Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania Sartorom a confirmat participarea la ediția a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes într-o economie aflată în dezechilibru”.


Despre Sartorom


Sartorom s-a născut acum aproape 25 de ani din dorinta unei absolvente de Politehnică, al cărei singur capital de pornire au fost bunul simț tehnic dobândit în facultate și cunoașterea unor limbi străine, de a promova balanțe de precizie și sisteme de filtrare în Romania. Vremurile de început au fost foarte grele, inflația, naționalizarea valutei și volatilitatea cursului de schimb nimiceau orice profit. Întreprinderile erau numai de stat și luptau ele însele cu supraviețuirea, nici gând să facă investiții în laboratoare, deși parcul de aparatură data în general din anii ’70.


Șansa a făcut ca unii dintre primii clienți privați apăruți în România, multinaționalele Coca Cola și Procter & Gamble, apoi grupul European Drinks al fraților Micula, să aprecieze flexibilitatea și hărnicia micii echipe Sartorom și să aleagă să-și doteze laboratoarele de la aceasta. Acești clienți ai primelor ore sunt și astăzi clienții Sartorom.


În timp, echipa a crescut, s-au alăturat ingineri de service și de vânzări, colegi pentru administrație și activitatea de vămuire, al cărei volum creștea în fiecare lună. S-au înființat birourile zonale, întâi la Timișoara, apoi la Cluj, la Brașov și Iași, și în ultimii ani dinainte de criză, la Craiova.


În 2004 s-a cumpărat un teren în București unde, după ani de avizare, aprobare și certificare, s-a clădit în sfârșit sediul central actual din șoseaua București-Măgurele nr. 232, unde firma s-a mutat în 2010.


Creșterea economică deosebită a Banatului a dus la decizia de a construi în 2007 și în Timișoara un sediu propriu, unde să activeze un laborator de etalonări și o echipă adevărată de vânzări și de service.


În 2010 a urmat certificarea laboratorului de etalonări acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru etalonarea mașinilor de forță, al extensometrelor și al aparatelor de cântărire.
Nu ne-am oprit la aceste domenii, ci ne-am extins in 2012 cu servicii de etalonare pipete și calorimetre adiabate. În 2013 a urmat atestarea a 5 colegi din departamanetul de etalonari ca metrologi autorizati.


In septembrie 2015 Sartorom si-a autorizat BRML Laboratorul de verificari metrologice, fiind în măsură să efectueze verificări inițiale, verificări periodice și după reparații ale umidometrelor pentru cereale și pentru balanțe* clasă I, II, III și IIII (*instrumente de cântărit cu funcționare neautomată).


Actualmente activitatea de etalonare, verificari metrologice si analize de cereale reprezintă un segment aflat în creștere vertiginoasă și un motor important al dezvoltării de ansamblu a Sartorom.


Segmentele de piață cărora se adresează Sartorom în prezent sunt diverse, începând de la tradiționala industrie alimentara, la care s-au adăugat în timp institutele de cercetare și universitățile, industria extractivă, și culminând în prezent cu agricultura, unde este lider de piață cu instrumentele germane Pfeuffer, și industria automotive, a construcțiilor de mașini, a prelucrărilor metalice și a maselor plastice, unde de asemenea are o poziție fruntașă cu mașinile de testare germane Zwick/Roell.


Echipa actuală, care numără 35 de angajați, a reușit să profite de redresarea economică a României de după criza economică și să revină în 2012, 2013 și mai ales în 2014 la cifre de afaceri comparabile sau mai bune decât în anii dinainte de criză. Încrederea clienților noștri este măsurabilă!

Alte articole recomandate:

Măsurile care protejează consumatorul, introduse de Comisia Europeană și pentru care Bruxelles-ul a atenționat România că este pasibilă de sancțiuni din cauza neaplicării acestora, au fost aprobate de Guvern prin ordonanță de urgență. Adoptarea vine după ce, inițial, respectivele măsuri au fost avizate tot de Guvern printr-o lege a cărei aplicare era mai târzie. Comisia Europeană a decis însă să adopte o singură directivă cu norme standard privind aspectele comune ale [...]
(Agerpres) Un nou tip de gripă aviară, denumită H5N6, care ar putea da naștere unor noi probleme a fost descoperit în China, au avertizat specialiștii de la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Virusul este foarte periculos pentru păsări, având în vedere că înaripatele infestate mor în 72 de ore. Noua tulpină a apărut în mai multe zone din China, însă acestea sunt foarte îndepărtate unele de altele. Organizația [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) poate solicita companiilor mai multe date privind siguranța plantelor modificate genetic în aplicații pentru reautorizarea necesară după zece ani, despre care experții spun ar putea duce la confuzie și documente inutile atât pentru companie cât și pentru evaluator, informează Food Navigator. Unitatea GMO a EFSA a propus modificările în proiectul său document de orienta [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]
Începând cu acest an autoritățile sanitar-veterinare din Rusia au implementat noi reglementări privind transportul cărnii de porc și a produselor din carne de porc pe teritoriul țării. Noile reglementări au fost elaborate de Ministerul Agriculturii din țară, împreună cu serviciul sanitar-veterinar Rosselkhoznadzor pentru a ajuta în prevenirea răspândirii pestei porcine africane, informează Agrobroker. Conform noilor reglementări, fermierilor [...]
Codificarea ADN (codurile de bare ADN), care poate confirma sau infirma faptul că un produs alimentar este ceea ce se pretinde, intră pe piață aducând cu sine promisiunea de a scoate la lumina fraudele motivate economic. Acest tip de infracțiuni care au ca obiect falsificarea alimentelor și a băuturilor nu este nou, și, din păcate, are o istorie milenară. Foamea de bani Încă de pe vremea lui Pliniu cel Bătrân, în secolul I d.Hr., istoricul roman se plângea [...]
(Comunicat) În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel național, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure. Aceste acțiuni vor include toți medicii veterinari din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru [...]
(Agerpres) Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au intervenit pe lângă autoritățile elvețiene de la Berna și oficialii de la Bruxelles pentru clarificarea situației privind presupusa interdicție introdusă de Elveția la importul cărnii de porc din România. Măsura a fost luată în contextul în care autoritățile din Țara Cantoanelor au confirmat eroarea produsă din cauza confuziei între pesta porcină africană, recent detectată în [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN