări și de service.


În 2010 a urmat certificarea laboratorului de etalonări acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru etalonarea mașinilor de forță, al extensometrelor și al aparatelor de cântărire.
Nu ne-am oprit la aceste domenii, ci ne-am extins in 2012 cu servicii de etalonare pipete și calorimetre adiabate. În 2013 a urmat atestarea a 5 colegi din departamanetul de etalonari ca metrologi autorizati.


In septembrie 2015 Sartorom si-a autorizat BRML Laboratorul de verificari metrologice, fiind în măsură să efectueze verificări inițiale, verificări periodice și după reparații ale umidometrelor pentru cereale și pentru balanțe* clasă I, II, III și IIII (*instrumente de cântărit cu funcționare neautomată).


Actualmente activitatea de etalonare, verificari metrologice si analize de cereale reprezintă un segment aflat în creștere vertiginoasă și un motor important al dezvoltării de ansamblu a Sartorom.


Segmentele de piață cărora se adresează Sartorom în prezent sunt diverse, începând de la tradiționala industrie alimentara, la care s-au adăugat în timp institutele de cercetare și universitățile, industria extractivă, și culminând în prezent cu agricultura, unde este lider de piață cu instrumentele germane Pfeuffer, și industria automotive, a construcțiilor de mașini, a prelucrărilor metalice și a maselor plastice, unde de asemenea are o poziție fruntașă cu mașinile de testare germane Zwick/Roell.


Echipa actuală, care numără 35 de angajați, a reușit să profite de redresarea economică a României de după criza economică și să revină în 2012, 2013 și mai ales în 2014 la cifre de afaceri comparabile sau mai bune decât în anii dinainte de criză. Încrederea clienților noștri este măsurabilă!

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În cadrul ședinței de Guvern, desfășurată în data de 04.11.2014, președintele ANSVSA, Dr. Vladimir Mănăstireanu a fost împuternicit să reprezinte statul român în demersurile care vor fi întreprinse privind încheierea Memorandumului de Înțelegere cu Secretarul pentru Agricultură, Zootehnie, Dezvoltare Rurală, Pescuit și Alimentație din Statele Unite Mexicane, prin intermediul Serviciului Național de Sănătate Publică, [...]
Food Vision este cel mai nou eveniment global care conectează liderii inovatori și managerii seniori în dezvoltarea  industriei alimentare și a băuturilor combinând conținutul strategic cu analiza amănunțită a celor mai importante trenduri și îmbunătățiri din piață. Liderii în cercetare și dezvoltare, marketing și strategii de afacere care sunt pasionați de inovație se întâlnesc la Food [...]
Ilie Stoian: Foodrinkeurope.eu, portalul Comisiei europene de specialitate, a publicat ”Programul european de îmbunătățire și inovație în domeniul biohazardului până în 2020 și mai departe”. Pornind de la realitățile lumii de azi, de la noile provocări puse în fața producătorilor de alimente dar și în fața celor care sunt puși să supravegheze siguranța alimentară a unui produs, a unei fabrici, a unui popor, programul trasează liniile ca [...]
Medicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat și actualmente deputat, este în cărți pentru un loc în conducerea celei mai importante agenții europene de supraveghere a siguranței alimentare: Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară – European Food Safety Authority (EFSA). Boardul de management al EFSA este format din șapte membri, iar mandatul actualei echipe de conducere expiră pe 30 iunie 2014. Dr. Liviu Harbuz este singurul specialist român care [...]
ANSVSA a demarat un program extins de controale la nivel național în vederea conformării prevederilor Deciziei Comisiei nr. 2014/176/UE referitoare la planul de controale coordonate de către Comisia Europeană. Acest plan de control urmărește stabilirea prevalenței unor practici frauduloase în comercializarea anumitor produse alimentare, prin determinare proteinei (ADN–ului) de cal în produsele alimentare comercializate și/sau etichetate ca având în conținut [...]
Industria Alimentară trece în această perioadă printr-o perioadă de tranziție, tranziție presărată cu evenimente istorice precum scăderea TVA-ului, regândirea politicilor de ajutorare a producătorilor, scheme noi de finanțare a procesatorilor, etc. Majoritatea extinderilor, fie că vorbim de producători zootehnici, fie că vorbim de procesatori sau abatoare, au fost făcute fără a lua în calcul și aspectele referitoare la managemantul deșeurilor și [...]
Soluțiile de măsurare Testo asigura calitatea alimentelor pe parcursul întregului lanț de producție, fără întrerupere și în conformitate cu standardele existente. Măsurarea parametrilor precum temperatura, umiditatea, valoarea pH-ului sau calitatea uleiului de gătit - în timpul producției, transportului sau al preparării alimentelor - nu a fost niciodată mai ușoară. Instrumentele de măsură Testo și-au dovedit fiabilitatea î [...]
(Comunicat) În  perioada 17.07.2017 – 23.07.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectoriisanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN