Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Ulterior ședinței generale din ziua de 12 mai, în programul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”, este programat să aibă loc Workshop-ul Carne-Procesatori.


 


Sub genericul ”Între tradiție și reinventare, să nu uităm profitul”, vor fi dezbătute cele mai acute teme ale momentului. După cum cunoaștem cu toții, realitatea sectorului românesc al cărnii oferă mai multe fațete. Pe de o parte, procesatorii se văd nevoiți să se reinventeze continuu, pentru a veni mereu în fața consumatorilor cu produse noi. Pe de altă parte, obieciul de consum al românilor obligă la tradiție. De aici, și întrebarea: Care este cel mai scurt drum spre profit? Cu siguranță, participanții la workshop vor căuta cele mai bune răspunsuri.


 


Titlurile orientative ale workshop-ului care va începe la ora 11,15, sunt următoarele:


 


-Ecuația succesului: Investiții+Profesionalism+Calitate(Prezentarea unei afaceri de succes)


-Materii prime și tehnologii inovatoare de procesare a cărnii (Prezentare de tehnologii, ingrediente, materii prime etc.)


-Sustenabilitatea, condiție obligatorie a noilor ambalaje(Prezentare de noi tehnologii de ambalare, soluții de prezervarea mediului etc)


-Calitatea și siguranța garantează succesul la raft(Prezentare de teste, echipamente și servicii în domeniul siguranței alimentare)


-Aplicații IT de management al afacerii (Prezentare de soluții informatice, aplicații mobile, soluții IT de gestiune etc.)


 


Finalul atelierului de discuții va fi marcat de dezbaterea cu titlul ”Prețul, o dispută fără sfârșit”, dezbatere la care au confirmat participarea ca speaker-i domnii Sorin Minea-Președinte Romalimenta și proprietarul companiilor Angst și Salsi, și Florin Căpățână-Vicepreședinte al AMRCR. În aceeași dezbatere a fost invitat să participe ca speaker domnul Vladimir Mănăstireanu, Director Executiv al Asociației Române a Cărnii.


Pentru a rezerva din timp spații de prezentare, invităm companiile să acceseze site-ul meat-milk.ro, sau să trimită cereri de înscriere pe adresa office@infogroup.ro. Detalii suplimentare la tel: 021.223.25.21.


Nu uitați! Expo-Conferința Internațională Meat & Milk este SINGURUL eveniment de profil din România, dedicat acestor două sectoare. 


Meat & Milk: Tradiție, Profesionalism, CONTINUITATE!

Alte articole recomandate:

În urma declarațiilor domnului Claudiu Frânc, referitoare la situația dificilă a fermierilor din Maramureș, în relația cu FrieslandCampina, privind livrările de lapte-materie primă spre această companie, declarații apărute în Stirile Agricole și preluate de media specializată, domnul Cornel Caramizaru, Director de Vânzări al firmei, face următoarele precizări: ”In primul rand, am vrea sa subliniem ca informatiile privind [...]
Preturile materiilor prime pentru industria alimentara sunt in scadere pe pietele internationale si pun o presiune tot mai mare pe preturile produselor finite din industria FMCG. Conform cotatiilor afisate de principalele burse pentru cereale, carne sau oleaginoase, preturile pentru principalele materii prime sunt in scadere usoara de mai multe luni consecutiv, informeaza Revista Piata. Pe lantul alimentar, crescatorii de animale sunt printre primii beneficiari ai recoltelor bune d [...]
(Agerpres) Toate unitățile care au beneficiat de perioada de tranziție acordată până la 31 decembrie 2013 pentru îmbunătățirea calității laptelui crud procesează acum numai lapte conform standardelor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Potrivit Autorității, din totalul celor 64 unități de procesare a laptelui care au beneficiat de perioada de tranziție pentru a procesa lapte [...]
Ca de fiecare dată, standul companiei Valdo Invest a găzduit numeroase întâlniri de afaceri, în urma cărora vor rezulta, cu siguranță, noi contracte comerciale. Special pentru infoALIMENT Magazin, domnul Liviu Năstase, Director General al firmei, a declarat că, din păcate, segmentul afacerilor care vizează furnizarea de tehnologii de procesare a laptelui a stangat, din cauza dificultăților prin care trece această industrie. Însă, a adăugat acesta, [...]
Asociațiile de producători viticoli care au în proprietate și care exploatează minimum 100 de hectare de viță de vie nobilă ar putea primi de la statul român până la 80% din valoarea de investiție pentru înființarea și dezvoltarea combinatelor de vinificație. O propunere legislativă în acest sens a fost aprobată de Camera Deputaților din Comisia de agricultură cu o majoritate de 20 de voturi, iar inițiativa legislativă va ajunge în curând î [...]
Sonimpex Topoloveni producătorul Magiunului de prune Topoloveni a lansat trei noi produse la Târgul Internațional de carte Gaudeamus, informează postul Agro TV, fapt care probează pe deplin că o carte bună merge bine ”unsă” cu magiun.   Magiunul de dovleac Topoloveni, dulceața de lavandă și dulceața de ardei iute, marca Topoloveana , vor fi găsite în Pavilionul central Romexpo. Cele trei produse sunt 100% naturale, procesate la aceleași [...]
Telemeaua de Ibănești este al doilea produs românesc care a obținut certificare în Uniunea Europeană, după magiunul de Topoloveni. Producătorul care a reușit să pună brânza autohtonă pe masa europenilor spune că elaborarea documentației a durat un an și jumătate și că singurul lucru care l-a costat au fost analizele de laborator ale produsului, obligatorii a fi atașate dosarului pentru Bruxelles. Situată pe valea Gurghiului din județul [...]
Înghețata de cătină a dovedit o dată în plus că, fie vară sau iarnă, o înghețată bună îți răsfață mereu papilele gustative, iar dacă delicatesa este preparată doar din cătină și alte ingrediente vegetale, îți vine în minte imediat și gândul că perioada de post ar putea însemna vânzări record pentru un astfel de produs inedit, notează Agrointel. Și de data aceasta, românii sunt deschizători de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN