Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Chr. Hansen lanseaz YoFlex® Acidifix™, o cultur care, datorit stabilitții excepționale a pH-ului, poate revoluționa modalitatea în care este produs iaurtul, reducând în același timp semnificativ costurile.


Pentru productorii de iaurt, obținerea texturii optime a produsului este un proces costisitor ce implica adugarea agenților de texturare care, de multe ori, reprezint 20 – 25% din costul total al rețetei. O strategie de reducere a acestor costuri este mentinerea texturii rezultate în timpul fermentrii fr a aduga agenți de texturare (ex. proteine). Lucrul acesta este obținut prin folosirea unei metode de procesare mai blânde prin care iaurtul fermentat in tanc se menține cald pân când este ambalat în recipient pentru a se evita tierea și stresul mecanic. Totuși, aceast metod nu a putut fi utilizat pentru c nu au existat culturi disponibile care s aib un pH suficient de stabil încât s rezolve aceast problem. Astfel, iaurturile obținute aveau o aciditate prea mare.


Chr. Hansen lanseaz acum YoFlex® Acidifix™, o cultur cu pH stabil pe tot parcursul procesului de umplere la cald ce permite productorilor s obțin iaurtul cu textura (ridicata) dorit, cu un conținut proteic mai mic cu 0.3 – 0.6% decât toate celelalte culturi de iaurt. Proteina este unul dintre cei mai costisitori agenți de texturare și reprezint mai mult de 5% din costul rețetei de iaurt cu coagul ferm sau aproximativ 1 milion de dolari pentru o linie de producție de 50.000 de tone pe an.


Karsten Tjener, Marketing Director Fresh Dairy, Chr. Hansen a declarat: “Cred c aceasta este modalitatea de viitor pentru a produce iaurt. Aceast tehnologie nou aduce economii semnificative productorilor, iar investițiile suplimentare de echipamente de care este nevoie vor da randament maxim într-un timp foarte scurt. Pentru productorii de iaurt, lucrul acesta este cu adevrat revoluționar”.


YoFlex® Acidifix™ aduce beneficii suplimentare atât clienților cât și consumatorilor


Datorit stabilitții mari a pH-ului, YoFlex® Acidifix™ permite producerea unui iaurt cu o arom moderat, care se potrivește unor palete mai largi de arome faț de majoritatea iaurturilor obișnuite, inclusiv celor exotice precum pepenele sau ceaiul verde.


Marie Brenoe, Brand Manager Fresh Dairy, Chr. Hansen, a declarat: “Credem c YoFlex® Acidifix™  îi poate ajuta pe clienții noștri s își lrgeasc oferta și s atrag noi grupuri de consumatori. Ar putea s se inspire din industria de înghețat unde aromele sunt mai variate decât în cea a iaurturilor. Lansarea unor iaurturi cu arome noi și diferite de cele existente ar putea face ca aceste produse s fie niște gustri și mai apreciate în rândul consumatorilor”.


Un alt beneficiu datorat stabilitții mari a pH-ului culturii YoFlex® Acidifix™ este faptul c va crea o senzație de consistenț consumatorului, iar aroma specific a iaurtului va rmâne neschimbat pe parcursul întregii perioade de valabilitate.

Alte articole recomandate:

Persoanele care au cumprat cel puin o doz de Red Bull între anii 2002 i2014 i sunt rezidente în Statele Unite ale Americii pot primi fiecare compensaii de 10 dolari sau produse de 15 dolari pentru a renuna la un eventual proces împotriva gigantului buturilor energizante. Productorul austriac de buturi energizante a pierdut în SUA un proces i este de acord s plteasc despgubiri pentru persoanele care au but Red Bull în America în [...]
(Agerpres) Etichetarea ar putea trece din subordinea Autoritii Naionale pentru Protecia Consumatorilor (ANPC) la Autoritatea Naional Sanitar Veterinar i pentru Sigurana Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, Liviu Harbuz, deputat PSD i vicepreedinte al Comisiei de Agricultur din Camera Deputailor. ‘Avem în vedere un act normativ care va stabili foarte clar care sunt limitele de competen între ANSVSA, ANPC i celelalte instituii implicate pe lanul alimentar [...]
Guvernul are în vedere, dup reducerea TVA la grâu, pâine i produse de panificaie, scderea TVA la legume-fructe i produsele bio, iar la carne i la produsele din carne o astfel de msur ar putea fi luat în calcul în 2015, a declarat premierul, la TVR, în cadrul emisiunii "Viaa satului". "Am dat o mare btlie anul trecut s reuim s reducem (TVA - n.r.) la grâu i la pâine, la panificaie. i, din punctul meu de vedere, s-a dovedit un [...]
(INSSE) În semestrul I 2014 exporturile i importurile au crescut cu 7,6%, respectiv cu 8,0%, comparativ cu semestrul I 2013 Iunie 2014 În luna iunie 2014, exporturile FOB au însumat 18676,6 milioane lei (4238,9 milioane euro), iar importurile CIF au însumat 21116,2 milioane lei (4794,0 milioane euro). Comparativ cu luna iunie 2013, exporturile au crescut cu 4,6% la valori exprimate în lei (5,4% la valori exprimate în euro), iar importurile au crescut cu [...]
Sectorul Carne & Mezeluri a generat in luna iunie a acestui an 450 de aparitii in online, inregistrand o scadere de 35% fata de luna mai, si un viewership de peste 300 de mii. Vizibilitatea sectorului a scazut fata de luna precedenta pe toate segmentele monitorizate: cu 35% in presa online, cu 12% pe bloguri & forumuri si cu 37% pe retelele sociale. Cele mai de succes postari vin din partea Scandia Sibiu si Gepeto Company, informeaza Iqads. Topu [...]
(Comunicat) Al doilea mare lant de magazine din Romania, PROFI, nu este in momentul de fata de vanzare si, cu tot respectul pentru libertatea presei, trebuie sa infirmam informatia inselatoare prezentata astazi de Ziarul Financiar, conform careia s-ar purta discutii in vederea achizitionarii retelei PROFI de catre puternicul grup polonez Biedronka. “Inteleg ca vanzarea PROFI poate fi o tema interesanta pentru presa, dar va asigur in termenii cei mai categorici ca nu se poarta astfel [...]
Procurorul ef al DNA, Laura Codrua Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputailor pentru formularea cererii de efectuare a urmririi penale i arestrii preventive a Elenei Udrea pentru svârirea de noi infraciuni în dosarul Gala Bute, informeaza Evenimentul zilei. Procurorul ef al Direciei Naionale Anticorupie - doamna Laura Codrua Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizrii:   Ce [...]
România a exportat, în primele patru luni ale acestui an, buturi i tutun în sum de 227,2 milioane euro, cu 43,3 milioane euro peste nivelul din perioada similar din 2013, conform datelor centralizate de Institutul Naional de Statistic. Importurile de buturi i tutun s-au cifrat la 133 milioane euro, fiind cu 5,8 milioane euro mai mici fa de cele din perioada ianuarie-aprilie 2013, înregistrându-se astfel un excedent de 94,2 milioane euro pe ac [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN