Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

GEA România a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.


 


La nivel de Grup, GEA furnizează: Tehnologii pentru fermă, Echipamente mecanice pentru întreaga industrie alimentară, Tehnologii de procesare, Tehnologii de refrigerare, Tuneluri de frig, Mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, Tehnologii de ambalare, Tehnologii Food & Beverages, precum și Tehnologii Non-Food(Pharma/Chemicals și pentru alte industrii).


GEA Group Aktiengesellschaft este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de tehnologii destinate industriei de procesare a alimentelor, având în anul 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 4,5 miliarde de euro. Ca Grup Tehnologic Internațional, GEA  se axează pe producția de tehnologii ultraperformante de procesare și componente destinate fabricării produselor alimentare.


Grupul generează mai mult de 70 la % din veniturile sale, asigurând o creștere durabilă a afacerilor. La 31 decembrie 2014, Grupul număra mai mult de 18.000 de salariați, în intreaga lume. GEA Group este lider de piata în domeniile sale de activitate, compania fiind listată la MDAX (Indice bursier german G1A, WKN 660 200). Totodată, compania este element constitutiv al MSCI Global Sustainability. Informații detaliate despre afacerile și produseleGEA Group Aktiengesellschaft puteți afla accesând www.gea.com.

Alte articole recomandate:

Ioan Șerbănescu: În panificație, faza de prelucrare cuprinde o serie de operații tehnologice în urma cărora rezultă bucăți de aluat cu o anumită greutate și formă, corespunzând sortimentului fabricat. Operațiile tehnologice din cadrul fazei de prelucrare sunt: divizarea aluatului, prin împărțirea acestuia în bucăți cu greutate egală (prestabilită), operație urmată de modelarea aluatului (rotundă, alungită, împletită etc.) și dospirea finală, ultim [...]
Nestle a deschis cea mai eficientă fabrică de lactate din punct de vedere al consumului de apă, în Mexic și declară că au un plan pentru reducerea consumului de apă în alte unități de procesare, informează Dairy Reporter. Activitățile din fabrica de lactate Nestle, Cero Aqua (”apă zero”) se desfășoară sub conceptul de a nu extrage niciun pic de apă din pânza freatică și folosind apa din lapte în timpul procesului de producer [...]
(Autor: Ioan Serbanescu)  Efectul principal al afumării cu ajutorul fumului lichid constă în îmbunătățirea gustului, datorită componenților fumului și temperaturii scăzute la care se produce afumarea. La acestea, se adaugă îmbunătățirea aspectului, o acțiune antioxidantă a produselor și prelungirea duratei de conservare, datorată acțiunii antibacteriene a componenților fumului lichid.   Particularități generale, [...]
Reiser oferă soluții pentru procesatorii de brânzeturi care includ aplicații pentru formarea, extrudarea, depozitarea brânzeturilor.  De la brânză sub formă de cuburi sau mărunțită, forme cilindrice și sferice, de la brânzeturi mexicane la cheddar, harvati si mozzarella, de la brânzeturi tari și maturate la brânzeturi din lapte de capră și moi, Reiser este soluția completă pentru toate aceste procese de fabricare [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Miozina este principalul responsabil de legarea apei și a particulelor de grăsime. Fabricarea produselor din carne mărunțită cu proprietăți texturale corespunzătoare este strâns legată de funcționalitatea proteinelor din carne în matricea tridimensională. Formarea acestei matrice este rezultatul interacțiunilor proteine-apă, proteine-proteine și proteine-lipide în [...]
Pe cât de diversă e gama sortimentală, pe atât de diversă e și oferta de echipamente destinate fabricării înghețatei, procesatorii având, cu adevărat, de unde să aleagă. Compania daneză Bicecream a lansat de curând un nou congelator deosebit de eficient. Linia de congelare WS Freezer este special concepută pentru a oferi un control optim procesului de producție. Utilajul este poate fi operat manual, semi-automat sau complet automatizat, î [...]
  Procesarea la înaltă presiune (HPP) va fi cea mai importantă tehnologie de procesare a alimentelor pentru industria europeană în următorii zece ani, informează Food Navigator luând în considerare noile studii. Campden BRI a chestionat 52 de experți europeni în mare parte din industria alimentară și a constatat tehnologia HPP a reieșit din cela mai multe răspunsuri. Potrivit studiului, publicat in jurnalul Innovative Food Science and [...]
(Autor: Ioan Serbanescu)  Produsele de caramelaj intră în categoria produselor zaharoase, care include un larg sortiment de alimente, caracterizate printr-un conținut ridicat de zahăr solubil (glucoză, zaharoză), aspect atrăgător, gust dulce, arome plăcute și valoare energetică ridicată (circa 400 kcal/100 g). Sunt totodată produse care conțin vitamine (vitamina A, tocoferol, acid ascorbic, rivoflavină) și minerale (sodiu, potasiu, calciu).   Tehnologia și controlu [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN