Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Chr. Hansen lanseaz YoFlex® Acidifix™, o cultur care, datorit stabilitții excepționale a pH-ului, poate revoluționa modalitatea în care este produs iaurtul, reducând în același timp semnificativ costurile.


Pentru productorii de iaurt, obținerea texturii optime a produsului este un proces costisitor ce implica adugarea agenților de texturare care, de multe ori, reprezint 20 – 25% din costul total al rețetei. O strategie de reducere a acestor costuri este mentinerea texturii rezultate în timpul fermentrii fr a aduga agenți de texturare (ex. proteine). Lucrul acesta este obținut prin folosirea unei metode de procesare mai blânde prin care iaurtul fermentat in tanc se menține cald pân când este ambalat în recipient pentru a se evita tierea și stresul mecanic. Totuși, aceast metod nu a putut fi utilizat pentru c nu au existat culturi disponibile care s aib un pH suficient de stabil încât s rezolve aceast problem. Astfel, iaurturile obținute aveau o aciditate prea mare.


Chr. Hansen lanseaz acum YoFlex® Acidifix™, o cultur cu pH stabil pe tot parcursul procesului de umplere la cald ce permite productorilor s obțin iaurtul cu textura (ridicata) dorit, cu un conținut proteic mai mic cu 0.3 – 0.6% decât toate celelalte culturi de iaurt. Proteina este unul dintre cei mai costisitori agenți de texturare și reprezint mai mult de 5% din costul rețetei de iaurt cu coagul ferm sau aproximativ 1 milion de dolari pentru o linie de producție de 50.000 de tone pe an.


Karsten Tjener, Marketing Director Fresh Dairy, Chr. Hansen a declarat: “Cred c aceasta este modalitatea de viitor pentru a produce iaurt. Aceast tehnologie nou aduce economii semnificative productorilor, iar investițiile suplimentare de echipamente de care este nevoie vor da randament maxim într-un timp foarte scurt. Pentru productorii de iaurt, lucrul acesta este cu adevrat revoluționar”.


YoFlex® Acidifix™ aduce beneficii suplimentare atât clienților cât și consumatorilor


Datorit stabilitții mari a pH-ului, YoFlex® Acidifix™ permite producerea unui iaurt cu o arom moderat, care se potrivește unor palete mai largi de arome faț de majoritatea iaurturilor obișnuite, inclusiv celor exotice precum pepenele sau ceaiul verde.


Marie Brenoe, Brand Manager Fresh Dairy, Chr. Hansen, a declarat: “Credem c YoFlex® Acidifix™  îi poate ajuta pe clienții noștri s își lrgeasc oferta și s atrag noi grupuri de consumatori. Ar putea s se inspire din industria de înghețat unde aromele sunt mai variate decât în cea a iaurturilor. Lansarea unor iaurturi cu arome noi și diferite de cele existente ar putea face ca aceste produse s fie niște gustri și mai apreciate în rândul consumatorilor”.


Un alt beneficiu datorat stabilitții mari a pH-ului culturii YoFlex® Acidifix™ este faptul c va crea o senzație de consistenț consumatorului, iar aroma specific a iaurtului va rmâne neschimbat pe parcursul întregii perioade de valabilitate.

Alte articole recomandate:

Consiliul Concurenei a sancionat 11 companii din industria media cu amenzi în valoare total de 14.567.555 lei (aproximativ 3,2 milioane euro), anunț Consiliul Concurenței. Agențiile au fost penalizate cu sume între 2,4% și 2,6% din cifrele de afaceri, informeaz Pagina de Media. Autoritatea de concuren a constatat c cele 11 companii au participat la o înelegere anticoncurenial având ca obiect eliminarea de pe piaa comercializ [...]
Piaa suplimentelor alimentare din Ro­mânia va depi în acest an 250 mil. euro, dup un avans de circa 12%, po­tri­vit calculelor realizate de Ziarul Fi­nanciar pe baza datelor ofe­rite de com­pania de cercetare de pia PMR. Dup valoarea vânzrilor de su­pli­mente alimentare, România va depi pieele din Bulgaria, Ungaria i Re­publica Ceh, fiind a doua din regiune dup Polonia. România este, totodat, a doua ar c [...]
Companie celebr în România, dar cunoscut foarte bine și în strintate, Boromir este prezent la aceast ediție a târgului Indagra Food cu o foarte larg gam de produse de panificație și dulciuri, produse care au crescut constant prestigiul firmei. Pentru infoALIMENT Magazin, domnul Cezar Popescu, a declarat: ”Ca de fiecare dat, venim la Idagra pentru a ne prezenta cele mai noi produse și pentru a testa suplimentar cerințele [...]
  Specialistul britanic în producerea de amidon Ulrick & Short a dezvoltat o glazur pentru produse din carne și plcinte, care se pretinde c poate reduce costurile comparativ cu alte glazuri disponibile, informeaza Food Navigator. Glazura este potrivit pentru produsele din carne, cum ar fi cârnați înveliți în aluat sau alte produse de patiserie, precum și în prelucrarea crnii. Noul ingredient poate fi listat ca amidon sau fin [...]
35 de companii productoare i distribuitoare au expus în cadrul Târgului de Vinuri, Buturi Alcoolice i Non-Alcoolice–EXPO DRINK & WINE 2015, organizat i gzduit de Romexpo, în perioada 28 octombrie-1 noiembrie. La ediia de majorat, cea de-a 18-a, la standurile Expo Drink & Wine au fost prezeni: productori tradiionali de vinuri, buturi alcoolice i non-alcoolice, distribuitori din domeniu, productori de echipamente folosite în procesul [...]
Referitor la tirea conform creia Autoritatea federal sanitar veterinar din Rusia (Rosselhoznadzor) a remis un comunicat de presa prin care informeaza ca a suspendat, începând de miercuri, 6 august 2014, importurile de carne de vac i bovine vii din România, Autoritatea Naional Sanitar Veterinar i pentru Sigurana Alimentelor face urmtoarele precizri: Autoritile ruse interzic ceva ce nu exist. România nu are relaii comerciale de acest gen cu Federaia [...]
Franzeluța SA, companie din Republica Moldova specializat în producția de morrit și panificație a participat cu o serie de produse noi la Expoziția internațional INDAGRA, eveniment desfșurat în București, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie. Printre noutți, reprezentanții companiei au menționat biscuiții cu caramel, covrigeii glazurați cu mac, covrigeii cu graham (fr zahr), pesmeții de [...]
Marile lanuri de hipermarketuri, asociaiile de productori agricoli, administratorii de piee i parlamentarii vor discuta astzi în Parlament pe marginea legii comercializrii produselor alimentare. Se vrea reducerea programului de lucru pentru supermarketuri, termene mai scurte de plat i amenzi pentru magazinele care nu pltesc la timp. Reprezentanii Asociaiei Marilor Reele Comerciale din România, ai productorilor agricoli i ai Asociaiei Administratorilor de Piee din [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN