Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania germană  a definitivat o tehnologie destinată produselor Clean label, în fapt, un instrument de referință pentru producția de făinuri și proteine din plante, denumită Ingredion Pulse. Vă prezentăm această tehnologie, utilizând datele furnizate de compania germană și publicate de FoodNavigator.


 


Calitatea de bază: 25 % proteină


 


Produsele care utilizează făinuri și proteine ”Pulse” pot fi formulate conform cerințelor Clean label, pentru a oferi consumatorilor o sursă autentică de proteine, fără gluten, vegetariene și care elimină principalii 14 alergeni care se găsesc în mod curent în alimente. Termenul "Pulse", se referă la semințele uscate de plante din familia leguminoaselor, cum ar fi: mazărea uscată, fasolea uscată comestibilă,


lintea uscată și năutul uscat. Proprietatea de bază a produselor Pulse, care le face deosebite în fața consumatorilor, este cantitatea ridicată de proteine, de 20% - 25%, ceea ce înseamnă aproape de două ori cantitatea de proteină din cerealele tradiționale, precum grâul.


 


În ultimii ani, produsele care încorporează adaosuri de prteină capătă o tot mai mare circulație, generată de cerere. De aceea, adăugarea de făinuri sau proteine este o modalitate eficientă de a crea alimente bogate în proteine, în timp ce, de exemplu, permite producătorilor să diminueze conținutul de lapte sau de carne, din


produsele lor. Iar, unii consumatori încep să considere aceste alimente mai sănătoase decât carnea! Ca urmare, a apărut categoria consumatorilor "flexitarians", adică, aceaia care, cinci zile mănâncă alimente vegetariene, iar două zile mănâncă și carne. Ei, bine, aceștia resimt nevoia unui adaos de consistență în alimentație, așadar, a unui adaos de proteină, fapt pentru care Ingredion a realizat concentratele proteice HOMECRAFT® și VITESSENCE ™.


Acestea pot fi utilizate ca adaosuri pentru o gamă largă de gustări, pâine, biscuiți, cereale, paste și sosuri. În plus, mențiunile nutriționale trecute pe etichetă pot ajuta la diferențierea produselor, îmbunătățind recursul de consum și succesul comercial.


Mai mult, mențiunile de sănătate recomandă aceste produse și pentru includerea în alimentația copiilor și a persoanelor în vârstă, dar și a celor care doresc creșterea masei musculare, valoarea energetică generată de adaosurile Pulse, acționând în plaja de 12-20 %.


 


Adaosurile sunt naturale


 


Ingredion afirmă că făinurile și adaosurile proteice sunt naturale, fără gluten, ideale pentru a sprijini creșterea liberă a tendinței de consum, nu doar interesul oamenilor care manifestă alergii sau intoleranțe. Dar, produsele Ingredion pot fi utilizate și la fabricarea băuturilor, a produselor vegetariene, a celor din carne, kosher sau halal, prăjituri fără gluten sau burgerii Veggies. Mai precis, produsele Pulse pot fi utilizate pentru:


 


1. Prproduse coapte, fără gluten (paste, gustări, cereale);


2. Făinuri de bază de înaltă calitate fără gluten, pentru panificație, gustări, cereale, batters, breadings și paste făinoase;


3. Îmbunătățirea texturii de produse, inclusiv al caracterului crocant în cereale și gustări;


4. Îmbunătățirea caracterului crocant și al culorii, în batters și breadings;


5. Îmbogățirea gustului și diversificarea culorii în panificație, pentru paste, gustări și cereale;


6. Îmbogățirea proteică la snacks-uri, paste, cereale, panificație, supe, sosuri și alte produse alimentare;


7. Sursă de proteine pentru analogii de carne și alimentele vegan.


 


Făinurile Pulse sunt ușor de folosit și pot fi prelucrate cu un efort minim de formulare, având avantajul ușurinței de stocare pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce face posibil un sistem direct de aprovizionare, care determină reducerea


risipei. Pornind de la toate aceste avantaje, dezvoltarea de produse cu adaos de proteină este o oportunitate comercială de neratat.


Fiind conștienți de diferitele proprietăți ale făinurilor și proteinelor Pulse, specialiștii de la Ingredion au creat aplicații de succes, atât în formularea, cât și în reformularea produselor alimentare. De exemplu, făina de fasole Faba are un conținut de proteine mai mare decât făina de linte, făcând-o ideală pentru gustările crunchier. La rândul său, făina de linte funcționează bine în produsele de panificație, fără adăugarea de grăsimi. Cu siguranță, versatilitatea acestor produse le fac ideale pentru o gamă largă de produse alimentare cu aport proteic ridicat, iar valențele lor naturale determină încadrarea acestora sub eticheta ”Clean label”.

Alte articole recomandate:

Aluatul fraged, un aluat nedospit, este format dintr-o masă compactă, densă, care devine fraged-sfărâmicios, după coacere. Din punct de vedere caloric, are valoare energetică ridicată, datorită glucidelor din zahăr și amidonului din făină. Pe lângă materiile prime cu valoare energetică, în compoziția aluatului fraged intră proteinele din ouă și lapte.   Caracteristici generale   Preparatele de cofetărie au la bază aluaturi modelate ca atare sau în asociere [...]
Ioan Șerbănescu: În panificație, faza de prelucrare cuprinde o serie de operații tehnologice în urma cărora rezultă bucăți de aluat cu o anumită greutate și formă, corespunzând sortimentului fabricat. Operațiile tehnologice din cadrul fazei de prelucrare sunt: divizarea aluatului, prin împărțirea acestuia în bucăți cu greutate egală (prestabilită), operație urmată de modelarea aluatului (rotundă, alungită, împletită etc.) și dospirea finală, ultim [...]
Ioan Șerbănescu: Termenul de condimente sau mirodenii a fost aplicat, mai întâi, exclusiv ingredientelor cu gust pătrunzător, iute sau aromatic, uneori parfumurilor sau chiar ingredientelor folosite pentru îmbălsămări. Astăzi există tendința de a limita utilizarea termenului, doar pentru ingredientele folosite la fabricarea produselor alimentare și a băuturilor, cu toate că unele dintre acestea continuă să aibă utilizări adiționale, în medicină sau [...]
Compania Novita Impex din Satu Mare, care produce paste făinoase, deținută de antreprenoarea Margareta Ardelean, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei, în creștere cu 60% față de anul pre­cedent, vânzări totale re­zul­­tate din pro­duc­ț­ia și comer­cializarea a 700 de tone de pa­s­te.  „Brandul nou cu denumire maghiară - Szatmari -  ne-a propulsat vânzările în 2016 față de [...]
Pentru orice procesator de carne, fabricarea cârnaților reprezintă una dintre activitățile cu pondere importantă. Începând cu producția industrială și terminând cu aceea artizanală, variantele tehnologice sunt multiple. Waltsonic anunță exportul câteva echipamente recomandate companiilor mici și mijlocii, a celor aflate la început de activitate, carmangeriilor, dar și secțiilor de producție de produse proaspete, [...]
Conform unui comunicat emis de reprezntantii Podgoriei Tohani, ieri a fost lansat vinul special "Principele Radu". Noua licoare regala este produsa din strugurii culeși din cele 0,7 hectare de vie aflate în proprietatea principelui Radu, pe moșia Tohani, dar cantitatea este limitata la doar 5.000 de sticle. Confirmand evenimentul, potrivit Biroului de presă al regelui Mihai, "vinul "Principele Radu" este un Merlot de mare clasă, rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de [...]
Bonduelle, expertul in legume, calitate si know-how, lanseaza pe piata din Romania o inovatie in categoria amestecurilor de legume congelate: amestecuri de legume, pre-gatite la aburi, pentru supa crema, o noua alternativa sanatoasa si gustoasa la gusturile traditionale.   Gama de legume pre-gatite la aburi pentru supa crema, gata in 3 minute, ofera 3 gusturi diferite, disponibile in ambalaje de 750g, pentru 5 portii si promite rapiditate in bucatarie, gust proaspa [...]
Intersnack România, producă­torul brandului de snackuri Chio, vrea să extindă fabrica pe care o deține în județul Brașov, depunând în acest sens o solicitare pentru a lua avizul de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului – Brașov. Practic, Intersnack vrea să cons­truiască o hală nouă și un șopron, care să funcțio­neze ca atelier de între­ținere a utilajelor.   Reprezentanții com­paniei nu au făcut cunoscută valoarea [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN