Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Compania germană  a definitivat o tehnologie destinată produselor Clean label, în fapt, un instrument de referință pentru producția de făinuri și proteine din plante, denumită Ingredion Pulse. Vă prezentăm această tehnologie, utilizând datele furnizate de compania germană și publicate de FoodNavigator.


 


Calitatea de bază: 25 % proteină


 


Produsele care utilizează făinuri și proteine ”Pulse” pot fi formulate conform cerințelor Clean label, pentru a oferi consumatorilor o sursă autentică de proteine, fără gluten, vegetariene și care elimină principalii 14 alergeni care se găsesc în mod curent în alimente. Termenul "Pulse", se referă la semințele uscate de plante din familia leguminoaselor, cum ar fi: mazărea uscată, fasolea uscată comestibilă,


lintea uscată și năutul uscat. Proprietatea de bază a produselor Pulse, care le face deosebite în fața consumatorilor, este cantitatea ridicată de proteine, de 20% - 25%, ceea ce înseamnă aproape de două ori cantitatea de proteină din cerealele tradiționale, precum grâul.


 


În ultimii ani, produsele care încorporează adaosuri de prteină capătă o tot mai mare circulație, generată de cerere. De aceea, adăugarea de făinuri sau proteine este o modalitate eficientă de a crea alimente bogate în proteine, în timp ce, de exemplu, permite producătorilor să diminueze conținutul de lapte sau de carne, din


produsele lor. Iar, unii consumatori încep să considere aceste alimente mai sănătoase decât carnea! Ca urmare, a apărut categoria consumatorilor "flexitarians", adică, aceaia care, cinci zile mănâncă alimente vegetariene, iar două zile mănâncă și carne. Ei, bine, aceștia resimt nevoia unui adaos de consistență în alimentație, așadar, a unui adaos de proteină, fapt pentru care Ingredion a realizat concentratele proteice HOMECRAFT® și VITESSENCE ™.


Acestea pot fi utilizate ca adaosuri pentru o gamă largă de gustări, pâine, biscuiți, cereale, paste și sosuri. În plus, mențiunile nutriționale trecute pe etichetă pot ajuta la diferențierea produselor, îmbunătățind recursul de consum și succesul comercial.


Mai mult, mențiunile de sănătate recomandă aceste produse și pentru includerea în alimentația copiilor și a persoanelor în vârstă, dar și a celor care doresc creșterea masei musculare, valoarea energetică generată de adaosurile Pulse, acționând în plaja de 12-20 %.


 


Adaosurile sunt naturale


 


Ingredion afirmă că făinurile și adaosurile proteice sunt naturale, fără gluten, ideale pentru a sprijini creșterea liberă a tendinței de consum, nu doar interesul oamenilor care manifestă alergii sau intoleranțe. Dar, produsele Ingredion pot fi utilizate și la fabricarea băuturilor, a produselor vegetariene, a celor din carne, kosher sau halal, prăjituri fără gluten sau burgerii Veggies. Mai precis, produsele Pulse pot fi utilizate pentru:


 


1. Prproduse coapte, fără gluten (paste, gustări, cereale);


2. Făinuri de bază de înaltă calitate fără gluten, pentru panificație, gustări, cereale, batters, breadings și paste făinoase;


3. Îmbunătățirea texturii de produse, inclusiv al caracterului crocant în cereale și gustări;


4. Îmbunătățirea caracterului crocant și al culorii, în batters și breadings;


5. Îmbogățirea gustului și diversificarea culorii în panificație, pentru paste, gustări și cereale;


6. Îmbogățirea proteică la snacks-uri, paste, cereale, panificație, supe, sosuri și alte produse alimentare;


7. Sursă de proteine pentru analogii de carne și alimentele vegan.


 


Făinurile Pulse sunt ușor de folosit și pot fi prelucrate cu un efort minim de formulare, având avantajul ușurinței de stocare pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce face posibil un sistem direct de aprovizionare, care determină reducerea


risipei. Pornind de la toate aceste avantaje, dezvoltarea de produse cu adaos de proteină este o oportunitate comercială de neratat.


Fiind conștienți de diferitele proprietăți ale făinurilor și proteinelor Pulse, specialiștii de la Ingredion au creat aplicații de succes, atât în formularea, cât și în reformularea produselor alimentare. De exemplu, făina de fasole Faba are un conținut de proteine mai mare decât făina de linte, făcând-o ideală pentru gustările crunchier. La rândul său, făina de linte funcționează bine în produsele de panificație, fără adăugarea de grăsimi. Cu siguranță, versatilitatea acestor produse le fac ideale pentru o gamă largă de produse alimentare cu aport proteic ridicat, iar valențele lor naturale determină încadrarea acestora sub eticheta ”Clean label”.

Alte articole recomandate:

Cele mai noi ingrediente pentru conservarea cărnii aparținând companiei Corbion Purac vor fi prezentate vizitatorilor Expoziției Internaționale pentru Producerea și Procesarea Alimentelor (IPPE) din Atlanta ce are loc săptămâna aceasta (28-30 ianuarie) în Atlanta, informează Global Meat News. Compania, care este un lider mondial în realizarea de tehnologii pentru industria cărnii lansează Verdad N16, un produs despre care compania spune că este [...]
Denitron Termo este unic importator al abatoarelor și fabricilor de procesare a cărnii modulare FINMODULES fabricate de firma KOMETOS OY. Acestea sunt destinate pentru carne de oaie, vită, porc , struț etc. , au o construcție modulară și sunt formate dintr-unul sau mai multe module funcționale. Capacitatea de procesare este cuprinsă între 500 kg și 20.000 kg pe zi, în funcție de complexitate și numărul de module funcționale. În afară de [...]
In ziua de 12 iunie, în cadrul Workshop-ului Carne, domnul Andrei Pinte, Account Manager Transart, a susținut comunicarea cu titlul ” “Controlul costurilor, de la preluarea comenzilor la livrarea produselor, cu ajutorul unui sistem informatic adecvat”, precum si sistemele informatice elaborate de companie si menite sa eficientizeze activitatea, prin realizarea de economii substantiale. Totodata, domnul Pinte a facut si o prezentare generala a companiei [...]
Fructele deshidratate prin liofilizare încep să fie din ce în ce mai căutate atât pe piețele europene, cât și pe cele din Statele Unite. Obținute printr-un proces de înghețare, urmat de extragerea aproape în totalitate a apei, fructele liofilizate sunt preferate astăzi celor congelate pentru că își păstrează intacte proprietățile nutritive și aroma. În plus, nu au conținut suplimentar de zahăr, sunt ideale pentru a fi consumate cu cereale, la [...]
Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia de decontaminare a ambalajelor PET destinate laptelui UHT. Tehnologia dezvoltată de Sidel reduce greutatea sticlelor cu 20% și, mai mult decât atât, reduce drastic eliberarea de compuși chimici prezenți în materialul în sine, din care este confecționată sticla.   Tema de cercetare a fost lansată în cadrul Sidel încă din 2009, unele variante fiind oferite [...]
Un grup de cercetători de la Univeristatea de Stat din New Mexico, în colaborare cu Cotton Incorporated au dezvoltat o variantă de bumbac nemodificat genetic, folosind o variantă de inactivare a gossypol-ului, astfel încât acest produs să poată fi folosit fără probleme, în industria alimentară.   Noutatea vine din Statele Unite   Prezența gossypol-ului, un fenol natural, în semințele de bumbac, a împiedicat până acum folosir [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Prelucrarea cu fascicul de electroni sau iradierea cu electroni este un proces care implică utilizarea electronilor, de obicei de energie înaltă. Poate avea loc la temperaturi ridicate și în atmosferă de azot. Energia electronilor variază de la keV la MeV în funcție de adâncimea de penetrare necesară. Componentele de bază ale unui dispozitiv de prelucrare [...]
Ilias Pliatsikas, managerul de 34 de ani care conduce Fabrica de Lapte Brașov, subsidiara producătorului grec de lactate Olympus, spune că este foarte dificil în România să găsești tehnicieni (electricieni, mecanici) și că nu mai sunt școli care să pregătească tinerii pentru astfel de meserii, informează Ziarul Financiar. „Este greu să găsești oameni pe po­ziții de middle level, nu mai sunt școli de electricieni. Dacă vrei ingineri găsești la un nivel foarte bun, dar [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN