Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Ulterior ședinței generale din ziua de 12 mai, în programul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”, este programat să aibă loc Workshop-ul Carne-Procesatori.


 


Sub genericul ”Între tradiție și reinventare, să nu uităm profitul”, vor fi dezbătute cele mai acute teme ale momentului. După cum cunoaștem cu toții, realitatea sectorului românesc al cărnii oferă mai multe fațete. Pe de o parte, procesatorii se văd nevoiți să se reinventeze continuu, pentru a veni mereu în fața consumatorilor cu produse noi. Pe de altă parte, obieciul de consum al românilor obligă la tradiție. De aici, și întrebarea: Care este cel mai scurt drum spre profit? Cu siguranță, participanții la workshop vor căuta cele mai bune răspunsuri.


 


Titlurile orientative ale workshop-ului care va începe la ora 11,15, sunt următoarele:


 


-Ecuația succesului: Investiții+Profesionalism+Calitate(Prezentarea unei afaceri de succes)


-Materii prime și tehnologii inovatoare de procesare a cărnii (Prezentare de tehnologii, ingrediente, materii prime etc.)


-Sustenabilitatea, condiție obligatorie a noilor ambalaje(Prezentare de noi tehnologii de ambalare, soluții de prezervarea mediului etc)


-Calitatea și siguranța garantează succesul la raft(Prezentare de teste, echipamente și servicii în domeniul siguranței alimentare)


-Aplicații IT de management al afacerii (Prezentare de soluții informatice, aplicații mobile, soluții IT de gestiune etc.)


 


Finalul atelierului de discuții va fi marcat de dezbaterea cu titlul ”Prețul, o dispută fără sfârșit”, dezbatere la care au confirmat participarea ca speaker-i domnii Sorin Minea-Președinte Romalimenta și proprietarul companiilor Angst și Salsi, și Florin Căpățână-Vicepreședinte al AMRCR. În aceeași dezbatere a fost invitat să participe ca speaker domnul Vladimir Mănăstireanu, Director Executiv al Asociației Române a Cărnii.


Pentru a rezerva din timp spații de prezentare, invităm companiile să acceseze site-ul meat-milk.ro, sau să trimită cereri de înscriere pe adresa office@infogroup.ro. Detalii suplimentare la tel: 021.223.25.21.


Nu uitați! Expo-Conferința Internațională Meat & Milk este SINGURUL eveniment de profil din România, dedicat acestor două sectoare. 


Meat & Milk: Tradiție, Profesionalism, CONTINUITATE!

Alte articole recomandate:

Studiile realizate încă din anii 50, folosind electroforeza pe hârtie (PE), au scos în evidență polimorfismul proteinelor majore din lapte, Beta-LG fiind prima proteină al cărei polimorfism a fost identificat în 1955. Odată cu apariția unor tehnici de analiză a proteinelor: SGE (electroforeza în gel de amidon), AE (electroforeza în gel de agaroză), PAGE (electroforeza în gel de poliacrilamidă), IEF (electroforeza prin focalizare izoelectrică), HPLC [...]
Ioan Șerbănescu: În panificație, faza de prelucrare cuprinde o serie de operații tehnologice în urma cărora rezultă bucăți de aluat cu o anumită greutate și formă, corespunzând sortimentului fabricat. Operațiile tehnologice din cadrul fazei de prelucrare sunt: divizarea aluatului, prin împărțirea acestuia în bucăți cu greutate egală (prestabilită), operație urmată de modelarea aluatului (rotundă, alungită, împletită etc.) și dospirea finală, ultim [...]
Utilajul de porționat cu cap dublu LPG 208, este noua propunere a companiei Vemag, după cum notează GlobalMeat. Echipamentul este proiectat pentru a răspunde necesităților tehnologice pentru o foarte corectă porționare, legare/agățare sau tăiere a cârnaților, putând fi utilizat indiferent de tipul de membrane (naturale, colagen, celuloză).   Gama de calibrare este largă, acoperind intervalul de 13-40 mm, rata de completare fiind de până la 4.400 kg/oră (pentru [...]
Utilizate conform specificațiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la mărirea termenului de valabilitate a produsului, prin creșterea coerenței, având ân vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grăsime. Tratamentul mecanic al particulelor de grăsime se realizeazș la temperatura de omogenizare care este cuprinsă între 600 și 800 C. Produsul rezultat poate fi smântâna dar și frișca sau cremele d [...]
(Autor: Ioan Serbanescu)  Efectul principal al afumării cu ajutorul fumului lichid constă în îmbunătățirea gustului, datorită componenților fumului și temperaturii scăzute la care se produce afumarea. La acestea, se adaugă îmbunătățirea aspectului, o acțiune antioxidantă a produselor și prelungirea duratei de conservare, datorată acțiunii antibacteriene a componenților fumului lichid.   Particularități generale, [...]
Prăjituri, biscuiți și ciocolate din insecte! Sunt produsele pe care le propune spre vânzare compania Micronutris, din Saint Orens de Gameville (sud-vestul Franței), unica de acest fel din Europa.  Prăjiturile colorate din insecte sunt dulci și bune, au gust de alune, susțin cei care le-au gustat. Firma franceză a devenit cunoscută în lume datorită acestora. În afară de producerea acestor preparate, compania franceză crește gâze. Este singura firmă europeană care [...]
Președintele federației Romalimenta, domnul Sorin Minea, va participa la cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk, manifestare care va avea loc în zilele de 12-13 mai, 2016, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”. Absolvent al UASMV si Doctor in Medic [...]
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluțiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor și a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenți patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experții EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puțin probabil ca utilizarea de soluții pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariția rezistenței [...]

 

Living fresh
meatmilk
indagra
indagra food
testo
infoALIMENT MAGAZIN