Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania germană  a definitivat o tehnologie destinată produselor Clean label, în fapt, un instrument de referință pentru producția de făinuri și proteine din plante, denumită Ingredion Pulse. Vă prezentăm această tehnologie, utilizând datele furnizate de compania germană și publicate de FoodNavigator.


 


Calitatea de bază: 25 % proteină


 


Produsele care utilizează făinuri și proteine ”Pulse” pot fi formulate conform cerințelor Clean label, pentru a oferi consumatorilor o sursă autentică de proteine, fără gluten, vegetariene și care elimină principalii 14 alergeni care se găsesc în mod curent în alimente. Termenul "Pulse", se referă la semințele uscate de plante din familia leguminoaselor, cum ar fi: mazărea uscată, fasolea uscată comestibilă,


lintea uscată și năutul uscat. Proprietatea de bază a produselor Pulse, care le face deosebite în fața consumatorilor, este cantitatea ridicată de proteine, de 20% - 25%, ceea ce înseamnă aproape de două ori cantitatea de proteină din cerealele tradiționale, precum grâul.


 


În ultimii ani, produsele care încorporează adaosuri de prteină capătă o tot mai mare circulație, generată de cerere. De aceea, adăugarea de făinuri sau proteine este o modalitate eficientă de a crea alimente bogate în proteine, în timp ce, de exemplu, permite producătorilor să diminueze conținutul de lapte sau de carne, din


produsele lor. Iar, unii consumatori încep să considere aceste alimente mai sănătoase decât carnea! Ca urmare, a apărut categoria consumatorilor "flexitarians", adică, aceaia care, cinci zile mănâncă alimente vegetariene, iar două zile mănâncă și carne. Ei, bine, aceștia resimt nevoia unui adaos de consistență în alimentație, așadar, a unui adaos de proteină, fapt pentru care Ingredion a realizat concentratele proteice HOMECRAFT® și VITESSENCE ™.


Acestea pot fi utilizate ca adaosuri pentru o gamă largă de gustări, pâine, biscuiți, cereale, paste și sosuri. În plus, mențiunile nutriționale trecute pe etichetă pot ajuta la diferențierea produselor, îmbunătățind recursul de consum și succesul comercial.


Mai mult, mențiunile de sănătate recomandă aceste produse și pentru includerea în alimentația copiilor și a persoanelor în vârstă, dar și a celor care doresc creșterea masei musculare, valoarea energetică generată de adaosurile Pulse, acționând în plaja de 12-20 %.


 


Adaosurile sunt naturale


 


Ingredion afirmă că făinurile și adaosurile proteice sunt naturale, fără gluten, ideale pentru a sprijini creșterea liberă a tendinței de consum, nu doar interesul oamenilor care manifestă alergii sau intoleranțe. Dar, produsele Ingredion pot fi utilizate și la fabricarea băuturilor, a produselor vegetariene, a celor din carne, kosher sau halal, prăjituri fără gluten sau burgerii Veggies. Mai precis, produsele Pulse pot fi utilizate pentru:


 


1. Prproduse coapte, fără gluten (paste, gustări, cereale);


2. Făinuri de bază de înaltă calitate fără gluten, pentru panificație, gustări, cereale, batters, breadings și paste făinoase;


3. Îmbunătățirea texturii de produse, inclusiv al caracterului crocant în cereale și gustări;


4. Îmbunătățirea caracterului crocant și al culorii, în batters și breadings;


5. Îmbogățirea gustului și diversificarea culorii în panificație, pentru paste, gustări și cereale;


6. Îmbogățirea proteică la snacks-uri, paste, cereale, panificație, supe, sosuri și alte produse alimentare;


7. Sursă de proteine pentru analogii de carne și alimentele vegan.


 


Făinurile Pulse sunt ușor de folosit și pot fi prelucrate cu un efort minim de formulare, având avantajul ușurinței de stocare pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce face posibil un sistem direct de aprovizionare, care determină reducerea


risipei. Pornind de la toate aceste avantaje, dezvoltarea de produse cu adaos de proteină este o oportunitate comercială de neratat.


Fiind conștienți de diferitele proprietăți ale făinurilor și proteinelor Pulse, specialiștii de la Ingredion au creat aplicații de succes, atât în formularea, cât și în reformularea produselor alimentare. De exemplu, făina de fasole Faba are un conținut de proteine mai mare decât făina de linte, făcând-o ideală pentru gustările crunchier. La rândul său, făina de linte funcționează bine în produsele de panificație, fără adăugarea de grăsimi. Cu siguranță, versatilitatea acestor produse le fac ideale pentru o gamă largă de produse alimentare cu aport proteic ridicat, iar valențele lor naturale determină încadrarea acestora sub eticheta ”Clean label”.

Alte articole recomandate:

Mașină de tocat cu o capacitate de prelucrare de 140 de kg pe oră, Vollrath 40743 este recomandat procesatorilor de dimensiune medie, carmangeriilor, măcelăriilor, magazinelor medii sau restaurantelor cu bucătării mari, anunta Bizrate. Deosebit de versatilă, mașina poate fi utilizată atât la obținerea cărnii tocate, cât și a fabricării cârnaților. Fiind prevăzută cu cuțite și site de foarte bună calitate, mașina poate fi folosită și la mărunțirea fructelor de mare sau [...]
Meyn mLogic Distribution Manager M5.0 este a cincea generație de calculator de cântărire Meyn și oferă operatorului controlul complet asupra procesului de producție la un nivel foarte detaliat, informează The Meat Site. Managerul de distribuție M5.0 poate analiza nivelul de greutate al păsărilor sacrificate atât pre- cât și post- congelare pentru a controla sortarea astfel încât logistica produselor să fie optimizată.Perspectivă completă [...]
Dupa primul an de exploatare a fabricii de zahar Ludus din judetul Mures, grupul francez Tereos a raportat o crestere a afacerilor de 48 de milioane de euro ca urmare a integrarii companiei romanesti. Cifra se refera la anul fiscal 2013/2014 care acopera perioada 1 apr. 2013 – 31 mar. 2014. In raportul financiar se mai mentioneaza faptul ca grupul a reusit sa majoreze randamentul productiei de sfecla de zahar in Romania, “ceea ce confirma potentialul agricol al fabricii din [...]
Campofrio Food Group a semnat împreună cu producătorul de tehnologii de procesare a cărnii EnWave un protocol de colaborare, prin care procesatorul european va achiziționa ultima tehnologie de uscare a produselor din carne. Sistemul, denumit REV, presupune utilizarea energiei radiante, în combinație cu vacuumarea, pentru deshidratarea și uscarea produselor. Karl-Hinz Kiesel, Senior Vice-President al Diviziei de Operațiuni și Strategii al Campofrio, [...]
BERD analizează acordarea unui împumut pe termen lung în valoare de până la 23 de milioane de euro companiei ETI European Food Industries, subsidiara din România a Eti Gida Sanayi ve Ticaret, din Turcia, pentru finanțarea construcției unei fabrici de produse de patiserie lângă Craiova, informeaza ZF. Costul total al proiectului este de 39 de milioane de euro. Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să discute aprobarea [...]
Producătorii de la Metalquimia, de tehnologie destinată sectorului de carne, au lansat mașina de injectat Movistick 30 PJ, după cum informează Meat & Poultry. Utilaj de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, injectarea efectuându-se în 440 [...]
In ziua de 12 iunie, în cadrul Workshop-ului Carne, domnul Andrei Pinte, Account Manager Transart, a susținut comunicarea cu titlul ” “Controlul costurilor, de la preluarea comenzilor la livrarea produselor, cu ajutorul unui sistem informatic adecvat”, precum si sistemele informatice elaborate de companie si menite sa eficientizeze activitatea, prin realizarea de economii substantiale. Totodata, domnul Pinte a facut si o prezentare generala a companiei [...]
În urma declarațiilor domnului Claudiu Frânc, referitoare la situația dificilă a fermierilor din Maramureș, în relația cu FrieslandCampina, privind livrările de lapte-materie primă spre această companie, declarații apărute în Stirile Agricole și preluate de media specializată, domnul Cornel Caramizaru, Director de Vânzări al firmei, face următoarele precizări: ”In primul rand, am vrea sa subliniem ca informatiile privind [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN