Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

VINVEST Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură împreună cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România organizează cea de-a 11-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST, care va avea loc în perioada 11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri Timiș.


Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, din dorința de a deschide noi punți de comunicare între consumatorii vinului românesc și internațional și având convingerea că această nobilă licoare reprezintă cel mai bun liant între suflete, VINVEST își propune ca, anul acesta, pe parcursul întregii perioade a Salonului, să organizeze o serie de evenimente, reunite sub genericul „Zilele Vinului, Gastronomiei și Culturii Internaționale”. „Participanții la VINVEST 2014 Timișoara se întâlnesc față în față cu oameni de afaceri, reprezentanți HoReCa, consumatori, autorități locale și jurnaliști. Organizarea Zilelor Vinului, Gastronomiei și Culturii Internaționale va atrage un număr semnificativ de vizitatori, o creștere a vânzărilor, promovarea evenimentului realizându-se și prin intermediul ambasadelor/consulatelor partenere”, se arată în comunicatul citat.


De asemenea, prezența Asociației Presei Agricole din România recunoscută de către Federația Europeană a Presei Agricole le oferă expozanților șansa de a transmite informații către 40 de jurnaliști specializați în presa agricolă națională, dar și către ceilalți membri ai Federației, mai informează organizatorii.


Cu ocazia organizării Zilelor Vinului, Gastronomiei și Culturii Internaționale, vizitatorii vor putea participa la toate activitățile de degustare a vinurilor și a produselor specifice țărilor partenere, precum și la diferite evenimente culturale.
„VINVEST 2014 respectă tradiția împământenită de zece ediții încoace – în fiecare an, evenimentul are loc în apropierea Sărbătorilor Pascale, când oamenii de obicei cumpără vinul și celelalte produse nelipsite de pe mesele tradiționale”, mai precizează comunicatul citat.

Alte articole recomandate:

Prima unitate Chocolat, în sistem de franciză, se va deschide pe data de 25 aprilie a.c. în orașul Brașov. Boutique Cafe Chocolat Brașov este amplasat în Piața Sfatului, nr. 28. Tudor Constantinescu, cel care pus bazele brandului Chocolat și ale rețelei de restaurante și boutique-uri cu același nume, a decis ca anul acesta să extindă rețeaua în afara  Capitalei, însă în sistem de franciză. Planurile pentru anul în curs includ încă o [...]
Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului de prune Topoloveni deschide larg porțile Fabricii de magiun în cadrul unui eveniment care va celebra cei 100 de ani ai rețetei de magiun de prune.  Pe 11 septembrie, începând cu ora 12:00 consumatorii sunt invitați să pășească alături de Sonimpex Topoloveni acest prag istoric pentru gastronomia românească. La eveniment vor participa consumatori, dar și oficilitati locale [...]
Brutariile Paul lanseaza o campanie promotionala de vara dedicata tartelor cu fructe, desfasurata in perioada 8 iulie - 17 august, anunta un comunicat emis de Golin. Campania "Festivalul fructelor" are componente in-store, PR, OOH (stickere in metrou) si online pe paginile de Facebook si Instagram ale Paul Romania. Agentiile care s-au ocupat de dezvoltarea si implementarea campaniei sunt McCann si Golin, informeaza Iqads. In perioada promotiei, clientii Paul primesc o tarta gratuit pentru [...]
       Consumul de carne de miel nu va crește în perioada Sărbătorilor Pascale, consideră Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România. Aceasta a declarat pentru www.bursa.ro: "Având în vedere situația financiară a oamenilor din țara noastră, consumul nu va crește nici în acest an. În 2013, au fost tăiați cu 1,5 milioane de miei mai puțin față de cât se tăia în general în [...]
RBC (Romanian Business Consult), lider al pieței de soluții IT pentru retail-ul și industria alimentară din România, a devenit Partener al EXPO-Conferinței Meat & Milk 2015, care se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La eveniment, RBC va fi reprezentată de domnii Gabriel Pavel și Daniel Bejan, prezența companiei fiind marcată atât de o prezentare care va fi susținută [...]
La Topoloveni, un oraș cu puțin peste 10.000 de locuitori, se fabrică singurul produs alimentar din România cu Indicația Geografică Protejată, și anume Magiunul de Topoloveni, produs a cărui certificare s-a obținut în urmă cu trei ani. Preparatul fabricat de Sonimpex Topoloveni este cunoscut în Uniunea Europeană datorită rețetei vechi de 100 de ani după care se prepartă și a calitățiilor nutritive pe care le deține. "Magiunul nu este acum "numai un brand al [...]
Totul a început in urma cu un an, când s-a născut ideea proiectului nostru, la început  mai confuză, apoi din ce în ce mai clară și mai îndrăzneața. De mare ajutor ne-a fost partenerul nostru de la IFI Spania (Instituto de Formacion Integral S.L.U. –  www.ifionline.com/ro ) care a pus imediat la bătaie experiența lui în concepere, accesare și implementare proiecte cofinanțate din fonduri europene, destinate [...]
Pe 31 ianuarie 1865, exact cu 145 de ani in urma, renumitul chimist rus, Dmitri Mendeleev, a sustinut teza de doctorat pe tema „Conditionarea reciproca dintre spirt si apa”. Rezultatul studiului i-a adus titlul de profesor la catedra de chimie a Universitatii de Stat din Peterburg. Mendeleev a descoperit ca aceasta bautura trebuie sa aiba un continut alcoolic de 38%. Dar, pentru ca pe vremea lui, bauturile alcoolice erau taxate pe baza de tarie, procentajul a fost rotunjit la 40%, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN