Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, a demarat un parteneriat de succes cu Velpitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS la nivel inalt, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului Velpitar fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.


 


Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, a obtinut o importanta certificare internationala (IFS 6) privind siguranta alimentara pentru fabrica sa Bucuresti Libertatea.


Certificarea IFS 6 atesta faptul ca produsele realizate in fabrica Libertatea, una dintre cele mai mari unitati de panificatie bucurestene, sunt de calitate superioara si respecta toate standardele internationale in domeniu.


"A fost un proces de lunga durata. Vorbim de 6 luni de zile, cu o desfasurare impresionanta de forte umane si financiare", a declarat Livia Doja, Director Calitate Vel Pitar, care a condus echipa de implementare a proiectului si a obtinut certificarea IFS.


Pentru a obtine standardul IFS, fabrica Vel Pitar din Bucuresti a demonstrat ca respecta nu mai putin de 250 de exigente tehnice, printre care gestionarea alergenilor care se gasesc in diferite ingrediente, pentru a nu contamina produsele intre ele; contaminarile cu corpuri straine care pot proveni din utilaje/manipulari si pot ajunge in produs; gestionarea igienei atat pe infrastructura, spatii, utilaje, cat si in cazul personalului operator.


In acest scop, grupul Vel Pitar a investit in linii tehnologice de ultima generatie, complet automatizate, incepand cu operatia de framantare si pana la procesul de ambalare.


Rezultatul: produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioara, avand prospetime indelungata, culoare si forma constante, iar productivitatea este crescuta.


Ce inseamna pentru consumatori obtinerea certificarii IFS de catre Vel Pitar


Pentru consumatorii produselor Vel Pitar, certificarea IFS 6 inseamna, in primul rand, siguranta alimentara. Standardul alimentar IFS este recunoscut la nivel international de catre GFSI (Global Food Safety Initiative) si atesta faptul ca produsele sunt conforme cu specificatiile de produs si cu legislatia locala si internationala, care certifica siguranta si calitatea pentru consumatori.


Mai exact, consumatorii Vel Pitar pot fi siguri ca produsul achizitionat contine exact ce scrie pe ambalaj si a fost produs in Romania la standarde similare cu cele occidentale.


Clientii pot fi 100% siguri ca fabrica Vel Pitar respecta exact legile nationale si internationale, precum si standardele mondiale pe linia de productie.


Vel Pitar Bucuresti Libertatea este una dintre putinele fabrici de paine din Romania care a obtinut aceasta certificare, care garanteaza respectarea standardelor internationale in domeniu.


La fabrica Vel Pitar Bucuresti Libertatea se fac majoritatea sortimentelor de paine pe care Vel Pitar le comercializeaza - paine neambalata, Grau Intreg, Chef Gourmand, 100% Secara si Sylvester Graham.


 


Despre Vel Pitar:


Grupul Vel Pitar este cea mai mare companie de panificatie din Romania, cu 12 unitati de productie situate in 10 orase principale ale tarii. Vel Pitar este lider de piata in categoria de panificatie, oferind clienților din toată țara produse de panificație și morărit de calitate superioară, în acord cu cerințele legale și de reglementare naționale și europene.

Alte articole recomandate:

Menționarea pe etichete a țării de origine (country-of-origin labelling – COOL) pentru carnea utilizată ca materie primă în alimentele procesate este cu un pas mai aproape să devină realitate, în urma unui vot în Parlamentul European dat pe 12 februarie. În acest sens, domnul Christian Verschueren, director-general al EuroCommerce, a declarat pentru France Press că: ”etichetarea obligatorie a originii cărnii folosite în astfel de [...]
Urmare a informațiilor primite de la Comisia Europeană și mesajele de alertă ale Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală referitoare la situația epidemiologică privind influența aviară din Uniunea Europenă, ANSVSA a întreprins următoarele măsuri suplimentare pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României: - monitorizarea severă a comerțului intracomunitar, verificarea tuturor transporturilor de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost [...]
(Comunicat) În perioada 04.07.2016 – 10.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectori de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificați un număr de 199 de [...]
Soluțiile de măsurare Testo asigura calitatea alimentelor pe parcursul întregului lanț de producție, fără întrerupere și în conformitate cu standardele existente. Măsurarea parametrilor precum temperatura, umiditatea, valoarea pH-ului sau calitatea uleiului de gătit - în timpul producției, transportului sau al preparării alimentelor - nu a fost niciodată mai ușoară. Instrumentele de măsură Testo și-au dovedit fiabilitatea î [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
FoodProcessing Technology anunță punerea la punct a unui nou sistem de inspecție a produselor din carne deja ambalate, cu ajutorul razelor X. Sistemul X Ray Azano este conceput inspecției produselor deja ambalate, urmărind detectarea eventualelor contaminări ale produselor, inclusiv a celor cu metale, bucăți de sticlă etc. Echipamentul este construit potrivit legislației internaționale în materie de siguranță alimentară și siguranță în exploatare, fiind neinvaziv și [...]
(Comunicat) Producătorii agricoli români susținuți prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spații protejate dau dovadă de seriozitate și cumpătare în ceea ce privește utilizarea optimă și în condiții de siguranța a produselor de protecție a plantelor. Astfel, produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorității Naționale Fitosanitare, respectându-se timpul de [...]
Autoritatea olandeză pentru siguranța alimentară a oprit exportul de carne de vită al firmei Van Hattern Vlees, după ce a descoperit carne de cal. Raportul HAACCP Europa a confirmat că Autoritatea olandeză pentru Siguranță Alimentară (NVWA) a oprit de la vânzare 600 tone de carne de vită, după ce s-a descoperit că această carne era de cal. Firma Van Hattern Vlees urma să comercializeze această carne la export și în lanturile de supermarket-uri. Evidențele [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN