Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania germană  a definitivat o tehnologie destinată produselor Clean label, în fapt, un instrument de referință pentru producția de făinuri și proteine din plante, denumită Ingredion Pulse. Vă prezentăm această tehnologie, utilizând datele furnizate de compania germană și publicate de FoodNavigator.


 


Calitatea de bază: 25 % proteină


 


Produsele care utilizează făinuri și proteine ”Pulse” pot fi formulate conform cerințelor Clean label, pentru a oferi consumatorilor o sursă autentică de proteine, fără gluten, vegetariene și care elimină principalii 14 alergeni care se găsesc în mod curent în alimente. Termenul "Pulse", se referă la semințele uscate de plante din familia leguminoaselor, cum ar fi: mazărea uscată, fasolea uscată comestibilă,


lintea uscată și năutul uscat. Proprietatea de bază a produselor Pulse, care le face deosebite în fața consumatorilor, este cantitatea ridicată de proteine, de 20% - 25%, ceea ce înseamnă aproape de două ori cantitatea de proteină din cerealele tradiționale, precum grâul.


 


În ultimii ani, produsele care încorporează adaosuri de prteină capătă o tot mai mare circulație, generată de cerere. De aceea, adăugarea de făinuri sau proteine este o modalitate eficientă de a crea alimente bogate în proteine, în timp ce, de exemplu, permite producătorilor să diminueze conținutul de lapte sau de carne, din


produsele lor. Iar, unii consumatori încep să considere aceste alimente mai sănătoase decât carnea! Ca urmare, a apărut categoria consumatorilor "flexitarians", adică, aceaia care, cinci zile mănâncă alimente vegetariene, iar două zile mănâncă și carne. Ei, bine, aceștia resimt nevoia unui adaos de consistență în alimentație, așadar, a unui adaos de proteină, fapt pentru care Ingredion a realizat concentratele proteice HOMECRAFT® și VITESSENCE ™.


Acestea pot fi utilizate ca adaosuri pentru o gamă largă de gustări, pâine, biscuiți, cereale, paste și sosuri. În plus, mențiunile nutriționale trecute pe etichetă pot ajuta la diferențierea produselor, îmbunătățind recursul de consum și succesul comercial.


Mai mult, mențiunile de sănătate recomandă aceste produse și pentru includerea în alimentația copiilor și a persoanelor în vârstă, dar și a celor care doresc creșterea masei musculare, valoarea energetică generată de adaosurile Pulse, acționând în plaja de 12-20 %.


 


Adaosurile sunt naturale


 


Ingredion afirmă că făinurile și adaosurile proteice sunt naturale, fără gluten, ideale pentru a sprijini creșterea liberă a tendinței de consum, nu doar interesul oamenilor care manifestă alergii sau intoleranțe. Dar, produsele Ingredion pot fi utilizate și la fabricarea băuturilor, a produselor vegetariene, a celor din carne, kosher sau halal, prăjituri fără gluten sau burgerii Veggies. Mai precis, produsele Pulse pot fi utilizate pentru:


 


1. Prproduse coapte, fără gluten (paste, gustări, cereale);


2. Făinuri de bază de înaltă calitate fără gluten, pentru panificație, gustări, cereale, batters, breadings și paste făinoase;


3. Îmbunătățirea texturii de produse, inclusiv al caracterului crocant în cereale și gustări;


4. Îmbunătățirea caracterului crocant și al culorii, în batters și breadings;


5. Îmbogățirea gustului și diversificarea culorii în panificație, pentru paste, gustări și cereale;


6. Îmbogățirea proteică la snacks-uri, paste, cereale, panificație, supe, sosuri și alte produse alimentare;


7. Sursă de proteine pentru analogii de carne și alimentele vegan.


 


Făinurile Pulse sunt ușor de folosit și pot fi prelucrate cu un efort minim de formulare, având avantajul ușurinței de stocare pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce face posibil un sistem direct de aprovizionare, care determină reducerea


risipei. Pornind de la toate aceste avantaje, dezvoltarea de produse cu adaos de proteină este o oportunitate comercială de neratat.


Fiind conștienți de diferitele proprietăți ale făinurilor și proteinelor Pulse, specialiștii de la Ingredion au creat aplicații de succes, atât în formularea, cât și în reformularea produselor alimentare. De exemplu, făina de fasole Faba are un conținut de proteine mai mare decât făina de linte, făcând-o ideală pentru gustările crunchier. La rândul său, făina de linte funcționează bine în produsele de panificație, fără adăugarea de grăsimi. Cu siguranță, versatilitatea acestor produse le fac ideale pentru o gamă largă de produse alimentare cu aport proteic ridicat, iar valențele lor naturale determină încadrarea acestora sub eticheta ”Clean label”.

Alte articole recomandate:

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluțiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor și a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenți patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experții EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puțin probabil ca utilizarea de soluții pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariția rezistenței [...]
Cele mai noi ingrediente pentru conservarea cărnii aparținând companiei Corbion Purac vor fi prezentate vizitatorilor Expoziției Internaționale pentru Producerea și Procesarea Alimentelor (IPPE) din Atlanta ce are loc săptămâna aceasta (28-30 ianuarie) în Atlanta, informează Global Meat News. Compania, care este un lider mondial în realizarea de tehnologii pentru industria cărnii lansează Verdad N16, un produs despre care compania spune că este [...]
(Agerpres) Producătorul elvețian Nestle susține că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%, potrivit BBC. Nestle susține că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puțin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea și va începe să folosească metoda din 2018. Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru [...]
Alevia, compania romaneasca specializata in productia de suplimente alimentare si ceaiuri, anunta finalizarea extinderii fabricii din Falticeni, judetul Suceava. Extinderea cladirii de productie si birouri, inclusiv achizitia utilajelor performante, s-a ridicat la 1.000.000 de euro. Aceasta noua investitie aduce valoarea intregului complex Alevia la 2.000.000 de euro.   Unitatea Alevia, in care lucreaza 160 de angajati, atat in zona de productie, cat si in departamentul de vanzari, are o [...]
Procesatorii de carne din România au făcut exporturi în primele nouă luni ale anului de 82 de milioane de euro, în creștere cu o treime față de perioada similară anterioară, 99% din valoarea livrărilor fiind concentrată pe spațiul intra-comunitar, potrivit datelor Eurostat. Exporturile de preparate din carne sunt și un record al ultimilor zece ani. Marele boom a venit în ultimii șapte ani, în acest interval afacerile din străinătate ale procesatorilo [...]
(Autor: Ioan Serbanescu)  Produsele de caramelaj intră în categoria produselor zaharoase, care include un larg sortiment de alimente, caracterizate printr-un conținut ridicat de zahăr solubil (glucoză, zaharoză), aspect atrăgător, gust dulce, arome plăcute și valoare energetică ridicată (circa 400 kcal/100 g). Sunt totodată produse care conțin vitamine (vitamina A, tocoferol, acid ascorbic, rivoflavină) și minerale (sodiu, potasiu, calciu).   Tehnologia și controlu [...]
Obligatoriu pe liniile de transport a cărnii dezosate, ScanTrac X-ray InspX este conceput special pentru detecția resturilor de oase, dar și a altor elemente străine, cum ar fi: părți metalice, pietre, sticlă etc. Cuplat cu un ejector automat, ScanTrac X-ray reprezintă un echipament ideal pentru calitatea cărnii care urmează a intra în fluxul de procesare industrială. Totodată, echipamentul poate fi utilizat și la inspectarea produselor finale. Echipamentul operează [...]
Ulterior ședinței generale din ziua de 12 mai, în programul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”, este programat să aibă loc Workshop-ul Carne-Procesatori.   Sub genericul ”Între tradiție [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN